– De var ute etter å ta meg

Tone Damli har hatt noen tøffe måneder siden comebacket.

Mye har skjedd siden Tone Damli slapp comeback-singelen «Pinnacle» i hvit, glitrende drakt på Vixen Blog Awards i januar. Forrige gang 28-åringen slapp musikk var i 2014 da hun ga ut juleplata «Di første jul», og med tekstlinjer som «Tie me up and then throw away the keys» er «Pinnacle» noe ganske annet. Og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Les også: Tone Damli tror 2017 blir hennes musikkår

– Det har vært veldig deilig å være tilbake og få oppmerksomhet for det man faktisk har lyst til å få oppmerksomhet for, nemlig musikken. Det har blitt mye fokus på andre ting den siste tiden, som for eksempel husbygging, sier Tone da hun var gjest hos Christine på P3.

Se Tone Damlis akustiske versjon av comeback-singelen «Pinnacle»:

– Føltes som om jeg ble motarbeida

Likevel har ikke all medieoppmerksomheten rundt singelslippet vært hyggelig, og i et åpenhjertig blogginnlegg skriver Tone om hvordan hun mener at VG har gått inn for å sverte musikken hennes.

– Jeg bare kjente at det toppet seg litt på en tidspunkt, og jeg fikk et veldig behov for å si noe om det. Ved å fokusere på alle andre aspekter enn selve musikken min føltes det ut som om jeg ble motarbeida, og at de var ute etter å ta meg.

Selv om hun vet at dette er baksiden av medaljen ved å være kjent, syntes Tone det var ekstra kjipt denne gangen.

– Man blir litt maktesløs og sinna når man får en knyttneve i trynet av media, særlig siden det var lenge siden jeg hadde gitt ut ny musikk og hadde lagd en plan sammen med plateselskapet.

Tone tenker at hun ikke er alene om å kjenne på litt motstand fra pressen.

Fått enorm støtte

– Dette gjelder også andre artister, idrettsutøvere og politikere. Jeg føler at dette blogginnlegget var litt for alle, og ikke bare meg selv.

Se også: Ronny og Tone slår et slag for Vestlandet

Tone forteller at all støtte, delinger, og fine tilbakemeldinger i etterkant, har vært veldig viktig for henne.

– Det er jo det som betyr noe, smiler artisten stort.

Foreløpig er det uvisst hvilken dato vi kan vente oss ny musikk fra Tone, men hun kan røpe at den kommer før sommeren.

– Jeg skulle ønske at «Pinnacle» hadde blitt tatt i mot på en annen måte, men vi prøver jo igjen, også får vi bare håpe at det blir bedre neste gang!

Se Tone Damli covre «Paris» av The Chainsmokers:

Video: Elise Vatsvåg og Mats Valø

 • Andre Andersen

  Tone, den første låta di, Pinnacle var bare dårlig. Den er jo helt flat og mangler refreng. Hører du det ikke?

  Sorry altså.

 • Mattis Finstad Hansen

  Ingen prøver å sverte musikken din, Tone. Det er bare det at musikken din er forferdelig dårlig og at folk som bryr seg om musikk ikke liker den i det hele tatt.
  Du lager musikk for folk som ikke bryr seg om musikk og da blir det som det blir.

  • Andre Andersen

   Det var jo veldig generelt da. Tone har hatt noen fine låter tidligere. Den siste låten Pinnacle er dårlig. Enig i det.

  • Eivind Mathiesen

   Stå på Tone. VG liker ikke det du kommer med nå. DU, liker ikke det VG gjør mot deg. Ta igjen med samme mynt. Finn andre medier og personer som støtter deg og hold deg vekk fra de som skriver dårlig. Det er din makt. Heier på deg.

 • Sjarlatan

  Eller kanskje låta bare var dårlig? Gir man ut generisk popmusikk må man tåle kritikk.

