For det har vært en berg og dalbane av tårer, humor, begeistring og irritasjon.

Girls ble aldri Sex og singelliv 2.0. Heldigvis. Girls ble på mange måter en mer realistisk serie om blakke jenter i New York som prøver å kare seg trygt gjennom 20-åra.

Siden april 2012 har vi vært med Hannah, Marnie, Jessa og Shoshanna på noen reale opp- og nedturer. Og mens de prøvde å finne seg selv, fant jeg stadig flere grunner til å mislike dem. Serieskaper Lena Dunham viser at hun har baller kjønnslepper når hun lager en serie der så å si alle karakterene er usympatiske. Men nå sitter jeg her og gruer meg til å gi slipp, for hvem har sagt at man ikke kan elske usympatiske egoister?

Jenter som deg og meg

Girls har vært en viktig serie som kom på et riktig tidspunkt; midt i tidsalderen til generasjon prestasjon. I løpet av fem år har samtlige karakterer vokst og utviklet seg, uten at de nødvendigvis har klatret særlig lenger opp i karrierestigen siden begynnelsen. Hannah, Jessa, Shoshanna og Marnie har hatt sine drømmer og visjoner gjennom sesongene, men ikke alt har gått etter planen. Dunham har gitt oss realistiske historier om jenter som har brukt 20-årene til å skifte retning, feilet, endt langvarige forhold, hoppet av studier og testet ulike jobber, slik de fleste av oss faktisk bruker 20-årene til.

Det har vært en fryd å se kvinnelige hovedpersoner som har et så naturlig forhold til kroppene sine. Naturlig nakenhet med fasonger og former som er et stykke unna «Hollywood-normalen» har nærmest blitt seriens varemerke. Fra første episode fikk vi nakenhet og sexscener med helt vanlige og ulike kropper, og det har det ikke vært for mye av i verken film eller TV. Jeg ser gjerne mer av vinterbleke kropper og ufriserte underliv i TV-verden framover.

Her er noen favorittøyeblikk fra serien som er verd å trekke fram når savnet blir for stort.

GIF by Girls on HBO - Find & Share on GIPHY

Del ditt favorittøyeblikk i kommentarfeltet og bli med i trekningen av T-skjorter med Girls-sitater!

Det pinligste øyeblikket

Pinlige øyeblikk finnes det mange av i Girls, og denne scenen bør være en verdig representant. Marnie hadde neppe blitt kåret til dronninga av finalefesten dersom Girls-fansen hadde stemt, for mer selvsentrert dame skal man lete lenge etter. Men hun kunne kanskje stått for underholdninga? Dronninga av gode hårdager (for det kan vi være enige om at hun er) har bydd på noen minneverdige opptredener, og øverst troner hennes versjon av Kanye West sin godlåt «Stronger», viet eksen Charlie. Øyeblikket fra sesong to gjør både godt og vondt på samme tid.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Sjukeste øyeblikk

De fleste av de sjukeste øyeblikkene er det Hannah som har sørget for, som da hun lå med en tenåring i sesong to eller da hun jobba som lærer og blotta hekken sin for rektoren i sesong fem. Men av alle sjuke øyeblikk måtte det til slutt bli dette, og jeg måtte virkelig ta meg sammen for å lage denne gif’en. Første gang jeg så Hannah stikke en bomullspinne i øret i sesong to, ble jeg fysisk uvel. Og hun gjør det ikke bare én gang, men TO GANGER! Q-tips vil aldri bli det samme igjen.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Det mest komiske øyeblikket

Av komiske øyeblikk er det nærmest umulig å velge, men når jeg først skal gjøre det, velger jeg å ta en skikkelig throwback. I sesong én blir Shoshanna høy på crack ved et uhell og løper av gårde i panikk med Ray etter seg. Jeg kunne sett denne jakta gang på gang, ikke bare fordi den byr på mye komikk, men også litt fordi tafatte Ray får seg en liten trøkk i tryne. Sorry, not sorry.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Beste dansescene

Av alle dansescenene i Girls, må fellesdansen i Marnies strandhus være den kuleste. Til Harry Nilssons «You’re breaking my heart» viser jentene på nippet til imponerende synkronte bevegelser. Til tross for litt amper stemning, er strandhusepisoden i sesong tre en veldig fin episode.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Feteste øyeblikk

Et av de festligste øyeblikkene inneholder også dansing. Tidlig i sesong to slapp Hannah og Elijah seg virkelig løs. Det var glowsticks, det var vill dansing og det var cola på toalettlokket. Klubbscenen med superduoen må aldri ble glemt.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Vondeste øyeblikk

Serieskaper Lena Dunham har spart et av de vondeste øyeblikkene til siste sesong. Det er så inderlig vondt å se en forlatt Jessa gjøre hva som helst for å føle en form for nærhet.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Fineste øyeblikk

Et av de fineste øyeblikkene må jeg hente fra sesong én. Det finnes mange fine øyeblikk som viser kjærligheten mellom Hannah og Adam, som til tider kan være vanskelig å forstå seg på, og scenen der Adam har tapetsert en hel vegg med ordet sorry er et av de vakreste.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Hva er ditt favorittøyeblikk fra Girls? Del det i kommentarfeltet og bli med i trekningen av T-skjorter med Girls-sitater!

