Hkeem og Temur - "Fy faen" (låt)

Friskt og sommerlig

De ferske rapperne Hkeem og Temurs låt «Fy faen» er en tropisk klubbanger med et budskap.

Abdulhakim Hassane har kun rappet i et år, men har allerede rukket å utmerke seg med ektefølte og ærlige tekster på en rekke singler som «Svartingens synspunkt», «Sakte, men sikkert», «Ekte» og «2016». 19-åringen, som går under navnet Hkeem, har mye på hjertet og bruker musikken til å uttrykke reflekterte tanker og meninger rundt både samfunn og den yngre generasjon i sine låter.

I det siste har flere og flere fått øynene opp den unge rapperen fra Stovner, som blant annet var å se på årets Off:Larm og ikke minst har fått platekontrakt med Universal Music. 2017 kan dermed bli et stort år for Hkeem, som har fått med seg up-and-coming-rapperen Temur Achmed på ukas ferske låt «Fy faen».

Der fjorårets fire singler holdt seg innenfor et tilbakelent, rolig og rått lydbilde har «Fy faen» et betydelig mer produsert, polert og klubbvennlig preg over seg. Med en raskere beat, flere elektroniske elementer og mer sang enn rap har denne låta større hitpotensiale enn tidligere utgivelser.

Refrenget er umiddelbart og som skapt for å danse idet temperaturen på målestokken bikker 20 med sin tropisk-inspirerte repterende melodi. Tekstlig er det flere fiffige rim med et budskap som omhandler det å ha troa på deg selv og motbevise haterne. Hkeem er utvilsomt en fyr vi kommer til å høre mer fra fremover, men jeg håper samtidig han ikke fullstendig har gått vekk fra det opprinnelig, seige og rå lydbildet.

Yordana Lieng Jakobsen

 • Elsa S. Burkeland

  Ikke musikk for voksne eller nordmenn.

  • Ariel Frame

   Burkeland – Du er en sånn som sitter og venter på noe som du kan si akkurat det om. Jeg er voksen, nordmann og liker det.

 • Kvinne74

  Kjempebra og betydningsfull låt. Stå på!:)
  (Er både voksen og normann:))

 • Kjersti Martinussen

  Linken som kommer opp er jo ikke «Fy faen», det er «2016»

 • Kvinne74

  Den kan lastes/kjøpes på Itunes:)
  Ble sluppet i går kl 00:00

 • Kjell Ødegård

  Jeg er også en (svært) voksen, og liker både musikken og temaet som tas opp. Men jeg synes at banning som dette virker mot sin hensikt. Den ordbruken så utbredt og forflatende idag, at den ender opp som forurensing av språket, og får ikke lenger noen virkning som verken kraftuttrykk eller som provokasjon (hvis man ser bort fra irritasjon over språkforflatning, men det er jo ikke noe rystende ved det)..

 • `}«/[

  Jeg skal gi dere budskap jeg tenker jeg;) https://soundcloud.com/lexahelhjerte/ferdigtygget

 • lauren

  nonton flm didieu.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID