Miley Cyrus - "Malibu" (låt)

Miley går inn i en ny æra

Vekk med den åletrange lateksdrakten – Miley Cyrus viser en sårbar side av seg selv med den nye singelen «Malibu».

skjermbilde-2017-05-11-kl

Miley Cyrus vil for alltid være «hun alle vet hvem er».  Det er nesten litt rart når du tenker på at hun faktisk ikke har sluppet noe minneverdig musikk på de siste fem (!) årene. Sist i rekken av ting som har gått i glemmeboken var det eksperimentelle albumet Miley Cyrus & Her Dead Pets fra 2015. Og du må faktisk helt tilbake til 2013 for å finne fram til «Wrecking Ball» og «We Can`t Stop». I det siste har det sett ut til at karrièren var på tur ut i ingenmannsland, men akkurat når du tror hun er helt ute av gamet tar Miley en herlig u-sving.

Hvem skulle trodd at Cyrus bare trengte en tur til Malibu med kjæresten for å finne seg sjæl. Men det er akkurat det hun har gjort. «Malibu» er det beste fra begge Mileys verdener. Country og pop i skjønn forening. Miley er på hjemmebane, og de sterke røttene til Tennesee, som har glimret med sitt fravær i en lang periode, får endelig skinne igjennom. Fengende country blandet med tropiske drinker og ærlig pop gir virkelig gode vibrasjoner.

«A brand new start» som hun synger til kjæresten Liam Hemsworth er kanskje like mye en kjærlighetserklæring til fansen. Endelig er hun der hun vil være, og det er deilig å høre på. Det virker som om jenta med tungen ut av munnen og fingeren i skrittet er lagt på hylla, i hvert fall for en liten stund. «Malibu» forteller historien om en jente som sakte, men sikkert bygges opp igjen. Den såre teksten tar tak i en nerve som kanskje har vært bedøvd litt for lenge i Cyrus-universet, men som nå griper tak i deg igjen.

Det er gøy å få ta del i denne personlige strandseansen for det viser en ny og mer moden side av superkjendisen. Miley har strippet vekk den åletrange lateksdrakten, og igjen står en forelsket, og sårbar person som det er lett å kjenne seg igjen i. Den nyanserte teksten beveger seg fra en nedstrippet vokal som vokser inn i varmt og forlokkende landskap.

Tankene flyr avgårde til middelhav, bølgeskvulp, og ferie. Med denne låta er det lett å drømme seg vekk, og Miley skaper bilder som gjør drømmen virkelig. Hvis det fortsetter sånn fra denne kanten er jeg truende til å hoppe på nærmeste charterfly og joine team Miley.

Ingrid Haugen Nonskar

 • Einar Gregorios

  Hvem har skrevet tekst og melodi? Merkelig at det ikke blir tatt med…

  • Heidi Carine Brimi

   Hun skriver alt selv, både tekst og musikk.

 • SmarTer

  Og skylappsnøflakene tar henne straks inn i varmen, hahaha!

  • thore

   «frøken bibelstripp-taktene» går dem hus forbi som vanlig, de drømmer vel om hvor fint det er at ho har sluttet å røyke dop 😀

   mvh thore engevik

 • Kari B. Aaraas

  Jeg har visst i lang tid at Miley er mye mere enn det pop-tart imaget hun hadde i begynnelsen. Hun er en begavet sanger og musiker innen popcountry sjangeren!! Og hun synger sykt bra! Hun er også en av de mest sjarmerende, jordnære og flotteste personene kjendisverden av hennes kaliber har og by på 🙂 <3 Hvis noen tviler på Miley's talent, se dette: https://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw

  • Tove Hansen

   Har alltid sagt «gi henne tid». Hun var under kontrakt for å være Disney-perfekt i netsne hele oppveksten, klart hun hadde mye å ta igjen 🙂 Hun har alltid hatt en fabelaktig stemme 🙂

  • Stein Grøvdal

   Nemlig. Hun har nemlig «sluppet» mye bra enkeltlåter de siste 7(?) årene. Denne låten har ca 109 mill. avspillinger og at låtene fra fra «Backyard sessions» har gått en musikkanmelder hus forbi, er for meg en gåte. «U-svingen», som anmelderen er så forbauset over, skjedde for flere år siden. Velkommen etter.

