2018: Filmene vi gleder oss til

10 forhåndsfavoritter

Isdronninger, superhelter i krig, visjonære regissører og en norsk naturkatastrofe er noe av det vi gleder oss mest til i kinoåret 2018.

Blant norske titler har vi selvsagt høye forventninger til Bølgen-oppfølgeren Skjelvet, vi er spent på å se hvor morsom Atle Antonsen vil være når han skal gjenta Rolw Wesenlunds bedrifter i Norske byggeklosser og vi ser fram til Mordene i Kongo som er basert på historien om de to norske ekssoldatene Tjostolv Moland og Joshua French.

En annen storfilm basert på virkeligheten er Anne Sewitskys film om Sonja Henie – den norske kunstløperen som var en enorm suksess både på isen og i Hollywood i mellomkrigstiden.


2017: Årets beste filmer | Årets beste spill | Årets beste TV-serier


Men Sonja Henie er ikke den eneste kunstløperen som kommer på kino i 2018. I, Tonya er historien om Tonya Harding. Best kjent i Norge for sitt rivaleri med Nancy Kerrigan – et forhold som virkelig satte sitt preg på Lillehammer-OL i 1994.

Ellers fra det store utland ruller superheltfilmene inn på løpende bånd. Marvel starter sin Infinity War og DC serverer oss Jason Momoa (og Dolph Lundgren) i Aquaman. Det blir fartsfylt action med nye kapitler i både Mission Impossible- og Jurrasic World-seriene. Og så får nostalgien leve på kinolerretet i både Ready Player One og i Rampage.

Og så er det jo noen filmskapere vi har ekstra enorme forventninger til. Steven Spielberg har samlet et stjernelag i sin journalistfilm The Post. Det har gått gjetord om Greta Gerwigs Lady Bird. Og Guilermo Del Toros The Shape of Water ser veldig vakker ut.

Da er det ikke lett å begrense seg, men her er de 10 filmene vi gleder oss aller mest til i 2018.

Hvilke filmer gleder du deg til å se i år? Kom med din toppliste og dine meninger i kommentarfeltet nedenfor.

Tomb Raider
Svenske Alicia Vikander skal spille Lara Croft i Roar Uthaugs versjon av den actionglade eventyreren. (Foto: SF Norge)

Roar Uthaug har fått leke seg med en av de tøffeste actionheltinnene i verden.

Han viste med Bølgen at han er klar for Hollywood, og med kvalitetsskuespillere som Walton Goggins (Justified, The Shield), Dominic West (The Affair, The Wire) og Kristin Scott Thomas (Gosford Park) blir det veldig artig å se hva han kan gjøre med det meget potente Tomb Rider-universet.

Med Alicia Vikander har filmen fått en dyktig hovedrolleinnehaver, og det er knyttet en solid dose spenning til om hun kan matche den utgaven av Lara Croft som Angelina Jolie gjorde til en råkul eventyrer på starten av 2000-tallet.

ANMELDELSE: Rise of the Tomb Raider–Lara Croft er tilbake

Tomb Raider har planlagt premiere 16. mars


Mission: Impossible 6
Den 11. august 2017 hang Tom Cruise i en rigg utenfor Preikestolen. (Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Mission Impossible-filmene har blitt blockbustergarantister for spektakulære stunt i storslåtte omgivelser – og Tom Cruise insisterer stadig på å, i hvert fall delvis, gjøre dem selv.

Denne gangen har han blant annet hengt utenfor prekestolen, og vi gleder oss jo stort til å se hvordan Norge blir flettet inn i det vi regner med blir en globetrottende spionactionfilm som sender Ethan Hunt og gjengen inn i noen meget klebrige kniper.

Kristoffer Joner skal være med på moroa. Alec Baldwin, Simon Pegg og supermann Henry Cavill dukker også opp. Og vi kan allerede kjenne det krible litt i popkornfingrene når vi tenker på denne.

ANMELDELSE: Mission: Impossible 5–Oppskriftsmessig god underholdning

Mission: Impossible 6 har planlagt premiere 3. august.


Lady Bird
Saoirse Ronan som Christine ‘Lady Bird’ McPherson i regissør Greta Gerwigs film. (Foto: United International Pictures)

Greta Gerwigs Lady Bird har vært en stor snakkis i USA den siste tiden. Det er en dramakomedie som handler om 17 år gamle Christine «Lady Bird» McPherson (Saoirse Ronan) som går siste året på High School og har et anstrengt forhold til sin mor.

