Matoma & Astrid S - "Running Out" (låtanmeldelse)

Vinter i tropene

Astrid S og Matoma leverer lunken tropestemning på «Running Out». Les anmeldelsen og hør låta her.

Matomas dynamiske album vokste seg nettopp litt større. Siste tilskudd til track listen er «Running Out». Den tilsynelatende allestedsnærværende Astrid S har skrevet låten, og låner naturlig nok også stemmen sin til denne fellesutgivelsen.

«Running Out» byr ikke på noen store overraskelser. Hverken av det gode eller dårlige slaget. Astrid S har tatt med litt av den nordiske kulden inn i Matomas tropeskog, og resultatet er i samme gate som tospannets forrige samarbeid, den offisielle remixen av Astrids «2AM». Astrid S serverer Matoma en solid grunnmur i form av velskrevne vokallinjer og et sterkt refreng. Matomas takk er en helt streit, veldig gjenkjennelig produksjon, som lukter mer av en fyllesyk dag i solsenga enn partystemning i strandbaren.

Hør låta her:

Både Matoma og Astrid S har sine musikalske signaturer. Matoma med sitt sedvanlige tropiske tilsnitt, Astrid S med en særegen stemme. Hun serverer oss smidige overganger mellom de tilbakelente versene og den nesten barneaktige klangen i toppregisteret på refrengene, og synger i det hele tatt veldig bra her.

De som foretrakk Matoma-remixen av Astrids «2AM» blir nok meget fornøyde. «Running Out» er rimelig velprodusert, den setter seg lett, og Astrid synger som vanlig brillefint. Men for de av oss som foretrekker den iskalde Astrid S fra den sparsomt produserte forrigesingelen «Hyde», blir dette en bitteliten nedtur. Matoma blir litt bedre med Astrid S. Astrid S blir litt dårligere med Matoma.

Gjenhør med Matomas «2AM»-remix:

Eli van der Eynden

 • FrodeFF

  Håper anmelder går hjem og skyller ørevoksen grundig ut. Det var ingenting her som tydet på velprodusert, heller rimelig produsert.

  Låten Running Out har en energi i høye frekvensområder som tyder på at den som har mastret og kanskje også den som har mikset låten sliter med en seriøs hørselskade. Det er rett og slett ubehagelig å høre på Astrids s-er og t-er. Dype hull i frekvensspekteret gjør at man sitter igjen med en følelse av at mye mangler.

  Når det kommer til Matomas remiks av 2AM kan man lett slå fast at den gutten sliter med dårlig hørsel. Overdreven bass uten den nødvendige kontroll og en total ubalanse i frekvensspekteret. Har ikke hørt en så elendig miks fra førsteårs-studenter på Lyd og Musikk Produksjon engang, og der har jeg hørt mye rart…

  Håper for Astrids del at noen tar ansvar og avslutter denne koalisjonen, den kommer definitivt til å ødelegge for henne hvis dette er standarden satt for miksing og produksjon.

  Ellers er det verdt å nevne at dagens popmusikk er full av tomme kalorier…

  • blincster

   Av interesse, kan du linke til en av dine egne produksjoner?

  • Martin Mulholland

   Enig i at «dagens popmusikk er full av tomme kalorier», men det er vel også poenget med Tropical House-sjangeren. Det skal låte hult og klinisk, med smilefjes-eq og snatrende transienter, så vi kan lene oss tilbake på våre imaginære strandstoler og drømme om fjerne land der bølgeskvulp og panfløytesynther vasker vekk våre i-landssorger. Du må skru av «rock»-presetet på hifi-systemet ditt, for det er ingenting i veien med denne miksen, men jeg tror vi er enige i at det er noe galt med verden.

  • Hasán Faruk

   Morsomt at du trekker inn utdanning – når Matoma har en bachelor fra musikkonservatoriet på NTNU… 🙂

   • FrodeFF

    Kjenner mange som har en bachelor i lydproduksjon men likevel sliter med hørselsskader…

  • LuciferRising523

   Hva slags høyttalere bruker du?

   • FrodeFF

    Bruker ett sett M-Audio BX5 D2 og ett sett Yamaha HS8. Men, for å få referanse til «vanlig» stuelyd bruker jeg også en Marantz PM4200 med ett sett Jamo Classic 8.

    Favorittene til miksing er definitivt M-Audio, men man skal alltid lytte regelmessig til det man gjør på andre monitorer.

 • Magnus

  sjekk ut frode fredriksen på soundcloud! mye views og god stemning =)

 • Rundhagen

  Gjeeesp. Kjeeedelig dusinvare.

 • LuciferRising523

  Hvorfor kalles dette tropical house? Slutt med å kalle det tropical house please! Det har ingenting med verken tropisk steming eller house å gjøre!