Dritgode Torche

Av , 30. March 2015. Postet i Pyro, video

Vi har en stor plass i Pyro-hjertet for amerikanske band som låter mindre mekanisk og tyngre enn det gjengse metalband. Orkester som Kylesa, Baroness, High On Fire, Mastodon og ikke minst Torche er favoritter hos oss, og sistnevnte imponerer som vanlig på sitt nyeste album Restarter. Nå har de laget musikkvideo med dataspill-tema og det hele. Kongelåt.

Mykhet fra Hellyeah

Av , 29. March 2015. Postet i Pyro, video

Hellyeah er som kjent trommisen med cowboyhattens band, og nå har Vinnie Paul og gjengen laget video til låten Hush fra 2014-albumet Blood For Blood. En myk sak for helgen.

Klissete

Av , 28. March 2015. Postet i Pyro, video

Først: Jeg har enorm respekt for det Nikki Sixx nesten på egenhånd har gjort for Mötley Crüe. Men dette sideprosjektet Sixx A.M. har jeg hatt store problemer med å like siden starten. Et nytt lavmål er nådd når Sixx A.M. gjør en redselsfull versjon av den klassiske Drive-hiten til The Cars.

Metal i skyene

Av , 27. March 2015. Postet i Pyro, video

Angra går til topps på himmelen i videoen til Final Light hentet fra platen Secret Garden. Ikke oppkalt etter norske Secret Garden, formoder jeg…

Djevelsk gjenkomst

Av , 26. March 2015. Postet i Pyro, video

Djevel fra Stavanger er tilbake og gir i slutten av april ut sin tredje plate med supersvart metal. Ciekals, Erlend fra Kvelertak og black metal-supertrommis Dirge Rep holder det fremdeles ekte, skal vi dømme av første låt som er sluppet fra albumet.

Keep-of-Kalessin-Epistemology

Keep Of Kalessin har blitt trio og imponerer stort med sin nye plate. Vi ga vekk cd-er og lp-er.

Les mer

Hæng med i svengan

Av , 25. March 2015. Postet i Pyro, video

Her er det bare å henge med når Retox gjør sin ett minutts lange Die In Your Own Cathedral. Hentet fra albumet Beneath California. Punkete. Har de tatt navnet fra Turboneger-platen, tro?

Spilleliste Pyro # 651

Av , 24. March 2015. Postet i Pyro, Spilleliste

Keep Of Kalessin 1_Photo by Mikkel Walle

(Keep Of Kalessin, foto: Promo/Mikkel Walle)

Keep Of Kalessin var hovedgjester, vi intervjuet Spectral Haze og vi spilte masse deilig metal. Hele sendingen kan høres i reprise via Nrk P13 mandag fra 17 eller via Nrks radiospiller. Spillelisten kan du lese her.

Les mer

Kattehumor

Av , 24. March 2015. Postet i Pyro, video

Karen bak Cooking Hostile, som var svært morsomt, er tilbake med en katteversjon av Alice In Chains-låten Man In The Box. Alle vet at internet flommer over av kattehumor, men dette kommer høyt på listen.

Keep Of Kalessin album photo_Photo by Victoria Bjørklund

(Keep Of Kalessin, foto: Promo/Victoria Bjørklund)

Disse tre herrene skal plukke favorittmusikk i kveld, men det skjer annet også.

Les mer

Gode brødre

Av , 24. March 2015. Postet i Pyro, video

Cavalera Conspiracy fikk litt diverse kritikker for albumet Pandemonium som kom i fjor. Noen iskalde, noen lunkne og noen varme. Jeg likte platen godt, og en av (etter min mening) mange gode låter har nå fått tekst-video. Not Losing The Edge.

The Offspring var nok mest kjent på 90-tallet da de tok sin poppete punk til topps på hitlistene, men de lager fremdeles helt ok musikk. Og når de har video med klovner i er det bare å poste i vei her på Pyro-sidene.

Mer Veislakt

Av , 22. March 2015. Postet i Pyro, video

Veislakt fortsetter sin utgivelsesrekke med punkete rogalandsdialekt. Sprenga Vekk Ei Bru er da Veislakts nye singel. Video over.

Love ‘em or hate ‘em

Av , 21. March 2015. Postet i Pyro, video

36 Crazyfists splitter Pyro-redaksjonen i to. Asbjørn har dem i hjertet sitt, jeg plasserer dem et helt annet sted på kroppen. Her er uansett videoen til singelen Swing The Noose.

ts

En av de store har gått bort.

Les mer

Leveranse på høyt nivå

Av , 20. March 2015. Postet i Pyro, video

Den herlige sammensetningen av bandmedlemmer som kaller seg Killer Be Killed spilte for første gang live da de gjorde Soundwave i Australia for noen uker siden, og de utelukker ikke flere konserter. Det er gode nyheter, for debuten til Killer Be Killed var et av våre favorittalbum i fjor. Selvsagt ble det tatt livebilder, og det hele har endt i video til formidable Curb Crusher.

Enslaved goes do-nuts foto Ivar

På den amerikanske landeveien igjen. Endelig nytt reisebrev fra Ivar Peersen i Enslaved.

Les mer

Blant de beste

Av , 19. March 2015. Postet i Pyro, video

Comeback Kid er definitivt blant de beste i hardcore-sjangeren for tiden. Litt old-school, litt metal, litt nynotens, mye godhet. Låten Losing Sleep som nå har fått video er hentet fra fjorårets pene album Die Knowing.

Årets gjennombrudd?

Av , 18. March 2015. Postet i Pyro, video

De engelske karene i While She Sleeps slipper Brainwashed om noen dager, og det kan fort bli årets store metalgjennombrudd. Live er de kickass metalcore, på plate er de allsangvennlige, shred-villige og enormt fett produsert. Når de i tillegg slår til med herlige hjemmevideoklipp som i Our Legacy, da rykker de stadig nærmere hjertene til metalkidsen. Og Pyro-redaksjonen. Sjekk denne herlige videoen, da.

Gode og punkete karer

Av , 18. March 2015. Postet i Pyro, video

Good Riddance er et flott punkband fra USA og de skal snart gi ut sin Peace In Our Time-plate. Smakebit over. I like.