Indiefilmen har gjort det meget bra i amerikanske billettluker. Den er også meget godt representert på nominasjonslistene til Golden Globe-utdelingen og nevnes som en mulig outsider når Oscar-nominasjonene kommer.

Greta Gerwig er kanskje mest kjent for sine samarbeid med Noah Baumbach hvor hun blant annet hadde hovedrollen og var med å skrive Frances Ha. Hun har også samarbeidet med «mumblecore»-størrelsen Joe Swanberg (Easy) på flere filmer. På Lady Bird sitter hun alene i regissørstolen for første gang, og hun har også skrevet filmen.

ANMELDELSE: Mistress America–Dialogen er filmens fremste kvalitet

Lady Bird har planlagt premiere 13. april.


Skjelvet
Oslo skjelver i oppfølgeren til Bølgen.(Foto: Fantefilm, Nordisk Film Distribusjon AS)

I god Hollywood-ånd følger Fantefilm opp Bølgen-suksessen med en oppfølger og flytter sine helter til en ny by og gir de nye utfordringer i Skjelvet.

Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner gjentar sine roller som Idun Karlsen og Kristian Eikjord. Og John Andreas Andersen, kjent som fotograf på filmer som Hodejegerne og Kongen av Bastøy, tar over regien etter Roar Uthaug.

Naturkatastrofen gjentar selvsagt rollen som antagonist. Vi liker jo gode katastrofefilmer, og vi gleder oss til å se Oslo skjelve i kinomørket.

ANMELDELSE: Bølgen–En spennende og underholdende katastrofe

Skjelvet har planlagt premiere 31. august.


Deadpool 2
Superheltsjangeren tas på kornet med en stor dose humor og ironi i Deadpool (Foto: 20th Century Fox).

Deadpool fra 2016 var en morsom og bitende satire, og filmen kom som et friskt pust i superheltsjangeren med grov vold og høyst politisk ukorrekt humor. Vi vil gjerne ha mer!

ANMELDELSE: Deadpool–Morsom og bitende sjangersatire!

Ryan Reynolds gjentar sin munnrappe rolle. Han har fått med seg David Leitch, mannen som medregisserte John Wick og lagde den friske Atomic Blonde, på regi.

Det borger for kul og frisk action hvor det smelles av ca. like mange vitser som kuler. Det tror vi kan bli veldig god underholdning!

Deadpool 2 har planlagt verdenspremiere 31. mai.


Sonja
Ine Marie Wilmann spiller Sonja Henie i Anne Sewitskys film om den legendariske norske kunstløperen.(Foto: Nordisk Film Distribusjon AS, Jose Haro)

Ine Marie Wilmann (De nærmeste, Zombielars) går inn i rollen som en av Norges mest berømte kjendiser når hun skal spille Sonja Henie i Anne Sewitskys biografifilm.

Henie var verdenskjent som både kunstløper og filmstjerne. Hun vant OL i både 1928, 1932 og 1936 og ble verdensmester hele ti ganger. I tillegg var hun en av Hollywoods aller største stjerner på slutten av 30-tallet med suksessfilmer som Thin Ice og My Lucky Star. Men karrieren var ikke uten feilskjær. Håndhilsing på Adolf Hitler, flere skilsmisser og et høyt alkoholforbruk var også en del av Henies ferd.

Filmen skal fokusere vel så mye på Henies Hollywood-karriere som hennes skøytesuksess. I beskrivelsen står det at den skal ta oss med på de store oppturene, men også følge nedturen som kom mot slutten av karrieren.

ANMELDELSE: De nærmeste–Denne filmen vil vekke diskusjon

Sonja har planlagt premiere 1. juledag 2018.


De utrolige 2
The Incredibles sentrale familie. (Foto: Pixar/Disney)
The Incredibles sentrale familie. (Foto: Pixar/Disney)

De utrolige er på høyde med Pixars beste og er kanskje den ypperste superheltfilmen jeg noen gang har sett! Brad Bird har skrevet og regissert en susende god actionhistorie, spekket med morsomme øyeblikk som får hikstelatteren frem. De utrolige er like fantastisk som tittelen tilsier!

Det var dommen da De utrolige kom ut i november 2002, og landet på en soleklar sekser her i Filmpolitiet.

