Baywatch treffer hverken nostalgifølelsen, actionhjertet eller lattermuskelen når Mitch Buchannon og strandgjengen gjenopplives på det store lerretet.

Regissør Seth Gordon har tatt en utdatert TV-serie og oppgradert den etter enkleste Hollywood-oppskrift. Skurken er en pregløs ond riking, stuntene er glattpolerte, grovisene er simple og rollefigurene gjør og sier omtrent akkurat det du forventer hele tiden.

Hele seks manusforfattere er kreditert å ha vært med på skrivingen av denne filmen, men det er ingen av dem som har kommet opp med noe nytt – her er det en total mangel på originalitet.

ANMELDELSE: Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – stødig piratunderholdning

Pamela Anderson er henvist til en ørliten gjesteopptreden, men rollefiguren CJ Parker er med. Denne gangen spilt av Kelly Rohrbach. (Foto: United International Pictures)
Pamela Anderson er henvist til en ørliten gjesteopptreden, men rollefiguren CJ Parker er med. Denne gangen spilt av Kelly Rohrbach.(Foto: United International Pictures)
Parodi eller hyllest?

Den usympatiske svømmestjernen Matt Brody (Zac Efron) må sone sin samfunnsstraff som livredder i det fantastiske Baywatch-teamet. Det liker den kjernesunne sjefen Mitch Buchannon (Dwayne «The Rock» Johnson) dårlig, men siden det er rekruttsesong, så får egoisten en sjanse til å bevise at han duger.

Samme dag som Brody og rekruttene ankommer, oppdager Mitch en pose narkotika i sanden. Det kan bare bety smugling, og livredderne flytter raskt blikket fra vannkanten og opp mot en av byens fancy utested som drives av den velstående og hensynsløse Victoria Leeds (Priyanka Chopra).

Det tynne plottet er fullt av slurv og snarveier, og filmen vingler i stil og tone. Baywatch vet ikke helt om den skal være en parodi eller en hyllest, og i hvert fall ikke hva den eventuelt skal parodiere og hylle.

The Rock starter morsomt og poengtert i et treffende parodilandskap. Han har det komiske registeret til å fungere i den rollen, men både han og filmen glipper raskt til småharry i actionsekvensene. Zac Efron kan også være artig, men han har hverken stilsikkerheten eller det komiske talentet til å mestre metalaget når han etter hvert må tre inn i rollen som strandhelt.

ANMELDELSE: Alien: Covenant – Hard sci-fi-horror

Her er et av svært få bilder i filmen hvor The Rock ikke er med. (Foto: United International Pictures)
Her er et av svært få bilder i filmen hvor The Rock ikke er med. (Foto: United International Pictures)
Henger seg opp i middelmådige vitser

Som actionfilm er dette lite mer enn innsmurt muskelspill og strandakrobatikk framført i cheesy amerikansk reklamefilmestetikk. Helt i tråd med originalseriens grunne fasadefokus, men du verden så kjedelig etterhvert som det innledende glimtet i øyet blir dynket med solkrem.

På vitsefronten er det mulig å humre enkelte steder. Men selv om humoren er grov – så er den aldri ordentlig drøy eller velplassert. Den er mest teit. Fornærmende i tonen og med et glanende puppefokus. Og så er det to vitser som fortelles så mange ganger at jeg frykter at manusforfatterne har jobbet på hver sin bit av historien uten å snakke sammen.

Gjesteopptredene fra Pamela Anderson og David Hasselhoff inkludert, det er ikke alt som trenger å gjenopplives i Hollywood. Dette Baywatch-universet kunne gjerne fått ligge i fred for min del.

Om FILMEN

Baywatch
 • Baywatch
 • Slippdato: 02.06.2017
 • Regi: Seth Gordon
 • Utgiver: United International Pictures
 • Sjanger: Action, Komedie

 • Sjarlatan

  Hvem var det som trodde dette var en god idé? Baywatch har alltid sugd.

 • magnarStoroy

  Som med Alien nyleg, så er vel dette ein film som fansen skal sjå uansett. Eg likte betre parodien- son of the beach, enn eg likte Baywatch.

