Kvelertak på turné med Metallica

Å bli invitert med på denne turneen er noe av det største bandet har opplevd.

– Hele gjengen er veldig glade. Vi har ventet på å få se det svart på hvitt, for du tror det nesten ikke før du får se det, sier Vidar Landa i Kvelertak.

I september begynner Metallica sin «The WorldWired tour». Turneen varer helt til mai 2018, og oppvarmingsbandet kommer fra Stavanger.

– Det største vi har gjort

Nyheten om at Kvelertak blir oppvarmingsband på turneen ble offentliggjort på Metallica sine egne hjemmesider. Kvelertak-gitarist Landa og resten av bandet har visst det i en måneds tid. Da de fikk invitasjonen, tok det ikke lang tid før de enstemmig var enige om å takke ja.

– Vi ble veldig glade. Det var et av de korteste møtene vi har hatt, den avgjørelsen ble tatt raskt. Det var veldig god stemning, sier Landa.

Kvelertak feirer nyheten med å slippe musikkvideoen til «Bronsegud», regissert av Stian Andersen. Se premieren på videoen her:

Ifølge gitaristen er dette det største bandet har opplevd så langt i karrieren.

– Dette er den største turneen med tanke på spillesteder, kapasitet og selve bandet som vi skal spille med. Dette er det aller største vi har gjort uten sammenligning, sier Landa, som har stor respekt for bandet som har fulgt ham siden barndommen.

– Metallica er kanskje noe av det første vår generasjon har hørt på av hard musikk som har vært toneangivende for både gitarspilling og musikk. Så å få være med dem på turné er stort, sier Landa.

Metallica er fans

Kvelertak har spilt noen konserter med Metallica tidligere, men det var i et helt annet format enn turneen som venter til høsten. Medlemmene i Metallica har ikke lags skjul på at de er fans av bandet fra Stavanger. Landa klarer nesten ikke sette ord på hvordan det er å bli anerkjent av et band som Metallica.

LES OGSÅ: Metallica hyller Kvelertak

– Det er jo utrolig kult. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Bare det at musikken og bandet vårt har nådd så langt at Metallica i det hele tatt har hørt med oss, det er mer enn vi noen gang kunne forestilt oss, sier Landa.

Se Kvelertaks uforglemmelige opptreden på taket av Sentrum Scene:

Kvelertak er for tiden på Norgesturné, men snart starter forberedelsene til Europaturneen som varer fra september 2017 til mai 2018.

– For det første må vi må prøve å sette sammen en set-liste. Utenom festivalscener, har vi aldri spilt på så store scener før, så vi må jobbe en del med lyd og slike ting framover. Det blir en del forberedelser, sier Landa.

Så langt er 38 konserter ført opp på turnélista. Metallica og Kvelertak tar også turen til Oslo, de står på scenen i Telenor Arena 2. mai 2018.

– Det blir kult. Vi har spilt på Telenor Arena en gang før med Foo Fighters, og det var utrolig kult. Det er kjekt at Metallica er innom Norge på turen, slik at vi får spille med dem her hjemme, sier Landa.

 • BernstGunnar

  Konge! Pass bare på at dere ikke med avsikt blir mixet bort..

  Bengt

 • Nik Flaoen

  Låta Bronsegud er på plata «Nattesferd» fra 2016, å kalle det en «ny låt» slik overskriften på nrk.no lyder nå vil være feil.

  • Alf Andersen

   Mye av overskriftene på forsiden av nrk.no skrives av folk som overhodet ikke kjenner saken og ofte helt tydelig ikke engang har gidda lese hele saken de skriver en overskrift for.

 • turls

  Navnet på denne gruppen gjør at jeg har ikke lyst til å høre på musikken engang.Hørest ut som gruppen handeler kun om ondskap.Jeg liker kristen musikk mye bedre.Heldigvis har Jesus vunnet seieren over den onde for alltid 🙂

  • BernstGunnar

   Vunnet? Leser du aviser? Jeg anbefaler å senke skuldre og møte musikken med et glimt i øyet og ikke ta absolutt alt bokstavelig – da blir alt enklere. Selv Jesus ville nok smilt av Kvelertak 🙂

   • turls

    Den nye videoen til Metallica viser mange det onde tegnet med fingrene.Så jeg hører ikke på de heller.Se han gjør tegnet her: http://digitalspyuk.cdnds.net/16/16/980×490/landscape-1460994110-music-metallica.jpg

    • dødsredd

     Dette er ikke et ondt tegn, men et tegn som er oppstått i kristendommen. Dette tegnet kalles djeveltegnet og brukes for å beskytte mot det onde. Tror ikke du er så kristen som du sier at du er.

    • turls

     Jeg har alltid trodd at det tegnet som han i metallica viser er et ondt.Tegn.De som mener det ikke er det.Bevis det fra flere pålitelige kilder

     • Roy Uggedal

      Hei turls.
      Google Sign of the horns og du vil få noen svar på hvor tegnet har sin opprinnelse og hvordan det har blitt brukt og brukes idag. For min del betyr det «rock on!» i forbindelse med rock og heavymusikk.

  • Hermod Bjørklund

   Hahaha

  • Tjoddleik

   Hoho. Jesus og gud eksister kun i din fantasi. Fantasifigurer skapt av noen ørkenvandrere for 3000-4000 år siden mens de var høye på narko.

  • I. M. Stone

   Inntil kristendommen og annen religion er bekjempet, vil ondskapen fortsette å blomstre.
   Det er naive og blinde sauer, tilhengere av religion som er grunnlaget for at all ondskap kan eksistere.

 • Asgil Hansen-Krone

  Helt fantastiske diskusjoner her😎👍🏻 #ondetegn #gudogsatan

 • swelly

  mendind nonton film.klik.>>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID