I et superheltunivers som de siste åra har blitt en voldsom actionorgie uten hjerte, er Spider-Man: Homecoming et friskt pust som både gleder og underholder.

Her kombineres high school-komedie med superheltsjangeren, og resultatet er en morsom og lun film.

Superhelteventyret lider noe under vekta av Marvel Cinematic Universe (MCU), som på død og liv skal tvinge alle filmene inn i en sammenheng, men når Spider-Man får frihet til å bare være en femten år gammel tenåring med superkrefter er filmen god.

Uerfaren helt med store drømmer

Etter oppdraget med den ene halvparten av the Avengers, som vi så i Captain America: Civil War, har Peter Parker (Tom Holland) virkelig fått sansen for superheltarbeid. Han ønsker å være mer enn bare en vennlig nabo som bekjemper småkriminalitet i nærmiljøet og hjelper gamle damer over gata.

Han vil ha flere store oppdrag med Avengers-gjengen, men Tony Stark (Robert Downey Jr.) synes han er for ung og uerfaren. Peter forsøker derfor å imponere Stark med ulike superheltgjerninger, samtidig som han også har et liv med skole og venner å ta vare på, med tenåringsforelskelse og det hele.

Og selvfølgelig dukker det opp en skikkelig skurk som Spidey kan bryne seg på – nemlig Michael Keaton i rollen som Vulture.

Michael Keaton spiller Vulture i Spider-Man: Homecoming. (Foto: United International Pictures).
Michael Keaton spiller Vulture i Spider-Man: Homecoming. (Foto: United International Pictures).
Best i high school-land

I likhet med sommerens store blockbuster Wonder Woman, bringer Spider-Man: Homecoming glede tilbake til superheltsjangeren igjen. Tom Hollands Peter Parker har et sprudlende og naivt vesen som smitter og gjør at jeg fryder meg i salen.

Filmen er på sitt beste i skjæringspunktet mellom high school-komedie og superheltsjangeren. Jeg kunne ønske regissør Jon Watts og manusforfatterne hadde gjort enda mer rom for dette, og dyrket konflikten mellom superhelt- og ungdomsliv i større grad.

Isteden brukes det mye tid på å koble Spider-Man opp mot the Avengers og MCU, og flere av disse scenene føles som en tvangstrøye ikke som en naturlig del av fortellingen. Det hjelper heller ikke at jeg begynner å bli skikkelig lei av Tony Stark, noe det for øvrig virker som om Robert Downey Jr. også er.

Det er rett og slett for mye Iron Man i Spider-Man: Homecoming. (Foto: United International Pictures).
Det er rett og slett for mye Iron Man i Spider-Man: Homecoming. (Foto: United International Pictures).
Sjarmerende helt

Heldigvis har Tom Holland nok sjarm til å bære filmen gjennom disse scenene, og når vi befinner oss tilbake i tenåringsdramaet igjen er alt tilgitt.

Det er tydelig at regissør Watts er en fan av gamle high school-komedier, og bruker blant annet en større actionsekvens som en hommage til løpescenen i klassikeren Ferris Bueller’s Day Off.

Samtidig leker og tuller han med superheltsjangeren, godt hjulpet av Peters trofaste og datakyndige bestevenn Ned (Jacob Batalon), som synes det er ekstremt kult at kompisen har superkrefter og har store drømmer om å være “the guy in the chair”.

Spider-Man: Homecoming blir med det et solid superheltvalg for sommeren, men vær varsom – hvis du grøsser av kjappe onelinere, bør du kanskje sjekke ut Wonder Woman isteden.

Om FILMEN

Spider-Man: Homecoming
 • Spider-Man: Homecoming
 • Slippdato: 07.07.2017
 • Regi: Jon Watts
 • Utgiver: United International Pictures
 • Aldersgrense: 12 år
 • Sjanger: Action, Eventyr, Sci-fi

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Thom Kristiansen

  Har vært lei av Tony Stark siden den andre Avengers filmen. Så enig der.

 • magnarStoroy

  Er vel ikkje i målgruppa for denne filmen. Såg den fyrste med Toby Maguire, men synest den var dårlegare enn dei fleste liknande filmane. Bryr meg ikkje om å sjå fleire av desse filmane, men kanskje det er nye generasjonar, som synest dette er tøft.

  • Odd Even

   Spidermanfilmene med Toby Maguire er viden kjent for å være ekstremt dårlige, selv av fans av sjangeren, så ville gitt den en ny sjangse om de er det eneste du har prøvd.

