The Cloverfield Paradox er den tredje filmen i Cloverfield-serien, og er et skuffende kjedelig og ganske corny besøk på romstasjonen.

Dyktige skuespillere som David Oyelowo, Daniel Brühl og Aksel Hennie (som leverer en av filmens beste, og mest iøynefallende, scener i rollen som den russiske forskeren Volkov) gjør dette til en tålelig grei opplevelse for dem som elsker romstasjonsfilmer, og filmen bygger ut Cloverfield-universet med noen interessante lag.

Men regissør Julius Onah har satt sammen en film som hverken er spennende, skummel, fengende eller særlig fiffig. Plottene lugger, rollefigurene hangler, mytologireglene spriker i alle retninger og sci-fi klisjeene kollapser stort sett av oksygenmangel på dekk.

ANMELDELSE: Cloverfield – En herlig virkelighetsflukt!

Energikrise motiverer et dristig eksperiment

En energikrise har ført menneskene til randen av en ny verdenskrig. I et desperat forsøk på å unngå katastrofen, sendes et team av internasjonale forskere ut i rommet for å teste en partikkelakselerator som kan gi planeten vår en utømmelig energikilde.

Men eksperimentet er farlig, og etter en tilsynelatende vellykket test, begynner veldig merkelige ting å skje ombord på romstasjonen.

Det gjør det for så vidt i filmen også. Her serveres vi konspirasjonsteorier, fysikkteorier, familietragedier, kropshorror og noen komiske overnaturlige hendelser – alt drevet fram av en rekke helt tullete tilfeldigheter.

ANMELDELSE: 10 Cloverfield Lane – Holder deg på pinebenken!

Aksel Hennie spiller forskeren Volkov i The Cloverfield Paradox, ikke helt ulik astronauten Alex Vogel (på bildet) han spilte i The Martian (Foto: 20th Century Fox).
Et skall av en sci-fi film

The Cloverfield Paradox har noen solide skuespillerprestasjoner, er tidvis lekker å se på og ut fra ingrediensene kunne dette vært et småekkelt og intenst sci-fi eventyr som kombinerte avansert fysikk og monsterfantasier.

Men Julius Onah har regissert en rotete, og merkelig tam, film som skriker etter bakgrunn, sammenheng og litt dybde. Konfliktene ropes mellom skuespillerne, tårene triller nedover kinnet på vår hovedperson og hele verden står på spill, men alt er bare overflate etter overflate.

Hverken krig, menneskelige relasjoner eller den avanserte fysikken blir bygd opp på et vis som er egnet til å skape engasjement, forståelse eller innlevelse fra publikum. Og manuskriptet virker å være et sammensurium av halvgode ideer skviset sammen mellom to permer.

Lanseringen, som kom i form av et overraskende reklamestunt under årets Super Bowl-finale, vil bli husket som en av Netflix sine mer kreative markedsføringer. Men selve filmen er en stort sett kjedelig romthriller som jeg kommer til å huske best for noen lattervekkende merkelige plottkriseløsninger.

The Cloverfield Paradox har direkte premiere på Netflix mandag 05. februar.

Om FILMEN

The Cloverfield Paradox

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • IMDb User Review 5 February 2018 | by Ethan Bender
  The Cloverfield Paradox (2018)

  (8/10) The whole plot of the
  movie is pretty solid, the acting is good, the visuals are impressive,
  my only problems are with the writing. The dialog at times is a bit
  too…bleh. It felt like it was just there to give out exposition that
  didn’t really need to be there for you to care about the characters or
  for the story to progress. Certain lines didn’t need to be there, mostly
  because we can understand what is happening through the visuals or
  lines previously mentioned. It’s only like that a few times though so
  I’m not going to trash the movie for that. Overall it was interesting
  and very well done except for the very last shot, which looked tacked on
  and could have ended a few seconds earlier. It could have been much
  worse though, and I can say I’d recommend this.

  • Olav Gundersen

   Du må vente minst et år etter premieren før du kan stole på ratingene på IMDB.

 • Marius Waage

  Så denne filmen i dag tidlig. Den er helt forferdelig dårlig. Ræva skuespill, ræva manus, ræva regi, ræva plot, ræva effekter.. Jau.. Ganske enkelt en ræva film. Hadde ikke denne blitt kjøpt av Netflix så ville filmen tapt millioner. Søppel av høyeste orden.

  • Michael Espeland

   Jeg står gladelig over denne..

 • Eïnar Herstad-Hansen

  Jeg elsket den første Cloverfield-filmen. #2 var helt grei. Den tredje filmen er tydeligvis ikke noe å slenge stumpen i taket for men skal se uansett.

 • trieste

  Skal ses!

 • Hans Hansen

  Hmm..forsøpling av verdensrommet? Da står jeg fint over denne. Herr Hennie bryr jeg meg døyten om.

 • stein lilleholt

  Oh shit! Leverer Aksel i denne «terninkast 2» filmen, wow. Vel hvis han spiller i den hvorfor ikke gjøre som vanlig når det er noen som helst norsk tilknytning og kall filmen «norsk»? Deretter kan dere benytte denne endringen til å vurdere filmen etter nye kriterier, siden vi tross alt nå snakker om en «norsk film» og filmen mer typisk norsk terningkast, 5 eller 6. Okay

  • Joachim

   wat.

   • stein lilleholt

    Yup

    • Joachim

     Innlegget ga null mening 😛
     Du kritiserer Filmpolitiet for å ikke ha gjort noe du kunne kritisere, men som du skulle ønske de hadde gjort for at du skulle kunne kritisere det (se, det gir ikke mening når jeg forklarer det en gang).
     Jeg kan ikke annet enn å aplaudere.

     • stein lilleholt

      La meg forklare det for deg, hvorfor i h…. nevner de Aksel Hennie scenen, må alt norsk trekkes frem i enhver anledning? At de påpeker at han gjør filmens beste scene i en film de gir terningkast 2 er med å underbygge mitt andre poeng, at alle norske filmer får 5ere og 6ere. Det leges jo ikke bra norsk film, vi har ikke engang bra norske skuespillere.

      Unntaket er selvsagt Ill tempo Gigante.

      Takk for ubegrunnet applaus, filmpolitiet er nasjonalromatiske klovner. Svenskene og danske derimot, de kan film de.

      • Joachim

       Nå skjønte jeg litt mer av det du prøvde å si i det første innlegget 🙂
       Fortsatt litt selvmotsigelser som forvirrer, men jeg skjønner helt klart poenget ditt nå! (og kunne ikke vært mer enig i at Flåklypa er den beste Norske filmen. Ever.)

       • stein lilleholt

        Godt vi er enige om absolutte sannheter og det viktigste

      • Jan Dyrnes

       Det bare er sånn!

  • Jan Dyrnes

   huh

 • Har nettopp sett den. Forferdelig. Har ingenting med de gode Cloverfield filmene å gjøre, bortsett fra tittelen, som ble satt slik i et markedsføringsstunt. Hele vaset er en dårlig tv-film som skulle vært delt i 4 episoder. Et par gode scener midtveis, bl.a. Axel glitrer i sin Alien gimmick. Det eneste severdige og det eneste som linker til Cloverfield er de sist 15 min av filmen. Akkurat da de kommer ned til jorda igjen, akkurat da de kommer ned i skylaget…..

  • Jan Dyrnes

   Ok

 • Eilert Kirk

  Helt enig. Og skjedde det ikke overraskende få random ting, premisset tatt i betraktning? Usynlig fiende-konseptet er jo fenomenalt, men jeg fikk aldri følelsen av at besetningen virkelig begynte å kjempe mot den. Filmen klarte ikke å portrettere frykten.

 • Stein Brohjem

  Seriøse filmanmeldere bør ikke bruke adjektiver. Det gjør anmeldelsen uinterressant.

 • Knut Idar Hestenes

  Eg likte filmen. Ville gitt den terningkast 4.

 • Mattis Finstad Hansen

  Nja, dette var vel ikke det helt store. Tam er nok det riktige ordet for å beskrive denne filmen, ja. Jeg elsker scifi, synes Cloverfield-filmene er greie nok, men dette virket mer som en generisk scifi-horror, hvor hele Cloverfield-gimmicken er klistret på.

  Ikke kjøper jeg det veldig typiske føleriet som presses inn sånn midtveis i filmen. Det er så oppbrukt og lite troverdig og ødelegger mer for filmen enn de andre elementene. Ikke minst rekken med dårlige valg, som er så typisk for disse formelbaserte filmer.

  Uansett, ikke den helt verste filmen jeg har sett, men veldig langt i fra den beste.

 • Omni

  Veldig synd at denne filmen er en del av Cloverfield serien.

  Selve basis-ideen av filmen er ikke så verst, og jeg tror man raskt kunne lagd en veldig interessant og bra kvalitetsfilm ut av bare den. Desverre så har de klart å implementere inn billige hollywood-grøssetriks og ett «følelsesladet» perspektiv som føles såpass falskt at ihvertfall jeg sukket oppgitt underveis flere ganger.

  2 på terningen virker rett i forhold til min oppfatning, men samtidig så merker jeg at jeg samtidig er interessert i å se hvor dette går videre, så kanskje ikke alt håp er ute for filmserien.

 • Ed Dale

  Noe av det kjedligste jeg har sett denne er så langdryg at det er ikke ord makan til dårlige greier!

 • Joachim Lothe-Rikenberg

  Jeg digga den. Elsker hvor forskjellige alle tre filmene er. Perfekt Netflix og stue-film!

 • Begynte å se den i går kveld, og måtte rett og slett trekke inn årene. Gjesporama.