Lines pupper skulle under kniven

Line Elvsåshagen var den første i klassen som fikk pupper. Det ble et problem.

– Guttene digga jo store pupper, liksom. Jeg synes bare det var dritt.

Line tar opp en av sine største kroppskomplekser i ukas episode av «Line fikser kroppen» på P3. Nemlig puppene.

For første gang forteller hun om hvordan hun bruker klær til å skjule dem, og ikke minst hvordan hun en gang trosset sine egne prinsipper for å gjøre dem mindre.

Se andre episode av Line fikser kroppen:

 

Bestilte kirurgi

I juni 2014 gikk det nemlig så langt at hun vurderte å skjære i sin egen kropp, til tross for at hun med egne ord er «imot operasjoner».

Timen ble bestilt, men innkallelsen til brystreduksjonen ved privatsykehuset Aleris ligger fortsatt i en boks i Lines leilighet.

Line fikk i 2014 time til brystreduksjon ved Aleris sykehus. Hun møtte aldri til timen.

Gjemmer kroppen i store gensere

Line er glad i å kle seg i store, fargerike collegegensere. Men det er ikke utelukkende på grunn av den komfortable passformen eller det fine utseendet på genserne.

Hun innrømmer at det også handler om størrelsen på kroppen hennes.

– Jeg har prøvd å unngå å vise puppene mine i alle år.

Og Line er ikke alene.

For da P3 spurte jenter i alderen 17-20 år hvilken del av kroppen sin de mislikte mest, svarte faktisk 1 av 10 puppene sine.

– Sterk kraft

Til tross for at ønsket om å redusere bryststørrelsen var stort, ble operasjonen utsatt, først en gang, så en gang til. Det endte med at Line besluttet å avlyse hele sykehusbesøket.

– Det var en sånn innmari sterk kraft inni meg som sa: «Ikke fiks på kroppen din! Det er feil. Den er som den er, lær deg heller å bli glad i den.»

Line Elvsåshagen møter damer med pupper i ulike størrelser og fasonger i «Line fikser kroppen». Foto: Kristin Granbo/NRK

– Utfordre deg selv!

I «Line fikser kroppen» forsøker Line å bli en bedre venn med sin egen kropp, så hun skal faktisk lære seg å bli glad i blant annet puppene sine.

I serien får hun for eksempel gode råd fra psykologer som Thomas Cash, som mener det å utfordre seg selv kan være veien til et bedre kroppsbilde. Han foreslår å oppsøke situasjoner man tidligere har unngått på grunn av kompleksene sine.

– Så ifølge Cash burde jeg og puppene mine dra på stranda og gå i mer utfordrende klær, sier Line.

 

 

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Ja, damer er voldsomt opptatt av utseende, også sier de at menn er utseendefikserte……..
  Jeg vil nok tro at 90% av plastisk kirurgi-pasienter er damer, resten er menn som liker menn…

  • Thom Kristiansen

   Eventuelt også menn som har fått føle på hvor kresne kvinner er nå til dags hva angår utseende på menn. Eller hva vet jeg.
   Bare se på all steroide-bruken blant unge menn.

 • Hvor har jentene det fra at «alle» gutter liker dem så store som mulig?
  Tror dette bare er et bilde skapt av media og slett ikke hele sannheten.

  • andreas

   ikke alle. jeg kjenner faktisk en som ikke gjør det. jeg derimot er for store bryster.

 • Jan Kantor

  Nei takk til meloner. 😉

 • Jonna Basberg

  Bra du droppet operasjon, good luck!

 • Kaosi Kosmos

  Stå på Line!

 • Demos Last

  Kosmetiskopererte kvinner er ikke morsemner. Det du ser ser ikke det du får. Det vitner også om psykologisk ustabilitet.

  Bryster: De skal ideelt sett dekke nesten hele brystkassen, ikke ha mer enn 3 cm og ikke mindre enn 1 cm «flate» mellom hvert bryst på det trangeste, og ikke ha en utstående ‘tredimensjonalitet’ på mer enn halvparten av diameteren(som bør være 15-20 cm avhengig av brystkassen).

 • Marius Waage

  Tren Styrke, da vil puppene reduseres automatisk mens du blir fit. Og muskler reduserer risiko for ryggproblemer osv. Pluss at mer muskler bruker mer kalorier, så det finnes bare pluss ved å bygge opp muskelmassen.

  Ja bortsett fra at puppene blir mindre da, noe som er kardinalsynd i min verden. Men det viktigste er at man føler seg bra med seg selv.

 • Frank Smith

  Line har jo helt fantastisk fine pupper. Nesten synd at det skal lages et problem av alt mulig. Hadde hun hatt mindre pupper så hadde det vært gale også. Det handler bare å bli fornøyd med den du er. Det er oppi hode man må jobbe.

 • Paalgjo

  De perfekte bryster er de naturlige uansett størrelse. Det snåleste jeg ser er ei alt for tynn dame med digre silikonbobler på brystkassa.

 • MrKash

  Istedenfor å fokusere på at store kropper er like mye verdt som mindre kropper, hva med å heller fokusere på å spise sunt, trene og ta best mulig vare på den kroppen man har? Man får kun tildelt ett liv, ta best mulig vare på det! Alle vet at overvekt er farlig og kan gi utallige plager som b.la. metabolsk syndrom, diabetes, kreft osv. Ved å ta best mulig vare på kropppen sin vil man ikke bare bedre selvbildet og selvtilliten, man vil faktisk få et mye bedre og sunnere liv!

  • Nævland Samuel

   Nå er det både vanskelig å se på folk kor «sunne» de er og det er liten sammenheng mellom kroppsvekt og helse. Å være litt frodig utstråler femininitet.

   • Thom Kristiansen
    • dafuq

     Dette er da ikke fedme?

     • Thom Kristiansen

      Line er absolutt ikke feit.
      Jeg svarte på påstanden om at det er liten sammenheng mellom kroppsvekt og helse. Det er rett og slett helt feil 😉

      • Nævland Samuel

       Det er minst like feil at det er stor sammenheng mellom kroppsvekt og helse. Vekt alene er et meget dårlig parameter på å vurdere helsetilstanden. Slanke folk har aldri og blir aldri skåna for hverken hjerteinfarkt, diabetes, kreft, leddgikt, ME osv. Gintaras Cibulskis på det litauiske håndballandslaget veier 164 kg og er kraftig. Journalistane er like opptatt av vekta hans som de var av tannregulering rett etter idolseieren til Kurt Nilsen. Begge desse 2 driter i journalistane og har hverken vektproblem eller tannproblem. Serien til Line slik eg forstår det, handler mest om flotte jenter som ikkje er fornøyd fordi de oppfatter idealet som «modellslank» etter modellbrasje-standard. Dette unødvendig og totalt misforstått når jentene allerede er både vakre, femine og har like gode muligheter som andre til god helse.

 • arve_sollie

  Line er en vakker, frodig kvinne med et puppestell og mere til som mange ville gi en arm (og kanskje et ben for). Dersom ikke dette er bra nok må det være fordi vi ikke liker kvinner slik de er ment å se ut.

  • Thom Thompson

   Amen! Lett for oss å si at ingen burde føle kroppspress. Men de gangene noen jenter fronter dette i media så er det jo de flotte som gjør det og sammenligner seg med noe modellaktig, undervektig, urealistisk og photoshoppet/operert.

 • MrMinister

  Jeg synes ikke kirurgene burde få lov til å drive med dette. Hva hvis hun hadde bestilt hjernereduksjon? Hadde de utført det også? Og hvis ikke, hvem har bestemt hvilke organer du får lov til å redusere?

  • Kristoffer Hansen

   Hjernereduksjon? Er ikke sikkert det er så mye å ta av i dette tilfellet!

  • Hedda Lunde

   I tillegg til at hun ikke følte seg vel med seg selv, som tærer på det psykiske, kan det hende hun har hatt ryggproblemer grunnet vekten av puppene, noe som tærer på det fysiske. Skal de som har fysiske eller psykiske problemer ikke få lov til å fikse problemet sitt? Eller i hvert fall ha et valg om å ta hånd om det? Om har en tumor, skal man da ikke få lov til å prøve å fjerne den? Om man har depresjon, skal man ikke få hjelp?

   • MrMinister

    Problemet må tas der det er. Ryggproblemer kan man ha både med og uten pupper, og det går an å gjøre noe med ryggproblemenene uten å gjøre noe med puppene. Når det gjelder det psykiske, er det hjerneaktiviteten som må reduseres, ikke puppene.

    • Hedda Lunde

     «Formål: Å redusere størrelsen og forandre fasongen på brystene til det ønskelige. Store og tunge bryster hos jenter og kvinner kan gi ryggplager, nakke- og skuldersmerter. Kvinner med store bryster kan også føle seg ukomfortable i det offentlige, og kvie seg for å drive fysisk aktivitet. Store bryster gjør det også vanskeligere å trene.» (https://nhi.no/sykdommer/kirurgi/plastisk-kirurgi/brystreduksjon/) Trening er ikke akkurat aktuelt for alle. Samt at treningen ikke fjerner alt fettet i puppene. Leste også på forum (der kvinnene hadde D-cup og oppover) at kiropraktor ikke hjalp i lengden. Altså trenger noen en slik operasjon. Dessuten er dette ikke det samme som å få større pupper, noe som er helt unødvendig. Dette er bare for å få mindre pupper som er enklere å håndtere.

     • MrMinister

      Kiropraktor hjelper ikke i lengden, men det hjelper å bøye, tøye og strekke, og det er effektivt hvis man gjør det riktig. Riktig holdning er avgjørende. Man skal ikke gå foroverbøyd for å dempe synet av brystene.

      Det mange ting som kan gjøre at man føler seg ukomfortabel i det offentlige rom, men det er fremdeles ikke brystene det er noe i veien med. Fysisk aktivitet kan man drive likevel. Det er forskjell på en vektløfter og en langdistanseløper. Forskjellige mennesker har forskjellig fysisk aktivitet.

   • MrMinister

    Vi kan diskutere brystreduksjon generelt, og for Line spesielt. Jeg har ikke sett henne på TV, men fant et bilde på: http://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/15099484_342911272740236_4604294817797636096_n.jpg

    Jeg er litt interessert i å vite hva DU synes om størrelsen. Synes du hun har så store bryster at en kirurg burde ha lov til å redusere dem? Og burde det skje uten an hun først går gjennom en prosess med konsultasjoner?

    • Hedda Lunde

     Mener nå at folk kan gjøre som de selv vil, det er deres kropp. Puppene ser små ut, ja. Men hun har i tillegg litt mage, som gjør at puppene kan se mindre ut. Igjen, jeg mener at folk gjør som folk selv vil, om det er å få mindre eller større pupper, eller om det er noe helt annet. Samfunnet kan jo gi pekepinn på hva som ikke er greit og greit, men om det ikke skader andre, mener jeg at det går fint.

     • MrMinister

      Det handler om å innbille seg at brystene er for store uten at de er det. Denne dama fikk bryster før de andre jentene, og fikk problemer på skolen på grunn av det. Det kan gi en følelse av store bryster på grunn av minner. Noen i helsevesenet burde forklare henne at en brystreduksjon ikke vil gi henne mindre bryster på ungdomsskolen. Når man er ni år gammel, er det galt å ha bryster. Når man er 29, er det galt å ikke ha bryster. Når brystene kommer tidligere enn hos de andre jentene, føles det problematisk. Dårlige minner følger med videre omtrent som traumer. En brystreduksjon ødelegger fremtiden uten å reparere fortiden. Når hun senere angrer på inngrepet, er det for sent. Brystene er borte for alltid. Selvfølgelig skader det både henne og andre. Det skader også mannen at dama mister brystene.

      Jeg tror ikke det er unikt for henne at brystene ikke er for store i virkeligheten. Jeg tror det gjelder stort sett alle som får redusert brystene. Vi trenger forbud mot galskapen og en helt annen behandling.

 • Kristoffer Hansen

  Nå tipper jeg folk begynner å gå litt lei denne figuren! Hun skal være litt forsiktig, hun er nemlig på full fart ned på Sophie Elise sitt nivå selv om det er veldig langt ned der!

  • Tom Reinhold Bäcker

   Det skjer ikke. Line har et ærlig og seriøst budskap, Sophie Elise gjør/sier hva som helst for å få oppmerksomhet omkring seg selv, og dermed inntekt fra bloggen sin. Bare å fortsette, Line!

   • Kristoffer Hansen

    Mulig hun har ett budskap ja, men jeg vil tro flertallet som går inn på nrk.no er ute etter skikkelige nyheter og ikke se&hør artikler! Mulig du har behov for en brystreduksjon, jeg har ikke!

    • Tom Reinhold Bäcker

     Flott. Da er vi to menn som er fornøyd med egne pupper.

