Drøye overskrifter, fotoshoots og omfattende intervjuer har preget urørtfinalistenes uke: Slik løste de sin andre utfordring.

Urørtfinalen sparker i gang by:Larm i Kulturkirken Jakob onsdag 1. mars. Der skal Lüt, Pom Poko, Dårlig Vane og Emma Jensen kjempe om å bli Årets Urørt.

De fire finalistene må i tillegg løse oppgaver og vise seg fram for verden på veien dit. Hvordan disse blir løst vil påvirke resultatet når folkets stemmer og juryens vurdering slås sammen i finalen.

Bli bedre kjent med finalistene! | Følg finalistene på sosiale medier! | Stem på din favoritt

Uken startet brått for Lüt, Dårlig Vane, Pom Poko og Emma Jensen da jurymedlem Julie Bergan presenterte deres andre utfordring: Hvem skaffer det beste presseoppslaget?

Urørtfinalen:

Årets Urørt kåres 1. mars i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Finalen er gratis og åpen for alle over 18 år.

Urørtfinalen sparker i gang årets by:Larm.

Juryen ønsket drøye overskrifter, morsomme vinklinger og gode intervjuer, men hadde også et stort fokus på kreativitet – noe som gjenspeiles i finalistenes resultater.

LÜT

Fra avisoppslag og podkastbesøk til låtanmeldelse på musikkblogg – er det noen som har vært opptatt denne uken, er det gutta i Lüt! De legger like mye arbeid og sjel i denne ukens utfordring som sist, og slår til med flere medieopptredener. Med et stort oppslag i avisen Nordlys (der de pussig nok ikke sammenlignes med Plumbo), anmeldelse av finalelåten “Du vet ingenting” på musikkbloggen The Wilhelmsen og et besøk i podcasten Evig Lyttar, nevner vi kun noen av de forskjellige mediene de har dukket opp i denne uken. Dette kaller vi innsats!Pom Poko

Tipstelefonene til lokalavisene i Møre og Romsdal gikk varme under Pom Pokos jakt etter presseoppslag. Bassisten fra Volda, Jonas Krøvel, ble sendt i ilden og fikk ansvaret for å selge bandet inn i lokalavisene. Om ikke lokalavisene ble sjarmert i senk, ble i hvert fall Urørtredaksjonen det! Pom Poko nådde også ut internasjonalt da selveste NME tweetet om finalelåten “It’s a Trap”. Medieeventyret til Pom Poko er på god vei, og vi gleder oss til fortsettelsen!
Emma Jensen

Med både fotoshoot og intervju med Elle, gjør ikke Nesodden-jenta noe mindre ut av denne ukens utfordring. Publikum fikk følge Emma Jensen da hun skulle på fotoshoot med det etablerte magasinet, og fikk et innblikk i en livsstil som kan bli høyst aktuell i artistens fremtid. Emma Jensen dukket også opp i Amta, lokalavisen for Nesodden og Frogn, og har som flere av finalistene klart å vise seg frem i forskjellige medier.

Dårlig Vane

Juryens oppfordring til kreativitet og drøye overskrifter ble tatt på alvor da Dårlig Vane tok fatt på denne ukens oppdrag. Etter en feiltolkning av en tekstlinje i deres cover av Migos låt «Bad and Boujee» hos Christine forrige uke, ville gutta rydde opp i det uønskede ryktet de skal ha fått i etterkant av besøket. Dette resulterte i et oppslag i nettavisen STOFF med overskriften «Dårlig Vane avviser klamydiaryktene», med den tilhørende klemmekampanjen «Stem og få en klem».