Røyker bort smerten

Jørgen (28) har ADD, psoriasis og migrene. Løsningen mot problemene oppdaget han ved en tilfeldighet.

– Når jeg får migreneanfall dunker det helt sykt i hodet. Samtidig får jeg skjærende smerter av lys og lyd generelt. Da må jeg låse meg inne på et mørkt rom til det går over.

Jørgen har ADD og psoriasis. I 2011 startet migreneanfallene. At cannabisen kunne hjelpe mot alle tre oppdaget han ved en tilfeldighet.

– En dag hang jeg med noen venner som røyket cannabis. Jeg satt der, men røyket ikke selv. Bare det passive inntaket ga effekt på ADD-en min. Alt falt på plass. Hodet mitt ble rolig for første gang.

Etter det prøvde Jørgen å røyke cannabis noen ganger i året. Han kjøpte det aldri selv, men merket en frigjøring fra plagene sine når han røyket. I fjor sommer ble derimot migreneanfallene svært kraftige.

– Det var da jeg begynte å tenke på det som medisin, men det var viktig for meg å kunne gjøre det lovlig uten frykt for politiet og represalier.

Må reise til Nederland

I teorien er det mulig å få reseptbelagt cannabis på apoteker i Norge. I november 2016 kom Legemiddelverket og Helsedirektoratet nemlig med en veileder for utskriving av medisinsk cannabis, men mange leger har vært usikre på hvordan de skulle gjøre dette.

Veilederen beskriver hvordan spesialister på sykehus kan foreskrive urtebasert cannabis fra Nederland til alvorlig syke pasienter som ikke har nytte av annen behandling.

Så langt har tre personer fått dette fra norske leger. To pasienter hadde langtkommet kreft, mens den tredje hadde kroniske smerter. Mange norske pasienter har selvmedisinert seg med rusmiddelet fra det ulovlige markedet, eller brukt det de har fått på resept fra nederlandske leger.

Overlege Sigurd Hortemo fra Legemiddelverket mener veilederen vil gjøre det enklere for sykehusspesialister å søke for pasienter de mener kan ha nytte av cannabis. (Foto: Patrick Da Silva Sæther)
Overlege Sigurd Hortemo fra Legemiddelverket mener veilederen vil gjøre det enklere for sykehusspesialister å søke for pasienter de mener kan ha nytte av cannabis. (Foto: Patrick Da Silva Sæther)

– Vi ønsker å legge til rette for at alvorlig syke mennesker kan få medisinsk cannabis på lovlig måte også i Norge, sier Sigurd Hortemo i Legemiddelverket.

Han beskriver ordningen som en «nødventil» for å hjelpe syke i livets siste fase – og andre med alvorlig sykdom som ikke drar nytte av annen behandling.

Jørgen brukte to måneder på å undersøke mulighetene han hadde. Det var da han fant ut at av mulighetene for å reise til Nederland for å få lovlig, medisinsk dyrket cannabis på resept.

– Jeg fant ut hvordan man skal forholde seg til politiet, og hvilke papirer som måtte være i orden.

South Park GIF - Find & Share on GIPHY

Han tok med seg et dokument fra fastlegen sin i Norge som viser til andre type behandlinger han har testet. Etter det kontaktet han en lege i Nederland som ville møte ham på konsultasjon før han reiste ned.

Siden november har Jørgen reist to ganger til Nederland for å hente medisinen som han mener hjelper mot ADD, psoriasis og ikke minst migrene. Han får kun hente en måneds forbruk når han reiser ned. Hele reisen, oppholdet, legetimen og cannabisen må han betale selv.

Fikk avslag i Norge

– Når noen sier de opplever at cannabis virker mot deres plager, så kan ikke jeg sette spørsmålstegn ved deres opplevelse. Det forteller Jørgen Bramness er en av Norges ledende rusforskere.

Ifølge ham er det avgjørende å ha vitenskapelige bevis for at stoffet fungerer ordentlig, på lik linje med med alle andre legemidler.

– For den personen som opplever at rusmiddelet lindrer plagene, er det sikkert riktig. Men skal det bli et godkjent legemiddel er det ikke nok at noen opplever det som bra. Der stiller vi langt strengere krav, forteller Bramness.

Rusforsker og psykiater Jørgen Bramness mener cannabis har vist effekt i studier. (Foto: Patrick Da Silva Sæther)
Rusforsker og psykiater Jørgen Bramness mener cannabis har vist effekt i studier. (Foto: Patrick Da Silva Sæther)

Christoffer H. Rørtveit fra Normal Norge (Norsk organisasjon for reform av marihuanalovgivningen) sier de er i kontakt med over 200 pasienter som venter på svar eller henvisning til spesialist for å søke om å få medisinsk cannabis i Norge.

– Vi får tilbakemelding om at legene møter dem med usikkerhet og manglende kunnskap, forteller Rørtveit.

Han poengterer at de ikke opplever at leger nødvendigvis er negative til cannabis som medisin.

– Men de vil ikke ta ansvar for det. Derfor må vi sikre bedre kompetanse innen cannabisbasert medisin, sier han.

En måned etter at Jørgen hentet sin første runde i Nederland fikk han time hos en nevrolog i Norge.

– Jeg fortalte om den medisinske cannabisen jeg hadde fått i Nederland, og med tanke på de nye retningslinjene i Norge håpet jeg at han kunne videreføre resepten hit.

