Sophie Elise - "In My Head" (låt)

Hodepinelig

Sa noen begredelig nytt år? For Sophie Elise har lagt inn rekordtidlig kandidatur for årets dårligste låt.

Man trenger ikke akkurat å bruke heksekunst for å overgå det hevngjerrige makkverket «All Your Friends»; Sophie Elise Isachsen sitt første bestemte steg mot en seriøs musikkarriere. Selv samarbeidet med Joakim Lundell strever i såpeglatt oppoverbakke for å prestere noe slikt.

Men så er vi så igjen, gitt. Sophie Elise sitter tross alt og fikler med en vaskeekte platekontrakt mellom fingertuppene sine. Et faktum som er litt mer utrolig nå som «In My Head» er løslatt uten halsbånd.

❤️ Elsker ❤️

«Elsker» er et sterkt ord, men «In My Head» åpner fengende, dog generisk, med den uhyre enkle basslinja og nynningen til Sophie Elise. Til den grad at den antydet en reell opptur fra «All My Friends». Den gang ei.

💔 Elsker ikke 💔

Helledussen, for et refreng, og det er Elias og Nicklas Näslin som står bak denne horrible og overproduserte smørja. Når den inntreffer høres alt enda billigere ut, og det er som om de halvveis ut i låta bestemmer seg for å lage en akustisk versjon, forunderlig nok. Målet her burde vært å la verset bygge opp til noe eksplosivt og uforglemmelig, men refrenget er det komplett motsatte.

Med denne fantastisk corny teksten – og den lite sensasjonelle og skingrende stemmen som framfører den – åpenbarer det seg nok en gang at Sophie Elise hverken er poet, lyriker eller tekstforfatter. Jeg nevner i fleng:

«I keep thinking that love is like Russian roulette»

«Come be my sunshine for a lifetime»

«I could even be sober, you’re a four leaf clover sensation»

God helg…

Nicolay Woldsdal

 • mofafa

  LOL <3

 • Niels Petter Liset

  Hvis man hverken er poet, lyriker eller tekstforfatter, så er man ingen av delene. Det skal ikke være noe «ikke» i den setningen (og «er» skal være etter «hverken»). Velbekomme!

  • Nicolay Woldsdal

   Hei Niels!

   Godt poengtert, rettet opp i dette nå.

   God helg!

   Nicolay

 • Håvard Furulund

  Om ikke lenge kommer sikkert biografien om absolutt hele hennes liv med tittelen «Soffy gjør ting hun ikke kan».

 • Andreas Torday Gulden

  Høh? Denne er jo helt greit produsert, catchy nok fra første sekund, og har en fin overgang til et behagelig overraskende og bra refreng fra Sophie Elise. Et skritt videre i hennes utvikling som artist. Låta er soleklart innafor som popmusikk anno 2018, rent kompositorisk, sangmessig, og produksjonsmessig, og mye bedre enn forrige singel fra henne. Hun blir nok ikke verdensstjerne med denne, men jeg gleder meg til gjenhør av denne framover lell.

  • Major Minority

   Hva i alle dager snakker du om Andreas? Dette har ingenting med musikk å gjøre, like lite som grandiosa har med mat å gjøre. Dette er bare et valgt malsett i et (data)program, lyder plukket ut og lagt i repeterende rytmer, og en totalt inteteksisterende stemme lagt på toppen. Å kalle dette musikk er det samme som å kalle en powerpointpresantasjon for kunst.

   Bare fordi noen lager lyder som popper ut i sammenheng, og en bransje vet å tjene penger på det, er dette uansett ikke annet en fjas og «ersatzmusikk».

   Musikk er det viktigste kulturelle fenomenet som har skjedd siden apemennesket fant verdien i å gå i takt og hamre rytmisk på hule trestammer. Det utviklede mennesket oppdaget verdien i å formidle problemer, tanker og ideer i lyrikk sammen med melodier og harmonier. Sofie Elise kan ikke synge, kan ikke lage musikk, og har ingen evner til å formidle noen form for verdifulle ideer og tanker.

   Det Sofie Elise gjør er å tro at hun også kan melke dette markedet ved å lire av seg et par begredelige powerpoints i den tro hun kan presentere seg som en Munch. Det MEST begredelige er at det finnes mennesker som ikke ser (hører) forskjell.

   Sofie Elises to sanger er to prakteksempler på hvor ille det kan gå når musikkbransjen spytter ut «15 minutes of shame»-fjas for å melke noen kroner.

   Og hvis du synes jeg er hard mot Sofie så ikke glem hun velger helt fint selv å stikke hodet frem for hogg.

   • Andreas Torday Gulden

    Du står fritt til å mene hva du vil, Minor. Samtidig er det litt lættis at du tar det jeg skrev så personlig. God helg 🙂

   • Robert Paulsen

    Nå er det flere måter å se det du skrev på. Jeg er ikke uenig med deg, men musikk er jo 100% subjektivt. Jeg personlig utstår ikke death metal, men andre elsker det. Når du så skriver «Dette har ingenting med musikk å gjøre, like lite som grandiosa har med mat å gjøre.», har du da i bakhodet at Grandiosa er Norges suverent mest spiste pizza de siste 30 årene?

 • FrodeFF

  Skjønner ikke at P3 gidder å promotere noe som de gir terningskast 2. Og promoterer denne bimboen gjør de støtt og stadig. Har P3 så kunnskapløse mennesker at de ikke skjønner at all reklame er god reklame?

 • CMS

  Hvor trist at denne plastikkdukken skal være forbilde for unge jenter idag. Det er til å grine av…

 • Toolswave

  Hvordan skal hun tjene penger på disse lydene hun lager. Vennligst gi meg et tips, hvis noen kan.
  H.G.Pedersen

  • Demos Last

   All dritt kan tjenes penger på bare det promoteres med nok penger og ‘exposure’. Hollywood og fabrikkmusikk fra USA er stjerneeksempler. Nordmenns bidrag er nå å underkaste seg dette og tjene disse eierne ved å skrive og komponere endeløs dritt for US-syngedamer og ynkelige norske jenter som drar til Koatsjella og andre steder for å bli US-syngedamer.

 • Demos Last

  Et monster.

 • oudeis

  Flott da at kunstnere komponerer sanger om tennis som vel ellers ikke får særlig mye oppmerksomhet fra artister og sangere, tror sophie elise kan finne sin egen nisje her, synge om ulike idretter, dette kan bli bra