Regissør Guy Ritchie har forsøkt å lage modernisert underholdning av et stykke britisk mytologi. King Arthur: Legend of the Sword er selvsagt basert på legenden om kong Arthur, sverdet Excalibur og slottet Camelot.

Vi får til og med se den spede begynnelsen til de sagnomsuste ridderne av det runde bord. Resultatet er en film som svever mellom fantasi og folklore, med blandet underholdningsevne.

Det er en omfattende historie som er komprimert ned til to timers spilletid, med det resultat at handlingen bare skraper i overflaten av noe større. King Arthur: Legend of the Sword er visuelt storslagen, men er ikke eventyrlig nok.

Freddie Fox, Craig McGinlay, Charlie Hunnam, Aidan Gillen og Djimon Honsou i "King Arthur: Legend of the Sword". (Foto: SF Studios)
Freddie Fox, Craig McGinlay, Charlie Hunnam, Aidan Gillen og Djimon Honsou i «King Arthur: Legend of the Sword». (Foto: SF Studios)
Blir avslørt som tronarving

Arthur (Charlie Hunnam) har vokst opp på et bordell i Londinium. Når Kong Vortigern (Jude Law) tvinger alle menn i en viss alder til å forsøke å ta sverdet Excalibur ut av en stein, blir det avslørt at Arthur er sønn av avdøde Kong Uther (Eric Bana), som mange år tidligere ble forrådt av sin egen bror, Vortigern.

Arthur har egentlig ingen interesse av å utfordre tronen, men omstendigheter gjør at han til slutt ikke har noe annet valg enn å gå imot sin onde onkel. Han får hjelp av blant andre en trollkvinne (Astrid Bergès-Frisbey), krigeren Bedivere (Djimon Honsou) og bueskytteren Goosefat Bill (Aidan Gillen).

Anmeldelse: Richard Storken er helstøpt familieunderholdning

Guy Ritchie gjør som han pleier, og tråkker til med et kjapt og lekende filmspråk, noe som frisker opp en litt utbrent sjanger. Filmen lever godt når pilene suser og sverdene synger.

Det er likevel ikke helt lett å forstå hvorfor man skal bry seg stort om figurene, for de får ikke tid og rom til å skinne. De er brikker i et større spill, der man får ta til takke med helheten, ikke fokusere på individuelle prestasjoner.

Charlie Hunnams Arthur er en passe sympatisk helt, men med en anonym fremtoning med lite særpreg. Jude Law spiller godt som den forpinte og maktbegjærlige onkelen, men får for få scener til å gjøre inntrykk. Kampen mellom Arthur og Vortigern skulle gjerne ha hatt et større omfang, men de befinner seg på hver sin kant i store deler av handlingsforløpet.

Kong Vortigern (Jude Law) har urettmessig besteget tronen i "King Arthur: Legend of the Sword". (Foto: SF Studios)
Kong Vortigern (Jude Law) har urettmessig besteget tronen i «King Arthur: Legend of the Sword». (Foto: SF Studios)
Har tonet ned voldsbruken

King Arthur: Legend of the Sword underholder effektivt i flere spenningssekvenser med god flyt og store effekter. Filmen er åpenbart laget for å kunne nå et yngre publikum, fordi Guy Ritchie har tonet ned voldsbruken kraftig.

Her er det nesten ikke en blodsdråpe å se, samtidig som mange voldshandlinger antydes i stedet for å vises. Det gjør kanskje filmen mer familievennlig, men den uunngåelige effekten er samtidig at den fremstår mer blodfattig og tannløs enn man kunne foretrekke.

Anmeldelse: Guardians of the Galaxy Vol. 2 er et fornøyelig romeventyr

King Arthur: Legend of the Sword er en tittel som åpner for flere «King Arthur:«-filmer. Jeg er usikker på hvor stor appell dette universet har i 2017, tretten år etter det forrige forsøket, som få snakker om i dag.

Den nye filmen har et imponerende visuelt uttrykk, og noen gode spenningsscener, men det litt anonyme persongalleriet mangler publikumsfavoritter som man ønsker å se mer av. King Arthur: Legend of the Sword fungerer helt fint som denne-ukas-eventyrfilm, men det er tvilsomt om den får leve et spesielt langt liv i vår pop-kulturelle bevissthet.

Om FILMEN

King Arthur: Legend of the Sword
 • King Arthur: Legend of the Sword
 • Slippdato: 10.05.2017
 • Regi: Guy Ritchie
 • Utgiver: SF Studios
 • Aldersgrense: 12
 • Sjanger: Action, Eventyr

 • Takk for fin anmeldelse
  Sjekk ut vår nyeste episode som er til ære for denne filmen.
  Hva er den beste Middelalderfilmen ever?

 • Ylva Lie Bjerke

  Anmelder ga Guardians of the Galaxy 2 en firer, og King Arthur en treer. Det sier alt for min del. Denne filmen er løsrevet fra et kommersielt univers (slik som Marvel, f.eks) som håver inn millioner på halvgode filmer. Musikk, lydbilde, plott og dialog er upåklagelig, og den evner å kombinere tunge actionscener med lette og morsomme narrativer (type måten de gjenforteller en historie på, med slowmotion og rewind). Umiddelbart etter jeg hadde sett den fikk jeg lyst til å se mer, for den inviterer til et univers som er annerledes og komplekst. Helt enig i at filmen har et imponerende visuelt uttrykk, men at anmelder synes karakterene er anonyme forstår jeg ikke. Jeg mener nemlig de har pakka ned introduksjon til universet, plott og karakterer ned i en to timer lang film på en ypperlig måte. I tillegg ser vi i slutten av filmen begynnelsen på ridderne av det runde bord, noe som i mine øyne åpner opp for en oppfølger. Jeg tror dette har potensialet til å bli en frittstående triologi som kan fange like mange som det Ringenes Herre har gjort. Det BØR ihvertfall det!