Superheltsjangeren har jo ikke akkurat ligget brakk siden den gang, og det betyr at forventningene er skyhøye når familien Incredible vender tilbake til kinoen i 2018.

Var det noen som sa «gleder seg som en unge»?

ANMELDELSE: De utrolige–Pixar topper seg selv!

De utrolige 2 har planlagt premiere 31. august


Mordene i Kongo
Tobias Santelmann og Aksel Hennie i en scene fra Mordene i Kongo. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS, Friland / David Bloomer)

Regissør Marius Holst har fått med seg manusforfatter Nikolaj Frobenius og skuespillerne Tobias Santelmann og Aksel Hennie i sin film om det som skjedde med Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo i 2009.

De to tidligere norske soldatene ble anklaget for drapet på sjåføren Abedi Kasongo og ble begge dømt i den påfølgende rettssaken.

Dette er en krimsak fra virkeligheten som både har vært omstridt og som har hatt flere tragiske utfall. Marius Holst skrev følgende i en pressemelding da han slapp nyheten om filmen:

«Denne historien spenner over lang tid og utspiller seg bak mange stengte dører. Vi har valgt å la de kjente fakta og et stort research arbeide danne et bakteppe i denne dramatiske fortellingen fra virkeligheten. Publikum vil bli tatt med på en episk reise der karakterene vil komme i fokus. Dette er en fiksjonsfortelling basert på virkelige hendelser.»

ANMELDELSE: Kongen av Bastøy–God gammeldags prestisjefilm

Mordene i Kongo har planlagt premiere 5. oktober.


The Shape of Water
Sally Hawkins som Elisa Esposito i Guillermo del Toros siste film. (Foto: Twentieth Century Fox Norway)

Guillermo del Toro er en filmkunstner med en særegen visuell stil og flere fantastiske filmer på CV’n – blant annet Pans Labyrint og Hellboy-filmene.

Hans siste film tar tak i elementer regissøren liker godt. Her skildres en estetisk og fantasifull verden hvor en stum arbeider på et hemmelig statlig anlegg blir venn med en uvanlig skapning som holdes fanget der.

Dette er en historie både skapt og formet av del Toro selv, og filmen ser ut til å inneholde både den følsomheten og den kreative iderikdommen som kjennetegner hans beste produksjoner.

ANMELDELSE: Pans labyrint–En nær perfekt eventyrfilm for voksne

The Shape of Water har planlagt premiere 16. februar.


Solo: A Star Wars Story
Gjengen smiler til fotografen. Fra venstre hjørne: Christopher Miller, Woody Harrelson, Phoebe Waller-Bridge, Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Joonas Suotamo (Chewbacca), Phil Lord og Donald Glover. (Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm via AP)

Chewbacca er tøff, Lando Calrissian er tøff og Han Solo er knalltøff!

Til tross for litt krøll i kulissene (med regissørbytte sommeren 2017), har vi såpass tro på Ron Howards stødige hender at vi tror han lykkes med å lage en underholdningsfest når Han Solos ungdomsår får sin egen film.

Her drømmer vi om å endelig få se noen særdeles myteomspunnende øyeblikk fra Star Wars-sagaen, og vi ser frem til å få oppleve kameratkjemien mellom det herlige trekløveret Solo, Calrissian og Chewbacca.

Rollegalleriet byr på kule stjerner som Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton og Woody Harrelson. Og så blir det jo særdeles spennende og se hvordan Alden Ehrenreich vil fungere i rollen som Han Solo – en figur Harrison Ford gjorde til en av kinohistoriens kuleste typer.

ANMELDELSE: Star Wars: The Last Jedi–Gleder, morer og sjokkerer

Solo: A Star Wars Story har planlagt premiere 25. mai

 • KyloOver9000

  Er unig. Avengers: Infinity War burde være i top 10 listen.
  For meg: 1 Avengers: Infinity War. 2 The Shape of Water. 3 Phantom Thread. 4 Ready Player One. 5 The Incredibles. 6 Mowgli. 7 Solo: A Star Wars Story. 8 Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. 9 Mission: Impossible 6. 10 Sicario 2: Soldado.
  Tror ikke Tomb Raider vil bli noe bra. Ingen filmer basert på spill har blitt bra etter min mening.
  Er stor fan av Jurrasic Park også, men har følelsen at Jurassic World: Fallen Kingdom heller ikke vil bli noe særlig bra. Den ble ikke nevnt her heller da så like greit.

  • Jomar Bakkeli

   Infinity War er topp tre helt alene hos meg.

 • Stein Sørensen

  3 Billboards Outside Ebbing Missourri!!!!!!!!!

  • Marius Waage

   Så den i går. Fantastisk film.

 • Eiandri Ege

  Norske filmer!? Det finnes ikke noe mer turn off enn norske filmer!

  • Pål Henriksen

   Hva er dette for et stereotypisk utsagn! Alle norske filmer er turn off, hvorfor det?
   Har du belegg for å hevde det?

   Hvis noen filmer i USA er dårlige, er da alle amerikanske filmer turn off?

   • ole nicolay walle

    enig norsk film har tatt seg opp..både med manus..skuespiller prestasjoner og kvalitet..liker norsk film..

    • EvonM

     Svidd Neger er en av de beste filmene i verden!

     Så det, så.

     • Asbjørn Maus

      Ammrika… der er det fint kan du tro, dem bur i 50etasjes lavvoer, spiser karbonader med ost og drikker ko-kakkola hver dag…

      • EvonM

       Hahaha. Ja. Genialt =]

   • Crisp

    Folk som ikke har sett mer enn en/to norske filmer de siste 10 årene sier slikt. ;D

 • oudeis

  En Lara Croft film med en kvinne i hovedrollen altså, hvorfor ikke en mann!?

  • Tommy Grønvold

   Type Atle Antonsen…?

   • oudeis

    Svett, singlet, hotpants og to store gunnere, perfect!
    Snakker vi undertrykkelse her?

  • Siv Oppebøen

   Sånne filmer er det jo flust av. Det er jo det at hun er kvinne som gjør filmen interessant.

   • oudeis

    Ok? Hadde det ikke vært mer rettferdig med mann og kvinne annenhver gang? For ellers blir det jo urettferdig liksom? De som finansierer filmene kan jo ikke få bestemme dette her, for da er jeg ikke med

    • Crisp

     Hvorfor skulle Lara Croft være en mann, når spillet er om ei dame?

     • Husselang

      Tror bare han sutrer over at mange ønsker flere kvinnelige hovedroller. Om det faktisk var sånn at mannlige hovedroller ble byttet ut med kvinner i hytt og pine så hadde han hatt et poeng 😉

      • Crisp

       Jeg vet at det er noe slikt han mener, men prøver å utfordre ham litt utover dette, just because I can ;D

      • oudeis

       Æh? Er ikke det akkurat hva som skjer!? Hva med å finne på noe selv?
       Litt for vanskelig kanskje? Bedre å være en parasitt da, pluss klage på andre, (menn)
       En gang til, hva med å finne på noe selv?

     • oudeis

      Selv jeg som ikke følger med har fått med meg fjortispåfunnene hvor filmer med menn blir spilt inn på nytt bare med kvinner i rollene, det er hinsides patetisk og avslører en total mangel på kreativitet og skaperglede, det eneste man oppnår med slike respektløse, konfronterende og konfliktskapende påfunn er å frata dyktige menn/mennesker anerkjennelse og status, pluss, når alt ender opp i total fiasko drar de orginalverkene ned i søla også

      • Crisp

       Hehe, du ønsker bare å krangle og trolle, noe annen grunn for slike hjernedøde utsagn og holdninger finnes ikke. Går ikke på den ass ;D
       Men når du først vil leke litt; nevn gjerne tre filmer hvor kvinner har tatt over roller/karakterer hvis menn hadde dem først, (dette er nemlig uhyre sjeldent).

       • oudeis

        Jeg skriver en setning med ca 10 ord og du påstår at jeg krangler?
        Forøvrig litt overrasket over at jeg som ikke følger med vet mer enn deg?
        La meg bare nevne fra hukommelsen, den ghostbuster-filmen? Hvor menn ble byttet ut med kvinner, Og nå denne ocean eleven filmen hvor menn er byttet ut med kvinner?
        Hva med heller å finne på noe selv?