Nevrologen sa det ikke kom på tale. Dermed bestemte Jørgen seg for å følge legens råd.

– Jeg prøvde en ny behandling, men det virket ikke. Jeg fikk mareritt om nettene, våknet kaldsvettende og hadde masse andre bivirkninger.

Det førte til at Jørgen gikk tilbake til cannabisen.

Broad City GIF - Find & Share on GIPHY


Politikk har drevet det frem

Tyskland og Irland har nylig gjort cannabis tilgjengelig for medisinsk bruk. I tillegg er England og Danmark i prosessen med å gjøre det samme. Fra før har blant andre Nederland og flere stater i USA åpnet for medisinsk cannabis.

Cannabisekstrakter er lovlige legemidler i mange land. Vi har for eksempel munnsprayen Sativex som inneholder Tetrahydrocannabinol (THC) og Canabidiol (CBD) fra cannabisplanten.

– Dette er også lovlig i Norge, og blir gitt til enkelte pasienter med MS (Multippel sklerose) og noen få med smertesyndromer, forteller Bramness.

Derimot er det langt færre land som tillater bruken av selve cannabisplanten. Planten er vanskeligere å dosere, blant annet fordi den som regel blir inntatt ved røyking, vaping, eller blir spist. Den kan også variere i kvalitet og effekt. Noen land har likevel laget en egen ordning som gjør det mulig for folk med visse plager å få en standardisert cannabis lovlig. Dette er drevet frem av politiske beslutninger og er i liten grad medisinsk forankret.

Slik ser cannabisplanten ut når Jørgen henter det ut fra apoteket i Nederland. Denne kommer fra produsenten Bedrocan (Foto: Stine Holme).
Slik ser cannabisplanten ut når Jørgen henter det ut fra apoteket i Nederland. Denne kommer fra produsenten Bedrocan (Foto: Stine Holme).

Kan slike politiske beslutninger bli gjort i Norge også?

– Det kan godt være, men jeg mener det er synd å la politikk styre medisinen vår, sier Bramness.

For den personen det gjelder kan dette være et stort problem som opptar livene deres, men samlet sett er det ikke et stort folkehelsemessig problem, forteller han videre.

– Jeg har troen på at vi klarer å skape et system der jeg slipper å reise helt til Nederland for å hente medisinen min. Spørsmålet er bare når det vil skje, sier Jørgen.

Fremdeles henter han medisinsk cannabis fra Nederland. For ham har dette vært den aller beste behandlingen.

– Nå kan jeg fremdeles få anfall, men samtidig kunne dra på jobb. Jeg slipper å dra hjem for å legge meg og unngår dermed å miste hele hverdagen, forteller Jørgen.

LES OGSÅ: Dopsalg under radaren

 • Eirik Ask

  Nei,i dette demokratiet er det best å ikke uttale seg….alt er jo styrt av polti foreningen?

  • Ola Pedersen

   Ja, politiet må jo også passe på jobbene sine. Dersom «alt» blir lovlig, vil de jo gå rundt og være arbeidsledige.

   • Harald W Andersen

    De liker å bøtelegge vanlige mennesker for hasjbesittelse. Det er så enkelt og ufarlig, litt som fartsbøter og manglende bilbelte og snakke i mobil mens man kjører. De liker å sitte på kontor og skryte av det de gjør.

   • Andre Johnsen

    Antar han mener Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), en privat politisk aktiv forening bestående av politifolk, som misbruker sin stilling og autoritet til å spre propaganda og drive lobbyvirksomhet rundt i norske kommuner. Man skulle ikke tro at noe så totalitært og udemokratisk kunne eksistere i vårt samfunn, men det gjør det altså.

    • Bjørn Olav Nerhagen

     Ja noe sånn, ja.

    • Harald W Andersen

     Hva en narkohund kan lukte er hemmelig. Trolig kan de bare lukte visse stoffer. En kjemiker forteller meg at det er svært lite sannsynlig at profesjonelt produsert stoff av de syntetiske typene avgir noen lukt. Hun sier det ikke ville overraske henne om en hund bare klarer å finne marihuana, hasj og andre cannabisvarianter, da disse avgir sterk lukt. Mens de andre funnene er direkte tips og resultat av etterretning og etterforskning, og politisk er det viktig å skape usikkerhet om hva en hund kan lukte, hva tollen kan finne og oppdage.

     Trolig er de eneste som tror på dem er folk som ikke selv har tenkt å distribuere eller importere eller dyrke. Papirtigeren framstår bare skremmende på vanlige uskyldige folk og andre som ikke har innsikt eller viten. Mens de proesjonelle gjennomskuer eller bare prøver seg fram til at hundene ikke klarer å gjøre jobben som de skal.

     Den fantastiske hundenesa er koblet til en temmelig liten hjerne med veldig små muligheter for kommunikasjon og prosessering. Det er litt som å få vite at der er gull på planeten Mars – veldig fint, men det er temmelig vanskelig å få tak i. Men – litt er bedre enn ikkeno.

   • Tenkdypere

    Eller de kan prøve å bekjempe ekte kriminalitet. Men det er jo farlig og risikabelt, så jeg forstår at de vil tviholde på cannabisforbudet – det er jo bokstavelig talt som å ta godteri fra småbarn!

  • Thomas Pedersen

   NNPF som reiser rundt på ungdomskoler med ministre å peker på linken mellom Pablo Escobar og å ta seg en joint.

 • Bjørn Olav Nerhagen

  Det irriterer meg at jeg ikke greier å la være, men jeg blir altså forbannet over at myndighetene ikke er villige til å innse at det er lovene og utøvelsen av disse som skaper all kriminalitet rundt narkotika. Den propaganda og feilinformasjon som norske myndigheter har pøst ut gjennom 40 år har tydeligvis befestet seg godt i befolkningen. Det er på tide å avsanne mytene og komme med sannheten. Alle vet at alle rusmidler er skadelige. Du kan bli avhengig og du kan dø. Dette gjelder også alkohol, men du kan ikke dø av cannabis. Du blir ikke kriminell av å røyke hasj, men du må oppsøke kriminelle miljøer for å skaffe det. Alle hasjrøykere er ikke kriminelle i den for stand at de gjør skade på andre mennesker eller andres eiendom. Men alle kriminelle driver med hasj. Fordi det er penger å tjene på det. Skjønn det a! Det de har skjønt i Portugal og Canada. Forbud gir grobunn for kriminalitet, men det finnes et hjelpeapparat for de som får problemer. Kan det være så¨jævlig vanskelig!

 • Thomas Pedersen

  Leo er sjef.

  • Dini Van Nitih

   gode nyheter
   men ingenting annet bedre ennå ikke kommet på tøff nye filmen på nettstedet mitt med høy kvalitet fiim med full inntrykk.
   du gå til denne siden == >> ANAYFLIX. US

   • Ivan Hansen

    google translate er ikke heeeelt 100% enda forstår jeg Hr. Spambot 😉

 • Harald W Andersen

  Cannabis er befengt med demoner, en politisk verkefinger som er manet fram på 1960-tallet av bombastiske politikere i USA. Bestående av konservative kristne og jødiske moralister. Amerikansk moral er ganske så «spesielt» sett fra Norge. Og det bombastiske, sinte og hevngjerrige i systemet er rendyrket og finjustert så den skal gjøre livet surt for «dem som ikke går i kirken på søndager og har sex før ekteskapet» I enkelte stater er det kirker på hvert hjørne, men som samtidig er de beste kundene innen alkohol, pornografi og prostitusjon.

  I Norge kom hasjen ca 1960, og heroin på slutten av 1970-tallet. De som brukte hasj gikk noen ganger over til heroin da den kom og senere kokain og amfetamin til dem som ønsket å feste i tre dager eller mer uten å sove. I dag går folk rett på amfetamin, kokain eller heroin. Men enda heter det at «hasj er inngangsporten til sterkere stoffer», selv om de fleste (mis)brukere ikke har brukt hasj – fordi de ikke røyker og ikke vil røyke. Mange er blitt misbrukere pga sterke smerter og sterke medisiner, men kalles ikke misbrukere selv om de tar misbrukerdoser. Så det er to veier: bli narkoman fordi du er syk og vil selvmedisinere deg selv, eller bli syk fordi du er narkoman.

  Alle sammen unnlater å se elefanten i rommet: ALKOHOL. 500 dør av alkoholisme hvert år, og 5000 blir alvorlig syke av alkoholisme. Ingen blir syke eller dør av hasj og ingen tar overdose, hasj gjør deg ikke voldelig, som med alkohol. Du faller ikke i trapper og skader deg pga hasj, noe som ca 1000 i Norge gjør av alkohol hvert år. Politiet har aldri problemer med hasjrusa idioter, slik de har med alkoholrusa idioter.

  Hvorfor elsker vi alkohol og hater hasj? Jo – fordi vi er enige om å flytte fokuset bort fra alkoholens skader, fordi vi liker å drikke alkohol.

  • Bjørn Olav Nerhagen

   Saklig, greitt og sant. Fortsett som du stevner eller hva det heter!

  • Max Karl

   Dette kan ha noe med kultur å gjøre. Norge har ingen kultur med cannabis. Men jeg har på mine reiser omkring i verden vært i land som har en lang kultur med bruk av cannabis. Og der blir cannabisbruk sette på som en medisin som kan brukes mot diverse plager. Blant annet for folk som har vært avhengig av alkohol. Det interessante med slike land, er at cannabis er noe som brukes av og til av store deler av befolkningen. Mens daglig bruk begrenses til den eldre del av befolkningen. Det vil si at unge vokser opp med at cannabis er noe som bestefar og bestemor bruker for å lider sine smerter. Og de blir spenningen med bruk av dette bort.

   • Espen Solheim

    Vikingene hadde tilgang til hamp, det er funnet funn av frø og mtp.bruksområdene kan man ikke se bort ifra at hamp var en sentral del av vår norske kultur.

    • J.Hellmar Johansson

     Det var en sentral del av vår kultur, da de laget klær og tauverk.
     Om det var «nok» THC i den type hamp og om de røyka det er en annen sak!

 • Jan Johansen

  Er mange veteraner som kommer hjem til moderlandet med ett par livserfaringer som fører til en diss assosiasjon med samfunnet forøvrig, det samme gjelder merkelig nok offer for vold og ulykker med alvorlige følger. Mange utvikler en slags angst for hverdagslige situasjoner, sove vansker, energi mangel mm. Nå er det noen av de som merker under innflytelse av cannabis at de får en kjangs til å puste ut og merke at lidelsen slipper grepet. Mange av disse blir plutselig arrestert og kastet i fengsel. For ca.100 gram med cannabis får man rundt 45 dager fengsel og diss assosiasjonen blir ikke bedre av denne grunn. Samfunnet validerer sin diss assosiasjon ved å straffe medisinske og rekreasjonelle brukere av cannabis. Hva er egentlig så galt med å lage en kopp te med cannabis for å føle seg litt ekstra komfortabel noen timer? Hvem kan påstå de innehar empati samtidig som de forsvarer å bruke straff og sosial marginalisering av de som bruker eller innehar cannabis eller forøvrig hvilket som helst rusmiddel. Man bestemmer selv over egen kropp, i ett fritt land…

 • Starlord

  Kanskje etanol også burde selges på resept

 • Nils brosveen

  hva så om jeg velger å ta meg en blås ingen som har noe med det å gjøre, det er mitt eget valg. også hadde det vært mye bedere om man kunne kjøpt cannabis på noe som tilsvarer vinmonopolet sånn at man slipper å bli pusha på sterker stoffer av dealern som man ikke vil ha…..

 • Harald W Andersen

  Wikipedia har tatt skjeen i en annen hånd og nå kan man få mange flere vinklinger og fakta.

  https://no.wikipedia.org/wiki/Cannabis_(rusmiddel)

  Før var det bare gamle skremsler på norsk. Og vi slo oss til ro med det. Så kommer «Folkeopplysningen» på TV og ødelegger hele myten som så omhyggelig er hjemmestrikka her hjemme for norske politikere og politi og naive vanlige folk. Der våget de å nevne at alkoholen faktisk er farligst. Men brannen i rosenes leir var snart slukket, for så å blusse opp igjen med legaliseringsutviklingen i USA og Spania som plutselig ble kjent, og det voldsomme alkoholforbruket i verden.

  Nå sies det at stillesitting er blitt det verste vi kan gjøre, før var det røyking. Men igjen hoppes det elegant over ALKOHOL, elefanten i rommet som både brøler, knuser, tramper og lukter vondt, uten at noen reagerer.

 • Nils brosveen

  dagens ruspolitikk er ikke bare veldig bra butikk for dealerne, men også for politiet de håver inn masse penger på bøtelegging av mannen i gata som tar seg en blås når helga kommer.

  • Tenkdypere

   Jepp. Hvor skal politi få den store oppklarningsprosenten fra, om det blir lovlig? Da må dem faktisk bekjempe ekte kriminalitet, som er langt mer utfordrende (men viktig!) enn å ta cannabisbrukere.
   Derfor har de til og med en egen interessegruppe (Norsk Narkotikapoliti Forbund), som forsøker å holde cannabis ulovlig gjennom å spy ut propaganda og bedrive lobbyisme.

   • Jan Johansen

    Dersom harde fakta og dokumentasjon ikke ser ut til å ha en virkning på politikere som vedlikeholder grunnlaget til denne type instanser kan en definere parlamentet som ideologisk basert fascisme og dermed ikke forenelig med grunnloven med de følgene dette får.

 • Jon Friele

  «– Jeg prøvde en ny behandling, men det virket ikke. Jeg fikk mareritt om nettene, våknet kaldsvettende og hadde masse andre bivirkninger.»

  Dette er jo det som skjer når man slutter å røyke cannabis etter å ha brukt det en periode. Så det høres ut som han blander bivirkninger av den nye behandlingen med bivirkninger av å slutte med cannabis. Det står heller ikke et ord om hva den nye behandlingen gikk ut på, så det er umulig å si om cannabis er bedre.

  • Christer

   Du er dum.

   • Jon Friele

    Christer, ingen er dummere enn de som kaller andre for dum.

   • CarlozFGH

    Hva ville Thorbjørn egner sagt om dette

    https://no.wikipedia.org/wiki/Kardemommeloven

    • Bjørn Olav Nerhagen

     Trenger ikke å åpne linken. Kardemommeloven!

  • Jan Johansen

   Kan dog sidestilles med bivirkninger av å slutte med kaffe eller forøvrig hva som helst annet man danne seg vaner av. Men vedkommende har ikke nevnt om han i samme periode sluttet med cannabis. Dette er kun en person sin mening og erfaring og kan ikke overføres til massen hverken for eller imot. Man trenger flere som kan delta ved klinisk medisinsk regi for å definere symptom og denne type studier tillates ikke av myndighetene i Norge som helst vil at det skal være et svarte marked som kan brukes til å øke sin formue i skatteparadis for sine arvinger og en evt.tidlig pensjon.

   • Jon Friele

    Det står at han bestemte seg for å følge legens råd, altså å slutte med cannabis for å prøve ny behandling.

  • Arve Emil N. Gilen

   Gutten skjønner ikke at han har abstinenser stakkars 🙂

   • Billy

    Abstinenser?! Det forekommer utelukkende ved fysisk avhengighet. Cannabis gir deg utelukkende en psykisk avhengighet. Utrolig teit at uvitende folk som deg i det hele tatt kommenterer på saker som dette.

    • Ann-Kristin Amundsen

     Jaha? Har røykt cannabis i 10år, sluttet for 2 mnd siden. Jeg kaldsvettet om nettene og drømmene tok helt avgårde. Utrolig teit å si at cannabis gir utelukkende en psykisk avheninghet når flere har opplevd fysiske abstinenser. Dårlig søvn og matlyst hadde jeg også. Hvem er du til å fortelle at andre har feil fordi du har opplevd noe annet?

     • Bjørn Olav Nerhagen

      Vi er alle forskjellige og å kutte ut vil ikke nødvendigvis oppleves som likt for alle. De fleste som liker å røyke vil jo komme i et eller annet slags avhengighetsforhold til røykinga (stoffet) Psyken som avhenger av hvordan en opplever et å kutte. Det kan føre til fysiske fysiske reaksjoner (psykosomatikk).

     • Jan Johansen

      Prøv å slutte med tobakk, heroin eller alkohol etter 10 års overforbruk så kan vi diskutere fysiske abstinenser. Ett produkt en er psykisk avhengig av har helt andre former for «abstinenser», abstinensene etter alkoholisme eller heroin kan være dødelig.

      • Ann-Kristin Amundsen

       Jeg har sluttet med både tobakk og heroin. Tobakk røykte jeg mer enn ti år, heroin tok jeg i 3 år.

       • Jan Johansen

        Da har du vært igjennom ett helvete uten like, allikevel regner jeg med at du kan «dokumentere» at det å slutte med cannabis er noe annet enn heroin eller tobakk?

        • Tom Gregorius Lauten

         Dere snakker rundt hverandre. Hun sier ikke at alle stoffene er like eller at man nødvendigvis risikerer de samme abstinensene. Hun svarte på «Billy» sitt innlegg hvor han hevdet at man ikke fikk abstinenser ved psykisk avhengighet. Det er selvsagt korrekt det hun sier; man risikerer abstinenser hvis man har utviklet en avhengighet til cannabis. Man blir ikke fysisk avhengig av cannabis, så kroppen vil ikke dø eller bli syk om man ikke får det. Men, men kan risikere, som Bjørn Olav Nerhagen nevner i et annet innlegg, at de psykiske abstinensene kan gi fysiske reaksjoner. Det er derfor fortståelig at flere ser ut til å tro at cannabis gir fysiske abstinenser. De fysiske reaksjonene er begrenset til hovedsaklig økt svetting og dårligere søvnkvalitet.

         • Billy

          Ja, og jeg svarte fyren som så elegant rakket ned på stakkaren artikkelen omhandler. Det virker som uenigheten her handler om hva «abstinenser» faktisk innebærer. Personlig mener jeg at de eventuelle bivirkningene man får ved et røykeslutt er langt unna abstinenser. Blander man heroin og amfetamin inn i bildet, da er det jo selvfølgelig en annen sak.

      • Ann-Kristin Amundsen

       Så fordi jeg ikke har brukt heroin i 10år vet jeg ikke hva abstinenser er? Gå å ta deg en bolle. Skøyt heroin i 3år, amfetamin i 4 år samt mdma og cola. røykte tobakk og cannabis i over 10år. Har sluttet med alt. Så klart vet jeg hvordan abstinenser kjenner ut. Klart jeg kan dokumentere at det finnes være abstinenser men det er jo ikke poenget. Poenget er at avgeninghet gir abstinenser! Jøsses.

       • Jan Johansen

        Nå snakkes det nok litt bortenfor poenget og ut av kontekst. Du skriver innledende at det er cannabis du har sluttet med, så kommer du med nye opplysninger om at det er heroin og tobakk. Men poenget er at abstinenser fra substanser som er fysisk avhengighets skapende er verre og cannabis er kun psykisk vanedannende og kan ikke provosere frem de alvorligste former for abstinenser. Beklager at det virket uklart, bra du har kommet bort fra det.

     • Billy

      Dårlig søvn og matlyst er ikke abstinenser.

  • Billy

   Kaldsvetting? Kanskje en liten periode, og det er absolutt ikke et stort problem.
   Mareritt? Nei! Ved langtidsbruk av cannabis, kan det oppfattes som at man ikke drømmer lenger. Det kan ta måneder før drømmene kommer tilbake.
   Masse andre bivirkninger? Absolutt ingen negative bivirkninger ved røykeslutt.

   Jeg prater av erfaring

   • Jon Friele

    Søk på cannabis abstinenser så står levende drømmer og mareritt på alle lister over abstinenser. Siden du avslører at du har erfaring, så får vel jeg også gjøre det.

   • Bjørn Olav Nerhagen

    Samme erfaring, men kan være vanskelig å motivere seg for pauser, kutt. Blir litt sur den første tida. Kortere lunte.

   • Tony Vetis

    Jeg tar lengre pauser, og må vel si at før jeg ble vant til effektene ved røykeslutt så var nok trøtthet og irritasjon også noe jeg opplevde….. Men mye mindre enn de gangene jeg har «sluttet» med nikotin. Jeg begynner forøvrig alltid å røyke igjen når drømmene kommer tilbake, PTSD og drømmer/flashbacks er god nok grunn for meg til aldri å slutte helt.

 • Jan Johansen

  Utdrag fra Lov om offentlige tjenestemenn av 7. april 1933 – Tyskland: «tyske embetsmenn som ikke var av «arisk» avstamning (§3) skulle avskjediges. Loven førte til omfattende avskjedigelser innenfor forvaltning, politi, rettsvesen, undervisnings- og helsesektoren. Et rundskriv datert 11. april 1933 utdypet «arier-paragrafen» nærmere. Man var «ikke-arier» (dvs jøde) hvis én av besteforeldrene var av jødisk avstamning».

  Loven har likhetstrekk til den norske narkotika paragrafen de som måtte befinne seg med ett annet (mildere) rusmiddel enn alkohol får aldri godkjent sikkerhets klarering, kan ikke inneha ett embete innenfor stat eller sertifiserte stillinger i næringsliv.

  Norges paragrafer vedrørende narkotikapolitikk er ikke bare er ut-datert men kan direkte likestilles med fascisme. Å straffe borgere for noe så trivielt som erverv av andre rusmidler enn alkohol kan på ingen måte tolkes som noe annet enn destabiliserende for demokratiet og gir grobunn for en skygge økonomi kontrollert av korrupte tjenestemenn (mafia).

  • Jon Friele

   Kan du sitere denne «narkotika paragrafen» som du noe søkt sammenligner med en lov fra Nazi-tyskland?

  • Espen Solheim

   Det interessante er vel at det finnes mange som kan forfekte at det fins ingen sammenligning mellom fascisme og narko lovgivningen, samtidig som de ikke skjønner at det handler bare om hvilken side man står på, den som gir straff eller mottar. De som er for straff er i dag akkurat like flinke som tyskerne under sent på 30 tallet til å la det gå på, som ingenting har hendt. Det er vel litt som i Japan her i Norge, det er forbundet stor skam med å ha vært fengslet. Bedre å si en har vært på lang ferie og de er det mange av. Ingen offer ingenting å klage på.

   • Jon Friele

    «De fleste har ikke IQ nok til å se korrelasjonen mellom nazismen og narkoloven.»

    Evt. har ikke røyket nok.

    • Espen Solheim

     Det lite forskning som kan vise til at røyking påvirker IQ verken til det bedre eller verre. Dette min observasjon og jeg er ikke røyker om det er det du insinuerer. Blant allmennheten er det ikke uvanlig med usaklig respons ved dette tema, hadde folk flest hadde en objektiv oppfattelse av tema hadde aldri forbudet blitt innført til å begynne med og dette igjen tilsier at alminnelig IQ er ganske dårlig. Nå er det ikke meningen å idealisere høy IQ det er slettes ikke alle med høy IQ som skjønner dette temaet, andre ting som empati og kunnskap spiller også inn derav er det fortsatt ett forbud.

     • Jon Friele

      Det var ikke mitt poeng. Jeg rettet setningen din til noe som gav mer mening.

     • Jon Friele

      Må være flott å ha så høy IQ som deg.

      • Espen Solheim

       Jo takk. Flott du holder deg til tema der min IQ er absolutt relevant. Ny kunnskap kommer ikke alltid lett, det fins jo de som faktisk tar denne type informasjon veldig tungt når det faktisk synker inn, håper du har det bra.

  • Bjørn Olav Nerhagen

   Dette er kanskje den mest alvorlige effekten av dagens praksis. Ribbet for alt, stempel i panna og et spark i ræva. Ut på gata. Berufsverbot, kalte de set på 70-tallet. Full utestengelse.

  • Jon Friele

   Kan du vise til denne «narkotika paragrafen» som du noe søkt sammenligner med en lov fra Nazi-Tyskland?

   • Jan Johansen

    Har du blitt tatt av politiet med enhver omgang med narkotika får du ikke sikkerhetsklarering.

    «Tilvirkning, anskaffelse, omsetning, innførsel, utførsel, oppbevaring, besittelse og bruk av narkotika oppført i narkotikalisten med henvisning til denne bestemmelsen, er forbudt, jf. legemiddelloven § 22 annet ledd.»

    «En sikkerhetsklarering er en avgjørelse om at en person kan gis tilgang til sikkerhetsgradert informasjon. Klarering gis for graderingsnivåene KONFIDENSIELT/HEMMELIG/STRENGT HEMMELIG. Ved NATO-klareringer er graderingsnivåene NATO CONFIDENTIAL/NATO SECRET/COSMIC TOP SECRET.»

    REF: https://www.google.no/search?q=sikkerhets+klarering&oq=sikkerhets+klarering&aqs=chrome..69i57j0l5.3304j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=sikkerhetsklarering

    P.S les kommentar over.

    • Jon Friele

     https://www.ung.no/oss/lovbrudd/83482.html

     «Det er ingen automatikk i at du skal nektes klarering på bakgrunn av forelegget du opplyser å ha fått. Du har krav på å bli vurdert for sikkerhetsklarering, dersom dette er nødvendig.»

     For å være ærlig så skriver du bare en masse sprøyt.

     • Jan Johansen

      Dersom du insisterer på at narkotika dømte får sikkerhets klarering lever du nok i en temmelig ignorant verden. En dom går i praksis aldri bort og det gjør ikke den urett som de det gjelder utsettes for daglig.

      Det er faktisk fascinerende å observere at du bare ikke klarer å la være med den siste lille detaljen, du må bare ut agere med å kalle argumentasjonen for «sprøyt» og nettopp den detaljen forteller evig mye om deg.

      Dersom du mener at saklig respons er sprøyt faller argumentasjonen tilbake på seg selv. Synes uansett du bør vise såpass god utdannelse at du avstå fra å nedverdige med debattanter med anklagelse for å komme med «sprøyt» dersom det er saklig respons og ikke ad hominem, da slipper du å fremstå som en idiot selv. Anbefales!

     • Markus Sande

      Jeg har vært sikkerhetsklarert og kjenner mange som har vært det.
      Du må ikke tro på det du leser i den linken din Jon Friele. Disse menneskene som klarerer folk går GRUNDIG igjennom opplysninger som man har oppgitt. Ser de noe de ikke synes er passende, så blir dokumentet lagt i en haug, disse dokumentene blir da sendt i retur etter mange mnd. eller et år. Man får heller ikke vite grunnen til at den kom i retur. De sier ikke engang at de har glemt seg bort eller at man får avslag.

      Jeg var sikkerhetsklarert i 5 år. Så fikk jeg 1 liten endring, og det tok 1 år så kom søknaden i retur.

 • Tony Vetis

  By Brady B Simpson:

  The types of people that oppose the legalization of cannabis for adults:

  The Bible-thumper: Those who have never read Genesis 1:11, 1:29, 9:3, and Ecclesiasticus 38:4 or just ignore them.

  The Authoritarian: Those that think that people have the right to tell another peaceable person what they can or cannot put on or in their own body under threat of physical and monetary punishment.

  The Sheep: Those who just do as they are told without question and think the government knows what’s best for them. Remember, slavery was legal. The Holocaust was legal. Segregation was legal. Never use the state as a metric of ethics.

  The Over Protective Parent: Those who don’t want it in the hands of children, yet they probably have alcohol and prescription drugs in the fridge or cupboard, not realizing that those can kill their children and cannabis cannot.

  The Ignorant: Those who think that it can kill you even though it has an ED50:LD50 of between 1:20,000-1:40,000; and those who think it has no medicinal value even though we have things like Marinol and U.S. Patent #6630507. Those that think smoking cannabis is the only way to ingest it and those that think it kills brain cells. http://www.drugpolicy.org/…/does-marijuana-kill-brain…

  The Idiot: Those who aren’t intelligent enough to realize that something that can’t kill you (cannabis) is unequivocally less dangerous than something that can kill you (alcohol, caffeine, cocaine, crack, heroin, meth, nicotine, prescription drugs). It is a safer alternative to lethal, recreational chemicals.

  The A**hole: Those who don’t want to admit that they have been wrong all these years and/or have punished someone for it.

  The Pig: Those who enjoy depriving humans of their life, liberty, happiness, loved ones and possessions over non-violent, victim-less acts such as possessing an all-natural and 100% non-lethal plant. Also, anyone who benefits from asset forfeiture. Cops, judges, prosecutors.

  The Greedy: Those who stand to lose money if it was legalized nationally. Cops, judges, prosecutors, cartels, the private prison system, oil companies, Big Pharma, lumber industries, alcohol companies, tobacco companies, etc.

  The Hypocrites: Those who think it makes you dumb, yet they will never be as intelligent as Carl Sagan; those who think it makes you lazy, yet will never be as physically adept as Micheal Phelps; and those who think it makes people worthless, yet will never be as talented as their favorite musician. Also, people who drink alcohol and say that drugs are bad, not realizing that alcohol is a drug.

  The Nosy: Those who want it to stay illegal because they don’t like the smell of it. Even though by that logic we should outlaw cooking meat because vegans don’t like the smell of burning flesh. They probably think we should outlaw farts and water treatment plants, too.

  The Straight edge: The arrogant people who think that because they don’t want or like something, no one else should be allowed.

  The Gateway theorists: Those that think it is a gateway drug. If that’s true, Willie Nelson has some explaining to do. Also, curiosity is the only gateway drug.

  The «it causes crime» people: Cannabis doesn’t cause crime, prohibition does. Example: Alcohol prohibition and Al Capone.http://www.drugpolicy.org/…/marijuana-legalization…

  The «what message does it send to the kids?» people: It sends them the message to not ingest lethal recreational chemicals. It sends the message that intelligent people know that cannabis is far less dangerous than any man-made chemical. BONUS: How to talk to your kids about drugs; 1. Don’t do drugs. 2. Don’t do drugs. 3. If you are going to use drugs, choose the only one that can’t kill you from overdose.

  Cannabis doesn’t kill people, people kill people; which, ironically, makes it unequivocally less dangerous than the evil, soulless, sub-human sloppy pools of maggot ridden dog excrement who support and enforce it’s prohibition; and those that support the enforcers that have failed miserably at their endeavor to eradicate it from our country.

 • Roger

  Den dagen cannabis blir lovlig i Norge, Den dagen blir en gledens dag, ikke bare for de som bruker, men også for politiet, da kriminaliteten faller som en stein.

  Idiotisk at det ikke er lovlig enda. Men igjen, det er mange som blir å tape en masse penger på det.

  • Jan Johansen

   Det vil bli som slutten på en revolusjon etter en hybrid borgerkrig i regi av staten som ca.20% av landet i en eller annen form er innblandet i over generasjoner. Det vil også bli slutten for organisert ulovlig innvandring til Norge med det mål å drive med vinnings kriminalitet, noe som resulterer i at de innvandrere som er i Norge for å delta i det norske samfunn blir kvitt stempelet som kriminell som igjen fører til bedre integrering.