 • erik alstad

  skjønner hard kritikk er kjipt, men Pinnacle melodien er faktisk rimelig dårlig.
  > ifølge et Veldig stort flertall <
  …men Hey, hvorfor ikke bare prøve på nytt. Rise! 🙂

 • Ernst Drev

  Ingen musikkanmelder med respekt for seg selv, kan dessverre gi noe annet enn en lunken anmeldelse av dette. Men alt håp er ikke ute, bedre lykke neste gang…

 • Viggo Jamne

  Men, enda mer kritikk fra Tone?
  Låten er jo dårlig da jo. Det er jo derfor annmelderene gir dårlig terningkast da.
  Tone er fin og har laget andre fine sanger da, men denne låten er bare ikke noe bra. Jeg gir terningkast 0 på den ja.
  Gjør en annen låt og du skal se det går bedre Tone 🙂 Vet du kan gjøre bedre enn denne låten her.

 • Hilde Høgsnes

  Tone har fin stemme, men den er ikke noe spesiell på noe slags vis. Sangen er også kjedelig og ujevn, og føler mer som et cover på youtube enn en faktisk artist. Nå har jeg bare hørt live-versjonen, men tviler på at studio-versjonen er så mye bedre 🙂 Det er ikke mobbing å ikke like et produkt noen har laget. Spesielt ikke når man er saklig i kritikken 😉

 • AutoVeto

  Fallende stjerne – hun bør kanskje vurdere noe annet i livet. Låten er kjedelig – rett og slett.

 • Mette Steen

  Kritikken fra VG er rettferdig – denne sangen er ikke mye å rope hurra for!

 • Det har da aldri vært noe mer enn middelmådig ( på det beste ) musikk fra hu der. Idol-toer. Hva annet kan man forvente.

  Samlebånd pop.

 • Siv_Hagen

  Når du legger en plan sammen med plateselskapet ditt om å nå et stort publikum med så generisk og intetsigende musikk så er det jo en viss fare for å gå på trynet da.

 • Terje Kristiansen

  Musikk??????????????

 • Stravinsky

  Tone Damli har fin stemme og utseendet med seg. Noe mer er det heller ikke…
  Listepop uten personlighet og tekst innhold.

 • Jomar Bakkeli

  Så hun mener at medias rolle er å være støttende og komme med skryt og ros? La oss alle være venner lissom? Akk ja.

  • Siv_Hagen

   Ja, Tone hadde jo lagd en plan sammen med plateselskapet. Hvorfor kunne ikke media bare fulgt den planen de også da?

   • Jomar Bakkeli

    Det er skikkelig dårlig gjort asså. Rett og slett lumpent.

  • Christer Davanger

   Er ikke det det er snakk om. Konstruktiv kritikk i anmeldelse er én ting, men det VG bedriver er heksejakt.

  • Eivind Mathiesen

   Stå på Tone. VG liker ikke det du kommer med nå. DU, liker ikke det VG gjør mot deg. Ta igjen med samme mynt. Finn andre medier og personer som støtter deg og hold deg vekk fra de som skriver dårlig. Det er din makt. Heier på deg Tone

   • Jan Ove Karlsen

    Ja Tone, du liker ikkje media. Hold deg unna median og lev kun på musikken din………….yeah right haha

 • Christer Davanger

  VGs «kritikk» gikk ikke så hardt ut på låta i seg selv, men heller mot Tones comeback. VG skrev nesten artikler daglig rettet mot å sverte comeback-kampanjen, noe som ikke gangner noen – hvor i tillegg alle artiklene var vinklet negativ, linket til tidligere negative artikler og sparket nedover.

  19.01.17: «Prøver på Pop Comeback» med useriøst bilde fra MGP i 2009 – for åtte år siden. Tittel redigert 20.01.17 til «Her gjør Tone comeback»

  20.01.17: «Tone Damli røper trusetrikset bak comeback-drakten – VG fokuserer på Tones klær. Lurer på om de er like interesserte i trusetriksene til Chirag og Magdi.

  20.01.17: «Låtanmeldelse: Tone Damli – «Pinnacle»». En faktisk låtanmeldelse av låten, noe Tone har gjentatte ganger sier at er greit fordi det handler om musikken og at hun er vant med kritikk.

  21.01.17: «Tone Damli: – Deilig å slippe å være sexy» Negativt vinklet sak om hennes image, som senere ble oppdatert.

