Nødvendig informasjon om VMs dag 12

Mer informasjon om VM, men nå kun med nødvendig informasjon om lagene.

 
 

Du kan også få et sånt arr hvis du løper i mørket. Foto: AFP.

Sør-Afrika – Frankrike
16.00, Bloemfontein
Dette er dagens store kamp. Frankrike er et lag i kaos, etter at spissen Nicolas Anelka dro hjem, spillerne nektet å trene, oppmannen sa opp, og president Nicolas Sarkozy er involvert for å rydde opp i sakene.
Hjemmelaget, som bare går under navnet Bafana Bafana her nede, fikk sin gode keeper Itumuleng Khune utvist mot Uruguay. Det betyr at Moeneeb Joesephs trolig overtar i målet. Fohåpentligvis blir det mulig å se gebisset hans, som innimellom detter ut. Det rapporteres også at han alltid tar det ut når han skal spise kjøtt, noe som kanskje virker mot sin hensikt.

Sør-Afrikas kaptein Aaron Mokoena har et arr på sitt høyre kinn, som han har hatt helt siden han var 12. Da løp han nemlig i mørket, og så ikke at han det dukket opp et metallgjerde rett foran han.
I tillegg blir det kanskje VM-debut på tidligere Rosenborg-spiller Macbeth Sibaya, siden Dikgacoi er suspendert. Da blir det i så fall mye synging på guttene, siden MacBeth er den som alltid drar i gang allsang. Men han synger veldig lite selv, for sangstemmen hans stinker.
Slik går det:
Sør-Afrika vinner 1-0, etter mål av Sibaya.
 

Mexico – Uruguay
16.00, Rustenburg
Uruguays Ignacio Gonzalez er i enkelte deler av vår verdensdel mest kjent som mannen som gjorde at Kevin Keegan trakk seg fra manager-jobben i Newcastle. Sportsdirektør Dennis Wise fikk Keegan til å se Ignacio på YouTube, og mente at klippene der burde være nok til å overbevise «King Kev». Da gadd han ikke mer. Han er ikke den tøffeste fyren i verden, den mannen.

Mexicos visekaptein Gerrardo Torrado blir kalt «El Borrego», eller Sauen. Det har med sveisen å gjøre. Men han blir likevel slått på klengenavnfronten av Uruguays keeper Fernando Muslera, som går under navnet «Den lille beveren».
Slik går det:

Begge lagene er garantert å gå videre hvis de tar et poeng, men ingen av de vil spille for uavgjort, så klart. 1-1.

Sani Kaita gjemmer ansiktet sitt, men glemmer at navnet hans står på ryggen. Foto:AFP.

 
Nigeria – Sør-Korea
20.30, Durban

Nigerias forrige kamp mot Hellas snudde helt etter at Sani Kaita ble utvist for en idiotisk stempling på låret til en greker, i forbindelse med et innkast. Siden den gang har han mottatt mer enn tusen trusler på e-post. (Vi benytter denne sjansen til å minne landslagsspillere om å ikke gi ut mailadressen din til alle du ser.)
I oppkjøringen til VM fant Sør-Koreas trener Huh Jung-moo ut at de skulle spille med spesialmasker som skulle hindre dem å få så mye oksygen i kroppen. Denne kampen går på havnivå i Durban, og det betyr at Sør-Korea ikke lenger får den sjuke fordelen det har vært til nå.
Slik går det:
Uten oksygenfordelene går Sør-Korea på et tap, 2-1.

 

Hellas-Argentina
20.30, Polokwane

Hellas klarte å score for første gang i VM-historien i forrige kamp, og det kan bety at det nå løsner à la en ketchupflaske, eller at de nå har brukt opp absolutt alt kruttet de har.
Argentinas litt rufsete forsvar skal det kanskje være mulig å score på, men de har tross alt den defensive midtbanespilleren Javier Mascherano til å beskytte seg. Ingenting tyder derimot på at han vil bli værende veldig mange år i Liverpool. Han liker ikke vinterene, hvor han er hjemme med familien hver kveld i fire eller fem måneder. Han misliker at det er så få andre argentinere i byen, og at Carlos Tevez ikke orker dra ut av Manchester for å besøke han. Men han bor 15 meter unna sin argentinske lagkamerat Emiliano Insua, og de pleide å sitte i hvert sitt vindu og se på hverandre. Det er sikkert hyggelig.

Slik går det:
Argentina vinner en litt kjedelig kamp 1-0.

 • o holmeng

  greit å surfe wikipedia etter mye rar informasjon, men i bunn og grunn burde du vel vite at også emiliano insua også er argentiner. noe som på en måte forsterker poenget ditt i teksten.

  bare hyggelig.

  o holmeng

 • Thomas Aune

  Javel, skal man absolutt skrive riktig nasjonalitet på alle nå? Det er greit, jeg kan forandre, jeg.

 • Marius

  Burde det ikke vært påbudt at han tok ut gebisset når han spilte kamper? Det kan jo skade både ham selv og andre. Og hvem vil vel ikke se en tannløs keeper? Vi husker jo alle hvor mye glede vi fikk av Craig Burley i 98.