Taylor Swift - "Look What You Made Me Do" (låt)

Ditt verste mareritt

Oppgjørets time er kommet.

taylor-swift-look-what-you-made-me-do

Forrige uke fikk du kanskje med deg at Taylor Swift slettet alle Instagram-bilder, og postet en video av en slange, etterfulgt av en annonsering av hennes kommende album Reputation.

«Imma let you finish» ble et historisk øyeblikk for mange. Etter hendelsen i 2009 har det ballet på seg, og Kanye Wests Swift-refererende tekstlinje fra «Famous» fikk det til å koke over.  Estetikken i albumcoveret minner noenlunde om et visst Kanye-cover, og «Look What You Made Me Do» ser ut til å være en kommentar til denne endeløse konflikten.

Reputations første singel komplementerer fortsatt en utleverende Taylor Swift, men i motsetning til hennes tidligere materiale, er hun mer hevngjerrig enn før. Lydbildet er Tim Burton-aktig i form av filmatiske strykere og et basstungt bakteppe kombinert med ertende vokaler, idet hun synger «I don’t like your little games, don’t like your tilted stage». Åpenbart refererende til scenografien i Kanyes The Life of Pablo-turné.

For oss tilskuere er det helt fantastisk å bevitne denne krangelen, men det blir akkurat litt too much. Det er for mange elementer og plutselige sjangerskifter trykt inn i tre og et halvt minutt, som nesten føles ut som en evighet.

Som om en ikke satt og måpte over tematikken fra før av, avslutter låta med følgende stikk:

«I’m sorry, the old Taylor can’t come to the phone right now»
«Why?»
«Oh, ‘cause she’s dead»

Popp popcornet og sett dere til rette. Taylor Swift er tilbake, mer aggressiv enn noensinne.

Marit Johansen

 • Tom

  Svak førstesingel. Tydelig inspirert av Lorde (samme produsent som på Melodrama), men det hele er lite troverdig og egentlig litt kleint. Ikke spesielt catchy, heller. Ikke overrasket over den blandede mottakelsen.

 • Knut

  Dette er en fantastisk sang. Kan ikke vente på mer fra «nye» Taylor Swift.

  Blir provosert av slike «terningkast» for det er akkurat det de pleier bli, tilfeldige tall fra en ubetydelig anmelder. «men det blir akkurat litt too much» er et helt uforstålig sitat i min bok.

  Sangen er rett opp på første plass på alle streaming tjenester og iTunes. Den er mest pratet om på twitter av alle i hele dag. Ikke altid er hva folket mener best, men forstå at det holder vekt.

  PS: Jeg er en gigantisk Kanye West fan OG liker denne. Tydeligvis er det viktig å poengtere, og vanskelig for alle jeg har pratet med i dag å forstå.

  • Marit Johansen

   Hei Knut!

   «too much»-uttrykket gir forhåpentligvis mening om du leser neste setning, hvor det begrunnes hvorfor låta blir litt for overveldende og rotete til å være en «god låt»(meninger er vel subjektive, er de ikke?).

   Når det kommer til streamingtall, så tar jeg et veldig bevisst valg å ikke ta hensyn til hvor stor popularitet artisten har blant massene, siden dette tross alt er en subjektiv anmeldelse.

   Alt godt,
   Marit, anmelder