   • brekken

    Hvor i all verden fikk du den påstanden fra? De to første med Tobey Maguire er jo viden kjent for å være gode Spider-Man-filmer. Nr. to nevnes ofte som en av de beste fra Marvel. Treeren var et takras, ja – greit. Men å hevde at det er konsensus om at Maguire-filmene er dårlige blir som å hevde at Batman Forever er bedre enn The Dark Knight :s

    • Odd Even

     Personlig synes jeg Dark Knight var et møl av en film. En uforståelig protagonist med en plan som ikke gir mening i det hele tatt, men kun fungerer fordi regisøren vil at den skal fungere. Filmatisk har du noen flotte sekvenser, men bryter man ned plottet er det klart at filmen faller igjenom. Føler mye av hypen er pga. methodeactinga til Heath Ledger, som i sin tur førte til et dødsfall.

     Batman forever vet i allefall hva den er og hva den prøver og være. Høyt upretensiøst og humoristisk. Batniples og bat-card ftw 🙂 Two-face ser ut som two-face og Jim Carrey og Uma Thurman som henholdsvis Ridler og Poison Ivy er fantastiske. + For Baine som ser ut som han skal, ikke bare en boler med pusteproblemer.

     • Ole Mo

      …hele POENGET med plottet i Dark Knight er at det ikke gir mening. «Some men just want to see the world burn». Du, i likhet med flere norske anmeldere, misforsto filmen totalt. Flere skrev at handlingen er altfor kaotisk, og viste således at plottet, som var veldig enkelt, var for komplisert for dem.

      • Odd Even

       Veldig enkelt vil jeg ikke påstå Jokerens plan var. La oss gå igjenom: Drep en eller annen viktig person, håp at Gordon hopper forran kula å blir skutt, røm. Deretter håp at mordforsøket gir såppas trykk på Batman at han må vise frem hvem han er, men Dent er den som egentlig bør stå frem. Deretter organisere et angrep på polititransporten som skal frakte Dent til fengsel. Dette gjøres best med RPGs og bomber, men viktig at Dent overlever hele greia. Håp så på at Batman dukker opp og sprenger deg til fillebiter, men viktig at du ikke sprenger deg selv når hele lastebilen din går til helvette. Sloss litt med Batman, vinn, håp så på at Gordon (som hoppet forran kula og alle trodde var død, men egentlig ikke er død) dukker opp og ikke skyter deg, men arresterer deg slik at du havner i fengsel, samtidig som at du er i fengsel, organiser (i en by som er i beredskapsmodus etter at du sprengte halve byen i fillebiter tidligere) å fylle opp to hele kjellere med tønnevis av eksplosiver, samtidig kidnappe to høytstående borgere og få de transportert til hver sin bygning, håp derreter på at Batman kommer inn i fengsel for å så ta en prat med deg. Informer han så om at han må velge mellom Dent og dama si. Sats så på at politiet er inkompetent nok til å ikke komme frem til to steder du nettop fortalte de om, slik at Batman kun er den eneste som kan komme frem. Mens du venter på resultater her, kan du provosere snuten som er satt til å passe på deg nok til at han gidder å gå fra posten sin og slå deg, viktig igjen at du vinner slik at du kommer deg ut av cella. Så (på forhånd har du fått en fyr til å frivilig opperere en bombe inne i seg selv (ikke spør meg hvem og hvordan, men dette må du ha planlagt allerede før angrepet på Dent hvis det skal gi mening)) sats på at fyren med magen full av TNT blir arrestert og havner i samme fengsel som deg selv (viktig at du har god telefondekning også, fordi du skal ringe en telefon inne i magen hans). Spreng dritten ut av fengselet, igjen viktig at alle dør bortsett fra deg selv. Stjel en politibil, hent bikkjene dine og en haug med dudes, sloss med Batman, tap, le fallende til din egen død.

       Mener det var en hel del andre usammenhengende planer inni det hele også (et tog som sprengte en plass var vist viktig? kanskje en annen film) men dette er det jeg kommer på i farta. Til en mann som påståes å være all about kaos og anarki virker Joker å enten være ekstremt strukturert, skremmende likt autistisk, samtidig som han er synsk og har flaks på lik linje med fetter Anton. Jeg føler ikke jeg har misforstått filmen totalt, plotet som du mener er enkelt krever en halv avhandling bare for å referere til og sikkert en masteroppgave om du skal forstå hvordan Jokeren klarte å forutse og planlegge alle disse elementene så feilfritt. Så unnskyld meg at jeg ikke liker en film som er basert på en plan så idiotisk og ugjenomførbar at den eneste grunnen til at den fungerte er fordi Nolan ville den skulle fungere. Gi meg Mark Hamill any day of the week fremfor en rusa rompecowboy (ref. Brokeback Mountain) som attpåtil ikke klarer å spise litt piller uten å ramle om.

       puh… dagens rant.

 • Jomar Bakkeli

  Og om Marvel ikke refererer til de andre superheltene er det feil det også. Klages skal det åkke som. Selv digger jeg at de har bygd et filmunivers uten sidestykke. Og gleder meg til både denne filmen og alle de kommende filmene i marveluniverset.

  • Mercutio

   Hvorfor leser du anmeldelser da?

   • AndyAce83

    Filmintressert antar jeg og vil lese hva andre vektlegger i film.

    • Jomar Bakkeli

     Bingo.

  • Ja, filmen er verdt å glede deg til, Jomar! Som du leser i anmeldelsen så koste jeg meg masse. 🙂

   Synes forøvrig at det er mye kult med MCU, men akkurat her ble det påtatt, for mye og unødvendig. Mer som en gimmick og ikke som at det ligger en reell narrativ grunn bak for å koble filmene sammen.

   • Jomar Bakkeli

    Men du skriver jo i anmeldelsen at Peter P har «fått sansen for superheltarbeid. Han ønsker å være mer enn bare en vennlig nabo som bekjemper småkriminalitet i nærmiljøet og hjelper gamle damer over gata.

    Han vil ha flere store oppdrag med Avengers-gjengen osv…» Jeg har bare sett traileren men det virker da som om koblingen opp mot MCU er det som driver historien her. Han vil være en av de store gutta, men må lære seg å være Spider-Man først lissom.

    Hvordan skulle de fortalt denne historien uten å dra inn det etablerte MCU?

    • Man kunne fint fortalt en historie om Peter Parker som ønsker å bli superhelt uten å dra inn The Avengers. Han hadde jo allerede begynt sine superheltgreier før Tony Stark dro ham inn i Civil War. Grunnen til at de har det med er ikke fordi det er viktig for Spider-Mans historie, men fordi de vil koble alle sammen før Infinity War.

     Traileren fokuserer veldig mye på Avengers-delen, men filmen kunne fint dreid seg kun rundt Vulture, hvor vanskelig det er å være superhelt når du også vil være tenåring, osv. Filmen er skikkelig god når den beveger seg i det landskapet.

     • Jomar Bakkeli

      Den historien har allerede blitt fortalt i 5 Spider-Man-filmer. Fint de finner en ny vinkling.

      • Originhistorien trenger vi ikke å få på nytt nei, liker at de skippa den. Men den nye vinklingen denne gangen er jo nettopp dette med at Parker er så ung som 15 år. I Sam Raimis Spider-Man var Parker på vei ut av High School, i The Amazing Spider-Man så var det ikke selve tenåringslivet som var i fokus, slik det er i Homecoming.

       Og en Avengers-vinkling føles alt annet enn nytt, fordi den har blitt pepra over kinolerretet i nesten ti år nå i ulike varianter, så dette har ingenting med fornyelse å gjøre. Men bortsett fra en forslitt Tony Stark så er filmen kjempebra! Holland er herlig i rollen, og tipper filmen kommer til å gjøre det veldig bra på kino.

       • Jomar Bakkeli

        Pepra med Avengers? I 2 filmer pluss Civil War? Det er da veldig til pepring?
        Og vi har ikke fått noen film der Avengers eksisterer men ikke er med i handlingen.

     • AngelowDoom

      Nå var jo også Vulture knytt opp mot Avengers. Det var jo nettopp det at stark/avengers oppretta eit entreprenør firma som skulle ta seg av jobben med å rydde opp etter alien angrepet som leda han til å bli Vulture. Å seinare stjele frå Avengers.
      Korleis skulle dei kutte dei ut meir. Når dette var ramma måtte jo dei ver litt involvert. Men det blei ikkje for mykje pga dei ikkje tok henvendelsane frå spidey seriøst, så han måtte bekjempe Vulture på eigenhand.

     • Jomar Bakkeli

      Jeg så filmen i går og skjønner enda mindre av kritikken. Peters ønske om å bli en Avenger og hans utvikling til å finne sin rolle i en superheltverden er jo poenget med filmen. Hva var det som var påtatt gimmick?

 • Eivind “eivindlots” Lotsberg

  Følte ikke at noen scener var setup unntatt de siste, men de var bra setup

 • Jahn Steve Holmgren Grønberg

  Glæde me til å se filmen uansett anmeldelse den får 😀
  Ælske hele MCU!!! Men Marte, var det mange Scener ætter rulleteksten? 🙂

  • Ja, det var et par. Var en litt utti, men så var det også en heeeeelt til slutt. 🙂

   • Jahn Steve Holmgren Grønberg

    Fantastisk 😀

   • Martin H Endresen

    Søren.. fikk bare med meg første, fra fengselet!

    • Jomar Bakkeli

     Jeg gikk etter den første, googlet den andre. Den siste var vistnok enda en Cap Am-instruksjonsvideo, i den fortalte Cap om tålmodighet og at man av og til ble belønnet for å vente, men ikke denne gangen.
     Trolling fra Marvel der altså. Morsomt.

 • Carl-Fritjof Bergan

  …«på død og liv…», nå er jo marvel et tegneserieunivers, så SÅ på død og liv er det nå ikke😀 Dessuten tar jeg fem mcu fremfor nok et makkverk av en spider man-film. Du kan si mye om disney/marvel, men det er hvertfall en viss kvalitet over det. De foregående spider manfilmene har i bestefall vært middelmådige. Jfr tobeys slemme spidy, som er noe av det værste jeg har sett🙂

  • AngelowDoom

   Nå er denne filmen produsert av Disney/Marvel, Sony har leigt ut rettigheter til Spiderman. Det merkast på kvaliteten. Mykje bedre film enn tidlegare Sony skvip

 • oudeis

  Edderkoppmannen kan klatre rett oppover glatte vegger og skyte ut edderkoppspinn, den er grei, men har han noe slags teleskopsyn også? Hva i all verden klarer han å se fra den høyden, biler og mennesker er jo bare små prikker på bakken? Han kan umulig se det spøtt? Kanskje han har andre planer? Kanskje tenkt å spinne et lite rede oppe på taket, et lite rede av edderkoppspinn

 • Alexander Nguyen

  Det som jeg la merke til i filmen var at den var (kanskje spoiler) lagt til 8 år etter Avengers, og det var et stort hull.

  • AngelowDoom

   Nei det var den ikkje, den var lagt noen månader etter. Peter var jo med på avengers å filma det med sitt eige kamera. Det som var 8 år tidlegare var eit angrep frå rommet der Vulture fyrst fekk tak i alien tech.

   • Alexander Nguyen

    Jeg tror at du blander mellom The Avengers og Civil War.

    • AngelowDoom

     Ja stemmer. Men det er jo ikkje noe stort hull. Er jo 5år sidan i røynda. Er jo bere 3 år ekstra

     • Alexander Nguyen

      Det som er det store hullet er at The Avengers enten tok plass i 2008 eller så tok Spider Man Homecoming plass i 2020. Men det var jo tross alt sånn at Iron Man 2, Thor og The Incredible Hulk ble lagt til i samme uke.

  • Jomar Bakkeli

   Hull og hull, jeg vil heller kalle det en bommert som strengt tatt er ubetydelig for historien og for filmen.

   • silva amanda

    SITE>> MEGA.CINEMAS4U.US

 • Laila Hareem

  VER_Spider-Man Homecoming 2017 COMPLETA_HD_PELICULA >> DREAMSFILM-4K.BLOGSPOT.COM

 • Takk for flott anmeldelse Rafael, vi gleder oss til filmen.
  Vi varmer opp med denne!
  Beste Marvelfilm noensinne?

 • Thom Hansen

  «Superhelteventyret lider noe under vekta av Marvel Cinematic Universe
  (MCU), som på død og liv skal tvinge alle filmene inn i en sammenheng,
  men når Spider-Man får frihet til å bare være en femten år gammel
  tenåring med superkrefter er filmen god»

  Dette er jo bare tull. Spiderman Homecoming var på ingen måte tvunget inn i MCU. Faktisk så var tilknytningen til MCU i Spiderman svært begrenset og elegant, og denne filmen sto i stor grad på egne ben.

 • amelia heser

  == > PUTLOCKERS-21.BLOGSPOT.COM

 • amelia heser

  /spider-man-homecoming/ == PUTLOCKERS-21.BLOGSPOT.COM

 • Mattis Finstad Hansen

  Jeg hadde vel egentlig fått litt nok av Spider-Man før denne filmen og hadde strengt tatt ment å droppe den på kino, men da det åpnet seg muligheter for å se den som film nummer to for kvelden, ble det til at jeg ble med og jeg kan ærlig talt si at jeg ikke angrer i det hele tatt!

  For Spider-Man: Homecoming har alt som kjennetegner en god film og etter både Captain America: Civil War og denne, må je si at jeg foretrekker Tom Holland over de foregående skuespillerene. Denne runden hadde Spider-Man mer sjarm, humoren sitt som støpt og du har rett og slett mer sympati med karakteren.
  Humoren er som sagt on point og de klønete og litt naive forsøkene både som superhelt og ikke minst på damefronten, gir filmen en god følelse som sitter hele veien. Liker også godt at den er ganske jordnær (så jordnær som en Marvelfilm kan bli), da både helter og ikke minst skurker er mer menneskelige og ikke typisk over the top-klisjèer. Michael Keaton Spiller for øvrig brilliant og er en real bad-ass som Vulture. (Et lite nikk til Birdman?)

  Heldigvis ble dette en real opptur i Spider-manrekken og ser nå frem til flere filmen i denne rebooten. Friskt, humørfyllt, god action og Marvel til tusen!