Highasakite - "5 Million Miles" (låt)

Behagelig bagatell

Highasakite + Stargate = en besnærende idé som ikke helt har latt seg omsette i praksis.

Jeg kjenner opptil flere som rynket lett på nesegrevet av den hørbare popdreiningen på Camp Echo, Highasakites forrige skive. Dem om det. Personlig syns jeg kvintettens i utgangspunktet noe tungsindige uttrykk taper lite på å veksle en og annen mollakkord inn i dur, og den florlette singelen «Golden Ticket» er fortsatt et skinnende og livsbejaende stykke pop.

Dermed burde den ellevilt suksessfulle produsentduoen Stargate – en norsk nasjonalskatt i den globale musikkverdenen – være en naturlig og potensielt fantastisk match for Ingrid Helene Håvik og hennes kumpaner, både fra et kommersielt og kunstnerisk ståsted. Men den gang ei – i det minste etter det rykende ferske samarbeidet «5 Million Miles» å dømme.

Det mest slående ved denne lett tropefargede midtempo-sangen er hvor ordinært den låter: Slett ikke ugrei å ha kilende i øret, men uten mothakene som gjør den verdt å krampesnurre. Det er i tillegg noe uforløst ved selve melodien, og når den kles opp i et lydbilde så tidsriktig at det føles utpønsket av en fokusgruppe er skuffelsen et faktum.

«5 Million Miles»:

Highasakite kan og bør fortsette å utforske randsonene av soundet sitt, men de har lite å vinne på å skusle bort sin mest dyrebare valuta – særpreget. «5 Million Miles» vokser riktignok noe ved gjentatte gjennomlyttinger – særlig det svale refrenget – men den blir hakket for enkel til å følge meg videre inn i våren.

Marius Asp      

 • Simon Diamond

  Enig i det meste her. Men å kalle en låt som begynner med tekstlinjen: «God, if you’re still watching – There are no more happy days» for livsbejaende er mildt sagt merkelig. Jeg kan anbefale en god ordbok.

 • Terje_E

  Chorus er for enkelt, «obvious» og intetsigende til å feste seg dagen etterpå. Det burde både Stargate og Highasakite vite. Men kanskje var det en produksjon på billigsalg via Music Norway? lol

 • Bjørn Erik

  Samarbeid med stargate ble for mye for meg. Adjø H.A.K.

  • Kristoffer Hestad

   Du blir nok savna.. Not 🙂

 • Visit Here To Watch Movie &Tv Shows @disqus_C7cxEWU5Om:disqus ==> streamnow4kbluray.blogspot.com

 • Nikita Mirzani

  SE HER > MVGEEMOVIES.BLOGSPOT.NO Nordisk Text

 • Captain Crook

  Bagatell er altså det nye trendordet for å beskrive musikk. Highasakite er behagelig, Silja Sol sjarmerende. Hvor mange streams må en låt generere før det ikke lengre er en bagatell i Marius Asps verden..?

  • ROUNDA ROUSEY FANS

   FURIOUS 8 (HD-NORGESUB) > MYKINO2017.BLOGSPOT.COM

 • Kristoffer Lippestad Dokka

  Skulle vært med Röyksopp istedenfor vettu!