Noen oppskrifter

Dette er oppskriften på algepizzaen Alex og jeg skulle kose oss med:

Algepizza

Fyll:

Algepesto

2 store tomater, skåret i skiver

fersk ruccola

litt extra virgin hampfrø- eller olivenolje

Pizzadeig

2 dl amarantmel

2 dl jyttemel

2 ts bakepulver

½ dl olivenolje

½ ts himalayasalt

Lunken vann

Bunn: Bland sammen det tørre, ha i lunkent vann og olje litt etter litt til deigen har en fin konsistens. Elt til du har en fin og luftig deig.

Stek deigen uten fyll på 220grader, det skal begynne å ryke forsiktig av deigen, da er den ferdig. Du kan også smugtitte under deigen for å se at den har en gyllen farge. (ca 10-15 min).

Sunt godteri

Her er oppskriften på hjemmelaget Bounty, som jeg fant i et hefte på Sunkost-butikk.

bountyoppskrift (1)

Algepesto

algepesto

10 g arame

1/2 dl extra virgin hampfrø- eller olivenolje

2 ss solsikkefrø

1 ss supernature hampfrø

1-2 fedd hvitløk

en klype kvernet Supernature hmalayasalt

saft av en sitron

Bløtlegg aramen i 10-15 min. Ha aremen og de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin pesto-konsistens

Bunnen fant jeg på denne bloggen: http://hegeslivsstil.com/

Toppingen er fra disse damene: www.superdamene.no