Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Radioresepsjonen tilbake på jobb

72
Skrevet av:
Publisert 14:50 5 august, 2013

Om én uke, mandag 12. august, starter Radioresepsjonen-høsten 2013 på NRK P3, og Steinar, Tore og Bjarte har sin første RR-sending på nesten åtte måneder.

Steinar: Det stemmer, og i dag er det første dag på jobb etter sommeren. Den har vi til nå brukt på å spille inn en ny trailer, altså en egenreklame, for radioprogrammet vårt. Opptakene har vi sendt til en som heter Børge, som skal redigere den nevnte traileren ferdig. Børge jobber på NRK Tyholt i Trondheim og er en av Norges fremste på sitt felt. Han bor sannsynligvis i Trondheim.

Tore: I hvert fall i Stor-Trondheim.

Bjarte: Ellers har vi egentlig bare møtt hverandre og snakket litt sammen. Jeg har fått to tjukke tomler ned for min mulige plan om å kjøpe en Honda Element, som er en bil, og jeg har sjekket at printeren fungerer. Det må jeg gjøre for å få ro i sjelen. Jeg vil nødig stå der, rett før sending neste mandag, med en ikke-fungerende printer.

Tore: Og vi har spist lunsj, selvfølgelig. Jeg gikk for tre brødskiver: én med egg, kaviar og gulost, én med gulost og én med brunost. I de små ostepakkene i NRK-kantina er det to gulostskiver, men bare én brunostskive, noe som er et mysterium.

Steinar, Tore og Bjarte på verandaen. Solbrillene Tor har på seg har han kjøpt av Bjarte for 500 kr. De var litt for store til Bjarte, og Bjarte har gått tilbake til sine gamle, mer passende briller. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Steinar, Tore og Bjarte på verandaen. Solbrillene Tore har på seg har han kjøpt av Bjarte for 500 kr. De var litt for store til Bjarte, og Bjarte har gått tilbake til sine gamle, mer passende briller. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Steinar: Riktig. I samarbeid med kantina, som stilte med råvarene, lagde jeg meg en salat. Jeg tok litt av omtrent alt som fantes i salatbaren, bortsett fra artisjokker, til og med vannkastanjer, tok jeg, pluss to bløtkokte egg, Chili explotion og pasta.

Bjarte: Er pasta egentlig salat?

Steinar: Det er en del av salatbaren i hvert fall.

Tore: Det synes jeg er å lure karbohydrater inn bakveien, hvis det er lov å si.

Steinar: Munnen er vel strengt tatt hovedveien for karbohydrater.

Bjarte: Hehe. På meg ble det tre knekkebrød: ett med brun- og to med gul- eller hvitost og marmelade, pluss to bløtkokte egg.

Tore: Bolemat, som vanlig.

Bjarte: Ja.

Steinar: Resten av dagen skal vi bruke på å snakke litt om humorerfaringer, hva vi har gjort siden sist. Bjartes Gollum-sketsj fra tv-programmet Underholdningsavdelingen skal vi for eksempel snakke mye om …

Tore: … Og kanskje at jeg har spilt i en sit-com, som ikke har kommet på tv ennå. Om den kan jeg si at det kommer til bli familieunderholdning for hele familien, ikke noe smale greier. Jeg spiller en køddete karakter som heter Frode Pedersen, ikke Torry Pedersen, slik jeg ønsket. Han har to unger og er sammen med Pernille Sørensen, eller en karakter spilt av Pernille Sørensen. Lisbeth heter hun.

Bjarte: Salander?

Tore: Hehe.

Steinar: Hun heter Lisbeth Salander, og du hater henne, du hater kvinner.

Tore: Hehe.

Steinar: Jeg har spilt inn en ny sesong av Lillyhammer. Den skal hete Lillyhammer sesong 2, og karakteren min heter fortsatt Roar Lien. I tillegg kommer filmen «Mormor og de åtte ungene» snart ut. Jeg danser i denne filmen, som er en musikal, og jeg er forberedt på mobbing.

Tore: Det bør du være. For bare det lille jeg har sett legger grunnlaget for en hel masse mobbing.

Bjarte: Jeg har spist hamburger på Jafs på Kongsberg flere ganger.

Steinar: Jeg har spist på Max i Kjellstad-krysset i Lier.

Tore: Jeg og!

Steinar: Rart vi ikke møttes.

Tore: Også både kan og bør jeg fortelle at vi fløyet helikopter. Det skjedde i mitt utdrikningslag, som forresten ikke betyr at jeg skal gifte meg. Men hvis jeg skulle ha giftet meg, kan du si at Steinar skulle ha vært forlover, og at vi har fløyet helikopter.

Steinar: Jeg har et bilde av oss foran helikopteret:

Tore, Steinar og Bjarte foran et helikopter. (Foto: En Steinar kjenner)

Tore: Tenk hvis det lille helikopteret hadde kræsjet med oss tre inni. Det hadde vært synd både for de nærmeste og for lytterne, mest for lytterne, sannsynligvis.

Bjarte: Jeg skrev testamentet mitt i en SMS og sendte det til min samboer Cato før turen.

Steinar: Hvis vi hadde omkommet: Hadde det da vært hilseprotokoll på VG Nett? Hadde man kunnet se våre liv i bilder.

Tore: Jeg vil dø alene, slik at det blir mitt liv i bilder, ikke bare bilder hvor jeg er sammen med dere.

Steinar: I morgen legger vi ut på en ny reise. Vi skal på seminar, og i år drar vi til Rio de Janeiro, neida, vi drar til Stokkøya i Trøndelag, for der har sjefen vår, Vilde Batzer, sagt at det er fint. Det er langt som faen, og de har badestamp der, men personlig skal jeg nok ikke opp i noen stamp.

Bjarte: Ikke jeg heller. Jeg og Steinar deler et stamp-hat.

Tore: Da får jeg bade alene, eller sammen med Vilde Batzer, da.

Bjarte: Du kan få fotsopp, jeg er sikker på at du kan få fotsopp.

Tore: Da kan du vel få fotsopp i Frognerbadet også, da?

Bjarte: Ja, du finner meg ikke i Frognerbadet, for å si det sånn.

Steinar: Stamp er et ekkelt bad, det er et seksuelt bad. Jeg liker det rett og slett ikke.

Tore: På seminaret skal vi i hvert fall diskutere spaltene i programmet, gamle som nye. Jeg mener vi bør ha en sosiale medier-spalte, nesten som Current Affairs/Aktualitetsmagasinet, bare at alt er fra sosiale medier. Eksempel: Anne Holt skriver «Åh, det er så deilig at vi lesber kan adoptere barn» og sånn på Twitter, og vi diskuterer det i studio.

Bjarte: Jeg tror vi kommer til å beholde Postkassen, men Vitsespalten tror jeg kan bli tatt opp til en kraftig diskusjon.

Steinar: Slutt å tenke høyt! Dette skal vi diskutere på seminaret!

Tore: Vi gleder oss absolutt til mandag. Følelsen foran den kommende RR-sesongen er god.

Radioresepsjonen hører du på NRK P3 fra og med mandag 12. august.

Tags: , , ,

Del "Radioresepsjonen tilbake på jobb"
 • OlaPola

  *knips knips*

 • Fullstendignavn

  *trampe knips*

 • viden

  Honda Element er tre-fire ganger så kul som de blikkboksene de andre kjører, Bjarte. Ikke hør på dem – de vet ikke hva snakker om 🙂

 • JensPetter Pettersen

  Hvor er det blitt av Steinar sine briller?

  • Cath

   Helt sikkert noen på kontoret som har stjålet dem… Tyveradder hele bunten
   …eller?

   • UlfGartner

    national rapshow, må være dem

 • MarcoDiCaprio

  Totalt uenig. Veldig mange av vitsene er helt sinnsykt morsomme, og det at Tore blir sint har blitt en stor del av programmet.

  • vhaero

   Han gjør seg til for mye, og det er veldig lett å gjennomskue. Han har innrømmet at han skrur seg til for programmet, at han har løyet om ting for å skape dynamikk, osv. At han blir sint og slik er åpenbart en av disse tingene, og det er veldig irriterende i lengden. Det er ikke morsomt når man skjønner at det bare er skuespill. Det er ikke oppriktig sinne, og det er bare repetisjon av hva som har vært tidligere.

   • MarcoDiCaprio

    Hælle måne da, det er jo et underholdningsprogram, lettbeint sådan, det må jo ikke nødvendigvis være ett hundre prosent ærlig. Jeg synes i hvert fall Tores raseriutbrudd er morsomt hver gang, men da får vi nesten bare være uenige om at vi er enige.

    • vhaero

     Jeg har ikke skrevet at de må være helt ærlige hele tiden. De finner tilsynelatende opp fiktive innsendere for å ta opp temaer de selv ønsker f.eks., og det er greit for meg. Problemet er at Tores sinne er ekstremt oppbrukt, og det funker ikke å late som om han blir sint når det ikke er en reell grunn. Jeg er lei av at Tore skal bli «sint» når han ikke lenger har en grunn til det, kun fordi det har blitt hans «greie». Det skaper ikke bedre dynamikk, men ødelegger dynamikken sakte fra innsiden. Jeg har ikke noe imot at Tore er sint, så lenge det er ektefølt, og til tider kan slike krangler være svært underholdende, men det er rett og slett ikke morsomt når han later som om han blir sint for alt, som f.eks. hver gang han taper i en konkurranse (noe han ble «sint» for i en lang periode).

     • jøn

      Jens Rief og vhaero,

      Dette er på ingen måte kritikk av dere som personer, men hvis dere misliker vulgære uttalelser/underbuksehumor, repetisjon og tilskrudde «karakterer» så liker dere vel mao. ikke radioresepsjonen? Hele programmet er jo bygget opp rundt disse kjerneverdiene. Jeg tror lytterne, meg inkludert, hadde blitt ekte ekstremt rasende hvis de gikk bort fra dette.

      • vhaero

       Jeg tror du rett og slett misforstår hva jeg skriver. Jeg er ikke imot vulgære vitser og underbuksehumor (dette er det kun Jens Rief som har kritisert). Jeg snakker om resepsjonistenes dårlige tilgjorte roller som de prøver å presse inn i situasjoner hvor det ikke passer. Dette gjelder først og fremst Tore. Selv Steinar er lei av måten Tore gjør seg til på når han ikke egentlig har en grunn, og dette viser han både med hint og at han har sagt ting direkte («hvis du begynner med det nå…»). Jeg er også overbevist om at Tore selv ville sagt seg enig i at det ikke er morsomt om han selv var en lytter.

       Jeg er nok en av de som har dedikert mest fritid til Radioresepsjonen opp gjennom årene, og en av de som har lyttet aller mest til programmet, så at jeg «ikke liker Radioresepsjonen» er feil. Tore har heller ikke alltid gjort seg til like mye som de siste 2 årene (f.o.m. RR på TV). Dette er noe som har kommet med suksessen, når han skal dyrke karakteren Tore på bakgrunn av lytternes respons (som f.eks. sier «jeg elsker når Tore blir sint!» og Tore bestemmer seg for å late som om han blir sint oftere).

       • Intel863

        Vitsene er så lange at jeg detter av.. Mer onlinere mindre vitser ftw

        • flottjobba

         Skjønner godt hvorfor Tore vil drepe lytterne. Vitsespalten har vært kjempebra, og vil alltid leve videre i hjertene våre, men det er kanskje på tide å fjerne den til fordel for noe nytt og revolusjonerende. JENS RIEF… Tore gjør seg til utenfor programmet, ikke omvendt. Når det virker som at han gjør seg til er meningen at folk skal forstå at han gjør seg til(metahumor der altså).
         PS. Hvis du ikke døde av » DET HAR BLITT SNAKKA PÅ KAMMERSET» så er du ikke fan, bare en såkalt «RR-poser»

         • Jens Rief

          Hva er en «RR-poser»?

          • thomasnilsen

           Hver gang noen her inne kritiserer RR dør en postkasse i Afrika.

          • mwii

           Postkasse i Afrika.

          • Cath

           Postkasse i Afrika.

          • Intel863

           En som ikke er en ekte fan.. en som står å knipser fremst på rockefeller og hører på rr fordi han har blitt fortalt at det er kult…
           Ekte fans har et nederlandsk penal liggende.. og vet hvorfor man sier postkasse 3 ganger og hvordan den nakne mannen (bada bisj) døde..
           Og som hørte på P3 morgen med bla. Steinar og Bjarte.. da p3morgen faktisk var morsomt og underholdende

          • Frackenpohl

           Jeg regner med at du ble født med all kunnskap om radioresepsjonene jeg da, siden det virker som om man skal kunne alt fra fødselen av…

          • Intel863

           følte du deg truffet ??

          • Frackenpohl

           Ja, og jeg vil bare gjenta at det å kalle de som ikke kan alt om et program/en serie, ikke nødvendigvis er «posere». De kan også ha vært for unge til å følge med i begynnelsen (jeg var selv 10 år når det begynte). Derfor er det unødvendig å rakke ned på alt og alle som ikke kan alt av trivia.

          • Jens Rief

           Du er litt av en fan.

          • flottjobba

           vent… er det du som er lommelegen?

      • Jens Rief

       Da hadde jeg vel ikke hørt på programmet eller giddet å ytre mine meninger her? Har vel heller ikke sagt at jeg ikke liker vulgære uttalelser/undebuksehumor, men vitsesjangeren generelt er noe som jeg rett og slett ikke setter pris på i det hele tatt. Dette i så stor grad at jeg må skru av programmet. Det er noe helt annet enn vulgære uttalelser/undebuksehumor. Det er noe med blandingen av fortellersjangeren og grovhet at det blir noe helt annet enn programmets gjennomgående «grovhet». Men det kan godt hende at det bare er meg.
       Det med at Tore gjør seg til tror jeg mange kjenner seg igjen i som et irritasjonsmoment. Dette i stor grad fordi Tore er en ekstremt morsom person utenom dette.

       Mener du faktisk at Tores sinne og vitsespalten er grunnpilarene i programmet? Det kjenner jeg meg overhode ikke igjen i, og jeg har hørt på rr siden starten.

 • Børre H. Michelsen

  Postkasse

  • Guest

   Postkasse

   • Dabadu

    ..

 • Andreas Øsleby

  WOOHOOO! Såkalt glede.

 • Pingback: Slik får du en lett jobb-start | sonofabark.com()

 • jcemblemsvaag

  Er det noen bestemt grunn til at ikke seminaret legges til Kjønnsnes Mølle & Konferansesenter? For dyrt?

  • Er det nån her som tørr gjette kor mykje en natt på Kjønnsnes Mølle & Konferansesenter koster?

   • jcemblemsvaag

    400 tusen kr?

    • Nei

     • jcemblemsvaag

      500 tusen da…

      • Sindre Stangenes

       ti millioner kroner

   • Guest

    Hvor mye koster det da ?

  • Sindre Stangenes

   800 tusen?

 • Cath

  Velkommen tilbake gutter! Har savnet dere, måtte ty til gamle podcaster mens dere var borte, helt tilbake til 2006 jeg dro. Mye har skjedd siden den gang 🙂

  • Cath

   Visst ingen som tok Lommelegen referansen i forrige innlegg. Og dere kaller dere RR-lyttere….

   • Oppholdsnes

    Å jo da! Den naaaaagne maaaaaaanneeeen!…

 • idamare

  JEG GLEDER MEEEEEEG

 • Pingback: Endelig! Radioresepsjonen tilbake på Radio! | vargas12.com()

 • jcemblemsvaag

  Og får vi høre mer fra Chris Topstad?

  • Sur Sitron

   Eller Skinn Fasting-Drue?

   • jcemblemsvaag

    Heeeeeei, ikke ta politigrep a HEEEEEEEEEEEEEEEEEEI!

 • Gleder meg!

 • Erik Sandberg

  Whoopadoodeloo! Endelig slutt på å høre gamle podcast om igjen. Men å kalle det «jobb» er kanskje å legge lista litt høyt, eller?!

 • Merkela_Angel

  Limrick-spalte!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (post?)

  • Stolt Jensenberg

   (post?)

   • Trampolini

    (post?)

 • Jon-Fredrik Klausen

  Dere må da ikke finne på å fjerne vitsespalten! Da er det bedre å fjerne aktuelitetsmagasinet..

 • Helge Hofstad

  Hei hei hei! Ris forteller vi til RR, ros forteller vi til alle. Dette har vi fått med oss nå!

 • dabbe_dolly

  Ikke fjern vitsespalten da, torsdag er RR høydepunkt, spesielt når Bjarte er en liten luring og Tore klikker i stavmiksen.

  Han som ikke liker verken vitsespalten eller sure Tore er ikke en RR fan, tror han har lurt seg inn fra Jazzhjørnet på P2.

 • Oppholdsnes

  «Hello. My Name is Sean Connery… And I’m listening to Radioreception. But of course you are!»

  Gleder meg sånn til å igjen kjøre rundt i min tre-dørs Hyundai Sonata mens jeg lytter til dere tre.

 • Shamata

  Folkets Røst høres spennende ut, men fjern heller Aktualitetsmagasinet enn Vitsespalten. Så lenge Postkassen og Dilemmas består, er jeg dog fornøyd.

 • Jon-Fredrik Klausen

  Regner forøvrig med at det blir radioresepsjonens valgvake nå til høsten.

 • Pingback: P3.no Humor » Den ultimate kjendis()

 • Ròbin.

  Er det et helikopter leid hos EG SER Helikopterservice?

 • apeklatten

  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! Snart!!

 • trieste

  Nei, nei, nei. Elsker sinna-Tore. Karakteren.

 • trieste

  Vil ha tilbake Fun facts-spalten. Den ble jeg klok av.

 • Rune

  ENDELIG er RR tilbake på radioen, nå blir kvardagen Komplett igjen. Godt godt. Et lite spørmål, nå når piffi avtalen igjen er i boks, er det mulighet at dere kan legge ut ALLE podkastene som er lagt ut UTEN Jinglene (ikkje lov å si) slik at man kan laste ned podkastene i sin fulle heilhet med jingler? Håper dette er mulig

  mvh

  PodKastsamler og EVIG RR lytter 🙂

 • RedSonja

  Hvorfor kan jeg ikke lenger laste ned fra http://podkast.nrk.no/program/
  De spilles jo bare rett av i nettleseren. For oss som ikke har
  smarttelefon funker det dårlig! Kom igjen’a! (Og kom ikke her med
  itunes..)

  • pijanola

   Prøv her redSonja: http://radio.nrk.no/serie/radioresepsjonen
   Rullgardin under bildet deres med podcaster.

   • RedSonja

    Skjer akkurat det samme.. Åpnes bare i ny fane og spilles rett av..
    Akk!

    • pijanola

     Hvis du høyreklikker på fila og velg: «Lagre mål som..»

     • RedSonja

      Snakker om å gjøre det lett for folk.. Takker og bukker!

 • skiemilie

  Hvilke dager er hvilke spalter?

 • kytec

  Folk som høyrer på dette fast, er dei i jobb? Lastebilsjåfører kanskje.
  Sjølv må eg høyre på podcast.
  Veldig morsomt, dilemmas, Bjartes far og sønn og denne irriterende gamlingen på 110 år (på¨TV)

 • kytec

  Var han ukjekk i ein periode?