        • Crisp

         Nå baserer jeg dette på summen av alt det andre du sier og kommenterer også da må vite…
         Jøss, du hadde to eksempler, ikke dårlig, Likevel er det hinsides sammenlikning uttalelsen din.
         Noen filmer ender opp som små fiaskoer ja, sant det, men det er fordi manus, regi, produsent, ideutvikling og annet SUGER, ikke fordi det er kvinner i hovedrollene din fjøsnisse. DET er poenget. Og hey… hvem er det som skriver, regisserer, produserer og utvikler 98% av Hollywood-film, jo MENN. Så igjen, what’s ur point?!? Hvorfor tar du utgangspunkt i kvinnekarakterene, og ikke det faktum at det er menn som lager disse pengegriske, tilbakestående, og gørr kjedelige uoppfinnsomme filmer?!?
         DERFOR sier jeg at du troller og bevisst provoserer.

  • Trond Kval Nordli

   Lol. Dårlig forsøk.

   • oudeis

    Temmelig spot on tenker jeg!
    den lett ironiske kommentaren min tar den patetiske mangelen på evner, kreativitet, raushet og respekt for andres skapende evner på en treffende måte

 • Knox Harrington

  The Shape of Water har allerede vært ute i USA i en måned.

  • Alf Andersen

   Ja, men vi bor ikke i USA og må vente til den kommer på kino her senere i januar

   • Knox Harrington

    Den kommer ikke hit før midten av februar…

  • Trond Kval Nordli

   Vanskelig å forstå hvorfor de ikke kunne ha premiere på den i romjula her også.

  • BrannEbest

   Finnes i hd på ipt allerede… sammen med flere serier som «kommer» 2018 i norge…. rart det er problemer med pirater i verdenswebben?

 • Andreas lund

  Hvor blir av avatar 2 og 3

  • Margrethe Madsen

   Du må nok smøre deg med tålmodighet for den første kommer i desember 2020
   3 i 2021. 4 i 2024 og 5 i 2025

   • Morten Otterstad

    Gleder vi oss egentlig til fire filmer til med Avatar?

    • BrannEbest

     Jepp… nå er det alienversjonen av askepott, aladdin og løvenes konge som står for døren 🤣

 • Einar Gregorios

  Lady Bird var skuffende greier. Kardinalsynd nummer 1 er at den er kjedelig, som fører til at en slutter å bry seg om hovedpersonen.

  • Trond Kval Nordli

   Og hvor har du sett denne?

   • Einar Gregorios

    Hvor tror du?

 • Melissa White

  Så Call me by your name på cinemateket nå i høst, gleder meg til å se den igjen på kino, estetisk filmet, med både farger, vinkler, musikk, bra manus( basert på André Acimans fantastiske roman) og ikke minst troverdig og ekte skuespill. Luca Guadagnino har virkelig vist et nytt og drømmende utrykk når det kommer til film. Ekte og romantisert, burde absolutt stått på denne listen, selv om filmen kom ut i 2017, kommer den ikke på kino i Norge før 2018.

 • Tor

  Er redd Solo kommer til og floppe med den rollebesetningen der..

  • BrannEbest

   Kommer til å floppe grunnet Disney humor

 • Karsten S. Berg

  Godt nyttår! Hvis dere ikke retter Chewbakca til Chewbacca kommer han og river armene deres av ved skulderen.

  • Sigurd Vik

   Beklager, porgs i tastaturet.

   • Karsten S. Berg

    Haha det skjer til og med på Falcon av og til 🙂

 • Martin

  Jeg gleder meg mest til «Darkest hour».

 • magnarStoroy

  Atle Antonsen i rollene til Rolv Wesenlund. Spent, men trur ikkje det vert like bra. Størst forventingar til mission impossible. Spy 2 med Statham og Mccarthy skal kome i fylgje imdb. Den skal sjåst. Skyscraper, Skjelvet. Mamma mia 2, mest pga musikken, Johnny English 3 og Holmes and Watson håper eg er gode filmar.

 • Holger Lockertsen

  Eg er mest spent på Ready Player One og Solo.

 • JollyPirateGnome

  Uh… Filmpolitiet har ikke Infinity War på topp ti-lista? Bumpet til fordel for…. jordskjelv i Oslo? Oppfølger til halvgrei animasjon som parodierer superheltfilmer? Mission Impossible nr….6 ? Ok, then.

  • Joachim Evensen

   Så Mission Impossible nr 6 er helt off, mens superhelt-film nummer tusen (og avengers nr 3), er helt innafor?

   • JollyPirateGnome

    Nei, så klart, hvis man ikke liker superheltfilmer, eller MCU, så kan jo Tom Cruise i norsk fjellheim være knall. Hvis man derimot liker MCU overhodet, så er jo Infinity War den endelige kulmineringen av hele franchisen. Tenker den setter publikumsrekorden for ’18.

    • Joachim Evensen

     Misforstå meg rett, jeg gleder meg mest til avengers sjæl 🙂 Skulle bare poengtere at man ikke kan bruke som argument at det er film nr 6. Hadde det kommet James Bond i år, hadde jeg gledet meg sykt til det. Selv om det ville vært typ film nummer to hundre

 • Marius Waage

  Her kunne nok fint mange av de norske filmene (inkludert tomb raider) viket for Infinity War, Soldado, The Post og Phantom Thread m.fl.

  Både Phantom thread og the post har fått enormt bra feedback fra presse og filmentusiaster. Og inifinity war er vel trolig den filmen som har høyest forventingspress på seg av alle. Hvem er det som ikke gleder seg til den liksom? Må jo nærmest være lobotomert for å ikke ha den på en top 10 engang. Helt på trynet.

  Soldado har også enormt mye å leve opp til.

 • HansPSt

  Hallo! Hvor er Pacific Rim Uprising??

 • Trond Kval Nordli

  Enig. Håper og tror at hun blir tusen ganger bedre enn Jolie.

 • Bjørnar Sørensen

  Kan P3 opplyse noe om; Hvem er «VI»

  • Jakob Kalvig Skogan

   Filmpolitiet-redaksjonen?

 • GreatGoogalyMoogaly

  Kjenner at jeg grugleder meg til Han Solo-filmen. Tror Donald Glover passer bra, men er mer usikker på Alden Ehrenreich. Aner ikke hva han er god for. Har lyst til at det blir en skikkelig gøyal film og at de tør å slippe seg litt løs…

  Ellers er jo Infinity Wars noe å glede seg til, hvis de får det til. Vet ikke om traileren lover bra eller dårlig.

  Annet enn det har jeg ikke så mange forventninger/meninger til filmåret 2018

 • Den Røde Baron

  Hmmmm… Phantom Thread???

 • Sjarlatan

  Har sett Lady Bird og skjønner ikke hva alle kritikerne ser i den. Var bare en helt standard film om en ganske stereotypisk rebelsk jente på high school som ikke har noe særlig nytt å by på. Litt samme problemet som Moonlight, altså at hovedpersonen ikke var interessant nok og da blir det bare kjedelig.

 • Supermann1

  Skjønner ikke at folk har høye forventninger til infinity war. Synes avengers og marvel har melket ut det som melkes kan, og mistet sin underholdningsverdi for lengesiden.

  • Jomar Bakkeli

   Jeg synes Marvel har greid å ha en god variasjon innenfor sjangeren. Og Infinity War er tidenes mest ambisiøse blockbuster hvor titalls helter skal samles. Det er et unikt prosjekt i filmhistorien. Karakterer vi har lært å kjenne gjennom 10 år med universbygging skal kjempe om jordens overlevelse. Selvsagt blir dette spektakulert.

  • Carl-Fritjof Bergan

   Du om det 😉 Det er uendelig mye mer materiale i det tegneserieuniverset, og en må snevre inn, så at de melker syns jeg ikke blir helt presist. At det kan bli utmattende med så mange filmer kan jeg derimot skjønne godt, selv om jeg har store forventinger til infinity war 🙂 !

 • Andreas Rossing Angeltveit

  Hva med Fantastic Beasts 2 da? Enkelte gleder seg til duellen mellom kjente magikere.

 • R. Pupkin

  Slenger meg på de som savner Phantom Thread. Når duoen bak det fremste filmverket på denne siden av tusenårskiftet teamer opp igjen, burde man nesten satt den automatisk på førsteplass, uavhengig av plot.
  I skrivende er den dog ikke engang i systemet på filmweb, så man kan jo faen meg begynne å lure…

 • Tom

  Annette (Leos Carax)
  Beautiful Boy (Felix Van Groeningen)
  Black Panther (Ryan Coogler)
  Boy Erased (Joel Edgerton)
  The Death and Life of John F. Donovan (Xavier Dolan)
  First Man (Damien Chazelle)
  The Florida Project (Sean Baker)
  Isle of Dogs (Wes Anderson)
  The Shape of Water (Guillermo del Toro)
  You Were Never Really Here (Lynne Ramsay)