  • Jens Harald

   Det finnes vel ikke nok fans igjen til å gjøre denne filmen til en suksess? Jeg vil tro at de fleste har fått nok av Baywatch for mange år siden. Dessuten blir det vel ikke det samme uten Pamela og David Hasselhoff?

  • Tom Electricnose

   Er fan av Alien, Aliens og Alien 3 siden de er gode filmer. Jeg likte ikke Alien 4 eller Prometheus. Tullete filmer hvor man bare facepalmer hele tiden. Sett nok anmeldelser av Alien Covenant til å vite at dette er noe jeg bare laster ned når den kommer ut på DVD.

   • Andre

    Så du leser anmeldelser? Kult! 😉 (Eller skanner du bare terningkastene?)

    • Tom Electricnose

     Følger med på en kanal på youtube som heter «Off the shelf reviews». De sitter å prater om en film i ca. 40 minutter om hva de likte og ikke likte. Med masse spoilers. Og har funnet ut at jeg deler dems smak når det kommer til det meste.
     Alien Covenant virker desverre værre enn Prometheus.

     • Andre

      Alien Covenant var mye kulere enn Prometheus, selv om den ikke var på langt nær så spennende og sjokkerende som originalen selvsagt. Men i dag har man kommet så alt for langt til å bli sjokka av det aller meste, noe slike filmer bærer sterkt preg av dessverre…

      • Tom Electricnose

       Etter å ha hørt på de to kara whine om Covenant virker det som det var ganske mye annet som gjorde at filmen sugde. Dårlig karakterer man brydde seg null om og som gjorde dumme ting (samma som i prometheus). Dårlig manus også. Skuespillerne sier teite ting som gjør at man cringer hele tia.
       Skal nok laste den ned når den kommer på dvd, og drikke noen pils og ha uber lave forventninger og ta hele greia med en klype salt, så kanskje den kan bli komisk og noe morro å se på 😉

 • Fredrik Andersen

  Finnes det en film med Dwayne Johnson som ikke er søppel?

  • Martin Kronborg

   Vel, Moana skal visst være bra, etter det jeg har hørt.

  • magnarStoroy

   The mummy returns, the scorpion king, get smart, journey 2, San Andreas og central intelligence er gode filmar.

   • KeroT

    Klarer ikke si om du er sarkastisk eller ikke for alle disse filmene er jo søppel.

    • magnarStoroy

     Nei! Dette var gode filmar. Kvifor likte ikkje du dei?

     • KeroT

      Sorry, mente ikke å være frekk. Er det en ting man ikke skal så er det å kritisere andres smak, selv om det er fristende. 😇

      Problemet jeg har med slike filmer er at de følger en oppskrift. En oppskrift de ikke viker fra. Dette gjør opplevelsen forutsigbar og like spennende som et blankt ark. De har ingen overraskelser, de er på mange måter den samme filmen. På en måte «same shitt, new wrapping»

      Det er noen filmer som følger oppskriften som slipper unna med det, mye fordi de legger inn nye elementer eller fordi de viker fra regelen på riktig plass. Andre slipper unna det fordi de blender oss med spesialeffekter. Avatar er et godt eksempel på dette.
      Her er det nye elementet en fremmed spennende kultur som vi blir kjent med, og spesialeffektene var ut av denne verden. Men kikker du litt nærmere på historielinjen, har vi jo sett dette før også.

      Hero må overvinne eksterne og personlige utfordringer, må trosse egne og andres verdisett for å opptre moralsk riktig. Må kjemp og vinne tross håpløse odds.

      Inn i dette mønsteret kan man sette mange filmer. Star Wars, Indiana Jones, The Mummy Returns, Scorpion King, San andreas osv osv.

      Dette betyr ikke at jeg ikke liker slike type filmer. Jeg kan nyte en popkornfilm som alle andre. Men når de ikke har noe ved seg som skiller seg ut, ramler jeg av.

      • Tom Electricnose

       Om man syns en film er bra eller ikke er subjektivt. Du kan skravle så mye du vil.
       Sier du at Star Wars og Indiana Jones er dårlige filmer? Javel, da får du synes det. Millioner vil nok være uenig med deg.
       Enda en grunn til at musikkanmeldere og filmanmeldere har verdens mest ubrukelige jobb.

