Platekontrakt til Phil T. Rich

Årets Urørt signerte med EMI på festen etter finalen sist onsdag, og slipper debutalbumet til høsten.

Rapperen som stakk av med seieren i Urørtfinalen ligger ikke på latsida; samme kveld som han gikk til topps i Norges viktigste musikkonkurranse signerte han platekontrakt med EMI.

Les: Phil T. Rich er Årets Urørt

Interessen fra diverse plateselskaper har i følge Arif Salum, som er Phil T. Rich’ sitt virkelige navn, vært tilstede et par måneder. Han har allikevel valgt å holde hodet kaldt og forbli usignert, særlig fordi han fikk muligheten til å være med i Urørtfinalen, som kun er for artister uten noe plateselskap i ryggen.

– Da jeg fikk telefonen om at jeg var valgt ut til Urørtfinalen, tok jeg sjansen på å bli med der og se hva som skjedde etterpå, sier han.

Se alt fra Urørtfinalen her.

Slipper album i høst

Det skulle vise seg å være et klokt valg. To representanter fra EMI var tilstede på etterfesten sist onsdag, og huket tak i Arif. De ble enige om visse betingelser på stedet, og landet den endelige avtalen på dagtid noen dager senere.

Nå planlegger artisten å slippe en EP før sommeren, og et album til høsten.

– EMI har stort nettverk, og gjør det lettere for meg å komme i kontakt med folk jeg kan jobbe med fremover. Jeg føler at jeg har fått lagt et godt grunnlag nå, men vil slippe en ny EP før albumet, slik at folk kan få muligheten til å bli skikkelig kjent med meg og musikken min, og jeg kan utvide fanbasen før jeg slipper noe album.

I fjor slapp rapperen fra det oslobaserte BAWS-kollektivet EPen Kom Så Tok Færdiih, som finalelåta «Gal» er hentet fra. EPen ble produsert av Tailors Music og Axxe, og planen er å jobbe med dem også på de kommende utgivelsene.  Arif har allerede 6-7 nye låter liggende klare.

– Jeg vil at det skal være en rød tråd i musikken min, men kommer også til å bevege meg enda mer mot det mørke og personlige fremover, sier han.

Phil T. Rich vant Urørtfinalen 2013 (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Phil T. Rich vant Urørtfinalen 2013 (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Samarbeid

Selv om han allerede har både resten av BAWS-kollektivet og solide produsenter på laget, drømmer rapperen om flere samarbeid.

– Jeg har alltid drømt om å jobbe med Thomas Eriksen. I tillegg håper jeg å få til noe med Cashmere Cat, LidoLido, Truls og franske Twinsmatic, sier han.

I tillegg til en sjekk på 25.000 kroner fulgte spilljobber på festivaler som Slottsfjell, Hove og Pstereo med som premie da Phil T. Rich ble kåret til Årets Urørt. Denne uken skal han spille på by:Larm, en festival som tradisjonelt har mye å si for interessen artister kan vente seg fremover. Både journalister, bookingagenter og et musikkinteressert publikum står klare til å vurdere artistene.

– Jeg har ingen spesielle forventninger til by:Larm, men jeg gleder meg. Vi skal levere det beste showet vi kan, og drepe det, som hiphopfolket sier, avslutter han.

 

  • debattfortaperneisamfunnet

    =(

  •  Hat meg for hva det er verdt…men dette er stygge saker, hvor rappere som spytter dritt faar platekontrakt, mens de som egentlig putter sjelen sin i det og i tillegg har talent til aa skryte av det, maa bli i undergrunnen for alltid. Er det faen meg ikke nok av disse «knulle-deg hardt-bakfra rappere» i industrien? Hvis man har lyst til aa lytte til hip hop disse dager har man valget mellom halv-hjertede hjernedode mainstream shit eller justin bieber lignende «sensasjoner». Jeg personlig er glad artister som vinnie paz, Immortal tech’ og lignende har faatt troen paa. Saan at vi ihvertfall har et valg hvis vi har onske om aa lytte til hip hop. Et nok saa lite rant fra meg, men har en folelse om at jeg ikke er den eneste som foler saann. Jeg oppmuntrer til alle slags tilbakesvar til dette innlegget, saa langt det er passelig og konstruktivt.
    PS: sorry for stavefeil noen steder, har utenlandsk pc.

  • Pingback: P3.no Musikk » Vil du bli Årets Urørt?()