Carl Louis - "Come With Me" ft. Frøder (låt)

Carl Louis er ditt nye reisefølge

«Come With Me» er en melodiøs og elegant hyllest til Röyksopp – bevisst eller ei.

unspecified

Et stykke godt tilberedt röyksoppsk måltid, servert av Carl Louis, noen?

Ja, takk.

“Come With Me” trår varsomt og, kremt, respektfullt i sporene til våre nasjonale elektronikapionerer i Röyksopp. Et ektefølt stykke musikk godt inspirert av tromsøværingene som spiller på de rette strengene. Som å få solstråler og plussgrader i fleisen i februar.

Les: Röyksopp – dansegulvets konger

Det har gått riktig og bra for seg siden Carl Louis trådde ut av CLMD for et par år siden. Råfine låter (“Telescope” og “Higher”) med Ary er blant sporene han har satt siden oppløsningen – og forleden ble “The Adventurer” lansert, en interessant instrumentell sak i sci-fi- og Interstellar-ånd.

Les flere saker om Carl Louis.

Carl Louis kan mye og omsetter sitt potensiale godt, med andre ord. I denne omgangen med stemningsfulle “Come With Me”, som er første låt ut fra det forestående albumet Memory Lane, får vi en oppløftende følgesvenn som bør skli elegant inn i personlige spillelister.

Vi snakker om et luftig og melodiøst elektronisk omgivende spor, som leker i kanten av triphop-sjangeren, med i overkant av fire minutter med tilhørende harpeklimpring og marshmallowmyk basslinje. Vokalen er levert av labelkompis Frøder, som synger på samme sarte måten som Ary, og lager en fin avslutning på sporet.

Nå skal jeg prøve å unngå å dra nostalgiluen altfor langt over ørene her, men “Come With Me” leker seg med hell med et lydbilde som ble presentert av Röyksopp for over halvannet tiår siden. En elegant hyllest – bevisst eller ei.

Ali Soufi

P3 Gull 2015: Carl Louis feat. Ary – «Telescope»

 • Rune Flaekoy

  Her er min selvkomponerte animerte gospel musikkvideo hvis noen vil se https://www.youtube.com/watch?v=yckW1faxZDY

  • Maggotbrain

   føkk deg og det kristenbullshittet ditt, gå og føkk deg sjøl i røva. Takk

   • Pratesyk

    Hei Maggotbrain, skjerpings. Det suger når slike som deg spyr tankeløst hat mot dem som deler sine tanker eller annet, er du tilbakestående eller bare frekk?

  • Odd Arne Roll

   Du synger som om den egentlige grunnen bak høytidene Jul og påske hadde noen ting med kristendom å gjøre, noe de selvsagt ikke har.
   Dette er høytider som ble feiret lenge før kristendommen ble oppfunnet (ja oppfunnet).
   Så sangen din skulle sagt, «i have my reason for the season», som selvsagt du er velkommen til å ha.

   • Pratesyk

    Jau, stemmer det. Høytidene vi feirer idag ble kapret og omdøpt av de første kristne prestene her til lands. Kristendommen er en oppfinnelse og er som hjulet og trykkeriet skapt av folk som dauet lenge før vi ble født. Det synes ubehagelig for kristne å omstille seg til et verdensbilde der alt ikke er skapt av gud, men er dannet på en annen måte. Men uansett trossyn er verden fortsatt ikke flat. Poenget er at man ikke trenger en mektig og rik organisasjon basert en sydlig ørken religion til å styre sitt «indre åndeliv», svaret man søker finnes i naturen.