Nytt fra nord: Dienamic

Av , 30. January 2015. Postet i Pyro, video

Tromsø har hatt en rekke gode band gjennom årene, og nå melder Dienamic seg på for fullt. Andrealbumet Afterlife er på vei ut, og det meldes om platekontrakt, tur til Japan og Europa-tur. Men aller først kan vi alle se og høre Revolution For Nothing.

Litt fredagsrock vil passe

Av , 30. January 2015. Postet i Pyro, video

Vi har såvidt vært innom norske Kong på radioen, men nå har de laget video til den fine rockeren Gatlin’ Gun også. Perfekt for fredagsfølelsen. Flotte plakater på veggene har de også.

Enormt vittig

Av , 29. January 2015. Postet i Pyro, video

Tegnefilm om hva som skjedde med Immortal da de spilte inn sine legendariske skog-filmer ved Lysekloster? Med bonus fra King Diamond? Takk.

God mykhet

Av , 29. January 2015. Postet i Pyro, video

Vi er ikke redde for det myke i Pyro. Å neida. Og vi liker Halestorm. Mest fordi de var med på hyllesten til Dio, men også fordi de lager god og pompøs rock. Bandets helt nye video til Apocalyptic er enda mykere enn vanlig, men det går helt fint. Hentet fra Into The Wild Life som kommer i april.

Eldre herrer kan fremdeles

Av , 29. January 2015. Postet i Pyro, video

Alles gamle venner Napalm Death holder fremdeles hardt i metalflagget. Den nye platen deres har fått tittelen Apex Predator – Easy Meat og er ute akkurat nå. Full av brutalitet, som alltid. Smash A Single Digit har til og med fått animasjonsvideo.

Revolution who?

Av , 28. January 2015. Postet i Pyro, video

Revolution Saints er et nytt band som består av sånn helt passe kjente navn som Deen Castronovo (Journey, Ozzy, Bad English), Jack Blades (Night Ranger, Damn Yankees) og Doug Aldrich (Whitesnake, Dio). Debuten kommer i slutten av februar og det hele kan høres via låten Way To The Sun. Myke ting.

Spilleliste Pyro # 643

Av , 27. January 2015. Postet i Pyro, Spilleliste

mastodon

Herren til venstre på Mastodon-bildet ble intervjuet i kveldens sending, og Kenneth Kapstad fra Spidergawd og Motorpsycho briljerte med sine favorittlåter. Hele sendingen kan høres i reprise på Nrk P13 mandag fra 17-19 eller via Nrks radiospiller. Spilleliste kan du lese her.

Les mer

Vinn nye Machine Head

Av , 27. January 2015. Postet i Konkurranse, Pyro

bloodstone

Vi har noen eksemplarer av den strålende nye Machine Head-platen Bloodstone & Diamonds i diverse cd-versjoner. Du kan vinne om du deltar.

Les mer

Pyro #643 i kveld på P3 fra 22

Av , 27. January 2015. Postet i Pyro

Kenneth-Kapstad-20072011-12

(Kenneth Kapstad, foto: Per Ole Hagen/Nrk)

Kenneth Kapstad trommer for en haug med artister, men for oss er nok Motorpsycho og Spidergawd de mest åpenbare. Sistnevnte er albumaktuelle akkurat nå, og Kenneth kommer for å prate heavy i kveld.

Les mer

Cancer Bats!

Av , 26. January 2015. Postet i Pyro, video

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Cancer Bats kommer snart med ny plate. Derfra har de postet video til True Zero. Ooooo.

Sweet rock

Av , 26. January 2015. Postet i Pyro, video

Når du setter Michael Sweet (Stryper) og George Lynch (Lynch Mob, ex-Dokken) sammen i et rom, så vet du at det kommer ut litt rock i andre enden av gangen. Sweet & Lynch heter bandet, Only To Rise heter debuten, og dette er videoen Dying Rose.

Søndagsgalskap

Av , 25. January 2015. Postet i Pyro, video

Nick Schendzielos fra Job For A Cowboy og Dave Davidson fra Revocation har laget noe…. mystisk…

Helsvart krig

Av , 24. January 2015. Postet i Pyro, video

Svenske Marduk gjør som en hel del andre metalband har gjort før dem. De lager en hel plate om krig. I likhet med Vreids album om samme tema er det Marduk leverer ekstremt hardt, mørkt og bra. Albumet Frontschwein er ute nå og kan trygt anbefales.

En av tingene jeg gleder meg aller mest til i 2015 er å se Body Count live på Graspop Metal Meeting. Tenk da, Ice Motherfuckin på et jorde i Belgia, løpende rundt på scenen mens en hel festival mosher til Body Count’s In The House, Talk Shit Get Shot og KKK Bitch? Saklig. Nå topper de et gnistrende comeback med å slippe video til sin briljante cover av Suicidal Tendencies-klassikeren Institutionalized. Ice-T blir dritforbanna på konen og epost-leverandøren, da blir det et sant helvete for alle rundt ham. Vakkert.

Supporting the troops

Av , 23. January 2015. Postet i Pyro, video

Metalcore-karene i Miss May I fikk et bra 2014, og starter årets år med å støtte troppene i videoen til Hero With No Name. Hentet fra albumet Rise of the Lion. Not bad. Not bad at all.

Ålesund rocker

Av , 22. January 2015. Postet i Pyro, video

Ålesund er den byen i Norge som virkelig har overrasker med å produsere masse god rock og metal for tiden. Vi har vært innom flere band i radioprogrammet og her om dagen fikk vi tips om videoen til Norse Super Band. NSB, get it? God rock, simpelthen. Hentet fra en ep som heter Pistons Pumping (også det navnet litt jernbane-aktig..).

Snart farvel til Mötley

Av , 21. January 2015. Postet i Pyro, video

Mötley Crüe har skrevet kontrakt på at de aldri skal turnere som Mötley igjen etter avskjedsturneen som snart er over, og feirer karrieren med en siste singel som summerer opp det hele (dog i clean versjon her..). All Bad Things. Snufs.

Spilleliste Pyro # 642

Av , 20. January 2015. Postet i Pyro, Spilleliste

robberlendlånkesolbu

(Robb Flynn, Machine Head, foto: Erlend Lånke Solbu/Nrk)

Robb Flynn fra Machine Head spilte favoritter og vi intervjuet Spidergawd. Alt sammen kan du høre via Nrks radiospiller når som helst eller via reprisen på Nrk P13 mandag fra 17. Spillelisten kan du lese her.

Les mer

priest

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Bra samling med band i Oslo Spektrum i juni. Vi ga vekk billetter og har trukker vinnere.

Les mer

machineheadband2014

(Machine Head, foto: Promo)

Han fremst på bildet her heter Robb Flynn og er sjef i Machine Head. I kveld plukker han favorittmetal i Pyro.

Les mer