Clutch-konsert avlyst

Clutch måtte avlyse konserten på Stavernfestivalen.

Mange rockehjerter brast antagelig da de fikk vite at Clutch sin planlagte konsert under Stavernfestivalen var blitt avlyst. Festivalen går av stabelen fra 11. til 13. juli og festivalen ga for en tid tilbake beskjed om at konserten med Maryland-rockerne er blitt innstilt.

Amerikanske Clutch er for tiden aktuelle med albumet Earth Rocker som av P3-programmet Pyro blir omtalt som deres til nå beste. Foto:Promo.
Amerikanske Clutch er for tiden aktuelle med albumet Earth Rocker som av P3-programmet Pyro blir omtalt som deres til nå beste. Foto:Promo.

Live Nation bekrefter

Bandet ble tidligere i år stoppet på Svinesund, der tollere fant 100 gram marihuana i bussen deres. De fikk da forenkla forelegg to av bandets medlemmer ble utvist fra Norge i to år.

Bandet fikk likevel den gang gjennomføre den planlagte konserten på Parkteatret i Oslo og Asbjørn Slettemark fortalte oss etterpå hvordan det hadde vært.

Live Nation, som er ansvarlig for booking av konserter med bandet i Norge, bekrefter nå overfor P3.no at avlysningen i Stavern henger sammen med den tidligere utestengelsen, som av rettsvesenet ble endelig bekrefta i april.

Da de ble stoppa på Svinesund i februar hadde de norske tollerne mulighet til å utvise rockerne fra hele Europa, men fant at dette kanskje var noe urimelig.

– Men dette er musikere, og vi anså det som urimelig strengt å hindre dem fra konsertvirksomhet i hele Europa på grunn av dette, sa politiadvokat Øystein Rusnes til NRK.no.

Bandet beste så langt?

Clutch ga tidligere i år ut Earth Rocker som av Pyro blir omtalt som deres muligens beste studioalbum så langt.

– Earth Rocker er en åpenbaring av solid rock. Punktum. En plate du blir helt nødt til å ha i samlingen, skrev programmet på sine sider da de loddet ut utgivelsen på cd og vinyyl.

Clutch, «Earth Rocker»:

 • rusynlig 1

  «Marihuana-rockere»?!? Er det noe som leker «Se & Hør journalist»???

  • Blodpuddingen

   Nå har desken endret overskriften…

 • Tom Gregorius Lauten

  «Forenkla forelegg»?

  Det kan vel ikke stemme da det ikke er tillatt å straffe med bruk av forenklet forelegg ved narkotikaforbrytelser. Forenklet forelegg brukes hovedsaklig kun i trafikksaker, så her har de fått ett ordinært forelegg. Man skulle kanskje trodd at ett forenklet forelegg var en streng nok reaksjon når det gjelder cannabis, men slik er det altså ikke. Fint om dere retter på dette så folk ikke går rundt og tror at de kun får en «trafikkbot» i straff dersom de skulle bli tatt i å frakte 100g cannabis over grensa…

  • Jonas Eilertsen

   Jepp, et forelegg havner på rullebladet og full pakke, siden det er en dom som er vedtatt på stedet. Altså noe som kan skape en del problemer for deg senere. Er vel snart på tide at man reduserer straffen til forenklet forelegg, slik at man slipper problemer senere om man er uheldig og blir knepet mens man fyrer opp ei bønne.

   • Freedom_from_Religion

    Jeg vil heller si at det snart er på tide å slutte å straffe folk for å bruke et rusmiddel som er mindre skadelig og mindre vanedannende enn alkohol.

   • Forenkla forelegg kommer på rullebladet og blir der i 3 eller 5 år.

    • Tom Gregorius Lauten

     Dersom du blir tatt i å bruke narkotika, så vil forelegget stå på rullebladet ditt til evig tid.

  • Jeg har fått forenkla forelegg for bruk og besittelse av cannabis mange mange ganger. Det er noen år siden nå siden jeg ikke har røyka på mange år. Det er nikotin jeg sliter med. Enda jeg har operert stemmebåndet 8 ganger. Den 8 gangen var det kreft som ble fjernet. Enda så klarer jeg ikke slutte med tobakken! Nikotin er verre å slutte med en noe annet en kan komme på.

   • Tom Gregorius Lauten

    Du har ikke fått ett forenklet forelegg for bruk og besittelse. Finn de gjerne frem igjen så ser du at du husker feil (noe som tydeligvis er svært vanlig at folk gjør når det gjelder dette). Forenklet forelegg er ikke tillatt brukt i narkosaker, så jeg ser ikke helt hvordan politiet skal kunne bruke dette som straffereaksjon.

    Denne feilaktige påstanden om forenklet forelegg ved narkoforbrytelser ser ut til å være ganske utbredt, noe som er synd. Jeg registrerer at det på ett nettforum ble utlovet en dusør til den som klarte å vise til ett forenklet forelegg brukt som straffereaksjon for narkoforbrytelser. Ingen har gjort krav på dusøren.

 • Swordfishtrombone

  «Omstridt band»? Er det automatisk det fordi man blir stoppet med litt hasj, nå? Har pinsemenigheten redigert artikkelen?

  • Niding

   Marihuana, ikke hasj, ifølge artikkelen..

 • LuciferRising523

  Omstridt band? Hva menes med det?

 • Eneste i denne saken som er å blåse opp er at de ikke kan få utføre konsertene sine! På grunn av noen syke folk som har utvist 2 bandmedlemmer på grunn av litt cannabis. Men utakknemlige asylsøkere som dreper og stjeler skal det sys puter under armene på! Forbanna idioter som styrer dette «showet»!!!

 • Nå har jeg hørt på noen låter av Clutch. De har all mulig grunn til å få spille sine konserter uansett cannabis eller ei! RÅBRA MUSIKK!

 • linda kastodden

  Så utrolig dårlig nytt. Det var skuffende for sjel og ører. Perfekt band… Om de bare kunne fått lov til å droppe innom landet en pitteliten tur..