  23.01.17: «Tone Damli: – Bor på samboerens gutterom»

  27.01.17: Én uke etter release skriver VG: «Tone Damlis comebacksingel flopper» etter å ha fått 180 000 streams.

  28.01.17: VG skriver sak om Tone og Astrid S – og skriver i tittelen «Hey, jeg oppdaget jo Astrid S!» – Tittelen senere oppdatert, etter at de ble konfrontert med å ha vridd om på det Tone sa, til «Tone Damli om Astrid Smeplass: – Hei, jeg er hun som var med og fant henne!»

  28.01.17: Tone går uten øyesminke, men med hud og brynsminke – VG skriver tittelen: «Jo da, Tone Damli var sminkefri på motegallaen»- Når det ikke var tilfellet, og skaper hopevis med negative kommentarer på sosiale medier.

  Kritikken går altså svært sjeldent på musikken, men er heller formet som personangrep. Det VG bedriver er heksejakt; hvordan våger Tone Damli å prøve og lage musikk? Hvordan våger hun å prøve og bli tatt seriøst som musiker etter å ha gitt ut musikk i 12 år?

  Én ting er å være i offentligheten og å måtte takle og få søkelyset rettet mot seg, men man skal ikke måtte tolerere hva som helst.

  • Siv_Hagen

   Ingen av oppslagene du siterer kan kalles personangrep. Alle oppslagene du siterer har gitt Damli gratis PR i hundretusenkronersklassen akkurat når hun og Eriksen trengte det som mest for lanseringskampanjen. Å gi pressen, som er Damli og hennes plateselskap sin største og viktigste salgskanal, skylden for at comebacket ikke blir en så stor hit som de hadde håpet på er både smålig og stakkarslig.
   «hvordan våger Tone Damli å prøve og lage musikk? Hvordan våger hun å prøve og bli tatt seriøst som musiker etter å ha gitt ut musikk i 12 år?» Alt dette er bare dine ord. Du ilegger VG et «hevnmotiv» du overhodet ikke har belegg for, antagelig kun basert på at du er Tone Damli-fan.

  • Martin Rayvheim

   Brynsminke!

  • Jomar Bakkeli

   Vel, hvis Tone ikke vil at VG skal skrive om trusetrikset kan hun jo la være å snakke om trusetrikset? Det er faktisk så enkelt, hvis hun vil at fokuset skal være på musikken så får hun drive med musikk og snakke om musikk. Ikke snakke om trusetriks, sminkeblogg og alt annet fjas.

 • Hans Adlerblick

  Kanskje på tide å skifte ut David Eriksen slik at Tone kan komme på et litt annet og mer riktig spor tilpasset hennes stemme og stil.

 • Carl Os Lehder

  Bare Tone kan begynne å synge med stemmen sin, og ikke bare hviske med den søte stemmen sin inn i mikrofonen. Hva hun bedriver er langt fra god sangkunst.

 • Poetryone

  Tone er ikke den første personen som har fått smake VG sin nådeløse omtale. Jeg misliker slike omtaler fra VG så mye at jeg aldri kjøper VG lenger.
  Tone har jo vært usedvanlig flink å bygge seg opp som en positiv merkevare og det er jeg sikker på at hun vil klare i fremtiden også. Men da må hun ikke vise flere slike alvorlige mangler på dømmekraft som å stille opp i reklamer for bettingselskaper sammen med Jon Arne Riise. Det har vært svært ødeleggende for hennes omdømme.
  Ønsker Tone lykke til med ny plate.
  Jan Erik Iversen

 • jon

  tåle itj ho å få kritikk ha itj ho nå mer å gjør i bransjen. så enkelt e det. Musikken hennes e forfærdelig og nei, høre itj på ho

  • Erik Grovassbakk

   Du syns musikken er forferdelig selv om du ikke har hørt den?

   • Fredrixen

    Dette er ikke såå vanskelig, Erik. Det er forskjell på å være aktiv lytter og å høre reklamesnutter på radio og TV i forbifarten.

  • Jau

   Tone synger bra, er elegant – og har kommet lengre enn de fleste!
   Kudos til Tone!

 • Kjetil Haraldsson

  Tror hun vet bedre hva en G-streng er enn en G-nøkkel….

