Dette er årets låt!

Folket har talt – «Runnning to the sea» vant prisen for årets låt under P3 Gull!

Röyksopp & Susanne Sundfør vant med låta «Running To The Sea» publikumsprisen «Årets låt» under historiens første P3 Gull.

Röyksopp & Susanne Sundfør vant derfor over låter som sommerhitten «Am I Wrong» av Envy, coverlåta «Pstereo» av ferske Emilie Nicolas, «Out Of Yourself» av ringreven Truls og knallharde «High Five For Live» av Blood Command.

Se, hør og les om de andre nominerte her!

Dette mente juryen som plukket ut de nominerte om låta:
Når de sterkeste kreftene i norsk musikkliv slår seg sammen for Lydverkets siste TV-innspilling, blir det ikke dynamitt, men snarere lyden av natur, en varsom vind som vandrer over vidda. Låten er nær perfekt komponert, og med tilslag av gripende vokal fra en av landets sterkeste kvinnestemmer.

Röyksopp & Susanne Sundfør

Se også: Bildene fra siste sending med Lydverket TV her!

Låta «Runnning To The Sea» var opprinnelig kun et live samarbeidsprosjekt i forbindelse med Lydverkets aller siste TV-sending i 2012. Utfallet ble imidlertid og fikk så god respons at P3 valgte å A-liste låta. Etter det har den blitt spilt å høy rotasjon på kanalen og ligget til sammen 10 uker på VG-lista. Se hele sendingen og premiereopptredenen på låta under:

 

 • Intel863

  «gripende vokal fra en av landets sterkeste kvinnestemmer.» roflmao bokstavelig talt..

  • Torhac

   Latterlig? Roflmao, bokstavelig talt.. Fantastisk stemme!

   • Intel863

    Katta mi kan jamre og hvine bedre.. Det er helt klart en trøstepris fordi hun ikke har vunnet spellemann e.l. enda P3 og ronkesirkelen til Bugge har hypa henne opp i skyene..

    • Pål Tangen

     Du er vel klar over at det var P3 sine lytter som stemte fram årets låt eller ??

     • Intel863

      Ja.. P3 lytterne som elsker P3 har stemt.. og de er hjernevaska av listene til P3..

      Når man hører på P3 hele dagen og det eneste man hører er A-lista så har man jo ikke sjans til å like noe annet.. Blir som en hund som har stått i bånd hele livet.. den syns det er helt greit for den vet ikke om noe annet.. Bugge er hundeeieren !!

      • Pål Tangen

       Stemmer det alle som hører på P3 er helt hjernevasket og elsker Bugge. LOL fpr en tragisk kommentar. Hører selv på P3 og er langt ifra fan av allt som blir spillt der. Men det er jevnt over en av de beste kanalene på det vanlige radionettet når en tenker på variasjon av musikk og programmer.

       Intel du som ikke er i Bugge sitt båmd, hvem mener du burde vunnet da ??

      • MarcoDiCaprio

       Dette er jo en prisutdeling for norsk P3-musikk, hvilke andre kandidater mener du burde vært nominert? Jeg er heller ikke enig i at dette er årets låt (for jeg regner med at det er dette du er uenig i), og det mener ikke nødvendigvis noen av de andre som har stemt heller, men av norske sanger som har blitt spilt på P3 det siste året, og som var nominert, så er denne klart den beste. Argumentet ditt med at når «det eneste man hører er A-lista så har man jo ikke sjans til å like noe annet», er jo helt skivebom. Hvis du hører på P3 hele dagen, dette er bare min teori og opplevelse, så er jo nettopp A-låtene de du misliker mest av alle, nettopp fordi disse blir spilt så ofte, og til slutt i hjel.

       Videre, og dette angår ikke saken, men er mer en kritikk av deg som person og andre som deg, blir jeg fascinert av de menneskene som klarer å bruke så mye tid på å snakke om ting de tydligvis hater så intenst. Som deg for eksempel, som visstnok vrir deg i krampe over hvordan musikken i P3 styres. Samme med de personene som bruker hver mulighet de har til å slenge ut kommentarer på NRKs sider om hvor mye de hater lisensen. Det finnes jo ikke mennesker som bruker mer tid på NRK enn nettopp disse. Så, vær så snill, spar alle oss andre for det råtne oppgulpet ditt, så kanskje vi kan klare å finne et felles lyspunkt og håp i denne ellers mørke verden.

       Helt til slutt. Susanne Sundfør vant Spellemannprisen i både 2007 og 2010, og er helt klart en av de bedre artistene vi har i Norge for tiden.

  • PerLarss

   Jeg klarer ikke å bestemme meg for om hun synger totalt falskt rett og slett eller om hun bare har meget spesiell stemme. Det spiller kanskje ikke så mye rolle siden det uansett skjærer i ørene mine når hun synger.

 • Pingback: P3.no Musikk » Sjå alt frå P3 Gull!()

 • Pingback: P3.no Musikk » – En svakhet ved Spellemann()

 • Pingback: P3.no Musikk » Sundfør til P3 Gull()