Pyro-debatt nr 6: Er Megadeth bedre enn Metallica?

46
Skrevet av:
Publisert 6:32 16 July, 2009


Megadeth er aktuelle med nytt album, og dermed har spørsmålet blitt skrevet på tavlen: Er Megadeth bedre enn Metallica?

Den engelske metaljournalisten Dom Lawson har levert en meget velskrevet blogg om Megadeth vs Metallica. Utgangspunktet for denne debatten er at folk må lese hele blogginnlegget, så kan man diskutere saklig under her.

Dom Lawson: Megadeth vs Metallica

For øvrig anbefaler vi at du stikker innom iTunes, Platekompaniet eller noen av de andre digitale butikkene og kjøper Megadeth-singlen Head Crusher.

Kjør debatt!

Tags: , , ,

Del "Pyro-debatt nr 6: Er Megadeth bedre enn Metallica?"
 • Per Ulv

  Kul t-trøye!

 • Totto

  Smått uenig når det gjelder de klassiske albumene, men kan være med på at Megadeth de siste årene har levert svært gode saker. Tenkte faktisk på hvor utrolig tøft det låt da vi spilte Head Crusher på Pyro på tirsdag.

 • Morten S

  Dom Lawson overser (sikkert med vilje) et viktig aspekt, nemlig vokalen. Det er Mustaines vokal som i mine ører ødelegger helhetsinntrykket for Megadeths del. Et Megadeth med en god vokalist kunne kanskje tatt opp kampen med Metallica,

 • Bukkeskjegg

  Sant det Morten S, nå skal jeg ærlig talt innrømme at jeg ikke har hørt på så veldig mye ny Megadeth, men for Hetfields del så har han mistet en del av stemmespekteret han hadde for 10-20 år siden. Han har vel aldri vært kjent for en utrolig stemmeprakt, men det jeg har hørt de siste årene har ikke vært altfor bra. Allikevel må jeg si meg enig med deg.

 • Magnus

  Alt dette blir veldig subjektivt. For meg så er ikke Megadeth sine album like “klassiske” som Metallica sine første 5.

  Hvem er best av Megadeth, Metallica, Anthrax eller Slayer… who cares? så lenge vi får album som DM, og singler som Headcrusher (knallfet!) så er jeg happy!

 • Magnus

  Man må og se på antall band i trash/metal sjanger som ser opp til Metallica og Megadeth… jeg tror flere band ville si Metallica var hoved influence, noe vi kan se utifra antall cover låter andre band spiller (Trivium, Machine Head

 • Jeg hadde faktisk gitt opp Megadeth for noen år siden, men United Abomination er et av de beste albumene som har kommet på 2000-tallet.
  Anbefaler alle å sjekke det ut, Head Crusher er en videreføring av UA.
  Beinharde riff, store refrenger, rasende sinte tekster (der har Lawson et veldig godt poeng) og en edru Mustaine som vil vri om halsen på hele verden. Rett og slett en klassiker.

 • Roy

  Jeg hadde også gitt opp Megadeth for noen år tilbake. Etter Cryptic Writings i 97 var det tre svært svake album som så dagens lys. Men med Abominations viste Dave at Megadeth slett ikke er dødt, og jeg gleder meg som en dompap til juleneket for å høre Endgame. Jeg er også av den oppfatning at albumet Rust in Peace er fullt på høyde med Justice og Puppets av Metallica. Når det gjelder Metallica så hadde vi vel noen og enhver gitt dem opp etter Load og Re-Load, etter St. Anger hadde jeg definitivt gitt opp. Men som Megadeth med Abominations leverer Metallica et kanonalbum i Magnetic. Er de gamle eldst? Eller er det jeg som begynner å bli gammel? 1975

 • Tertitten

  Jeg slenger meg ikke inn i diskusjonen egentlig da det er så utrolig subjektivt, men noen synspunkter har jeg jo, for meg personlig så har en del av Megadeth’s album mer “replay-value” en hva noen av Metallica’s skiver har (som load, reload st. anger osv).. Megadeth har også generelt bedre tekster syns jeg (selvom Metallica også har nok av bra tekster), og har begge beina planta godt i Trash Metal sjangeren fremdeles.

