Astrid S - Bloodstream (låtanmeldelse)

Musikalsk metamorfose

Med årets andre singelslipp markerer Astrid S for alvor en ny vending mot et iskaldt, velprodusert og rytmedrevet popunivers.

Kun en drøy måned etter den fengende singelen «Breathe» er popkomet Astrid S klar med oppfølgeren. I anmeldelsen av førstnevnte mistenkte jeg at den seige, kjølige sounden muligens var en forsmak på hvilket lydbilde som ville prege Astrid S i 2017. Det viser seg foreløpig at denne hypotesen kan stemme, for det er i stor grad et lignende spor nye «Bloodstream» følger videre.

skjermbilde-2017-04-07-kl-01-28-59

Les også: Kan alt bli vakkert hvis Astrid S synger det?

For med låta «Breathe» viste 21-åringen oss en mer bass og rytmedrevet side ved musikken sin som vi tidligere kun hadde vært vitne til på «Hyde». Den mørke, urbane sounden gir paralleller til The Weeknd.

«Bloodstream» befinner seg fremdeles i en miks av kjølig, elektronisk pop og r&b, men låter ytterligere produsert, med en rekke varierende beats og hypnotiske lydelementer. Halvveis ut i låta synges det harmonisk «He’s floating in my bloodstream now» gjentatte ganger i en slags transe som kan minne om Imogen Heaps forføreriske «Hide and Seek».

Les også: Avslørte følelser for SKAM-William

Uten et tydelig pop-hook fremstår ikke låta like umiddelbart fengende eller dansbar som sin forgjenger, men dette gjør på flere måter «Bloodstream» mer interessant. Vokalmessig har Astrid tatt et steg vekk fra den såre og nære stemmen man hørte på tidligere utgivelser og heller kjørt på med et mer selvsikkert, teknisk uttrykk.

«Bloodstream» er ikke nødvendigvis en låt som setter seg i hjernebarken, men jeg liker at Astrid S tør å eksperimentere litt og er spent på hvordan denne nye sounden vil utspilles i stjernas kommende EP.

Yordana Lieng Jakobsen

Se musikkvideoen til forgjengeren «Breathe» her:

 • Morten

  Astrid er tydeligvis flink til å finne gode produsenter, for det låter kanon, men hun burde kanskje jobbe mer med gode låtskrivere, så melodier og hooks kan bli like bra som produksjon og stemme.

 • Are Solberg

  Mer metervare. Dette er jo nøyaktig det samme som alt annet man hører av den sjangeren. Fra stemmen, rytmen, melodien, lydbildet til effektene og teksten. Det er bare en endeløs loop av repeterende, enformig drittmusikk som krever at du går på antidepressiva for å få utbytte.

  • Joakim

   Enig. Kanskje det er fordi jeg ikke dykker inn i den sjangeren (hva nå enn den heter) at jeg ikke klarer å høre nyansene, men mye av det lille jeg får med meg høres likt og uinspirerende ut. Nå snakker jeg ikke spesielt om denne låta, men mye av pop-musikken som eksempelvis har pumpene side-chain bass, mye klang på vokal, lite fengene hooks etc

  • Squirter

   ha ha ha 🙂

  • swelly

   nonton bae lah.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

  • Nikita Mirzani

   Nordisk Film Biografer > MVGEEMOVIES.BLOGSPOT.NO

  • ROUNDA ROUSEY FANS

   UNDERVERDEN (HD-NORGESUB) > MYKINO2017.BLOGSPOT.COM

 • Iklim Cuaci

  WATCH FILM

  THE FLASH
  IN > WENK.MATANOVIE.COM