P3 Spanderer: Veronica Maggio

Se den svenske soulpopstjernen skape begeistring blant folk på Youngstorget med sin nye singel.

Klokka er bare 11 når Veronica Maggio møter P3 på Youngstorget den siste mandagen i august, men den svenske soulpopyndlingen har allerede flere timer jobb bak seg. Siden klokka sju samme morgen har hun vært på farten for å promotere sin nye singel «Sergels Torg» – og nå er tida kommet for å fremføre den akustisk sammen med gitarist Adam Hagstrand.

Se videoen øverst i saken! 

Se: Alt fra P3 Spanderer

Tidligere samme dag har hun blant annet fortalt P3morgen om morgenrutinene sine og om hvordan det var å jobbe som servitør i Oslo, nå er hun glad for å få litt tid i sola.

– Det er deilig å være ute når været er så fint, sier artisten smilende.

Et slitent torg

Tittelen til den nye låten er hentet fra et torg i Stockholm, men artisten forteller at låten ikke handler om stedet navnet er hentet fra. Den handler mer om hvilke følelser nettopp det torget symboliserer.

– Sergels torg er et ganske slitent torg, med mange «knarkare» og en del trassige skjebner. Låten handler om å føle seg nedfor, om å ha litt angst. Det er noe jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, og navnet på torget i Stockholm handler for meg mye om akkurat den følelsen.

Veronica Maggio, P3 Spanderer. (Foto: Mattias Muller, NRK P3)

 

Nye fans

Mellom frukt- og solbrilleboder, kaffedrikkende forretningsfolk på vei til viktige møter, barnevogner og bysykler tar Adam og Veronica plass. Lyd og kameravinkler testes nøye, og pensjonister, skatere og studenter stopper opp for å kikke. «Över plattorna på Sergels torg/där himlen är tung av sorg», starter Maggio, og forbipasserende sender lange blikk mot de to musikerne, som både ser og høres langt proffere ut enn mange av dem som vanligvis stiller seg opp med åpen gitarkasse foran seg på gater og torg. Lyd fra søppelbiler, handlevogner på brostein og folk med utestemme gjør at de må spille gjennom låta fire ganger, og når det nærmer seg lunsjtid får flere og flere forbipasserende med seg seansen.

Særlig én forbipasserende, en liten gutt som ser ut til å nettopp ha lært seg å gå, lar seg imponere. Intimgrensene er ikke helt utviklet ennå, og ubemerket sniker han seg forbi fotografen og helt bort til Maggio, som ikke nøler med å både få øyekontakt og synge rett til sin nyvervede fan.

– Plutselig var han bare der. Han var utrolig søt, ler hun når opptaket er ferdig.

Se: Alt fra P3 Spanderer

Skrevet med Salem Al-Fakir

«Sergels Torg» er første singel ut fra albumet Handan i fickan fast jag bryr meg, som slippes i begynnelsen av oktober. Både den og flere av låtene er skrevet i samarbeid med Salem Al-Fakir, en annen svensk soul- og popartist, som blant annet hadde suksess med låta «Keep On Walking» i 2010.

– Denne låta er resultatet av det første møtet mellom oss. Jeg var litt nervøs for hvordan det skulle bli å jobbe med han, men da han dro opp gitaren og spurte «hvordan vil du høres ut?», fikk jeg en god følelse. Han er veldig lite opptatt av musikalske regler og har vært veldig inspirerende å jobbe med, sier Maggio.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.