  Nå skal Metallica ha for deres 2 siste skiver som er ett godt forsøk på å finne vegen tilbake til Trash igjen, St. Anger er i utgangspunktet full av gode låter, dessverre så er ikke lyden 100%, Death Magnetic er også mer Trasha og ett godt album.

  Metallica har vel gjort fler klassikere en Megadeth kanskje (kommer jo an på øyet som ser) Men de skivene til Megadeth som regnes som klassikere er bunnsolide, så hvem er best ? god if I know….

  Akkurat nå foretrekker jeg Megadeth, men det kan fort forandre seg, jeg nyter de begge for alt de er verdt 🙂

 • Jørn

  Har nå lest bloggen, artig lesing, og jeg er enig i mye selv om jeg digger Metallica mest av alt. F. eks. er Some Kind of Monster noe av det pinligste jeg har sett. Load og Reload hører jeg sjelden på selv om de er ganske gode, St. Anger vil jeg ikke snakke om, og lyden på Death Magnetic får ørene mine til å blø.

  Men… Jeg forstår ikke hvorfor akkurat Megadeth og Metallica skal sammenlignes. Man kunne like gjerne sammenlignet Megadeth og Pantera. Forskjellen er nesten like stor.

  Megadeth, Slayer, Anthrax og Metallica nevnes ofte sammen når det snakkes om thrash. Men Metallica har etter mine ører aldri konkurrert i samme liga med noen av de andre. De andre er seriøs thrash, hverken mer eller mindre. Metallica er mer enn som så. Tenker da spesielt på Ride og Master som er helt unike album – det er mye mer enn thrash, og det skal vi kanskje takke Cliff Burton for. Uansett bassist, uansett album: Metallica høres ikke ut som andre band, og takk for det. De har ikke sverga på at de skal være strictly thrash til evig tid, noe som blant annet ga oss Black Album. Tyngre enn bly, milevis unna thrash, og feitere enn det meste. Det ga oss også flere overlegne balader. Folk rynka på nesa i 1986 og lurte på hvorfor i helvete det var akustisk intro på Battery, men jeg ser ingen sutrer over det nå. Vi tar det bare for gitt at det er slik. Jeg sier ikke Metallica er best fordi de hadde akustisk intro på ei låt, men fordi de revolusjonerte metall. Det er ihvertfall slik det ser ut herfra, og jeg har faktisk prøvd å fjerne skylappene for anledningen.

 • JOnas

  eg gadd ikkje lese alt som er skrevet over meg så beklager hvis eg gjentar noe men i musikk handler det ikkje om kem som er best, unless det er teknisk man ser på det, men det handler om smak. selvom man liker et band bedre enn et annet er ikkje bandet nødvendighvis bedre. så eg blir litt provosert av artikkelens tittel

 • totto

  Jeez. Det er alltid moro å diskutere hvem som er best og ikke best. Poenget er jo å ikke ta det veldig alvorlig. Noe definitivt ikke Dom Lawson i sin blogg gjør.

 • Tertitten

  En ting jeg ikke riktig forstår er at folk henger seg opp i teknikken til LU.
  OK gubben er ikke verdens beste trommis rent teknisk, det er ingen som påstår det, men gubben er jo kreativ, altså han har jo skapt fete beats i fleng, og hans kreativitet preger mange av Metallica’s låter, dette må da for pokker gjøre han til en god trommis ?
  Kreativitet må da være minst like viktig som teknikk ?
  Hva hadde Portnoy vært om han ikke også var kreativ ?

  La oss se bort fra St Anger og DM, og se på de tidligere låtene, til og med de låtene på Load/Reload som er nogerlunde bra (de er få) er bra nettopp pga kreativ tromming fra LU. For meg er dette minst like viktig som rent teknisk skill.

  Å si LU ikke er en bra trommis funker ikke, rett og slett på grunn av hans kreativitet som ofte gjør metallica’s sterkeste låter til nettop det, sterke låter!

  Å sammenligne band rent ut fra ett teknisk nivå er for meg uvesentlig, jeg forstår jo hvorfor det gjøres, men er det viktig ?
  Er det virkelig viktig hvilket band som spiller de mest tekniske riff linjene, hvem som kan synge over ett vidt spekter, hvem som har best teknisk trommis, hvilken bassist som spiller de mest teknisk krevende linjene ?
  For meg så er musikken og uttrykket viktigst og der syns jeg Megadeth er best, men er uvesentlig, poenget er at det tekniske interesserer meg midt der bak og at Megadeth gir meg det jeg vil ha, Trah som sparker der bak, med en vokal som ikke er verdens beste teknisk, men helt klart noe av det mest uttrykksfulle du kan finne innen Trash!

  Om jeg ønsker å høre virkelig teknisk musikk for å beundre setter jeg på noen av de sterkeste BM bandene eller kanskje til og med Dream Theater… Når jeg ønsker å sitte med autopilot på headbanginga og få ett spark bak setter jeg på enten Metallica eller Megadeth

  Urk, litt tidlig for meg å prøve å skrive sammenhengene (ble noen øl for mange i går)

 • JOnas, om du ikke gidder å lese bloggen eller innleggene til folk, så er det ikke vits å skrive noe heller.

 • Props til tertitten for argumentet om LUs kreativitet bak trommestolen! Der fikk i allefall jeg noe å tenke på

 • Pepper

  Morsom debatt! Men for det første synes jeg at bloggen virket ganske useriøs:

  -“I realise that there will be lots of people who think that Countdown was “too commercial” and “not thrash” and “lots of other stuff that only morons ever mention”.”
  Ok, dette er greit nok. men så kommer han med:

  – “All these people are fools and should be killed.”, kanskje det bare er meg, men jeg synes det bare blir dumt og ødelegende at han skal spre død og fordervelse over folk som ikke er enige med hans meninger.

  For det andre synes jeg det ble ekstremt subjektiv da han bare dro fram punkter som Megadeth vant på!
  Metalmusikere skal ha langt hår, alle i Megadeth har det. Rockestjerner skal også ha tatoveringer, og hvis jeg ikke tar helt feil har James flere tatoveringer en Dave? Ett poeng til Metallica.
  Pluss det faktum at Metallica har hatt verdens desidert beste bassist (Ops, litt subjektivt fra min side også), ansvarlig for geniale bass linjer og melodier på de tre første albumene, eller burde jeg si klassikerne sine. Jeg snakker selvfølgelig om Cliff Burton (R.I.P.). Kun ei eller to setninger er dedikert til denne mannen!
  Dessuten vil jeg si at Kirk er på ca. likt nivå som Dave hurtighetsmessig og teknisk sett. Hør f. eks. på Damage Inc. soloen, eller Puppets soloen, temmelig kjappe saker!
  Også dette vokalmessige. James har en mer lytte vennlig stemme en Dave. Selv om jeg synes Dave har en kulere og særere stemme en James, som passer Megadeth perfekt. Veit egentlig ikke helt hvem som vant den debatten. Uansett, dette ble ikke nevnt noe om!

  Når dette er sagt tror sikkert alle at jeg liker Metallica foran Megadeth, noe jeg ikke gjør. Synes bare at innlegget framstilte Metallica på en dårligere måte

  Jeg liker Megadeth best, mest fordi de har vært mye mindre “tilgjengelige”, og sære (Mye på grunn av Daves vokal!) enn Metallica. Begge er, fantastiske band men på litt forskjellige måter, etter min mening!

 • Tertitten

  Det verste er jo at dette kunne ha vært en reel blog.
  Jeg mener dette kunne ha vært bloggen til en eller annen die hard fan, til og med kunklusjonen om at Megadeth er kulere fordi Dave fremdeles har langt hår kunne vært med i denne “reelle bloggen” Derfor kan nok folk som ikke kjenner til Dom Lawson (som seriøs musikk-journalist) tro at dette er døds seriøst..

  Selv har jeg overhørt mang en debatt om Metallica/Megadeth opp igjenom tiden hvor folk har latt hjernen være mutters alene og slengt fra seg noen av de mest idiotiske argumentene jeg noen gang har hørt…

  Jeg husker også når Metallica klippet seg så var folk plutselig ikke fans lenger “åhh de er så mainstream ass, de har faen meg klippa seg ass… LOOSERS!, POSERS” alt mulig idiotisk tull bare for at de snaua seg. Med fare for å virke arrogant, skal vedde på at flere av brukerne her og pyros lyttere sa dette!

  Jeg er også dritt lei folk som f.eks liker Dream Theater og annen avansert metall fordi “de folka er så utrolig tekniske” sånne folk som dere gjør meg kvalm, choke on a chicken bone and drop dead!
  Dere folk er virkelig ødelagte om dere ikke kan nyte musikk for hva det er istedenfor hvem som har raskest armer, hvem som har raskest og mest avansert pickup teknikk osv osv.. blæææ

  La musikk være musikk for pokker, ikke plukk det fra hverandre!
  Noen ganger savner jeg 80 tallet hvor Kiss, The Ramones osv band som var relativt u-tekniske ble bare nytet for hva det var… Musikk!

  Samme slags tullinger er det som mener Death Magnetic er en dritt skive helt enkelt fordi skarpen til LU gjør at det “blør i øra”, “å den skiva er så overprodusert, den er bare dritt!” osv osv og enda mer intelligente argumenter.
  Slakter skiva og nekter og se videre på materialet Metallica faktisk leverte med DM, ta av skylappene folkens og innrøm at det faktisk er en del knallsterke låter her! Ja skiva er overprodusert, skarpen gjør at det blør i øra, hva så ? hva du har i hånda er hva du har i hånda, godta at skiva er som den er, svelg kamelene og faktisk se på hva som er igjen av det du har i hånda.
  Det med DM er bare ett eksempel av mange på hvordan til og med “seriøse” musikk journalister (akkurat som her på pyro) velger å slakte skiver på idiotisk grunnlag. Det er greit, sikkert veldig viktig for mange, kvalitet på lyd osv, det er det for meg også, men hopp ikke over alle andre kvaliteter ved en skive kun for letthetens skyld. Bruk hue å øra.

  Ja ja, mye skitsnakk seint på nattan, men det finnes en hel del metal folk som er så utrolig elitiske og provoserende at det ikke er sant en gang, personlig tror jeg en hel del metal folk er narsissister 🙂

 • Tertitten

  hmmm, jeg gjentok meg visst selv i forhold til min nest siste post og min siste post, beklager det 🙂

  Er også litt væl aggressiv også, beklager dette også.. Forklaringen er at jeg nettopp har hatt en diskusjon om emnet og er fremdeles gira, så om jeg støter noen så beklager jeg (men står for hva jeg sier)
  🙂

 • Tertitten.

  Don Lawson skrev en rasende morsom blogg om Megadeth/Metallica. Det bør være ganske enkelt å forstå ved første gjennomlesing. Han mener SELVSAGT ikke at folk skal bli drept fordi de er uenige med ham.

  Både Megadeth og Metallica er legendariske band, men Metallica-fans trenger å roe seg litt ned og ikke hisse seg opp over den minste, lille kritikk.

  Husker da Torgrim Øyre anmeldte Valle Hovin-konsert til en 5-er, og Metallica-fans klikket i vinkel fordi han skrev noen små kritiske detaljer.

  Og det må da kunne gå an å AV OG TIL trekke på smilebåndet av Metallica-kritikk? Det med håret var i hvert fall dødsmorsomt, eller hur?

 • Tertitten

  Asbjørn, er jo helt enig med deg og alt du sier.
  Poenget var jo bare at diehard blod fans nok kanskje har problemer med å innse ironien og spøken i det hele, selv har jeg ikke det og holdt på å le meg skakk, men jeg mener også at dette kunne like gjerne ha vært en alvorlig blog, for noen folk kan virkelig tenne på alle plugger når de prater om sin lidenskap og lett glemmer å bruke hodet.

  Er fult for Metallica kritikk, har selv kritisert de for noe av det senere materialet deres, som Load/ReLoad og St. Anger. St. Anger hatet jeg en stund, første dagen jeg kjøpte skiva ble jeg så frustrert at jeg rett og slett heiv hele skiva ut av bil vinduet og forbannet Metallica. Nå syns jeg forresten skiva er OK.

