Noen husker kanskje den klassiske videoen til The Darkness der de spiller oppe på et fjell. Denne gangen går de mer maritimt (og ildfullt) i videoen til Open Fire fra albumet Last Of Our Kind som vi gleder oss til at skal dukke opp 1. juni. Artig nok er trommisen som spiller i videoen (og på platen) allerede ute av bandet…

Våre favoritt-refsere i Black Debbath har laget video til den fiffige Dum Dum Minister fra Universell Riffsynsing. Selvsagt er det morsomt.

Stage Dolls med mykhetsnyhet

Av , 25. April 2015. Postet i Pyro, video

Ah… Vi elsker Stage Dolls i Pyro. Saksøk oss om du ikke liker det. Eller vent. Ikke saksøk oss. Nrk har jo ingen penger. Anyway. Stage Dolls har laget en deilig myk sang (selvsagt) til oss. Gammel kjærlighet smadrer ei.

Her er en ny gavepakke til deg. Lizzy DeVine (ex-Vains of Jenna) har fått med seg den like like svenske bassisten Mats Wernerson og nordmennene Eiliv Sagrusten på trommer og Kristian Nygaard Solhaug på gitar. Låter sleazy.

Emosjonelle typer

Av , 24. April 2015. Postet i Pyro, video

Of Mice And Men har en solid porsjon emo i seg, men kan også smelle til med den store gitarlyden. Litt ekstra myke er de i sin nye video, men Of Mice And Men er et av bandene som bringer the rock til yngre generasjoner.

Så langt i år er disse svenskene mitt nye favorittband. Jeg oppdaget dem såvidt via forrige album, The Formulas Of Death, men nå er de i fyr og flamme med den flunkende nye platen The Children Of The Night. Hvordan det låter? Tenk oppnedkors-vennlig 80-heavy, litt gammel death metal, en dose melankoli fra Year Of The Goat og en video full av Bergman-referanser i herlig 4:3-format. Det blir ikke mer retro enn 4:3! Uansett, denne godbiten av en åpningslåt på platen er svensk balsam for ørene når vi nå går inn i festivalsesongen, hvor de spiller på både Tons of Rock i Halden i juni og Beyond The Gates i Bergen i august. Vi anbefaler for øvrig den superlekre doble vinylen Napalm Records ga ut, med tekstbok og flott utbrett og knakende god lyd. #hailsatan

Forfriskende fra Venom

Av , 23. April 2015. Postet i Pyro, video

Venoms nyeste album From The Very Depths var en forfriskende sak for oss som ikke bryr oss om at Venom høres mer punk ut enn black metal i 2015. Smoke er blant de svakere låtene på platen, men det er mystisk nok den Venom fronter med tekstvideo akkurat nå. Venom spiller på årets Tons Of Rock. Kan bli hyggelig.

Superduperband

Av , 22. April 2015. Postet i Pyro, video

ttk

Føler du at begrepet superband mistet litt av glansen? Vel, her glanser det noe voldsomt.

Les mer

Hellyeah med ny video

Av , 22. April 2015. Postet i Pyro, video

Jeg har aldri helt forstått Hellyeah. Vel inneholder bandet meritterte medlemmer, men det har aldri helt løsnet mellom meg og amerikanerne. Det blir for mykt og kalkulert og striglet på feil måte. Men det er bare min mening, kanskje du setter pris på låter som Hush?

Spilleliste Pyro # 655

Av , 21. April 2015. Postet i Pyro, Spilleliste

oz

Ozzy var en av mange flotte mennesker som dukket opp i vår gjestevokalist-spesial. Les hele spillelisten her og hør gjerne programmet i reprise via Nrk P13 mandag fra 17 eller via Nrks radiospiller når du måtte ønske.

Les mer

premier

To Pyro-favoritter har sendt oss premier. Slikt må gis vekk med en eneste gang.

Les mer

silje

Silje Tombre som sang i Blood Command er en av de som dukker opp med andre band når vi kjører ny gjestevokal-spesial.

Les mer

Unleashed in the west

Av , 21. April 2015. Postet i Pyro, video

Gode gamle Unleashed er på gang igjen med albumet Dawn Of The Nine som kommer om noen dager. Defenders Of Midgard derfra har fått tekst-video som du kan se akkurat her og akkurat nå.

Coverdale går bakover

Av , 20. April 2015. Postet i Pyro, video

David Coverdale og hans Whitesnake gir snart ut albumet The Purple Album der de vel skal gjøre låter som Deep Purple gjorde da Coverdale var vokalist. Stormbringer høres helt ok ut i ny versjon.

Nu-metal revival

Av , 19. April 2015. Postet i Pyro, video

Asbjørn spådde det for mange måneder siden. Vi er inne i nu-metalens oppstandelse. Noen band har nektet å gi seg, som Korn og Slipknot, mens King 810 og flere inkorporerer gamle ideer i sin nye musikk. Nå gjør også Coal Chamber comeback, og albumet Rivals dukker snart opp. Dez Fafara og resten av gjengen har også fått med seg selveste Al fra Ministry på Suffer In Silence.

Metal-historikk

Av , 18. April 2015. Postet i Pyro, video

Armored Saint er et av de klassiske amerikanske metalbandene fra 80-tallet, men fikk aldri det gjennombruddet de fortjente, og vokalist John Bush havnet i Anthrax. Men siden 1999 har Armored Saint igjen beveget på seg, og i juni dukker albumet Win Hands Down opp. Her er det litt Maidenske tittelsporet fra det kommende albumet.

Have a Cigar foto Ivar

Ivar Peersen er vår faste skribent når det gjelder Enslaved. Mest fordi han spiller i bandet, men også fordi han skriver fordømt bra. Her er andre og siste rapport fra bandets tur i Amerika 2015. Første del kan du lese her.

Les mer

Lite forandres i Good Riddance-leiren, og det er jeg glad for. Fremdeles standard pop-punk av beste kaliber. Albumet Peace In Our Time kommer snart.

Undervurdert godbit

Av , 16. April 2015. Postet i Pyro, video

Norske Leprous har levert stødig på småproggete metal de seneste årene, men det virker som om utlandet er langt mer interessert i musikken deres enn fastboende i Norge… Uansett har Leprous levert nok en god låt i The Price.

Underlig superfengende

Av , 15. April 2015. Postet i Pyro, video

Her i Pyro har vi hjerte for mang en stilart, og på gode og voksne dager liker vi oss til og med litt Marit Larsen. Hun er flink. Dermed blir det perfekt når Oslo-thrasherne i Shot At Dawn gjør Marit Larsens Under The Surface på flott vis. Medrivende. Vi hadde premiere på låten i gårsdagens sending, og jeg nynner fremdeles på gitarpartiet… Ep-en Legendary kommer i mai.