  • Jau

   Slurp…

 • Orakelet

  «…det var lenge siden jeg hadde gitt ut ny musikk og hadde lagd en plan sammen med plateselskapet.»

  Det er vel kanskje det som er litt av problemet. At det virkar for kalkulert og planlagt. At det handlar mest om promotering, merkevarebygging og «mjølking». Og ikkje noko stort behov for å uttrykke seg musikalsk. Det er mogleg at eg tar feil, men det er i alle fall det inntrykket eg får.

  Det er vel ikkje alltid at ein kan få både i pose og sekk. Og etter å ha håva inn Bettson-kroner i lang tid er det nok ikkje berre berre å komme tilbake og ønske at alle skal fokusere på musikken.
  —-
  Eg trur nok at aviser gjerne likar å gje høge eller lave terningkast på anmeldelsar for å få fleire klikk. «Slakt» eller «suksess» sel nok betre enn «midt på treet». Og eg meiner at VG sitt terningkast 2 blir for lavt. Eg synest at melodien for såvidt er grei, men at det er vokalen som her er hovudproblemet. Effektar på vokalen skal ein vere forsiktig med. Og spesielt for live-artistar. For å framføre ein låt live, der stemma på plateversjonen skiljer seg vesentleg frå personen si eiga stemme, kan bli ei pinleg affere. Noko som artisten sin opptreden på Vixen blog awards er eit godt eksempel på.

  • trieste

   Liker ikke «nå skal vi ta henne» kommentarene som ofte kommer, men her treffer du spikeren. Alt virker veldig safe og kalkulert.

 • Gunnar_Alois_Pedersen

  Beklager, Tone, men det er ingen som kjøper plater for å være høflige. Dessuten har vel de fleste lagt merke til at du figurerer på reklamer og mye annet, i stedet for å konsentrere deg om musikk. Har man først kommet i stallen til et gambling-selskap, gir det ikke akkurat kredibilitet til en artist. Du og en annen kvinnelig artist gjør stadige musikalske flopper mens dere bidrar til at spilleavhengige graver seg mer og mer ned i gjeld og elendighet.

  Det er et begrep som heter «musikalsk integritet». Det kan være smart å sette seg inn i hva det er…

  • Andre Andersen

   Må du gi deg a, bra musikk er bra musikk uansett om man figurerer på reklameplakater.

   Problemet er at Tone ikke har gitt ut bra musikk i det siste.

   • Jau

    Det å bidra til manges håpløshet innen spilleavhengighet burde vært straffbart. Særlig når ho tar i mot betaling for det i tillegg!

   • Fredrixen

    «i det siste»?

  • Lene Carmelita Olsen

   Dette er den rareste logikk jeg har hørt.
   «Figurerer i reklame og mye annet i stedet for å konsentrere om musikk.»
   Jeg kan ikke tro det er noen reklameinnspullinger som har opptatt de siste tre åra hennes. Seriøst?
   Ho har blitt mor.
   Ho er da heller ikke den eneste artisten som har hatt en.pause på tre år mellom plater! Det er da helt vanlig. Artister opplever jo som andre at livet går i bølger. Et fravær kan være så enkelt som mangel på inspirasjon. Det ser man i alle kreative yrker.
   At ho.som artist trenger å tjene penger på andre ting har da ingenting med hvor god ho er!
   Hva om ho hadde gjort som Kygo og laget sin egen kleslinje? Hadde det vært greit? Sikkert ikke, fordi jenter generelt får mye mer pepper for valg de tar enn.gutter.
   Jeg er absolutt ingen feminist, men jeg har sett gang på gang at jenter må forsvare alt de gjør, mens gutter ikke engang blir spurt, eller opplever fokus på alt annet rundt dem.

 • Geir Ødegård

  Dette er kun sutring fra Tone som ikke evner å innse at hun er totalt uinteressant rent musikalsk sett. At hun heller ikke synger spesielt bra gjor ikke saken bedre. Dette fremstår også som et desperat forsøk på mediaoppmerksomhet – da den av naturlige grunner er dalende.

  • swelly

   yeuh nonton.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID