bilde(6)
Fire karer fra Atlanta, 1800 glade nordmenn og 18 låter skviset inn på 75 minutter. Det er oppskriften på glede. Pyro har vært på Mastodon.
Les mer

Endelig oppdaget vi Psycroptic

Av , 18. December 2014. Postet i Pyro, video

Psycroptic har holdt på siden 1999, men har gått under vår radar hele veien. Nå er de snart klare med sitt sjette album, og den fine metalsiden MetalSucks backer bandet for tiden. Så da oppdaget vi dette australske tekniske bandet også. Vinn-vinn. Ny video over.

Noe av det morsomste i år har vært den pågående serien der komiker Dave Hill skal lære å være metal av Phil Anselmo. Del 5 er ute nå og inneholder namedropping av noen meget flotte Pantera-sanger.

Nye venner?

Av , 17. December 2014. Postet i Pyro, video

Westfield Massacre er et nytt band med medlemmer som tidligere har spilt i Morbid Angel, Divine Heresy og Hate Eternal. Ganske mykt og emosjonelt dette som du kan se i videoen til Darkness Divides.

Spilleliste Pyro # 637

Av , 16. December 2014. Postet i Pyro, Spilleliste

parkway

På bildet ser du Parkway Drive i Oslo, og det var ett av mange band som ble trukket frem i vår metalcore-spesial. Black Dahlia Murder ble også intervjuet. Du kan høre hele sendingen i reprise via Nrk P13 på mandag, du kan høre sendingen når som helst via Nrks radiospiller og du kan lese spillelisten her.

Les mer

Pyro # 637 i kveld på P3 fra 22

Av , 16. December 2014. Postet i Pyro

bfmv

(Bullet For My Valentine, Hove, foto: Nrk)

Det blir en hel del metalcore i kveld, men ikke bare…

Les mer

Finsk åle-metal

Av , 16. December 2014. Postet i Pyro, video

Vi glippet på finske Battle Beast da vi gikk gjennom de nye kvinnelige vokalister i metalen. Bandet gir ut ny plate som skal hete Unholy Savior i januar og har laget en litt klein ny video med damer som åler seg rundt.

pinell

Vi skal som vanlig finne ut hva dere der ute synes er det aller beste fra 2014. Vi sparker i gang lytterkåringen og gir vekk en magisk radio til en av de som deltar.

Les mer

Matte-sludge fra Thefalls

Av , 15. December 2014. Postet i Pyro, video

Thefalls fra Drammen kjører bra på med en vill blanding av mathcore, sludge og noe litt mykere i sin video til låten Expect Nothing fra debuten Break The Calm som kom før helgen. Lovende.

Deilig punkete norsk metal

Av , 14. December 2014. Postet i Pyro, video

Blindfisted kommer (etter Facebook-siden deres å dømme) fra både Oslo og Göteborg. Samma kan det være. La oss konsentrere oss om musikken, for den er skitten og god. Punkete metal i god Aura Noir-stil, og jammen har de fått med Aggressor fra nevnte band med på vokal på første smak fra debutalbumet som er ute nå.

Glam-punk-o-rama

Av , 13. December 2014. Postet i Pyro, video

Suicide Bombers fra Oslo holder arven etter Trashcan Darlings og Backstreet Girls godt i hevd med sin glam-punk. Her i fersk video til låten Devolicios Boys som vel faktisk er en Backstreet Girls-cover.

Sliteren gir seg ikke

Av , 12. December 2014. Postet i Pyro, Ukategorisert, video

Udo Dirkschneiders U.D.O. slipper plate etter plate og legger ut på tur etter tur rundt i verden. All ære for det. Nytt album som skal kalles Decadent kommer i slutten av januar og her er videoen til tittelkuttet. Det låter definitivt som Udo.

Hold Fast – rett fra studio

Av , 12. December 2014. Postet i Pyro

holdfast

Punk-spiriten lever i beste velgående i Stavanger. Hold Fast ble raskt et favorittband i fjor, og dro på tur med Skambankt i Norge i år. Nå er Hold Fast i studio for å spille inn debuten, og jammen har de levert rapport derfra til oss. Nu kör vi!

Les mer

publikumb
Blir du skuffet om et band ikke spiller deres største hit? Forventer du at Motörhead skal spille Ace of Spades? Pyro tar debatten.
Les mer

AC/DC til Valle Hovin

Av , 12. December 2014. Postet i Pyro

AC_DC_logo

AC/DC kommer til Norge 17. juli neste år. Med overraskende gode Rock Or Bust i baklommen. Kan bli siste gang vi får sjansen til å se bandet. Billettsalget starter onsdag 17. desember kl 09:00.

Formidabel fredagsmoro

Av , 12. December 2014. Postet i Pyro, video

Punkerne i Off! med Keith Morris i spissen har laget video til låten Meet Your God med god hjelp fra Jack Black. En knallsterk scene i midten er ukens godbit.

Julegave fra Torche

Av , 12. December 2014. Postet i Pyro, video

Et av Pyros favorittband som slett ikke mange andre har oppdaget heter Torche. Nå har det vært stille rundt disse karene siden 2012, men nå slipper de ny låt og forteller at de skal gi ut album i februar. 2015 er altså allerede reddet. Rockesludge av beste sort i låten Minions over.

Nytt fra Endolith

Av , 11. December 2014. Postet i Pyro, video

Endolith spiller eksperimentell metal og kommer fra Tromsø. De har tidligere begeistret oss med sin finurlige musikk, og tidligere i år gjorde de Inferno-festivalen. Etter den konserten har Endolith jobbet med sitt første album, og her er første smak av det som snart kommer. Med ny vokalist Frode Hofsøy og det hele.

Flinke italienere

Av , 10. December 2014. Postet i Pyro, video

Jeg skal ærlig medgi at Fleshgod Apocalypse blir litt i meste laget for meg. For symfonisk, for flinkis og for intrikat. Jeg er tross alt bare en enkel sjel fra gatene i Bergen. Men kanskje du skjønner det Fleshgod Apocalypse holder på med? Ny video over.

Spilleliste Pyro # 636

Av , 9. December 2014. Postet i Pyro, Spilleliste

Pantera-Vulgar

Vi laget minnesending om Dimebag og vi intervjuet Primordial. Vi klarte også å spille en hel del metal for deg. Hele spillelisten under og reprise på Nrk P13 mandag fra 17. Hele sendingen kan også høres via Nrks radiospiller.

Les mer