Bjarte, Tore og Steinar i Radioresepsjonen før siste sending 2012 (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Bjarte, Tore og Steinar i Radioresepsjonen før siste sending 2012 (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Siste RR-sending på ganske så lenge

39
Skrevet av:
Publisert 10:32 20 desember, 2012

Siden Radioresepsjonen som annonsert tar pause første halvdel av 2013, blir sendingen i dag, torsdag 20. desember, den siste før august.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle føle det så sterkt i dag, men akkurat nå er jeg redd jeg kommer til å felle en liten øyetåre i løpet av formiddagen, sier Bjarte.

Hør sendingen kl 11 – 13 på P3 eller her på P3.no.

– 2013 kan bli rart

Hvordan blir det når sendingen er ferdig?

– Jeg tror det rareste blir å komme på jobb i NRK på nyåret og ikke skulle lage RR, det kan fort bli et mentalt testikkelspark. Da kommer jeg sikkert til å ha mye å fortelle, i hvert fall noe, og så får jeg ikke fortalt det til våre deilige lyttere.

Tore kan fortelle at han går inn i pappaperm med todelt fjes:

– Jeg gleder meg, for jeg ser på det som fri, men samtidig gruer jeg meg til å ikke ha mulighet til å få sagt det jeg mener, komme med skråblikk, kall det gjerne muntlige kronikker, gjennom en daglig totimers radioflate, men igjen, jeg ser lyset i enden av tunnelen, for vi kommer jo tilbake i august.

Steinar har en beskjed til lytterne:

– Jeg har stor forståelse for de som synes det er dumt at deres muligens daglige rutine med RR på P3 eller podkast kommer til å bli brutt, for vi mennesker liker ikke å bryte våre rutiner, men man må alltid huske at verre ting kunne skjedd, for eksempel kunne apen Julius plutselig gå bort, eventuelt alle aper i hele verden.

Det er lov å kødde litt, er det ikke? Steinar på kontoret:

Steinar på kontoret før siste sending (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Steinar på kontoret før siste sending (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

RR-året 2012

Radioresepsjonenåret er over. Her er en liten oppsummering av hva som har skjedd i 2012:

Vårsesongen:

Det begynte litt trått med bestemmelsen om at Tores jingler måtte utelates fra podkastene på grunn av en uenighet mellom NRK og musikkrettighetsorganisasjonen IFPI. 6. februar endret Radioresepsjonen sendetid fra 10 – 12 til 11 – 13. Tore gikk offentlig ut og ba folk om å roe ned reka, og det har folks stort sett gjort. For resepsjonistene har endringen ført til både fordeler og ulemper i den daglige driften:

– I 2012 har vi begynt å spise to lunsjer, en liten rett før sending og en hovedlunsj etter sending. Den største ulempen er at alt det gode i byssa er spist opp når vi kommer til hovedlunsjen, fordelen er at vi slipper den lange køen som pleier å være på sitt verste mellom 11.30 og 12.30, forteller Bjarte.

Sendeskjemamessig tok Radioresepsjonens internasjonale vintest over for 2011-høstens testspalte Den store påleggstesten på mandager, på tirsdager ble Buktalerposten erstattet sangkonkurransekonseptet Radioen er din. Det ble også bestemt at posten Dagen i dag skulle holdes av en av resepsjonistene hver sendedag.

I februar holdt RR et postkasseshow på Samfundet i Trondheim, og i tillegg til radioprogrammet ble lavbudsjettnett-tv-serien Tores spikkeskole produsert. Den ble sendt i 9 episoder fra februar til april.

Her kan du se første epiosde av Tores Spikkeskole:

Høstsesongen:

Etter sommerferien kom RR tilbake etter et planleggingsseminar i Skottland, og det ble gjort et par små forandringer i sendeskjemaet: Current Affairs ble byttet ut med Aktualitetsmagasinet, men dette viste seg å være samme spalte, i hvert fall da Tore brukte svært lang tid på å få laget en ny jingel. Radioresepsjonens internasjonale vintest ble erstattet av Radioresepsjonens Internasjonale Dufttest, og for første gang ble det delt ut noe annet enn RR’er for å rangere produktene. Burberry Touch for men vant til slutt testen med 83,3 neser (grev), mens Liquid Ass Butt-crack smell kom sist med én nese.

I september ble Radioresepsjonen kåret til Årets radionavn. Annet som er verdt å nevne fra høsten, er muligens det først og fremst nettbaserte konseptet Tore og Bjartes skjeggkonkurranse, som startet i slutten av august og ble avgjort ved skjeggveiing i desember.

