Sondre Justad - "Ingenting" (låt)

Sondre Hellström

Du vet når du er på nachspiel og han ene fyren drar fram gitaren?

Få har trengt seg inn i nordmenns iskalde hjerter slik som Sondre Justad. I en slags «alt du tar på blir til gull»-reise, har han hustlet inn enormt mange anerkjennende nikk for singler som «Riv i hjertet», «Nu har du mæ» og Sam Smith-cover «Bli hos mæ».

«Ingenting» er det første vi hører fra Justad etter den lunkne Riv i hjertet fra 2015. Etter to år har man visse forventninger, og ved første lytt virker det som Justad glemte å inkludere «Ingenting» på albumet, eventuelt er det bare enda en låt farget av desperasjon og lengsel innpakket i lystig papir.

❤️ Elsker ❤️

Til tross for den smådystre sfæren Justad maler, står fortsatt lydbildet i stil med det joviale og lette tre-akkordsrefrenget. Kontrasten mellom stemning og tema gjør det storslått med hjelp fra den åpenbare Håkan Hellström-sounden sammen med Justads inderlighet.

💔 Elsker ikke 💔

Justad klarer ikke helt å ta plass idet han forsvinner blant “viserockerne”. Samtidig som det høres akkurat ut som så og si alle låtene på Riv i hjertet differensierer den seg heller ikke i det store bildet. «Ingenting» gir ingenting med mindre du er på nach med den akustiske gitaren din og leter etter en innmari dyptfølt låt som kan hjelpe deg å score.

Marit Johansen

Se Sondre Justad fremføre «Riv i hjertet» hos Christine:

  • FrodeFF

    Det jeg leser ut fra denne anmeldelsen er at Marit Johansen ville hoppet gladelig hoppet til køys med en som spillte denne låten på et nachspiel… altså tøm og gløm eller engangsligg som begge er på min dialekt.

    Låten er om ikke annet nok en poplåt som ikke bærer noe som helst preg av kreativitet eller musikalsk særegenhet. Når man har hørt den er den også «tøm og gløm» og gir absolutt ingen som helst følelse av å ville høre den en gang til. Akkurat som «coldplay»-låten fyren kom med forrige gang som man roste opp i skyene vil Sondre nok en gang bli glemt utenfor vennegjengen.