Vinn billetter til P3Sessions!

10. oktober inviteres 100 heldige P3-lyttere hjem til Chirags barndomshjem for en latterlig eksklusiv musikalsk seanse. Se konserten på P3.no i kveld fra kl 19.00

– Karpe Diem er Norges beste popgruppe og et av landets største navn. Å presentere dem gjennom P3Sessions i en svært eksklusiv og personlig setting, er naturlig med tanke på den historien Karpe Diem har på NRK P3, sier musikksjef Mats Borch Bugge.

Hjem til Chirag

Den intime settingen han snakker om er intet ringere enn barndomshjemmet til duoens ene halvdel, Chirag Patel. Dit inviteres 100 utvalgte P3-lyttere til å overvære to timer med Chirag, Magdi og et utvalg hemmelige gjester neste onsdag, 10. oktober.

– Vi kan love galskap og overraskelser som bryter med alt annet Karpe Diem gjør denne høsten, røper musikksjefen.

Det vil naturligvis være mulig å oppleve konserten på andre måter enn å være tilstede fysisk. P3Sessions med Karpe Diem streames live på P3.no 19.00-21.00, og sendes dessuten på NRK P3 på samme tidspunkt.

Kveldens programleder er Lydverket P3s Ruben Gran.

Vil du vinne billetter til deg og en venn?

Det er enklere enn du skulle tro: Send inn ditt smarteste, frekkeste, morsomste eller mest originale spørsmål til Chirag og Magdi på mail til p3musikkonk@nrk.no.

Om du har flaks, vil du få sjansen til å stille dem nettopp ditt spørsmål – ansikt til ansikt – under P3Sessions onsdag 10. oktober!

Billetter deles i tillegg ut i P3morgen, Popsalongen og Lydverket P3 fra onsdag 3. oktober til og med tirsdag 9. oktober. Følg med på de respektive radioprogrammene!

Tilbake der eventyret startet

Vi lar musikksjef Mats Borch Bugge få siste ordet om hva vi kan forvente neste onsdag:

– NRK P3 tar det tilbake der hele eventyret startet, hjemme hos Patels. Mer ekte blir det ikke. Rett fra hjertet.

Lydverket ble med Karpe Diem inn i studio da de spilte inn sitt ferske album:

 

 • I følge Aftenpostens musikkanmelder, Robert Gjestad,er Karpe Diem  ”byens fremste eksponenter for toleranse”. Andre er ikke mindre panegyriske.  
  For en duo som rapper om å helle bensin over FrpU’ere og tenne på. Og som mener at den som dreper Carl I Hagen ”har baller”.

  I låta ”Toyota’n til Magdi” benytter gutta rappens tradisjonelle kvinne- og homoforakt: De rapper om å bli sugd av Stortingets yngste kvinnelige representant, Mette Hanekamphaug (Frp), som de for sikkerhets skyld kaller ”merr”. Og de forsikrer at toyotaen ikke er ”no’ homsegreier, som den bilen du eier”. ”Toleranse”?

  Så lenge innpakningen er hipp og utøverne har riktig stil, kan åpenbart selv forherligelse av vold og kjønnsfascisme passere. Og til og med få merkelappen toleranse.

  Ragnar Kværness, Oslo

  • …….

  • Har du hørt noen andre raplåter i hele ditt liv du eller?

  • Du vet for lite om hip hop for å i det hele tatt fordype deg i tema, de bruker språklige virkemiddel-er  for å bringe fram budskap som feks Ironi, metaforer, sammenligninger osv. Dessuten, da tar du alle lyrics bokstavelig? du burde skamme deg.

  • Blir flau på dine vegne, for du har virkelig ikke peiling på hva du snakker om. Les noen av tekstene til Karpe før du uttaler deg. Les/hør Byduer i Dur, Kunsten å Være Inder, Støv, Galskap, Solskinn, Sakte Film, Porselen, Påfugl, Snøhvit, Tusen Tegninger og Identitet Som Dreper, så vil du kanskje forstå litt mer hva Karpe Diem handler om. 

 • En konsert på hjemmebane er jo bare helt fantastisk at de holder! De skal ha stor cred for å gjøre det.

 • Pingback: NRK Lydverket » Spilleliste onsdag 3. oktober()

 • VIKINGS

  Spyr..

 • Pingback: NRK Lydverket » Spilleliste mandag 8. oktober()

 • Pingback: NRK Lydverket » Spilleliste tirsdag 9. oktober()

 • Pingback: P3.no Musikk » Se P3Sessions med Karpe Diem i kveld!()