Her er en video fra skjeggkonkurransens siste dag:

4. og 5. desember fylte Radioresepsjonen Rockefeller i Oslo med forestillingen Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse. Blant innslagene som skapte størst jubel i salen var de ekte skuespillerne Jan Gunnar Røise, Nils Ole Oftebro og Kim Haugens proffe tolkning av stikket (samtalen) «Skal du ikke si at du har forlovet deg?», hvor Bjarte røpte at Tore hadde forlovet seg.

Se video av dette her:

13. desember hadde RR for første gang sendingen hjemme hos en privatperson, da de dro til Sandnes og kringkastet fra kjøkkenet til William Brendeford m/familie, som hadde kjøpt en Radioresepsjonensending, til inntekt for Amnesty, under P3aksjonen.

– God jul

– Alt i alt har det vært et fantastisk år for oss, både med tanke på podkasttallene som har vært rekordhøye, og at det alltid er gøy å møte lytterne ansikt til ansikt, som vi fikk gjort både på postkasseshowet i Trondheim i februar og på julepostkasseshowene på Rockefeller i desember, sier Bjarte.

– Nå gjenstår det vel bare å ønske alle lytterne en god jul, sier Steinar.

Her har Tore nettopp gitt årets julegave til Bjarte. Høytidelig:

Tore har nettopp gitt Bjarte årets julegave på RR-kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tore har nettopp gitt Bjarte årets julegave på RR-kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tags: , , ,

Del "Siste RR-sending på ganske så lenge"
 • Töre, jeg kommer ikke over hvor vakker du er. Ellers vil jeg bare si at jeg KOMMER TIL Å SAVNE DEREEEEEE! 

 • Anonym

  «Burberry Touch for men vant til slutt testen med 83,3 nester». Nester? Det er grev! GREEEEEEV!!!  

  Ha ein fisefin jul.

 • Anonym

  Dette er nok slutten for RR. Tror ikke de strater opp igjen. Alle 3 har et eller annet å henge fingra i så trur nok at historien at dere skal på etter sommeren ikke slår til. Det er mye lettere å legge ned et program som har vært offline 9 mnd enn et program som er på lufta. Litt leit for alle som som er fans og hører på. RR har dessverre tapt seg i det siste – med duft testen som foreløbige lavmål. Fansen får høre på Steinar og Bjørn «kopi av RR»  etter nyttår. Så «stay trygda motherfuckers»

  • Anonym

   Tror det er like greit, ja. Programmet er bare en skygge av det det en gang var. Trenger man å fylle RR-vakuumet en gang i våres, last ned RR anno 2006-2010. 

   • Anonym

    Ja, er desverre helt enig. Har hørt på samtlige podcaster fra 2006-2010 sikkert 5 ganger, men alt etter det har bare blitt dårligere og dårligere, så de skal jeg ihvertfall ikke høre èn eneste gang til. Engasjementet og energien gutta la ned i RR før er nå helt fraværende. Nå høres det faktisk ut som de kommer på jobb, snakker umorsomt piss i to timer på radio for deretter å gå hjem. Det er tydelig gutta syns det er kulere å smøre trynet sitt på TV/film i stedet for radio. Og det er egentlig helt greit.. legg ned RR nå eller sats ordentlig på radio slik det var før.

    • Anonym

     Man kan måle resepsjonistenes innsats ved å telle antall innslag som blir produsert. Mengden, variasjonen og originaliteten på innslagene viser tydelig at motivasjonen deres har sunket opp gjennom årene. De har vel knapt laget noe nytt de siste to årene. Det er ikke det at det er dårlig, det er bare lite nytt, og sjeldnere og sjeldnere. Jeg sier ikke at innslagene var viktigst, men at de tydelig viser at resepsjonistenes egen innsats har sunket.

 • Anonym

  Jeg skal henge meg i den digre klokka på NRK-bygget. Der skal jeg henge til dere kommer tilbake, først da skal/kan jeg gjenopplives! Livet blir bare tomt fremover…

 •  Se der! Var ikke mer skjegg som skulle til før Töre igjen ble en skjekkas 😉

  • Anonym

   Oi, oi, oi. Det skrives kjekkas. 😛

 • kommer til å savne dere kembo-masse

 • Anonym

  Nei men se på det Tore fjeset., han ser jo ut som en ny puddret barne rompe!!!… Så søøøt!

  • Oi, oi, oi. Til tross for tre så korte setninger, har du jammen mange skrivefeil.
   *Torefjeset (ev: fjeset, Tore.)
   * punktumet er riktig, men ikke kommaet etterpå. 
   * Han
   * nypudret
   * barnerumpe
   * det er nok med ett utropsteng, og ingen punkutm.
   * søt

 •  Hyggelig å få med fem av mine vitser på den siste sendinga deres. Ha en riktig god jul og et fortreffelig godt nyttår!

