Nellie er mest populær når hun snakker om kropp og sex

– Vi må slutte å syns at det er så flaut, mener den prisnominerte Youtuberen.

Det er over et år siden Nellie Krokstad (24) satte kamera på stativ i stua i kollektivet og demonstrerte hvordan man gjør sex-stillingen «misjonær», som senere ble til hennes mest sette Youtube-video «SLIK HAR DU SEX». Videoen er snart sett 200.000 ganger, og var den tredje videoen Nellie laget i serien Under dyna.

I dag har serien 12 episoder, og er nominert i den splitter nye kategorien «Årets serie» i Youtube-kåringa Gullsnutten 2018. Prisen skal premiere evnen til å lage et konsept som varer lenge og blir populært.

LES OGSÅ: Her er alle de nominerte til Gullsnutten 2018

Periodevis legger Nellie ut nye videoer på Youtube annahver dag. Skjermdump: Nellies Youtube-kanal.

Eier ikke skam

– Vi må bryte ned tabuene og gjøre sex og kropp mindre kleint, mener 24-åringen fra Gol.

Nellie bor i Oslo nå og har drevet med Youtube i omtrent tre år. I mai i fjor kunne hun såvidt begynne å leve av kanalen sin, og da la hun vekk alt annet for å satse på nettopp den. Det er serien Under dyna hun håper vil holde kanalen i live uansett hvor bra eller dårlig de andre videoene hun legger ut måtte gå.

– Jeg viser basic sexstillinger i min mest sette video noensinne. Det er jo crazy, jeg har ikke sett noen andre holde på sånn. Men Norge trenger et mer avslappa forhold til sex, mener hun.

Derfor deler Nellie gladelig erfaringer med følgerne sine, uten det minste problem. I forkant av en videoinnspilling, ber hun følgerene stille henne spørsmål og kropp og sex på Instagram, og så plukker hun ut dem hun vil svare på til innspillingen.

– Jeg eier ikke skam. Det koster meg så uendelig lite å være personlig, sier hun.

Ved å være seriøs, samtidig som hun tuller og tøyser med sex og kropp, håper hun å fjerne tabuet knytta til nettopp det å snakke åpent om sex, kropp og pubertet.

– Jeg svarer basert på egen erfaring og grunnleggende kunnskap, og har aldri fått noe kritikk for det. Det hender også at jeg har googlet, og så delt skjermdump av det jeg syns er vanskelig å forklare i videoen, men jeg velger stort sett ut spørsmåla jeg kan svare på basert på egne erfaringer, sier hun.

Nellie er også nominert i kategorien «Årets morsomste».

LES OGSÅ: Venter med sex til ekteskapet

Se Nellies mest sette Under dyna-episode her:

https://www.youtube.com/watch?v=oVqWNhaAWqo&t=39s

– Hun bidrar til å fjerne skam

– Nellie bidrar til å fjerne skam ved å synliggjøre sin egen seksualitet. Det er veldig bra, mener Stine Solli, Line Bø Leren og Tine S. Knutsen. De er seksualundervisere hos Sex og samfunn, og forfatterne bak boka «Det du lurer på. 157 spørsmål og svar.»

– Hun viser en trygghet og selvbestemthet overfor sin egen seksualitet som er veldig bra. «Sånn liker jeg» og «dette er bra, dette er dårlig», sier damene.

De syns Nellie er herlig skamløs i måten hun så frigjort snakker som både kropp og sex på Youtube-kanalen sin.

Stine Solli, Line Bø Leren og Tine S. Knutsen samla inn over 2000 spørsmål fra niendklassinger de hadde seksualundervisning for, og plukka ut de mest stilte spørsmåla for å besvare dem i boka de har skrivi. Foto: Synne Eggum Myrvang, NRK P3.

Det som imidlertid er viktig, er å tenke på språket man bruker når man snakker om noe som når ut til veldig mange, forteller de.

– Dessverre er det sånn at om man sier ting som hovedsakelig baserer seg på egne erfaringer, så har folk lett for å sammenligne seg med det som blir sagt. Det gjelder spesielt om man er ung, som jo er den gruppa vi i Sex og samfunn jobber med.

Ofte er ikke det formålet, men sjøl om man sier ting som er riktig, i hvert fall for seg sjøl, så er det mange som automatisk tror at dette også blir riktig eller vil være bra for de også, sier damene. De ser at ungdom ofte er ute etter en form for «oppskrift», for eksempel på hvordan man skal suge noen.

Som et eksempel på at influensere har delt erfaringer som ikke nødvendigvis er bra, var da flere store norske bloggere reklamerte for en prevensjonsapp. Den gikk ut på at man skulle måle og registrere temperaturen i underlivet, for å vite når man kunne bli gravid og ikke.

– Den er ikke et godkjent prevensjonsmiddel, men massevis av unge jenter heiv seg på trenden bloggerne skapte. I tillegg bygde det oppunder myten om at vanlig hormonell prevensjon er farlig, men det er det jo ikke, sier damene.

Som seksualundervisere og forfattere har de også funnet ut at ungdom er feilinformerte, og de største kildene til feilinformasjon er porno, internett for øvrig, og venner.

Var det bedre før internett?

– Nei, det var nok ikke bedre før. Det er tross alt mange svar man finner på internett, også. Det gjør bare alt mer komplisert, mener damene, som for eksempel møter mange knuste sjeler som har fått private bilder av seg delt på nett.