 • Kari B. Aaraas
 • Jomar Bakkeli

  ‘ikke har sluppet noe minneverdig musikk på de siste 7 årene’
  2013… Wrecking ball…

  • Heidi Rendal

   Ja, det er noe feil med regnestykket. 🙂

   • Jomar Bakkeli

    Og nå har noen forsøkt rette det opp og allikevel fått feil? 5 år nå. Nærmere riktig men sist jeg sjekket er det 4 år siden 2013.

 • Erlend Johansen

  Hei NRK. Hvor er anmeldelsene på nrk.no av viktige album fra seriøse musikksjangre som jazz, klassisk og kunstrock (vs. konstruerte plastikk-pop artister)? Dere skal være en samfunnsoppdragende aktør (betalt av folket), og ikke hovedsakelig fokusere på lavpannede klikk-baserte tabloidartikler.

  • mann

   Vet du hvor du er?

   • Erlend Johansen

    På jorda?

  • thore

   Seriøse musikksjangere? hehe, tror alle tar seg selv alt for seriøst og da mener jeg ikke bare i musikkens verden, vet du forresen hvor det uttrykket «lavpanne» stammer fra og hva det handler om eller har du kanskje ikke studert amerikansk historie, du vet det er ikke lenge siden dette med at n-ordet ble fy fy heller så…..gjelder være nøye med å passe seg for selvhøytidelige sensurister som vet hvordan vi skal oppføre oss, jailhouse rock er ikke det samme her ute blant murene lixzåm 😀

   mvh thore engevik

   • Erlend Johansen

    Trigger alert! Verden vil bedras… 🙂

  • Svaret er vel at P3 ikke er rette adressat for denne henvendelsen, ettersom pop er det de driver med. Det mer nærliggende blir isåfall å spørre kulturredaksjonen i P2 om ikke de også kan gjøre anmeldelser på nett.

   Forøvrig viser det liten innsikt å fremstille musikksjangre som mer eller mindre «seriøse» med mindre du feilaktig bruker det som synonym for pretensiøs. Men selv du blander genre og artister i kommentaren din, og da vil man nødvendigvis bomme i sammenligningene sine.

 • thore

  Mye kan sies om stjerner og popmusikk, men pen er ho, pr definisjon finnes det ikke slike damer i Norge, ps no racism intended azzå, en kan like det en vil kan en ikke eller er det da en blir sensurert av nissefolket, det er ikke min feil at dere ikke når opp der 😀

  mvh thore engevik

  • thore

   for…..fordi forøvrig, haha

   hvor var dere da vi …eh, glem det, ikke der heter det

   • thore

    7år du lizm

    • thore

     å lære å telle, ikke bokstaver, seriøst siden klokka 12

 • Mattis Finstad Hansen

  Jeg liker stilskiftet, både det estetiske og det musikalske. Kommer nok ikke til å sette på dette selv, da musikksmaken min surrer i helt andre sjangre om dagen, men hun er talentfull og har en unik stemme, noe jeg setter pris på.

 • thore

  Har vel strengt tatt strippet vekk mer enn bare buksa, står der i bare trusa og vrir seg som før i mine øyne, uten hadde jeg neppe giddi å sett på 😀

  mvh thore engevik

  • Maggotbrain

   Jeg gadd ikke å se på det herpes infiserte crack cocaine monsteret der i det hele tatt.

 • Zhi Sanci Van Caria

  sempatkan la deg se de nyeste filmene i 2017 på våre nettsider, nettsteder i høy kvalitet og veldig bra.
  må du kopiere og lime inn områder nedenfor.
  ANAYFLIX. US

 • Hop

  Vent nå, dette er den hvite uskyldsrene alter egoet av Miley Cyrus…neste låt ut vil det være alt annet enn hvitt og uskyldsrent. Da vil et annet alter ego tre frem igjen, akkurat i tråd med det hun er, en MK Ultra som er styrt av Handlers, på samme måte som Rihanna, Britney og flere andre stjerner. De veksler mellom naughty and nice, de er under mindcontroll

 • Tore Lervold Hoyland

  Fantastisk stemme,er nokså mediocre i mine ører.
  Kjedelig og ikke noe spesielt bra.

 • Jens Hansen

  F F F F F f F
  it so bad . i like the sound of my toilet flusjng. ha ha fff d shit
  x modernism crap m f shit
  Its horrific. no buy. try DMC

  • Luffy

   Jæææns! 😀

 • Terje Sandberg

  Får noen betalt for å skrive slike anmeldelser? En 5’er på terningen blant all den musikken som gis ut? Hvorfor får en slik C artist, som vel bruker helt andre virkemidler enn musikalske prestasjoner for å få sine desperat etterlengtede 15 sekunder i rampelyset, plass i forhold til annen musikk. Hvor er ansvaret til NRK? Mine skattepenger går til å fremme tanketom musikk. Anmeldelse = terningkast 1.

  • Nå var litt av poenget at hun ikke brukte slike virkemidler lengre. Leste du ikke artikkelen før du kommenterte?

   • Terje Sandberg

    Det gjenstår vel å se hva som ligger i «lengre», eller hva? Dessuten blir ikke musikken noe bedre av et stilskifte i artistens oppførsel. Den nye stilen er på ingen måte særtypisk i musikkhistorien, snarere tvert om. Stilbyttet i seg selv kan vel neppe være utvalgskriterium for at akkurat denne artisten blir valgt å skrive om blant andre artister, muligens mer interessant og/eller talentfulle. Det er rompa til Cyrus som har brakt henne frem, ikke sangkvalitetene. Det er rompa som fremdeles henger igjen når anmelderen velger henne som objekt for en anmeldelse. Det er hun som sitter naken på en wreaking ball. Hun som liker å ta seg selv i skrittet på scenen. Sang og stil som utvalgskriterium for artikkel? Neppe. Da har i så fall anmelderen et ekstremt begrenset repertoar å hente inspirasjon fra.

    • At det er rompa til Miley Cyrus som har brakt henne frem faller på sin egen urimelighet, ettersom hun hadde mange fans lenge før hun kledde av seg.

     • Terje Sandberg

      Hvor mange er «mange»?

      • 7.

       • Terje Sandberg

        Vi har vel kanskje en grunnleggende uenighet om Cyrus sine kvaliteter? Hanna Montana er nå en ting, men det betyr jo ikke nødvendigvis at hun er god til alt fordi om hun var populær fra TV-serien. Skulle Magnus Carlsen legge sjakken på hylla og begynne med basketball og det skulle skrives en artikkel om basketball i Norge, ville han blitt nevnt da? Kanskje dersom han var særlig god. Er Cyrus god nok til å bli omtalt?

        Nå var det ikke primært Cyrus som mitt opprinnelige innlegg handlet om, men hvordan en anmelder, i dagens store jungelen av artister, kan velge en (etter min mening) helt ubetydelig artist (hvem husker henne og sangene hennes om noen år?), og både få betalt (antagelse) og plass (faktum) som et resultat av dette valget. Jeg stiller egentlig spørsmålet ved NRK (representert av anmelderen på nrk.no) sin rolle i kulturlivet. Jeg stiller spørsmål om markedsføring av tanketomhet (som Cyrus etter min mening står for både musikalsk, tekstmessig og ikke minst opptreden) skal ha denne plassen på statskanalen. Min påstand er at vi husker Cyrus’ utrerte oppførsel lenger enn hennes sangkvaliteter. Det vet både hun og hennes apparat, derav nettopp valg av oppførsel. Jeg forventer vel da at nrk ikke blir organ for denne typen eterplass.

        • PB

         Miley Cyrus er på ingen måte en ubetydelig artist. Karrièren hennes begynte for mer enn 11 år siden, og på denne tiden har hun utgitt 9 album (3 av dem som Hannah Montana). Hun har mottatt en rekke priser, innenfor musikk, skuespill og for hennes arbeid med organisasjonen hennes «Happy Hippie».