  Humor må til en gang i blant, og han gjorde en bra jobb med det, men ingen må jo bli overrasket om det faktisk blir en del diskusjoner ut av det etterpå ? Ihvertfall ikke når poengene kunne ha vært reelle og argumentene hans er argumenter vi selv har hørt mange ganger. Det er jo faktisk ett snev av sannhet i det han sier, en om aldri så lite 🙂

  Som han selv sier, meningen var også å provosere, tydeligvis lyktes han med det, og det er dette jeg liker best ved bloggen, at den også provoserer såpass at die hard fansen kommer ut av sine skall og tar helt av, og der ligger mye av det jeg forsøkte å få frem i min seneste post.

  Selv om det er uvesentlig er jeg nok mer Megadeth fan en Metallica fan, helt enkelt fordi jeg liker Trash som sparker der bak, og ikke trash som pirker meg på skulderen.:) Men jeg elsker begge banda
  Og respekter James Hatfield og Kirk Hammet noe utrolig for at de i det hele tatt orker å være i nærheten av Lars.

 • Vebbis

  Svar til Tertitten angående Lars Ulrich:

  Jeg er en kjempestor Metallicafan og synes alt de gjorde i studio frem til ’88 er helt utrolig bra. Liker Black Album og noe fra Load og Reload og, men så stopper det brått for min del.

  Jeg liker veldig godt hva Lars har gjort trommemessig og ut fra studioalbumene så er han en relativt kreativ trommis som spiller bra og har sannsynligvis gjort mye for arrangering osv. av Metallicas sanger. Hadde jeg kun hørt studioalbumene hadde jeg ikke sagt noe på han.

  Men nå har jeg selvsagt hørt de live og det er her problemet kommer. Han spiller så lite tight ofte at det er en skam. Basstrommene mestrer han ikke i det hele tatt og skarpen hans detter ut i store deler av partier hvor den raske thrashrytma går (ref. f. eks. Fight fire with fire nå sist i spektrum). En trommis sin jobb er å holde takta på plass og de andre medlemmene skal følge trommisen. Det som da provoserer meg veldig er når jeg ser på dokumentarer om de, og han sier han ikke øver uten at resten av bandet er der, de bruker to mnd ekstra tid i studio fordi Lars ikke kan sangene (fordi han ikke gidder å øve). INGEN trommiser er så gode at de ikke trenger å øve. Og det værste er jo at han blir jo ikke bedre heller… når har han spilt trommer i 30 år.. skulle tro han begynte å bli stødig snart.. men det beste jeg har “sett” av han er live shit dvd’en. Der er han mer stabil og holder bra tempo hovedsakelig.

  Så det er hvertfall grunnen til at jeg gir han mye pepper. For live synes jeg rett og slett ikke han gjør jobben sin i det hele tatt. Blir som en vokalist som synger surt stort sett hele konserten.. er det en god vokalist? Selv om han har syngi bra på album?

  Håper ingen hater meg for detta.. hehe.

  Det dere i stedet kan gjøre er å stikke inn på http://www.myspace.com/inquested og høre litt norsk metal om dere vil.
  Knallbra 🙂

  Hilsen Vebjørn.

 • Vebjørn: Jeg er enig med deg. Synes LU blir en stadig svakere trommeslager, og da hjelper det ikke at han var kreatov for 20 år siden.

 • Tertitten

  Vebbis, har desverre ikke sett Metallica live så dette viste jeg ingenting om (vel jeg har jo hørt dette før), men dette blir vel akkurat som Red Hot Chilli Peppers og Anthony Kiedis.
  Anthony Kiedis er virkelig en utrolig dårlig live vokalist, ihvetfall de gangene jeg har sett de live har han vært fryktelig dårlig, har sett de 3 ganger, 1 gang i sverige, en gang i norge og 1 gang i Amsterdam, hver gang har jeg blitt sjokkert av hvor tragisk han har vært, kanskje har jeg bare vært utrolig uheldig, ikke vet jeg.

  Poenget er, noen band er best i studio, muligens er metallica et av de banda, ihvertfall med LU og jeg er enig i at det er tragisk, men jeg syns allikevel ikke at han skal slaktes, på samme måte som Anthony Kiedis ikke slaktes, det var vel det som var poenget mitt

 • KillerK

  Hvorfor skal ikke Large Oilrig slaktes for skortende trommeferdigheter? Særlig siden de stadig blir verre og verre som et naturlig følge av framskreden latskap.

  Har vært Metallica-fan siden 1985, men etter Master.. har de skuffet hver eneste, jævlige gang. Og det begynner å bli endel år og småfæle skiver siden da. Trodde vel at de ikke kunne synke lavere nå, men den siste driten (Death Magnetic? Hva i helvete er det for en lam tittel!?) er nok det verste jeg noensinne har hørt. Og det sier i grunnen litt når den følger St.Anus’ slimete spor. Og så har de jo jaggu meg blitt emo også! “Suicide & Redemption”, “The Day That Never Comes” “My Apocalypse”? Softgun Bullet For My Valentine ville skammet seg over disse titlene. Dessuten: som om de to første ikke var ille nok, ladies & gentlemen, I give you “The Unforgiven3”. Som høres ut som et kjipt ps2-spill om vampyrer, dansker og andre blodsugere.

  Etter før nevnte Anus makter jeg ikke å høre på de gamle Metallica-skivene heller. Det eneste jeg hører der er lyden av sell-out og skeive rytmer som irriterer meg mer og mer og mer og mer… you get the picture.

  Megadeth på den andre siden. Der snakker vi. Utrolig undervurdert. Kjip, men veldig kledelig vokal. Kjip, men veldig kledelig vokalist også. At han også er en helt enorm gitarist, både lead(hallo Kirk) og rytme(heisann-sveisann, Jaymz) veier jo opp litt. Som en bastardsønn av Michael Schenker (før ’82, vel og merke) og Malcolm Young.

  De fem første skivene er alle klassiker. Cryptic er grei nok (“She Wolf” eier, “I’ll Get Even” drypper av bitterhet og ondskap), de to neste er rass, The System Has Failed er FANTASTISK!!! Ved siden av Anthrax’ We’ve Come For You All beviset på at det går an å lage voksen thrash. Dvs. oppegående tekstmessig og med uant dybde musikalsk sett. Hater forresten United Abominations, tror det er den eneste skiva jeg vil putte i samme bås som AC/DC’s fryktelige Fly On The Wall. Altså i totalsugendealbum av GIGANTISKE band-kategorien.

  Men nok svada. ‘Tallica sux, ‘Deth roxx! Over til Bislett.

 • KillerK

  P.S. Glemte rent Youthanasia! Det var ikke pent. Fy skamme seg(meg)! Knallskive. Hallo!!!

  P.P.S. Hvis noen virkelig har lyst til å høre ‘Deth på sitt råeste, anbelfaler jeg dette frekke opptaket: live in Berkeley, CS, USA 18. April 1984. Det aller sjukeste er at på 2. gitar har vi herr Kerry King. Wo og indeed HOOO!!!

  Her får vi servert så og si hele debuten, 5 fra den neste(“Conjure Me” er “The Conjuring”, selvsagt og “Next Victim” den helt superbe “My Last Words”, verdens beste thrash metal-låt, damnit!) og en som endte opp på tredjeskiva(“Burnt Offerings” er “Set the World Afire”, nok en goddamn classick, right? Right!).

  Dette opptaket er altså mere enn ett år eldre en debuten og allerede hadde Davey-boy nok låter til sitt tredje album. Og tenk på alle de riffene, soloene og melodiene Metallica-grabbarne stjal fra ham, og brukte på sine tre første plater… Kreativiteten og bitterhetens beger flommet over på denne tiden. Yeah!

  Sjekk tracklisten, folx!

  1. Intro (Am I Evil?)
  2. Burnt Offerings
  3. Chosen Ones
  4. The Skull Beneath the Skin
  5. Conjure Me
  6. Looking Down the Cross
  7. Last Rites / Loved to Deth
  8. Next Victim
  9. Quicksand (instrumental)
  10. Bad Omen
  11. Devils Island
  12. Mechanix
  13. Crowd (“Kirk Hammett sucks” chants)
  14. Announcer
  Encore:
  15. Rattlehead
  16. Good Mourning / Black Friday / Announcer

 • Mosher

  Utrolig fete innlegg Killer. Selv om jeg liker Justice da, og kan styre meg for Megadeth mellom 92 og 02. Så er jeg enig i det meste.

 • KillerK, finnes dette som bootleg?
  Ser du nevner My Last Words, men den står ikke på setlisten du legger ved?

 • KillerK

  Dette er i aller høyeste grad en naughty boot, ja, Asbjørn. Og på DVD, no less. Bildekvaliteten er såpass rævva at man såvidt kan skimte at Kerry spiller en B.C.Rich-gitar, men lyden er a-okay. O.K.+, ville jeg sagt.

  “My Last Words” het “Next Victim” på den tiden. Nevnte det oppi tiraden en plass, men det drukna nok i orddiareen… hehe.

  (ellers kan du jo sjekke mere HER: http://www.bootlegs.ws/mega/mega84-04-15.html)

  @mosher: takker for de nice ord, man. Bra at vi er (nesten) enige. Justice traff meg aldri, men “Blackened” er jo fantastisk da.

 • Mosher

  Fant greia på youtube, utrolig fett. Skulle ønske noen låt sånn idag.

 • KillerK

  Ble litt skuffa når jeg sjekka YouTube-versjonen. Bildet er ørlite grann tydeligere, men lyden er en god del verre en på DVD’en jeg har.

  Men for all del, energien er til å ta og føle på.

  “My Last Words”:

  Fant også en killer versjon av samme låt med Poland og Gar:

  Legg spess merke til at Dave synger like jævlig live. Ikke noe juks og fiksfakserier i stusio, altså ;P samt at soloene på disse to versjonene er sykt fete da. Jeg hadde nær sagt sagt at det var opplagt.

  En liten bonus:

  Artig å høre KK og Mustaine spille litt harmonier. Og ligner ikke introet her på “One” (og by default, “Californication”? Urk) Hmm, har Large hørt på ‘Deth-bootlegs, mon tro?

 • KillerK

  P.S. Der fant jeg en versjon med bedre lyd og bilde også. Lasta opp av en fyr med det kjekke navnet MetalMonster34.

  Men nok spamming. Rattle your goddamn heads.

 • ole magnus

  ikke faen. metallica er og blir best

 • kim andré

  Han suger, metallica er best!

 • gud

  Metallica nå for tida er døllt, selvom konsert blir jævlig fett. Derfor er Megadeth anno 2009 bedre enn Metallica anno 2009. All in all er Metallica bedre fordi de har album som Kill ‘Em All, Master of Puppets og Black Album.

  Death Magnetic!? Tittelen sier sitt …

 • Daniel

  Enig med gud. Er egentlig ikke så fantastisk glad i noen av bandene, men ingen tvil om at hvert fall Endgame kjører ei kald forepølse oppi analen på Lars Ullrich & co med deres Death Magnetic.

 • Stian Økland

  leser at folk mener at hr. Ulirch er kreativ på trommer. fordet om han “slår av” skarpen på st. anger betyr ikke at han er kreativ.. har hørt min del av metallica og har forgudet de, men har aldri hatt inntrykket av at Lars har vært kjempekreativ. Han gjør jobben sin på plater godt nok, men live har jeg hatt litt annet inntrykk av han. nok om det.

  forskjellen på megadeth og metallica er at megadeth har hatt en del utskiftninger underveis og dermed har fått inn ny entusiasme, mens metallica har stått ved hele veien utenom noen basskifter som måtte gjøres. Metallica har dermed dannet et nærere forhold til sitt publikum siden de referes til som en GRUPPE, mens megadeth har desverre blitt “dave’s prosjekt” ut i fra mitt ståsted (nå er dette for all del en relativt subjektiv oppfattelse av det hele).

  Mens megadeth har vært i øvingslokalet og snekret nye låter de siste årene og øvd på gitar når de kom hjem til mamma, så har Kirk Hammet vært og surfet på hawaii, Lars u. har malt bilder og snakket høyt og lavt om mangt, James har vært med familien og kjørt tøffe biler. Robert har sikkert vært flink gutt og øvd flittig og mye men som kjent så har bassister lite gjennomslagskraft i et band (høhø).

