Ary - "Already There" (låt)

Aryana Grande

En universell tilnærming plasserer Ary i røkla.

«Ary

Fremadstormende Ary har allerede rukket å få fine ord fra flere internasjonale medier. Selv sier artisten at hun enda ikke har landet på en spesifikk sjanger, men i «Already There» viser hun fengende radiomateriale i form av elektronisk pop.

Vokalen er hennes beste våpen, hvor hun angriper og sikrer seg enhver lytter idet hun svinger seg gjennom hele spekteret i skalaen. Det skal ikke stå på det tekniske. Likevel har Ary et lite stykke å gå før hun kommer seg helt ut av boksen, som plutselig har blitt en slags leveregel innenfor alt av kreativt fag.

Arys søken etter «sin» sjanger gjør at hun risikerer å skyte for bredt. Når du har hørt første vers og refreng, har du allerede hørt hele låten. «Already There» er fengende til tross for lite overraskelser, i sammenligning med tidligere utgitte «Childhood Dreams». Sistnevnte kvalifiserer Ary stødigere som nyskapende artist, med en mer personlig- og tør jeg si «quirky» (i søken på et tilsvarende norsk ord) tilnærming. I villrede kan hun ha siktet seg inn på radiolistene ved å følge popformelen slavisk, som gjør at jeg mister noe av spenningen og uforutsigbarheten.

Til en viss grad klarer hun å tilføre en slags selvstendighet i låta, med den hardtslående vokalen og de eksotiske elementene, men er det lov å allerede savne den «gamle» Ary, selv etter bare et par singelslipp? Det er lett å forville seg i denne jungelen, hvor det nesten er umulig å finne sin egen vei. Uansett skal Ary få lov til å eksperimentere, for jeg er sikker på at når hun finner greia si, blir det jævlig bra.

Marit Johansen

P3 Christine Live: Ary «Childhood Dreams»

 • Lars Andersen

  Hvorfor står det Aryana Grande i headeren, det er vel en helt annen artist?

  • Marit Johansen

   Hei Lars!
   Artisten du mest sannsynlig tenker på heter Ariana Grande. Det var en pun fra min side, og spiller på at Ary, som har laget mer særegen musikk før, nå kom med en utrolig allmennvennlig låt. Og ja, Ariana Grande er kjent for å lage popmusikk til massene.

   Alt godt,
   Marit, anmelder

   • Lars Andersen

    Takk for svar og oppklaring! Ikke alltid like lett for en gammel kropp å henge med 🙂