Forrige album fra Black Stone Cherry var litt traust og tydelig laget for amerikansk radiospilling, men første singel fra kommende Magic Mountain lover godt, selv om denne også lukter litt fm-rock. Det er jo tross alt ikke noe galt med radio-rock, og Me And Mary Jane er langt bedre enn det meste på forrige utgivelse.

Clutch i leire

Av , 17. April 2014. Postet i Pyro, video

Clutch-fan (hvem er ikke det?) Curtis Hein brukte flere måneder på å lage video til låten The Wolfman Kindly Requests der han laget bandet i leire. Med svært stilig resultat, må sies. Bandet likte det hele så godt at de ga det hele ut som offisiell video.

Hellyeah

Av , 17. April 2014. Postet i Pyro, video

Smågode Hellyeah slapp nyss en video til låten Sangre Por Sangre (Blood For Blood) som kommer på bandet fjerde album Blood For Blood i juni.


Mastodon er et av våre favorittband, og vi vet at tusen på tusen av lytterne våre elsker Atlanta-kvartetten også. Så derfor er det en glede å starte påsken med å gi dere denne smakebiten fra det kommende Mastodon-albumet Once More Round The Sun, som slippes i juni. Låten heter High Road, og er en smelldeilig rockelåt proppfull av riff og melodier, ikke ulikt mye av det bandet serverte på The Hunter. Sånn sett litt overraskende, siden vi hadde trodd de skulle progge seg til etter streitingalbumet The Hunter.

God påske med Aborted

Av , 16. April 2014. Postet i Pyro, video

Påsken er en tid for ettertanke og ro. Det bryr ikke Aborted seg om, og drar på med tekstvideo til låten Coffin Upon Coffin. Ikke mye påskestemning der altså… Nytt album The Necrotic Manifesto kommer i slutten av måneden.

Spilleliste Pyro # 602

Av , 15. April 2014. Postet i Pyro, Spilleliste

architects

(Architects på Hove, foto: Tom Øverlie/NrkP3)

Vi fikk besøk av Sindre Solem fra Nekromantheon og Obliteration som tok oss med på en ny reise i undergrunnen, og så intervjuet vi Architects. Hør hele sendingen via Nrks radiospiller og sjekk spillelisten under.

Les mer

Videopremiere fra 1349

Av , 15. April 2014. Postet i Pyro, video

1349

1349 er tilbake, og du kan høre første låt fra albumet Slaves via fersk tekstvideo her.

Les mer

Nekromantheon_Press_2-640x373

Herren til høyre heter Sindre Solem og spiller i både Obliteration og Nekromantheon. Han er vår hovedgjest i kveld.

Les mer

I går var det 1-årsmarkering for dødsdagen til Deftones-bassist Chi, som lå i koma etter en tragisk bilulykke i 2008. Da ulykken skjedde, var Deftones så og si ferdig med albumet Eros, som de umiddelbart låste ned i et hvelv. Men i går dukket denne låten overraskende opp på nettet, postet av vokalist Chino Moreno. Hvordan Smile låter? Som Deftones alltid gjør: seigt, røykfullt, smellvakkert, atmosfærisk og åpenbare hint til såvel alternativ metal som 80-talls popmusikk. Og tekstlinjen “Smile, you’re born again”…vel, den funker.

Fin video, forferdelig sang

Av , 14. April 2014. Postet i Pyro, video

Finske Sonata Arctica er forferdelig klissete i sin nye video og låt Love. Videoen om livslang kjærlighet fungerer, låten not so much.

Dillinger Escape Plan skrev en ny låt, og i stedet for å vente på å putte sangen på sitt neste album ga de ut Happiness Is A Smile på en limitert vinylsingel. Og på video. Kjenner at jeg gleder meg litt ekstra mye til Dillinger Escape Plan spiller på Bergenfest i juni nå…

EdGuy slipper snart Space Police – Defenders Of The Crown og dette er videoen til Love Tyger.

architects

Architects skal bruke 2014 til å ta metalverden med storm. I sommer sveiper de over Slottsfjell. Bleeargh!
Les mer

Krakilske karer

Av , 11. April 2014. Postet i Pyro, video

I Will Tear This World Apart fra Trondheim spiller en knallhard form for metalcore. Ganske stas. Ny video ser du over.

Jøye meg

Av , 11. April 2014. Postet i Pyro, video

Den nye Steel Panther-videoen er ikke for de seksuelt lettskremte, men så heter da også låten Gloryhole. Så lenge Youtube aksepterer videoen må vel også vi kunne poste den…

Endolith fra Tromsø har tidligere imponert oss med sin tekniske halv-industrielle metal, og i påsken skal de spille på årets Inferno-festival. Dermed øver bandet inn det tekniske på forhånd, og slikt blir det video av. Konserten på Inferno arrangeres på Internasjonalen onsdag 16. april klokken 20.45.

machine_head_sentrum_scene-22
Hva er det som skjer i Stavanger? Nå har oljebyen booket metalmonsteret Machine Head til klubbkonsert i august. So…fucking…HEEEAAAVY!
Les mer

Voldsomt på morgenkvisten

Av , 9. April 2014. Postet i Pyro, video

Den siste videoen til Queens Of The Stoneage er relativt full av rus og vold. Sterke saker så tidlig på morgenen.

Helikopter-metal

Av , 9. April 2014. Postet i Pyro, video

Ektomorf fra Ungarn har lånt et militærhelikopter som de står foran i sin siste video fra albumet Retribution. And why not?

steel_panther_asb-640x426

Invasjonsspesial og Steel Panther-intervju. Denne sendingen hadde det meste… Sjekk spillelisten her og/eller hør sendingen i reprise via Nrks radiospiller.

Les mer