  Personlig ville jeg kanskje sammenlignet metallica med the beatles; fantastisk flinke låtskrivere på topp og sterke personligheter mens megadeth kanskje kan sammenlignes med velvet underground; fantastiske låtskrivere, et greit antall utskiftninger og noen intrumentalister av rang (John Cale som kom til usa for studerer modernistisk klassisk musikk=holy moses).

  don’t shoot the writer.

 • Stian Økland

  også kan jeg legge til med sammenligningen med the beatles og velvet underground er at the beatles hadde legendariske vokalister på samme måte som james som på sitt beste kanskje er en optimal rock/metall-vokalist. Velvet underground med lou reed som vokalisten har kanskje ikke vokal som det sterkeste kortet (Lou har en PHET stemme! don’t get me wrong. men kanskje ikke like stødig på “foten” som billevokalistene), da kan man sammenligne med dave m. i megadød som av og til blir uglesett på sine vokale prestasjoner..

  nok av meg. hei

 • gud

  Jeg syns Lars Ulrich er en arrogant gnom med dritstygg engelsk. Men jeg har respekt for ham! Ikke fordi han er så god på trommer, han er egentlig ganske dårlig, særlig live, men han er sjef i bandet og han har vært limet som har holdt Metallica sammen opp gjennom årene.

  Metallica er metallens Rolling Stones, så jeg driter litt i om det nye materialet deres ikke er så bra. De er fremdeles guder.

 • Ozzy Bredesen

  Må si meg enig med ”gud” og fler her inne. Lars er kanskje ikke verdens beste trommis, James har kanskje ikke verdens beste stemme, Men det er disse som har lagt opp til verdens største og mest kjente Metal band gjennom tidene. Megadeth er et sinnsykt bra band, men kanskje ikke like publikums vennelige som Metallica med dophuet Mustaine i spissen. Det kan også ofte virke som Metallica har lagt opp, spiller inn sanger bare for og gjøre det. Men Metallica har eurobra hjertet mitt.

  Ser fram til april.
  Metallica for alltid.

 • Ozzy Bredesen

  Men Cred til Megadeth for End Game, knall album.

 • Dagfinn

  Kunne ikke vært mer enig med Jørn. Metallica er noe for seg selv. Noe helt fantastisk. Jeg liker musikken til Megadeth (selv om jeg til tider ikke tåler trynet til Dave), men for meg kan de ikke sammenlignes med Metallica.

 • Charlzhen

  Intressant lesning.

  Helt personlig så liker jeg de første 5 til Metallica godt, kunne jo mer eller mindre alle låtene på bassgitar en periode (litt Burton-fan ja.) men i den senere tid så har Megadeth vokst på meg. Første albumet som fenget meg der var “Countdown…” og senere Youthanasia, kjøpte de med det samme de kom ut, men også “Rust..” og “Peace sells..” har truffet riktig.

  Og når jeg sjekker hva jeg har hørt mest på totalt sett ender jeg opp med Megadeth på toppen. Dave leverer varene til stadighet. Og så har han sånne fine låter på samlere som “Angry Again” og “99 ways to die”.

  Personlighetsmessig så gir jeg egentlig beng, Dave virker som en serdeles lite sympatisk kar utad, og det gjør tidvis Lars og James også Men hvordan er David, Cliff og Jason? Det er de jeg kunne ha tenkt meg å snakket med.

  Så jeg sitter vel egentlig på gjerdet, men har beina på Megadethsiden. Ihvertfall frem til Metallica leverer varene igjen…

  Dette skrives av en som er PANTERA-fan… (forresten, Dime ble spurt om å begynne i Megadeth rundt den tiden Marty ble hyret..)

 • Sebastian

  Flott at denne fine diskusjonen har blusset opp igjen.

  Dog er det bare én fasit her og den nailer Lawson på punkt ni; Megadeth har langt hår. Punktum. Pepper sitt tattis argument er historieløst, da dette er ikke like rotfestet i metal som langt hår. Vet at Cliff hadde en fin en, men Hetfield fikk vel sine samtidig som Lars og Kirk begynte å bruke eyeliner….

 • Pingback: NRK P3 – Pyro » Pyro-debatt nr 7: tiårets beste plate?()