Føling fra Howard

Av , 31. October 2014. Postet i Pyro, video

Jeg er litt usikker på om Howard Jones-bandet Devil You Know som han havnet i etter pausen etter bruddet med Killswitch Engage var en suksess eller ikke. Det ble ikke så veldig mye snakk om utgivelsen, selv om Asbjørn prøvde å heie så mye han kunne. Uansett slipper Devil You Know nå video til den rolige It’s Over.

Flott band med nytt navn

Av , 30. October 2014. Postet i Pyro, video

Vi kåret Remorse Is For The Dead til å være et av landets mest lovende band i fjor, men nå har de gått hen og skiftet navn til Timewaves. 7. november slippes ep-en Malady og over hører du en av låtene derfra.

Exodus 2014

Av , 29. October 2014. Postet i Pyro, video

Exodus anno 2014 låter som Exodus anno 1989. Mye fordi Steve Souza er tilbake på vokal, men også fordi hele bandet leverer så det suser på tittelsporet på sin nye plate. Herlig!

Ny låt fra Cancer Bats

Av , 29. October 2014. Postet i Pyro, video

De joviale kanadierne i Cancer Bats har vært Pyro-favoritter siden vi begynte å spille låter fra debuten Birthing Giant, for snart ti år siden. Nå er flaggermusene på plass med Arsenic In The Year Of The Snake, første smakebit (snakebit?) fra Searching For Zero. Albumet slippes i mars 2015, og er produsert av nu metal-ens husprodusent, Ross Robinson.

Spilleliste Pyro # 630

Av , 28. October 2014. Postet i Pyro, Spilleliste

1349

Andreas Kisser fra Sepultura plukket favoritter og vi intervjuet 1349 (bildet). God stil. Hør alt i reprise via Nrks radiospiller eller via Nrk P13 mandag fra 17 til 19. Spillelisten leser du her.

Les mer

Sepultura-Band

En av disse karene i Sepultura er kveldens hovedgjest.

Les mer

Musemenn

Av , 28. October 2014. Postet i Pyro, video

http://youtu.be/xCGR9wEcqZsOf Mice And Men er et av mange band som deler Pyro-redakjsonen i to. Det blir ofte slik med litt myke nye amerikanske band. Asbjørn liker mens jeg er skeptisk. Nå er det ikke bare Asbjørn som liker Of Mice And Men. Forrige video fikk over 2 millioner visninger på Youtube og albumet solgte bra i USA. Nyeste video fra Restoring Force er Feels Like Forever.

Snart Halloween

Av , 27. October 2014. Postet i Pyro, video

Butcher Babies får deg rett i Halloween-stemning med denne coveren av They’re Coming To Take Me Away.

Ekstramatriale fra Carcass

Av , 26. October 2014. Postet i Pyro, video

Alles gamle venner i Carcass slipper nå en ep med låter som ble spilt inn under arbeidet med Surgical Steel mend som da aldri dukket opp på comeback-platen. Surgical Remission/Surplus Steel heter ep-en, og låten Livestock Marketplace kan du høre over.

Gammelpunks med god stil

Av , 25. October 2014. Postet i Pyro, video

7 Seconds har holdt det gående i punkscenen siden tidlig 80-tall og holder heldigvis fremdeles på. Nå er de på en liten rundtur i USA og da fant de ut at de like gjerne kunne slippe en video. Fornøyelig.

Cavalera-brødrene med ny låt

Av , 24. October 2014. Postet i Pyro, video

Cavalera Conspiracy kommer med sitt tredje album Babylonian Pandemonium i starten av november. Et album som allerede er slaktet sønder og sammen i den norske utgaven av Metal Hammer. Selv har jeg ikke hørt platen, så jeg aner ikke hva som gjemmer seg der, men første låt ut er ganske så hard får en si.

Debutanter med god hjelp

Av , 24. October 2014. Postet i Pyro, video

Krokodil har tatt navnet sitt fra det ekle dopet som spiser huden til brukerne (eller noe slikt, er ikke så stødig på nark..), og debuterer veldig snart med albumet Nachash. Bandet består av medlemmer som har vært innom band som Cry For Silence, Hexes, Gallows & SikTh. På tekstvideoen til Sun Riders har de også fått med selveste Simon Neil fra Biffy Clyro på refrenget og videoen er laget av Bleed From Within-gitarist Craig Gowan.

Savn fra Heart In Hand

Av , 23. October 2014. Postet i Pyro, video

Vi har så vidt vært innom Heart In Hand i radioshowet vårt. Vi intervjuet bandet forrige gang de var i Oslo, og nå er de melodiøse engelskmennene snart klar med ny plate som skal hete A Beautiful White. Albumet kommer tidlig i november og første video til tittelkuttet handler om kjærleik og savn.

Motörbåten

Av , 22. October 2014. Postet i Pyro, Reisebrev

testament

Vår eminemte lytter Gaute Tangen er en bereist herre. To ganger har han levert rapport til oss fra Metallicas Orion-festival, men i år reiste han på cruise med Motörhead og venner!

Les mer

Maskeradeball

Av , 22. October 2014. Postet i Pyro, video

In This Moment er snart mer en slags utkledningsarena for Maria Brink enn et metalband. Hvertfall i videoene. Denne videoen er faktisk laget av Maria selv. Låten er hentet fra det kommende albumet Black Widow.

Metal Grashopper del 2

Av , 22. October 2014. Postet i Pyro, video

For en deilig start på dagen. Del to av serien der komiker Dave Hill skal lære seg metal av Phil Anselmo. Fremdeles kjempemorsomt.

Herlige Crowbar

Av , 22. October 2014. Postet i Pyro, video

Crowbar kommer nok høyt på listen når årets album skal kåres i Pyro. Deres Symmetry In Black har vært en favoritt i mange måneder og nå kan vi kose oss med videoen til låten Symmetry In White. Seigt, tungt, skikkelig. Og med Kirk Windstein som kappekledt munk med stigmata. En såkalt must-see.

Spilleliste Pyro # 629

Av , 21. October 2014. Postet i Pyro, Spilleliste

Ester Segarra

Sindre Solem leverte krutt fra undergrunnen og vi intervjuet Rosalie fra Purson. Hele sendingen kan høres i reprise via Nrks radiospiller eller via Nrk P13 mandag fra 17 til 19. Spillelisten kan du lese her.

Les mer

In Flames-vinner trukket

Av , 21. October 2014. Postet i Konkurranse, Pyro

InFlames-2012-Christian_Misje_dsc7083-82811

(In Flames, foto: Christian Misje/Nrk)

Vi ga vekk møte med In Flames.

Les mer

impericon

Terror med venner inntar Oslo. Vi ga vekk billetter. Denne konkurransen er nå ferdig.

Les mer