Saksøkes for plagiat

Mann mener Muse har stjålet rockoperaen hans – og saksøker bandet for 20,2 millioner kroner.

I følge søksmålet Charles Bolfrass nå retter mot et av verdens største band, henvendte han seg i 2005 til Muse med en idé om å skrive en rockopera om verden etter at jorden har gått under – noe det britiske bandet etter sigende takket nei til.

Operaen skulle hete “Exogenesis” – og på Muses album The Resistance fra 2009 dukker låtene “Exogenesis I”, “Exogenesis II” og “Exogenesis III” opp. Dette mener mannen er plagiat. 

Søksmålet ble levert til myndighetene i New York sist uke, og lyder på 3,5 millioner dollar, noe som tilsvarer 20,4 millioner kroner.

I tillegg til at de anklages for å ha stjålet rockopera-konseptet, mener Bolfrass at et av bildene på coveret av The Resistance er stjålet fra storyboardet til hans “Exogenesis”. Han saksøker Muse og plateselskapet Warner Music for plagiat, urettferdig handelspraksis og urettferdig konkurranse.

Muse slipper sitt sjette album The 2nd Law 1. oktober, og besøker Norge og Oslo Spektrum 5. desember. Allerede førstkommende fredag kan du se dem live hos Skavlan. 

Se trailer for det kommende albumet:

 • Anonymous

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

  ok.

  Tilgir fortsatt ikke karakteren din på Black Keys-konserten, Trine.

 • Anonymous

  LOL.

 • Anonymous

  Uhm… Spilte Muse på Hove i 2012? Eller er bildet fra konserten de hadde på Hove i 2010?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=858095586 Trine Jørgensen Aandahl

   Gikk litt fort med bildeteksten, gitt. Takk for våkent blikk!
   – Trine 

 • Anonymous

  Haha, yeah right.