Hvordan påvirkes julehandelen av verdens undergang?

5080 Nyhetskanalen får inn en dommedagsalarm.

Om 5080 Nyhetskanalen – Norges julemester

5080 dekker juleoppkjøringen for P3.no og NRK.no, med daglige oppdateringer i det velkjente tidsrommet 1.-24. desember. Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen i 5080 har med seg det beste juleteamet med julereportere, juleeksperter og eksperter på ekspertene.

Nyhetsanker Markus Gaupås Johansen er klar på at julen har stor nyhetsverdi:

— Den tar jo utgangspunkt i tidenes nyhet, nemlig at vi begynte å telle årene oppover og ikke nedover. Folk var lei av å leve i for eksempel år 150 før Kristus, de ville leve etter Kristus.

LES OGSÅ: 5080 lager nyhetsjulekalender

 • Anonym

  Veit ikke hva som er verst jeg, Jul eller verdens undergang.

  For de som lever i slaveri for å produsere all dritten vi ikke trenger som vi kjøper for penger vi ikke har,
  som jobber i sweatshops, 14 timer døgnet, 7 dager uken, for 1 dollar uka, og som pga kjemikaler, forurensning, utslipp og ekstreme arbeidsforhold o.a. ikke lever lengre en 30-35 år i ytterste nød og fattigdom, er vel JUL og verdens undergang stort sett det samme.

  Men bevares, vi i vesten må jo få forherlige oss selv og vår overflod i fred og ro, hvorfor skal vi bry oss om folka som dør for at vi i verdens rikeste land skal få all denne søpla billigst mulig? Vi må jo ha siste dings, vi må jo ha siste mote… Det Nye og Elle har jo akkurat hatt artikler som vårmoten som kommer, og det MÅ man jo ha for å være «noe». Vi kan jo ikke bruke samme klesplagg to fester på rad, folk kan jo tro det ikke går bra med deg? Og den halvt år gamle telefonen min kan ikke kjøre siste Androidversjon, jeg bare måååå ha en ny telefon!

  For majoriteten av verdens befolkning som lever som slaver for vår skyld er vel verdens undergang å foretrekke…