  • Anonym

   Fikk bare en på lufta 🙂 men jeg fikk T-skjorte 😀

  • Anonym

   Jeg fikk bare én på lufta, men til gjengjeld vant jeg årets SISTE tskjorte 😀

 • Anonym

  Tore ser ut som om at han skal konfirmeres 🙂 

 • Anonym

  RR <3

 • Anonym

  Hvis ikke det bildet øverst er en klar indikasjon på at Tore skjeggdopet seg så vet ikke jeg.  

 • Anonym

  Steinar må slutte å uttale det Darth Wader.

 • @resepsjonen GOD STEMNING på The Pig and the Turtle i kveld! Golgata 69. Tribute til årets siste sending frå RR. #nrkrr#radioresepsjonen

 • Anonym

  Hei! Noen som vet hvor jeg kan finne Bjartes jazzfiolinauditionsketch? 🙂

  Hilsen Rein Pein

 • Anonym

  Hei! Noen som vet hvor jeg kan finne Bjartes jazzfiolinauditionsketch? 🙂

  Hilsen Rein Pein

 • caroline_j88

  Hvorfor har ingen sagt noe om nyttarskanonen.no? Hæ? HÆ??
  FA-BEL-AKTIG!

 • Vegard Minde

  Det er ikke tull at gutta har reddet pyken til enkelte lyttere og nå som «RR» er av lufta får jeg litt lyst til å ta selvmord.

  • Arne Kråkenes Medina

    Kjenner meg igjen!

 • Christian Gulbrandsøy

  Ikke nok med at RR er tatt av lufta, reklamen går fortsatt! Vi blir altså lurt til å tro at vi får høre RR mandag til torsdag, mellom elleve og ett. Men det er løgn! Løgn!

  • Per Haga

   I tillegg sier de på Mixtape at «etter oss kommer Radioresepsjonen»…det har de gjort to dager på rad nå, og jeg blir skuffa når det er Kristine som kommer på i stedet (all respekt til henne for det hun gjør altså, det er ikke noe galt med henne). Er det repriser som sendes av Mixtape eller?

 • Anonym

  Nå når denne Piffi-avtalen endelig er inngått….er det mulig å få lagt inn noen nye (gamle) episoder i Radioresepsjon-radioen? Anybody? Please? Takk for meg.

 • Rune Solberg Skår

  Håper dere kan legge ut alle episodene som har vært podkastet uten musikk i en torrentfil der dere legger alle disse episodene med musikk og jingler 🙂

 • Jeg er forsåvidt enig i innleggene over, de var muligens mer 
  innovative før i tiden, men synes samtidig at den X-faktoren som de tre utgjør
  er tidløs. Så om de bare kommer til studio et par timer for å prate
  så er kvaliteten på underholdningen skyhøy i forhold til konkurrenter og evt. nye konsepter.. Så vennligst ikke legg ned programmet før Bjarte går av med pensjon..

 • Din Naprapat

  Det er et savn!

  http://www.amed.no

 • Kom tilbake 🙁

 • Er det mulig at Tore kan ta med ungen inn i studio? Boller og burritos suger såpass jævlig at jeg er villig til å eventuellt melde meg som barnevakt på marienlyst mellom 11.00 og 13.00 mandag til torsdag. Værsåsnill !?

  • Arne Kråkenes Medina

   Helt enig!!

 • Arne Kråkenes Medina

  RR! Dere må kømme tilbake snart. Helt seriøst!
  Boller og Burritos har ikke sjangs på å klare og fylle de utrolig store støvlene deres om dagen. (og natten)
  Hvis jeg hører på de får jeg den følelsen av at jeg ikke forstår hva de gjør på P3.
  Å høre på Boller og Burritos e fan mæ like ille som å sitt og se på MGP ein lørdags kveld.
  Det e fan mæ like ille som å brænn sæ på pungen med et stearinlys, mens man syng ‘O Helgar Natt’
  Jeg holder ikke ut stort lenger.
  AAH! :S

 • trieste

  Bjarte burde fortsette å komme med tips om britisk krim.

  Tore har jo all tid i verden, så han kan godt svare på spørsmål her inne.

 • sniktittern

  Nå får dere se til å komme dere på radion snart a gutter!! øra mine blør av det boller og buritos greiene.. får jo selvmordstanker der jeg slurver rundt på jobben med radion på øra å de    jævla klovna kommer på. Og hvor lang pappaperm har du tenkt å ha da Tore?? er vel bare 3 måndter, er det ikke? eller har du tenkt å traske rundt på Sandvika storsenter til du får gnagsår opp til lysken!

 • Pingback: Radioresepsjonen » Radioresepsjonen tilbake 12. august()