Mest solgt på en uke

Taylor Swift har satt salgsrekorder med sin nye låt i USA. «We Are Never Ever Getting Back Together» spås suksess også i Norge.

Sist uke ble Taylor Swifts nye singel kjøpt digitalt 623000 ganger i USA. Det betyr ny rekord for hvor mye en låt skrevet av en kvinnelig artist selger i løpet av en uke – og Swift overtar rekorden etter Ke$ha og «Tik Tok».

Dessuten inntar Swift den samlede andreplassen over antall digitalsalg per uke; kun Flo Rida og «Right Round» ligger over henne, med 636000 nedlastinger, skriver billboard.biz.

Les: De største digitale suksessene.
Les: Taylor Swift tjener mest.

Taylor Swift (Foto: NTB Scanpix/John Shearer, AP)

Låta selger godt i flere land. På den norske Itunes-lista ligger «We Are Never Ever Getting Back Together» på sjette plass.

Fredag får vi se om den har tatt veien inn på VG-lista i tillegg, og samme dag blir den å høre på P3 og mP3.

– Taylor Swift er en veldig populær artist, som nå har tatt et steg vekk fra countryrøttene sine og nærmet seg poppen i enda større grad. Dette gjør nok at låta får enda større nedslagsfelt enn musikken hennes har fått tidligere. Vi listet låta på P3 denne uka og er å høre på lufta fra fredag, sier Marie Komissar, som er musikkprodusent i P3 og mP3.

«We Are Never Ever Getting Back Together» er b-listet. Det tilsvarer at du har sjansen til å høre den to ganger i døgnet.
Spillelister: Dette hører du på P3.
Si din mening: Bli med i P3s musikkpanel.

Det er tredje gang P3 lister Swift; tidligere har «Love Story» og «Mine» rullert på eteren.

Komissar spår suksess for den ferske låta også i Norge
– om ikke i like stor skala som i USA.

Marie Komissar (Foto: NRK P3)

– Taylor Swift har ikke hatt en hit i Norge siden «Love Story» i 2009, og jeg tror «We Are Never Ever…» kommer til å forandre på det. I tillegg til at hun har mange fans i Norge er også låta både bred, umiddelbar og lett å like. Men hun er mye større og viktigere i USA, hvor hun har en fot i countrysegmentet og en i poppen,så jeg tror ikke hun kommer til å slå noen norske rekorder med denne låta, sier musikkprodusenten.

Låta er første singel fra Swifts fjerde album Red, som slippes 22. oktober. Tidligere har 22-åringen vunnet seks Grammys – og blitt kåret til «Årets artist».

Hør «We Are Never Ever Getting Back Together» her:


 • Anonym

  Hu ser ut som en krysning mellom Barbie og Hårek.

 • Litt synd at hun beveger seg mer mot den mainsteame musikken, som gjentar refenget gang på gang. Liker sangene hennes best når hun forteller en form for en historie, som folk kan tenke og reflektere over.

 • p3.no/lordagsradet-pa-chateau-neuf/
  Gustav Eiendom AS

  Klapp sammen

 • Anonym

  Er ikke første damen som starter innen «litt country» og ender opp i poppen. Shania Twain forsvant hurtig ut da hun gjorde det… 

 • *sigh*

 • Fantastisk artist. Synd at mange dømmer henne for de tror hun er som Justin Bieber og alle de der. Er egentlig en fantastisk låtskriver og veldig musikalsk.
  Btw, WANEGBT har ligget på 1.plass i norske iTunes, den gjorde det like etter den ble sluppet. Nå ligger den kanskje på 6.plass.