Google lanserer Spotify-konkurrent?

I kveld kan Google komme til å lansere sin nye tjeneste for strømming av musikk.

Store aktørene i teknologimarkedet, som Apple, Amazon og Google har lenge jobbet med å finne ut hvordan de skal svare på den relativt nye konkurransen om distribusjon av musikk som Spotify, WiMP og Pandora utgjør.

Google har også tidligere lansert en tjeneste for musikk, men det var kun for nedlasting. Foto: NTB Scanpix / Jae C. Hong, AP Photo.
Google har også tidligere lansert en tjeneste for musikk, men det var kun for nedlasting. Foto: NTB Scanpix / Jae C. Hong, AP Photo.

Lanseres idag?

Selv om nedlasting fortsatt dominerer det globale markedet har det skjedd ting i kulissene. Ryktene sier at Apple jobber med en strømmetjeneste som visstnok skal hete iRadio, men her skal teknogiganten ha møtt flere problemer som har gjort prosjektet forsinka.

Flere amerikanske medier melder nå at Google er klare til å lansere sitt svar på konkurransen i løpet av det nærmeste døgnet. Både New York Times og The Verge, som var først ute med historien, skriver at Google er klare for å avduke sin abonnementstjeneste på sin I/O-konferanse som starter kvelden 15. mai, norsk tid.

The Verge hevder å ha kilder nær selskapet som bekrefter at Google har signert separate avtaler med Universal Music Group og Sony Music Entertainment som gjelder både Google Play og Youtube. Google-eide Youtube har nylig lansert 53 nye kanaler der man må betale for å få se innhold.

Likner på Spotify

Tidligere skal Google også ha skrevet under en liknende avtale med Warner Music, men å ha med Universal og Sony gir dem tilgang til en langt større mengde artistkataloger.

Tjenesten Google skal lansere skal likne på den vi allerede kjenner i Spotify, mens tjenesten Apple visstnok jobber med skal likne mer på radio-on-demand-tjenesten til amerikanske Pandora.

The New York Times hevder imidlertid at Googles nye tjeneste ikke vil inneholde noe gratistilbud, slik man har i Spotify. I tillegg skriver The Wall Street Journal at man også jobber med en Youtube-tjeneste som kun har lyd – ikke video.

Markedet for strømming er det som vokser raskest, spesielt på mobile enheter. Spotify har nå over 24 millioner aktive brukere, mens seks millioner er betalende abonnenter. Den amerikanske tjenesten Pandora har over 200 millioner brukere.

 • Herregud å tåpelig. Tilbudene blir bare mer ræva når flere idioter skal ha en bit av kaka. Akkurat som at Warner eller hva faen skulle ha sin egen streaming. Derfor blir tilbudet dårligere på Netflix.

  • fjatt

   Tilbudet blir alltid bedre om det er flere som skal ha en bit av kaka spør du meg. Sunn konkurranse.

   • Ja, det har vi jo sett i mange tilfeller, både med kollektivtrafikk, helsevesen og drosjenæringen. Det blir alltid bedre for brukerene!

    (For de som ikke fanget opp ironien her: alt av det overnevnte har blitt dyrere og dårligere)

 • Det er bra med konkurranse, så forbrukerne selv kan velge hvilken tjeneste de vil bruke. Dette legger et press på leverandørene både når det gjelder pris og kvalitet.

  • Augustus DeWaal

   Ja! Det lærte jeg også på skolen! Fine ting!

 • Norvegi

  De rike(google og spotify) blir rikere og de fattige blir det ikke

  • Augustus DeWaal

   What else is new?

 • Norvegi

  De rike konkurrerer facebook og google og spotify.Hvorfor når de alle har så mye penger at de kan svømme i dem?

 • Lasse Sørnes

  Nice! Venter i spenning

 • Augustus DeWaal

  Google vil eie deg

  • Olliken Sampen

   Bedre å være eid av google enn Apple, Google lar deg i det minste få gjøre som du selv vil i stor grad…

   • Jo Løvbrøtte

    Dagens mest naive innlegg!

    • Olliken Sampen

     Eller realistiske? Tviler ikke det minste på at både apple og google registrerer alt vi gjør gjennom dem, eller annet de kommer over av data om oss. Velger dog heller Google som er i større grad åpen om det, og baserer seg på frie, åpne kildekoder mm enn Apples proprietære…

   • FrodeFF

    google lar deg gjøre hva du vil men registrere ALT… samtidig med at den største flaskehalsen på nett heter google analytics og gjør at man blir nødt til å vente til google analytics er ferdig før siden blir ferdig lastet

   • Augustus DeWaal

    Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte

 • FrodeFF

  Markedet på strømming vi etter hvert falle ettersom vinyl har begynt å få sin oppsving igjen. Tror ganske enkelt at det er med strømming som med facebook (bortsett fra at facebook ikke tar månedsavgift og folk derfor ikke sier opp sin konto) folk gidder ikke lenger å logge på. Det går rett og slett for mye tid vekk med facebook FORDI folk har overvurdert hvor mange mennesker man er i stand til å ha kontakt med. Når det blir mange får man lite tid igjen til alle. Derfor ser folk viktigheten av å ha bedre kontakt med få enn overfladisk kontakt med mange.

 • Olliken Sampen

 • Pingback: P3.no Musikk » Økt strømming også for indiene()