Miley Cyrus blir en del av college-undervisning

Faget blir beskrevet som «Fra Disney-tween til twerkemaskin».

Norgesaktuelle Miley Cyrus har vært en av de mest omtalte artistene det siste året. Blant annet har det stormet rundt den tidligere Disney-stjerna etter opptredenen hun hadde på MTV Video Music Awards, og den mildt sagt interessante musikkvideoen til «Wrecking Ball».

Dette ser ut til å ha fascinert flere og nå kan enkelte i New York studere popstjerna, men ikke på grunn av musikken hennes.

Fra barnestjerne til popikon

Miley Cyrus var blant artistene som opptrådte på årets AMA. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Kevin Winter)
Miley Cyrus var blant artistene som opptrådte på årets AMA. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Kevin Winter)

Studenter ved et college i delstaten New York kan nå studere Cyrus som del av sosiologiundervisningen ved Skidmore-colleget i Saratoga Springs, melder NTB.

Faget har fått navnet: «The Sociology of Miley Cyrus: Race, Class, Gender and Media».

Gjesteprofessor i sosiologi, Carolyn Chernoff, vil ifølge skolens katalog ta et dypdykk i ungjentas karriere – fra barnestjerne til kontroversielt popikon.

«Fra Disney-tween til twerkemaskin»

«Fra Disney-tween til twerkemaskin», står det videre i beskrivelsen som fastslår at hun har vokst opp i offentlighetens søkelys.

Studentene skal også lære om hvordan massemedia og popkulturen former ulike identiteter, og utforske temaer som alder, biseksualitet, homofili og kvinnekroppen.

Les også: Den tidligere barnestjernen Miley Cyrus sier det er opplagt at hun synger om ecstacy i “We Can’t Stop”

I løpet av det siste året er det ingen tvil om at Cyrus har forsøkt å kvitte seg med barnestempelet. Hennes fjerde album, Bangerz, fikk P3s anmelder til å trille terningkast tre og mente var et «opprør mot barnestjernen i seg, men har for få bangers som ammunisjon».

Cyrus stopper innom Telenor Arena 28. mai med sin Bangerz-turné.

Miley Cyrus – «Adore You»:

Miley Cyrus – «We Can’t Stop»:

Miley Cyrus – «Wrecking Ball»:

 • Norsk41

  Hun blir vel eventuelt et studium (fag) – ikke en studie (undersøkelse).

 • Steve Pique

  Når jeg ser denne kreaturen, så går min første tanke alltid til ZZ Top’s album «El Loco» og sporet som heter: «I wouldn’t touch her with a ten foot pole.»

  • Kanskje Cyrus’ mål ikke er å bli berørt av menn som deg? I så fall har hun lykkes.

   • Steve Pique

    Merk deg følgende MG: Ytringsfrihet er en menneskerett. Det er også en
    menneskerett å være dum, men det er kanskje ikke så smart å eksponere
    det til enhver tid.

    • Hvorfor trekker du inn ytringsfriheten? Ingen har motsagt den.

     • Steve Pique

      Skjønner at du ikke er blant de skarpeste knivene i skuffen – men poenget var altså at jeg anerkjenner DIN rett til både å ytre deg og å være dum. Men du trenger jo ikke å eksponere sistnevnte egenskap til enhver tid. Håper det gikk opp lite lys for deg nå, for denne debatten er herved slutt.

      • I så fall sluttet den før den begynte. Oppfordrer deg til neste gang å bidra til saklig debatt i stedet for å skrive fornærmelser og selvfølgeligheter som at samtalepartneren har ytringsfrihet.

    • KennethMoe

     «Ytringsfrihet er en menneskerett.» Han må ha glemt det før han våget å ytre seg.

 • Frank Mortensen

  Jeg synes hun er en helt grei pop-kreasjon – hun er dristig og vågal, smart og/eller har smart management, hun tjener penger og blir berømt. Jeg forstår ikke hva det er så mange mennesker mener hun gjør feil i jobben sin som popstjerne?!

 • Per Persen

  Hun tar den helt ut, på samme måte som Madonna gjorde i sin tid. Hun vil nok roe seg etterhvert.

 • Bjørn Ove Strand

  Jeg synes Miley Cyrus er ei kjempekul jente. Hun vet å trykke på de rette knappene for få visse over-seriøse folk veldig provosert. Det er bare helt på sin plass. Hun lever godt av at noen lar seg provosere. Og det er tøft. Digger henne for dette.

  • Jens Nero

   Åpenbart en klassisk metode for å få oppmerksomhet og salgstall på. Spørsmålet er bare om det er gått inflasjon i denne metoden. Når jeg hører Lady Gaga spydde på en publikummer syntes jeg det var pinlig at man må ty til sånne «triks». Fordi det i utgangspunktet skal virke som en spontan og «vill» greie så blir man immun mot sånt når vi vet at dette er nøye planlagte marketing-stunts. Og hvor er rock n’ rollen i det?

   Uansett er det vel ikke Miley som sitter og konspirerer på sin egen karriere. Hun har nok særdeles god hjelp av et tungt maskineri av markedsførere, designere, låtskrivere og andre stylister som jobber mot en overordnet plan. Det kan virke som om hun har en viss selvinnsikt men jeg lar vente med å prise henne for business-smartness.

   Takke meg heller til Sigue Sigue Sputnik!

  • Hilfe222

   Gratulerer.

 • Ingvar Mæhle

  Sosiologi er faget. Det tilbys altså et kurs/emne innen faget. Hun blir ikke et»fag», men et studieobjekt. Det må da være like greit å få dette korrekt som å bruke Google translate? Igjen?

  • Trond Klevjer

   Godt sagt Ingvar Mæhle …

 • bjrnw

  Hun kan vel lett bli verdt et studium innenfor psykologien/psykoanalysen også.

 • Eline81

  For oss som iherdig følger utviklingen av sosiologiprogrammet på Skidmore-colleget i Saratoga Springs, USA er dette selvsagt en kjempenyhet, men jeg forstår ikke helt hvordan dette kan være noe annet enn en ikke-nyhet for alle øvrige. Det er da mange betydelig mer snodige emner som tilbys ved andre utdanningsinstitusjoner i denne verden. Skulle nesten tro at Mina Knudsen ikke hadde noe bedre å skrive om, og så sitt snitt til nok en gang å bruke denne middelmådige – dog ofte lettkledde – popartisten til å skaffe seg noen lettjente klikk.

 • Trond Eikeland

  Utrolig at folk fortsatt lar seg provosere av litt naken hud. Madonna gjorde det samme for nesten 30 år siden og hun var ikke den første. Frøken Cyrus fortjener ikke oppmerksomheten hun får. Hun er ikke noe annet enn en middelmådighet på popstjernekartet.

 • Peter Bering

  Hun er ikke provoserende. Hun er bare desperat og prostituerende kommersiell.

  Overskriften er som alltid i Norge ikke i samsvar med artikkelens innhold. Det gis først inntrykk av at det er et alment fenomen at denne raringen nå undervises på college i USA. Men så er det altså ett av de ca 7000 collegene i USA som gjør dette.