Sigrid - Don't Kill My Vibe (EP)

Ikke kødd med Sigrid

Elton Johns nye favorittartist smeller til som ei rivningskule.

uten-navn

Utskiftning av navn ser ut til å være effektivt. Før kjente vi kanskje bare Sigrid som lillesøstra til Tellef Raabe, men Sigrid Raabe er nå long gone med null spor fra tidligere utgivelser. Nå er hun bare Sigrid. Et riktig og viktig merkevarebytte etterfulgt av stor anerkjennelse fra høyt hold.

«Don’t Kill My Vibe EP» er Sigrids første EP og inkluderer naturligvis gjennombruddslåten «Don’t Kill My Vibe», hennes nyeste singler «Plot Twist», «Dynamite» og det nye tilskuddet «Fake Friends». Sistnevnte sklir lett inn i Sigrids hit-baserte repertoar, med lik bein i nesa-tematikk. Spesielt i «Plot Twist» benytter hun seg ofte av Highasakite-estetikk med overbevisende lyrikk og bastant refreng. Sigrid er ingen fisefin liten jente, men ei hardbarka og genuin dame.

Som EP-ens eneste ballade, forsvinner «Dynamite» glatt blant de andre “in your face”-låtene. Den er ikke smertefull, men fremstår beklageligvis som en litt døll Adele-låt. I dette tilfellet blir balladen unødvendig på en EP som for det meste er et overlegent produkt av avhengighetsskapende bangers. «Don’t Kill My Vibe» står fortsatt igjen som platas sterkeste låt, men «Plot Twist» og «Fake Friends» backer overbevisende den uungåelige allsang-faktoren.

Om du ikke allerede har hengitt deg, er det nå på tide å bli frelst. «Don’t Kill My Vibe EP» oppleves som ei mer enn ok samleplate som gjenspeiler en artist som allerede har funnet et selvsikkert fotfeste i musikklandskapet. Det skal ikke mer til enn ett lytt før en tar seg selv i å dundre gjennom de tynne kollektivveggene med Sigrid i høyttalerne.

Marit Johansen

Se P3 Spanderer med Sigrid – «Known You Forever»:

Se Christine live med Sigrid – «Don’t Kill My Vibe»:

 • Maggotbrain

  Håper hu greier å feie Kygo av banen.

 • Jomar Bakkeli

  Er hun den nye Astrid S? Aurora? Altså årets «ung jente som lager banal pop som hypes opp i skyene og som er glemt om en måneds tid»? Kunne nevnt flere av disse men har glemt hvem de var.

  • Tord Dale

   Altså, Aurora spilte for 60 000 på Lollapaloza i Berlin i fjor sommer. Astrid S var booka inn til SWSX i fjor. Norge har utrolig mange flinke unge kvinnelige musikere, som Silja Sol, Thea Hjelmeland, Izabelle, for å nevne noen. Og så er det snart et halvår siden Sigrid slapp Kill my Vibe på by:larm. Siden har den være spilt ganske mye. Ta en pause i skrivingen av sure kommentarer og dra på konsert eller festival i sommer, få litt sol i fjeset. Kanskje du hadde kosa deg.

   • Nikolai Iversen

    Aurora er den eneste av de som lager ekte musikk.

   • FrodeFF

    «Og så er det snart et halvår siden Sigrid slapp Kill my Vibe på by:larm. Siden har den være spilt ganske mye. »

    Det er vel egentlig det som er problemet. Man hører ikke annet enn den ene låten og kan begynne å undres om det bare var et lykketreff. Don´t kill my vibe er en ålreit låt, ikke mer. Ta vekk stemmen og låten blir uhyre kjedelig. For oss som har litt musikalsk hukommelse er disse 3-minutters låtene, hvor refrenget blir gjentatt flere ganger enn det finnes vers, ikke mer avansert enn Televerkets opptatt-tone.

    Og som store deler av popverden med en heller begredelig lyrisk bagasje har hun lagt seg til en engelsk diksjon som «mystifiserer» i stedet for en klar formidling. Håper hun lærer seg engelsk uttale snart…

    Man kan ikke kalle en musiker flink heller før vedkommende har vist sine musikalske ferdigheter over et bredt spekter.

  • Tom Reinhold Bäcker

   Pop har alltid vært banal, men det jeg sliter mest med er et syltynt lydbilde der alle instrumentene er redusert til statister som skal hjelpe artisten med å treffe tonene og holde takta. Kjedelige greier…

  • Einar Gregorios

   Aurora komponerte Lucky 9 år gammel. Hva gjorde du når du var 9?

 • Mattis Finstad Hansen

  «Smeller til som ei rivningskule.»
  Litt som nye skiva til Body Count? … Nei?
  Ok.

 • Tom Reinhold Bäcker

  Wrecking ball?

 • Smultring

  Plot Twist <3

 • Oliver M. Canstree

  Veldig trist at hun har fjernet Known You Forever fra alle musikktjenester. Likte den sangen betydelig bedre enn hennes nye musikk