         Ulikt fra andre artister vokste Cyrus opp blant mange kjente musikere, siden faren hennes er Billy Ray og gudmoren hennes er Dolly Parton. selv er hun ikke en country artist, men hun har vist veldig mange ganger at dette er en sjanger hun behersker mer en godt nok. Miley Cyrus kan spille både gitar og piano svært godt, noe som dessverre ikke er vanlig i dagens pop kultur. Hun er på mange måter en svært talentfull artist, ikke bare sangerinne.

         Det er ingen tvil om at Disney var årsaken til gjennombruddet og berømmelsen til Cyrus, men dette var nettopp fordi hun er talentfull. Hannah Montana rollen er mye av grunnen til den store stil skiftet for fire år siden. Miley trengte og finne ut hvem hun var, ettersom årene hos Disney i tenårene hadde hindret henne fra og ha en normal ungdomstid.

         Miley Cyrus er en av verdens mest kjente artister, også den best selgende artisten i verden under 27 år. Rompe ristingen og andre dristige moves fra Cyrus sin side har selvfølgelig satt henne i rampelyset, selv hadde hun aldri trodd at det ville føre til så mye oppmerksomhet ettersom dette var noe hun så hos flere andre artister. selv om twerkingen har tatt mye av fokuset bort fra cyrus sine andre talenter en liten periode, har hun alltid hatt et nært forhold til musikken og har gang på gang vist hvor talentfull hun er. Hun er en av få sangere som høres bedre ut live enn i studio. (eksempler vil bli linket i bånn)

         Miley har alltid hatt mange, mange fans. musikken hennes går alltid til topps og verdensturneer blir utsolgt gang på gang.

         Malibu er et av mange eksempler på hvor talentfull denne jenta er, ikke bare synger hun den, men hun har skrevet den, komponert melodien og lagd musikkvideoen. Det ville vært en skam for denne anmelderen og overse denne låten.

         Noen få av mange eksempeler:

         https://www.youtube.com/watch?v=E2t4ZMhNJHQ

         https://www.youtube.com/watch?v=zGKpJggkz7E

         • Terje Sandberg

          Kjent og mestselgende er neppe særlig gode argumenter til å velge en artist for en kanal som vel burde ha som oppgave å berike og ikke forflate kulturlivet. Ville du like at nrk skriver om, og hyller, Se og Hør og Pizza Grandiosa, eller ville du at statskanalen skulle velge noe mer kulturfremmende dersom de skulle skrive om media og mat? Det er tusenvis av artister som kan spille både gitar og piano. Ikke noe kriterium for å velge henne det heller. Ja, hun har en kjent far og gudmor, er det kriterium?

          Når anmelder velger Cyrus så velger de lettbent, pregløs og svært intetsigende musikk. Like intetsigende som både Se og Hør og Pizza Grandiosa. Vi får skrives igjen om ti år så får vi se om du fremdeles husker henne.

      • hmmm

       Vil tippe millioner sio ho var hanna montana

 • Solveig Bang Wiik

  Det eneste jeg savner er masse H&M-logoer. Ikke bare låter det som reklamemusikk – videoen ser ut som en reklame for H&Ms sommerkampanje.

 • Rikard Bjørstad

  Helt grei radio musikk er det jo, men en 5’er?

 • maercella

  Jeg presenterer filmer av høy kvalitet
  GUARDIANS OF THE gALAXY VOL_2 Hd >>> 2017

  Vennligst klikk her === >>>>> THEMOVIETOHD.BLOGSPOT.COM.

  Takk skal du ha

 • Aisyah Hasna

  MOVIE HD –>> http://WWW.FOX-MOVIE.US

 • Kjell Arne Schelander

  Hun har gitt ut en hel del musikk i forbindelse med Happy Hippie Foundation. Ikke egenprodusert kanskje, men jenta har da vært opptatt. Gå på Youtube og søk opp happy hippie og du får mye fin musikk fra jenta og i samarbeid med flere andre artister.

 • Robin Andresen

  Nei ikke legg vekk den åletrange lateksdrakten. 🙂