Astrid S - Hurts So Good (låt)

Vondt på den gode måten

Seige synther, sterke pop-melodier og et dryss r’n’b-magi det lukter internasjonal kvalitet av.

Astrid S - Hurts So Good coverOm ganske nøyaktig to uker slipper Astrid S sin første EP, og etterlengtet føles knapt nok som et dekkende ord i den sammenhengen. «Hurts So Good» er et godt argument for å glede seg enda litt mer. Den er hakket dystrere enn forgjengeren, «Paper Thin», men fortsatt noen gode hakk mer lettbeint enn fjorårets «Hyde». I sum nærmer hun seg fasiten på hva kul, nordisk pop skal være.

Låta innledes, i likhet med «Paper Thin», med et knippe sterkt bearbeidede vokalsamples. Det er nok snart på tide å la dette produksjonsgrepet gå, men den lille irritasjonen ødelegger ikke nevneverdig for opplevelsen av låtas andre kvaliteter. Den er nemlig ellers full av forseggjorte rytmiske detaljer, seige, basstunge synther og Astrids umiskjennelige vokalsignatur.

Teksten sirkulerer rundt det uuttømmelige temaet den vanskelige kjærligheten™,
men Astrid S og hennes medsammensvorne på låtskriverfronten har lurt inn nok fiffige formuleringer til at hun styrer unna de verste flosklene. Refrenget løftes midtveis av storslagne koringer, dynamikken i produksjon er smart og hovedpersonen får vist spenn, både som vokalist og formidler.

«Hurts So Good» føyer seg fint og umiddelbart inn i den stødige singlerekken Astrid S har delt det siste året.
Hun viser seg som en artist med retning, ambisjoner og evnen til å gjennomføre dem. Det er med andre ord bare å glede seg til EP-slipp 20. mai.

Eli van der Eynden

 • Maggotbrain

  utifra coveret/promobildet og tittelen tolker jeg det dit hen at hun liker en «ørefik» i blant….

 • OnkelGrusom

  Jeg må bare få dette ut! Dette er for meg den mest oppskrytte artisten i den norske popverdenen. Husker henne fra the Voice, hvor jeg syntes det var et mirakel at hun kom videre. Det kan godt være hun har noen personlige kvaliteter..

  • Olav Nilsen

   Og jeg husker henne fra IDOL som den eneste i finalerunden med særpreg og musikalsk talent nok til å i det hele tatt kunne drømme om karriere. Og som den eneste deltakeren som åpenbart røk ut lenge før hun burde. Litt delt i min oppfatning om hvor hun er på vei karrieremessig, men man må være ekstremt subjektiv hvis man ikke klarer å høre at jenta er talentfull.

  • Holger Lockertsen

   Javel. Er kjent med at ho var med i Idol, men såg ikkje på. Eg synst ho er ein av dei mest spennande og sæprega artistane vi har no.

  • AreD

   Du husker tydeligvis svært dårlig, hun har ikke vært med i the Voice. 🙂
   Ikke mulig å ta et slikt innlegg seriøst…

 • KeroT

  Internasjonal kvalitet? Betyr det at det som ellers blir laget i Norge er rævva? Eller betyr det at produktet er så kommersiell verdifullt at det har potensiale til å bli en internasjonal hit? Altså musikk så ribbet for særpreg og personlighet at det absolutte flertallet liker musikken. Som Adel sin «musikk», eller Niko OG Vince.

 • Demos Last

  Hun er bare enda en industriell «amerikansk» lydmaker. Ingen i USA vil oppfatte henne som noe annet. Nordmenn har så ekstremt mye komplekser at de ligger og slikker støvlene til industrifilmprodusenter i Hollywood og industrimusikkprodusenter i «Nyork».

  • Camilla Hua

   Så sinnssykt rasistisk du skal være! Bare fordi Norge er grei og tar imot de trengende flyktninger fra krig, så har de baktanker om å gjøre Norge til en islamsk stat?! Som om nordmenn ikke allerede gjør det i andre land som i Spania eller Tyrkia?! Bare fordi du er en heldig nordmann som ikke har fått et uheldig liv med å flykte fra krig, skal du ha retten til å dømme og bestemme hvem som skal få leve hvor?!

   • Demos Last

    Alle muslimer er strengt forpliktet til å bidra til at Norge og andre land blir muslimske stater. Selvsagt har jeg og andre borgere rett til ikke å ønske disse destruktive menneskene velkommen. Og du sammenligner betalende turister og pensjonister med snyltende velferdsimmigranter fra muslimske land. De er ikke flyktninger.

 • trommetom

  Smedplass imponerte meg stort fra første gang jeg så henne synge, stort talent.

  Prøver oss på litt internasjonal kvalitet vi også forøvrig: https://www.youtube.com/watch?v=1qSQqo0v8lY