 • magnarStoroy

  King Arthur (2004) var skuffande. Miniserien Avalon var dårleg. Elles har dei filmatiseringane, som eg har sett av denne historien vore gode. Derfor er ein alltid optimist når det kjem nye innspelingar av dette. Vil tru at terningkast 3 er alt for lite.

 • Mette Steen

  Arthur ser ut som han har kommet rett fra en frisør av 2017.

 • Per Ringnes

  Denne filmen er en av mine favoritter, jeg synes den var veldig bra jeg. Jeg ville gitt den en 5 eller kanskje 6 i terningkast, ikke at jeg er en filmanmelder men det er min følelse av hva jeg ville gitt den i bedømmelse.

 • Arve Gangstøe

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

  • Jay Lay

   Svært søvndyssende, ja.

 • Mariann Elisabeth

  Ville nok gitt den litt høyere karakter.Jeg digger den raske nye metoden historien drives framover og ikke minst Charlie Hunnam er perfekt!! Håper det vi så her er begynnelsen på en trilogi om Kong Arthur.
  Skulle gjerne hatt litt mer blod og vold, men men de vil jo få flest mulig inn i salen så da pusser de nok opp den skitne tilværelsen. Likte denne bedre enn guardians 2 så vil gi en fire eller fem jeg. Flere ganger i løpet av filmen hoppet jeg til når ting føk mot meg (3D) og ble lett revet med i løping i trange gater, god underholdning og samtlige var gode skuespillere til og med Backham. Vel verdt en tur på kino 😊

  • Fasya Famila

   Sett av siste film
   ==> Lost City of Z
   ==> skjebnen til FURIOUS 8
   Og mange flere.
   La oss ta deg tid til å se filmen på dette nettstedet
   behage kopier og lim linken min ==> ANAYFLIX. US

 • R. Pupkin

  Irriterer meg (langt mer enn det sikkert burde) att denne er satt opp over alt såpass tidlig, mens The Lost City Of Z ser ut til å være ignorert av samtlige norske filmdistrubitører.

 • JollyPirateGnome

  Spoiler ahoy! Synes det er et temmelig stort plothole at man bare kan sende inn verdens største sinnaslange når man vil. What?

 • Aisyah Hasna

  SE FILM HD ==>> http://WWW.FOX-MOVIE.US

 • marisa marrine

  SE FILM HD ==>> ALLMOVIESIMDB2017.BLOGSPOT.COM

 • Mattis Finstad Hansen

  Tja, hva skal man si?
  Litt over middels god, langt bedre enn fryktet, men fortsatt litt pregløs og for lettbeint. King Arthur er spennende på papiret, med en tidløs historie og ikke minst gode og solide skuespillere. Dessverre blir det hele litt vel upersonlig i lengden. Det er underholdende, det er pent å se på, men den fanger meg ikke inn slik andre filmer har gjort så langt i år.

  Jeg tror nok filmen hadde kledd en høyere aldersgrense og et litt mørkere snitt. Som folk har påpekt, er actionscenene tonet ned og til at så mange mennesker og dyr dør, er det et åpenlyst mangel på blod i filmen. Jeg er heller ikke så stor fan av signaturfilmgrepene til Guy Ritchie, noe jeg bet meg merke i flere ganger.

  Men for all del. Jeg kjedet meg ikke, det var underholdende på en «A Knight’s Tale» / «Game Of Thrones»-måte og det holder for meg en sen søndagskveld.

  PS: Er det noe Filmpolitiet kan gjøre med disse spampostene som har dukket opp i det siste? De er utrolig irriterende og jeg føler litt på at de ødelegger ellers konstruktive kommentarfelt.

  • Sigurd Vik

   Hei Mattis! Vi jobber med saken, og oppdaterer stadig våre mottiltak, men dessverre har trykket vært så stort den siste tiden at en del kommentarer har kommet gjennom før vi rekker å stenge ute brukerne.

   • Mattis Finstad Hansen

    Det kan jeg skjønne. Slike spamposter og liknende (falske venneforespørsler på FB og slik) tar fullstendig overhånd om dagen. Men, men.
    Så lenge noen er seriøse og vil skrive film, så får ignorere dem. Litt i allefall.
    Godt å høre dere er på saken i det minste!

 • Dolichovespula norwegica

  Hvor mange filmer har de laget om det temaet …

 • Nilss Vermund Gjerstad

  Hvorfor nevner ikke anmelderen noe om at afrikanere og asiatere er tatt med i sentrale roller i denne siste (og ørtende) filmatiseringen av King Arthur og ridderne av det runde bord? Jeg synes det er oppsiktsvekkende og ikke at Guy Ritchie har «castet» Djimon Hounsou som Sir Bedevere… Man kan sikkert si mye positivt om multikultur, men det fantes vel neppe i London i tidlig middelalder?

 • Nilss Vermund Gjerstad

  Hvorfor nevner ikke anmelderen noe om at afrikanere og asiatere er tatt med i sentrale roller i denne siste (og ørtende) filmatiseringen av King Arthur og ridderne av det runde bord? Jeg synes det er oppsiktsvekkende at Guy Ritchie har «castet» Djimon Hounsou som Sir Bedevere… Man kan sikkert si mye positivt om multikultur, men det fantes vel neppe i London i tidlig middelalder?

  • Norwegian Blue

   Multispoilere følger:

   Man kan si mye positivt om magiske sverd, trollmenn, gedigne elefanter og slanger, samt feite menneskeblekkspruter, men de fantes vel neppe i London i tidlig middelalder.