       • KeroT

        Man trenger nok ikke være medlem i mensaklubben for å skjønne at det jeg skrev var en subjektiv betrakning. Jeg skriver heller ikke hva jeg mener om hverken Indiana Jones eller Star Wars.

        Men om millioner er uenig eller enig med meg er egentlig ikke særlig relevant. Subjektivitet er jo en individuell «ferdighet» Men jeg kjenner folk som ikke tørr si sin mening før de vet hva den allmene oppfattning er.

        • Tom Electricnose

         Du lirer fra deg at disse filmene er søppel uten å egentlig beskrive hvorfor dem er søppel. Du skriver også på en veldig vag og sprikende måte at det ikke er lett å vite hvilken vei du holder i din andre post. Her putter du jo Star Wars og Indiana Jones i samme bås som filmene du mener er søppel.
         Søppel for meg er filmer som bare er ment som cash grabs og som er gjennomsyret av at regissør gir fullstendig F i filmen er bra eller ikke, bare den selger. Som f.eks The Wrong Turn serien

        • KeroT

         Jeg orker ikke forsvare filmsmaken min. Den er min, og den står jeg for. Så om jeg liker StarWars eller ikke får bli et mysterium for deg.

         Nå er vel det meste fra Hollywood cashgrabs. Motivet i all form for kommærs film er jo å tjene penger. Men det alene betyr jo ikke at alle kommerielle filmer trenger å være dårlige. Det viktigst av alt er jo at man må ta en film for det den er. Så blir det opp til den enkelte å avgjøre om man liker den, og på hvilkne kritterier.

        • Tom Electricnose

         Joa, ser den. Men er også mye flaks i om en film blir bra eller ikke.
         Har du sett dokumentaren bak Aliens (regissert av James Cameron)?
         Var et under at filmen ble bra. han ble jo motarbeidet hele veien og hadde ulykker og uflaks. Selv musikken ble slengt i sammen på noen få dager av en bra dirigent rett før den skulle vises på før-premiere.

       • Andre

        Sånn går det når man overleser og ikke forstår hva andre skriver, en klassisk feil det der!
        Om man synes en film er kul eller ikke er selvsagt subjektivt, men man kan likevel fint si at filmen suger for det. En kvalitetsbil til 800.000 kroner ER bedre enn den til 150.000 (av flere tekniske, innovative, materielle, estetiske grunner), selv om du selv skulle like skraphaugen din til 150.000,- kr.

        Det virker som det er veldig mange som ikke er i stand til å se kvalitet, utover det subjektive punktet om de selv liker det eller ikke. Why?!

        En filmkritikers oppgave er aller minst å si noe om DIN personlige smak, så da har du misforstått poenget med filmkritikk radikalt, og gått i den klassiske fella hvor du bare blir hårsår og personlig provosert fordi noen kritiserer smaken din. Også dette er en klassisk misforståelse for mange folk.

        En enkel «test» er rett og slett å sette deg ned, forsøk å skrive en anmeldelse av en film som skal kunne leses av alle typer mennesker. Da kommer du fort borti problemstillinger og nye tankerekker som du trolig aldri verken tenker over eller trenger å bry deg om når du skriver ting som ovenfor her.

        • Tom Electricnose

         Når du snakker om pris og bruker det som metafor blir det helt feil. Kan nevne haugevis av filmer som er spilt inn på et lavbudsjett og er bedre når det kommer til skuespill prestasjoner, manus, regi, story etc. vs million dollar budsjett filmer ala The Expendables serien som sikkert du vil kalle søppel. Jeg vil ikke kalle dem søppel, men personlig så blir dem rimelig overfladiske og kjedelig for min del.

        • KeroT

         Med riktig produsent, regi, historie og motivasjon kan nok en lavbudsettfilm være mye bedre. Det er uttrolig hvor mye enkelte får ut av lite av og til. Men det er ingen selvfølge. I de fleste tilfellene må finans stå i samsvar med skapernes visjoner.

        • Andre

         Kan være delvis enig i det, men poenget var mer at søppelfilm kan sammeliknes med samlebåndsbiler som alle har, fordi de har råd til det, de føles enkle å kjøre, er forutsigbare, og funker sånn helt ok men ikke noe mer, men anyway…

         The Expendables er da ikke så verst, den har i det minste sterke sider innenfor genren den så hysterisk spiller på, samt haugevis med stjerner, noe som er en stor underholdningsfaktor i seg selv.

         Men igjen; personlig smak kan fint skilles fra mer objektive sider og kvalitetsbedømminger av film, noe veldig mange ikke synes å få helt grepet på men heller blir fornærma fordi ens egen smak blir angrepet med lave terningkast, og det er egentlig litt trist. Er man ikke i stand til å se at man liker enkel, «billig» og samlebåndsfilmer, ja så har man en dårlig evne til å scanne virkeligheten og mangfoldet. DET er noe filmkritikere gjør langt mer rettferdig og saklig, nettopp fordi de ikke svartner av følelser og blir blinde av raseri.

      • mersk

       Avatar = Pocahontas

       • KeroT

        Eller Danser Med Ulver 👍🏻

   • Tom Electricnose

    For å ikke glemme Walking Tall

    • magnarStoroy

     Walking tall kan vere bra. Har kjøpt, men ikkje sett til no.

     • Tom Electricnose

      Se den! Har sett den flere ganger 🙂 skikkelig «payback film»

  • Glenn Remi Helgerud

   Gridiron Gang er grei ellers så suger alt

 • Dakota Fanning

  This movie is the very reason why I go to the theater. It was easily the best comedy/action film that I have ever seen. — USMOVIES2017.BLOGSPOT.COM

 • 050986

  Er det noen som ser på Baywatch for handlingen? Det er kvinnekroppene som teller, ikke noe annet. Få Astrid S med, så blir det en verdenssensasjon.

 • Jomar Bakkeli

  Never underestimate the power of the boner! Det er en grense for hvor mange superhelter, skuddvekslinger og eksplosjoner tenåringsguttene orker se. Da er det lurt å lokke med løpende puppedamer i slo-mo. Blir nok suksess nok det her.

 • Cep Tommy

  BAYWATCH – HD-GRATIS, ASSISTIR AQUI ===> CINE-4K.BLOGSPOT.COM

 • haymaker77

  Dette er min favoritt film til nå i livet mitt – elsket den, føler den treffer på alle punkter. Makan til subjektiv og dårlig anmeldelse. Ha en fin uke!

  • Terje Sulen

   Bait?

   • Fredrik Nydahl

    «Makan til subjektiv og dårlig anmeldelse»… anmeldelser er subjektiv journalistikk. De SKAL være subjektive.

    • Jens Harald

     Ja, men etter objektive kriterier og vurdert opp mot andre filmer i samme sjanger. Det er tross alt ingen som er interessert i å lese om at anmelderen har hatt en dårlig dag.

 • Comrade Pootie

  Kommer nok ikke til å se den før den kommer på TV en dag, men paradoksalt nok kunne kanskje denne filmen trengs litt for å løsne opp litt den nye frykten for menneskekroppen som popper opp overalt.

  • 050986

   Hvem frykter menneskekroppen? Menn er jo villige til å sluke kvinnerkropper, i hvert fall med øynene. Og for å understreke sin sult, spidder de kvinnekropper når som helst de får lov, for så å sluke grillede kvinner. Kvinner sluker visstnok menn også. Bon appétit!

 • Tjoddleik

  Foretrekker heller TV-serien Son of the Beach. 10x så morsom.

  • 050986

   Hva med Son og the Bitch?

 • ruler25

  Filmen var bra den en grei 4 anmelder derimot er en gammel brun løk som heller bør gå å legge seg.

  • Kallekleiv

   Godt argumentert.

   • ruler25

    Ja ikke sant hehe👍😉

  • 050986

   Så lenge løken er grønn eller hvit, har den sin seng i åkeren. Etter at den er blitt tatt ut av den sengen, blir den enten filmanmelder, eller den brunes, og da spises den sammen med senep, ketchup og lumpe rundt en pølse. Bare da fortjener den terningkast 4.

 • Madelyn Paucek

  Baywatch 2017 ULTRA HD Movie >>>>WATCHMOVIE75.BLOGSPOT.COM