Sony saksøker svenske

Risikerer millionbot for å ha lekket Beyoncé-album.

Beyonce. (Foto: NTB Scanpix / Chris Graythen, AFP Photo)
Beyonce. (Foto: NTB Scanpix / Chris Graythen, AFP Photo)

Ifølge Torrentfreak, lekket en 47-åring fra Sverige i 2011 Beyoncé-albumet 4, superstjernens siste utgivelse.

Tilknyttet musikkbransjen

Svensken fra Gøteborg lekket albumet 8. juni 2011 – cirka to uker før den offisielle slippdatoen. Identiteten til den siktede er fremdeles anonym, men det hevdes at vedkommende er tilknyttet musikkbransjen.

Les også:

Som en konsekvens har Sony, Beyoncé Knowles’ plateselskap, saksøkt personen for 233000 dollar som utgjør underkant av halvannen million norske kroner.

Hør Beyoncé i Spotify

Skadet forholdet til stjernen

Saken som skal behandles i retten i Gøteborg omfatter flere punkter. Sony mener at album-lekket har hatt negativ påvirkning på selskapets markedsstrategi og salgstallene. I tillegg hevder de at hendelsen har skadet deres forhold til Beyoncé samt at artistens rykte har fått en ripe i lakken.

Sony har tidligere i år behandlet en lignende sak. To briter ble dømt til 100 timer med samfunnstjeneste etter at de innrømte å ha lastet ned over 7000 låter som tilhører plateselskapet.

Se musikkvideoen til «Party», et spor som er hentet fra 4:

 • Pikejensen

  Stor forskjell fra 100 timer med å plukke søppel til halvannen million i gjeld… 

 • 050986

  Stakkaren bør få fradrag for alle som først ble oppmerksom på albumet 4 og kjøpte det på grunn av denne anmeldelse! Eller som kjøpte dette og annet av Boyancé p g a bildene av henne i lett påkledning i denne forbindelsen (som øverst i denne artikkelen)!

  • rolf.m.l

   Enig med deg: Sonys utregning kan ikke gjøres på bakgrunn av hvor mange som kun har lastet ned, en rekke av disse har sikkert kjøpt hennes album. Den eneste muligheten er at det gjøres en større undersøkelse blant de som laster ned musikk, film og spill via torrents. Man burde gjøre undersøkelser for å finne ut hvor mye artistene tjener på dette, og ikke bare taper.

  • regina watson

   Beyonce’s forrige album syntes jeg faktisk var veldig bra, og kom for så vidt på årsbestelisten til både Pitchfork, Rolling Stone, Spin, NME, New York Times, BBC osv. Norske anmeldere tar ofte veldig feil.