 • Tom

  Fantastisk serie, dog med en noe skuffende siste episode. Nest siste var vel den egentlige seriefinalen, med en siste episode som minnet mer om en slags epilog. Man kan mene mye om Lena Dunham, men med Girls har hun skrevet, regissert og spilt glimrende, og levert en moderne klassiker av en serie.

  Øyeblikket som solgte meg (og trolig mange andre) på serien var scenen hvor Hannah og Marnie danset på soverommet til Robyns ‘Dancing on My Own’, og Adam Driver var fenomenal i stort sett alt han gjorde.

 • Emil

  Mitt favoritt øyeblikk må nok være når serien ble ferdig.

  • HverSinSmak

   …da får du livet tilbake?

 • Marius Smevold

  Nå får Lena Dunham omsider tid til å pleie kjærligheten sammen med Sam Hyde.

 • Siril Finne

  Hannah: «I’m not being too much. I’m being just enough.»

  Samt når hun klatrer ut av køyesenga og sier: «Jeg husker ikke så mye fra i går, men jeg føler meg ikke krenket.» 😂😂😂

 • astrid

  et av mine absolutte favorittøyeblikk er når hannah danser til dancing on my own, og marnie kommer inn og danser med henne

 • Ingvild Odberg

  Av bokstavelig talt øyeblikk er det særlig to jeg syns er helt nydelige. Det ene er i slutten av S01E07: Adam: «Do you want me to be your fucking boyfriend?» – klipp til Adam, Hannah, Marnie og en sykkel i baksetet på en uber med Oh Land sin White Nights som bakgrunnsmusikk. Ansiktet til Hannah i denne scenen er ubetalelig, og jeg kan se scenen igjen og igjen. Det andre er fra S01E10, den første bryllupsepisoden, der Hannah har kledd seg opp til fest og syngesier: «Party! Mystery party! My shoes match my dress! Kind of.» mens hun spankulerer over veien.

  Likte også at vi fikk en Robyn-reprise i siste sesong med «Honey» over scenen fra Adam og Jessas film som portretterte Hannah og Adams første møte. Gråt som et lite barn.

 • Maggotbrain

  Da blir det vel en heavy Dunham periode al’a Tone Damli i media fremover. (Siden Dumham nå er arbeidsløs)

 • Karoline Niklasson

  (spoiler for sesong 6)Når Hannah og Jessa kommer over seg selv og unnskylder hverandre. Da gråt jeg.

 • Helene Dahl

  Favorittøyeblikket er når Elijah synger nattasang for Hannah i siste sesong. <3

 • Stine Mari Haugen

  Når Shoshanna går desillusjonert gjennom Tokyos gater til lyden av Aurora som synger «Life on Mars».

 • Annette Torhaug Monkvik

  sesong to, episode 3: It’s a Wednesday night, baby, and I’m alive! Dansescenene når Hannah prøver kokain ler alltid av denne episoden!

  Scenene der Adam løper gjennom Brooklyn når Hannah har OCD anfall og toppløs-ping-pong i One mans trash er også noen av mine favoritter! Sammen med dancing on my own selvfølgelig 😄

 • Kristine R S

  Alle de du nevner over! Også verdt å dra frem når Hannah må hente lommeboken til sin far hjemme hos one-night-stand´en hans (nå kjæresten), og når hun har naken photoshoot med Elijah i kaféen til Ray (for å ta sexy bilder Fran kan onanere til).

 • Ragnhild Haugsmyr

  «American bitch»-episoden var stor filmkunst!

 • Cathrine Nøstvold

  Mitt favorittøyeblikk er når Adam løper gjennom byen for å hjelpe Hannah, hele tiden mens han snakker med henne.

 • Andrea

  Vanskelig å velge ett øyeblikk! Den scenen jeg likevel alltid husker med et smil om munnen er når Hannah har hatt en syk kveld med Elijah og dukker opp hos Marnie og han corny Booth Jonathan-fyren ikledd en gul helsetrøye og sier «It’s a wednesday night baby, and I’m alive»

 • Ulrike Haubenreißer

  Hannah og Adams samtale om livet fremover i «What Will We Do This Time About Adam?».

 • Frøydis Fossli Moe

  Dusj scenen med Adam!

 • Henrik Halland

  Girls?

 • Birgit

  Det er så mange scener som er bra på forskjellige måter, de er fine, flaue, følelsesladde, irriterende og latterlige. En av scenene jeg liker best er når Soshanna drikker seg full i «Beach House»-episoden i sesong 3 og starter tidenes krangel. Yndlingsøyeblikket er slutten på episoden da de i klein stillhet starter å danse sittende på bryggekanten.

 • mehe

  Jeg falt pladask for episoden i sesong 3 hvor gjengen «bondet» i the Hamptons. Hannah har kun på seg bikini hele episoden, og føler seg superkomfortabel og flott. Et forbilde til etterlevelse!
  Mest komiske øyeblikk for meg var i sesong 5 hvor hun var på surfekurs, og ikke visste at de fleste beholder badetøyet på under våtdrakta…veldig gjenkjennbart for min del 😀

  • Nikita Mirzani

   Nordisk Biografer > MVGEEMOVIES.BLOGSPOT.NO NORDISK TEX

  • Jejak Si Gundul

   Er det beste filmstedet —- BLURAYMOVIES4K.BLOGSPOT.COM