     • Kristoffer Hansen

      Tror jeg skal ta en pikkreduksjon! Den er altfor tung å dra på, dessuten får jeg gnagsår på leggen av den!

 • tom tomsen

  Hva sikter hun til når hun sier at gutta digger store pupper? At de blir gnadd på?

  • MrMinister

   Nei, å digge betyr bare å like. Det er flere ting man kan gjøre med dem.

 • Bjørn-Erik Boye

  Myte at stor del av norske menn foretrekker store «uekte» pærer.

 • Olav Inge Midtgård

  Grunnregel: Unngå i det aller lengste, å bruke virkemiddelet:
  ikke gjør sånn.
  Årsak: Mennesket er slik laga, at MOT-budskapet (Ikke gjør-) fester seg BEDRE, enn det som er hensikten.
  Joda, skjønner såpass, at her skal Line sørge for å skape identifikasjon.
  Men det går an å gå altfor langt på den «ikke-vegen» også …
  For hensikten kan da umulig være, å lære unge NRK-publikummere å hate mest mulig av sin kvinnelighet?
  Men slike bivirkninger av «folkeopplysningsmedisinen» kan fort bli resultatet, om man er uvøren.
  For snik-rekruttering av selvhatende ultra-feminister ala 1970-talls raddiskjerringer med utagerende adferd, demonstrativ ukvinnelighet, kan vel ikke være hensikten?
  Har vel kommet litt forbi det stadiet nå.
  Hør med Kjetil Rollness, han kan forklare…

  • Tom Reinhold Bäcker

   Hva sier Kjetil, da?

   • Oscar Christoffer Torgesen

    Kjetil har ikke tatt telefonen på en stund nå.

   • ftw

    Stort set bare tull…

 • Helene Alvestad

  Jeg fikk foretatt en brystreduksjon for 30 år siden, fordi puppene var så store og tunge at jeg fikk gnagsår på skuldrene av bh-stroppene. For meg var det et lett valg, og jeg har vært kjempefornøyd i alle år etterpå. Medisinske problemer som følge av store pupper, det bør ikke neglisjeres, men gjøres noe med. Helsen først, sier nå jeg 🙂

  • andreas

   du kunne ha gått uten bh istedet.

   • Tom Reinhold Bäcker

    Klovn

    • Guru Malla

     Nei han er Dansk ! (Altså det er en dansk serie !)

 • SKUFFET

  Er skuffet over at unge kvinner ikke er fornøyd med seg selv!
  Alle er forskjellige når det gjelder begge kjønn.
  Det er ikke bra med uekte pupper.

 • Ole Torrissen

  Ikke dytt puppe-problemene over på oss menn. Vi har ingen innflytelse på puppenes størrelse, og etter hva jeg kan se er der heller ingen troverdige undersøkelser som viser at menn generelt sett liker/krever store bryst. Altså, størrelse på pupper (store som små) er noe den enkelte kvinne eventuelt får ordne opp i selv uten å legge skylden på usaklig press fra menn. Jeg ville imidlertid aldri sluppet kirurg til på min kropp bare fordi den har skavanker som enkelte kvinner kanskje ikke har som ideal.

  • Guru Malla

   Det verste er silikon … :-/

 • Thomas Ramsfjord Dale

  Hvorfor er ikke sunt kosthold en del av diskusjonen her? Selvfølgelig får man et dårlig selvbilde om det eneste man dytter i seg sjokolade og cola.

 • Kodax

  Det er desverre fremdeles mange som ikke vet/forstår at det er kostholdet som i hovedsak bestemmer hvor mye man veier. Tror Line gjør alt mulig untatt det hun burde gjøre, og det er å redusere KARBOHYDRATINNTAKET. Er ganske sikker på at hun gjerne vil LITT ned i vekt, men i stedet for å spise riktig så vil hun lære seg å like seg selv «som hun er». En klassisk tabbe.

 • Daimler

  Ät mer karbonat, större damer önskas även i Sverige. Där har man ju löpt amok med gastric bypass åt hela befolkningen så det finns nästan bara benrangel och inga riktiga kvinnor överhuvudtaget längre.
  Nej till skinn och ben – ja till frodig damer.

 • Kodax

  Thomas Cash høres ut som en som bare er ut etter penger..

 • ola hansen

  Galskap, puppene er jo ikke store i forhold til kroppen. Små pupper på en sånn eplekropp er veldig uattraktivt, bra at hun tok til vettet.