 • Markus Sande

  Helt ufattelig at man fortsatt straffer mennesker som tar et eget valg med sin egen kropp, uten å skade andre mennesker i det hele tatt.
  Ja pengene går til det illegale markedet som finansierer kriminalitet, smuggling, og verre ting som strekker ut til andre land. Men dette er jo konsekvensen av forbudet, ikke produktet som kjøpes!
  Det at det er ulovlig er det som finansierer det illegale markedet.

  Mennesker vil alltid ruse seg, det må man bare akseptere. Går man rundt å sier «men det er bare ikke å ruse seg» så er man ekstremt naiv.
  Vi har øl, snus, røyk og kaffe i dag, dette er rusmidler. Noen av disse jeg har nevnt har avhengighetspotensiale. Man inntar disse fordi det føles godt. Jeg drikker ikke øl fordi det er godt, jeg drikker øl fordi jeg liker hvordan det får meg til å føle. Du kan kalle det en avhengig oppførsel, men er man det hvis man tar seg 3 øl i uka eller ofte mindre? Nei, det kaller man et voksent og ansvarlig menneske som kjenner sin kropp godt og som har nok kunnskap til å ta riktige avgjørelser.

  Hvorfor kan man ikke gjøre det samme med cannabis? Fordi folk holder igjen på gamle ideologier og gammel kunnskap rundt cannabis. Det er mange eldre studier som blir motbevist hele tiden. Det gjør det ikke dummere, det gjør det ikke avhengig, herregud det var en svertekampanje før i tiden som fikk folk til å tro at afroamerikanere ble gale og voldtok kvinner ved bruk av cannabis, helt seriøst… Det som er negativt er at det påvirker hjernens utvikling, men det gjør også alkohol og tobakk og alle rusmidler, til og med legemidler. Men hjernen slutter å utvikle seg ut i 20 årene, så da blir det problemet borte for voksne. Dagens lovgivning er ikke kunnskapsbasert, den er basert på ideologi og naivitet. Er det virkelig slik vi vil at loven skal fungere? Nei, vi vil ha en kunnskaps- og vitenskapelig lovgivning!

  Slutter jeg en dag med kaffe så får jeg kraftig hodepine, går jeg uten kaffe i flere uker så har jeg vondt i hodet i flere uker. Dette påvirker meg fysisk. Etter alt jeg har lest, sett og snakket med folk i utlandet som inntar cannabis så merker ikke de noen fysiske plager etter å plutselig slutte med cannabis. De merker det psykisk, fordi det er en vane som de tar vekk, og det kan virke litt deprimerende, og man føler seg annerledes. Men det er akkurat det jeg føler når jeg kutter ut en hobby som jeg er glad i, for eksempel lage musikk, spille gitar, spille PC spill, hva som helst, slutter jeg med noe av dette som gjør meg glad, da blir jeg deprimert fort og jeg føler meg dritt fordi dette er mine vaner og det jeg er glad i.

  Hvorfor skal ikke noen få lov til å sitte i godstolen på en kveld etter en lang arbeidsdag å innta litt cannabis? Slappe av, få et avbrekk? Jo man kan si man kan gjøre det uten rusmidler, men det er ikke slik for alle, forstå det vær så snill. Vi er utrolig forskjellige. Hodet mitt slapper aldri av, det ligger i familien, ja jeg er ikke spesiell slapp av, men alle på min far sin side har dette problemet, alt som kan tenkes på kjører og går i bakgrunnen hele tiden, og da er det utrolig deilig å bare kunne ta seg en øl eller snus på kvelden og slappe av. Hvorfor skal ikke jeg få lov til å velge cannabis hvis jeg vil velge det?

  Er det noen sak? Bare legaliser det, skattelegg salg, sett opp sertifiserte utsalgssteder og sertifiserte produsenter i Norge og problemet løser seg etter 10 år.

  • Bjørn Olav Nerhagen

   Ja, ja ja og ja. Og du kan til og med unngå å støtte narkokarteller og bakmenn ved å dyrke det selv. Men da er du plutselig innehaver av en hasjplantasje. Milde måne! Narkolovgibningen og utøvelsen av den er den beste støtten kartellene kan ha. Et beslaglagt gram åpner for produksjon, smuggling og salg av et annet gram, minst. Og denne sammenblandingen av cannabis og speed og heroin i en stinkende suppe. Bare forvirrende for de ikke innvidde.

   • Tony Vetis

    Har bodd i Spania, og hadde mine 3 lovlige/avkriminaliserte planter på balkongen uten frykt for å få politiet på døren. Min PTSD ble holdt i sjakk, jeg visste hva jeg røykte/vapet/spiste, og solgte aldri ett gram da det var utelukkende medisin til meg. Bonus, jeg støttet ikke organisert kriminalitet og terrorisme!

    En annen sak er jo den at det er en innfals port til sterkere saker blir det hevdet, noe som er tilbakevist av omtrent all nyere forskning. Dessuten er det moralske barrierer som er innfallsporten. Om en ungdom sitter på en fest, tar seg ett drag så har personen prøvd narkotika, og ikke en plante som etter hva all nyere forskning, FN, og flere andre definerer som vesentlig mindre skadelig enn alkohol, og hva når det da ligger kokain på bordet? De løy jo om cannabis, så hva hindrer meg i å prøve dette, det er moralen de pusher på ungdommer med sin propaganda!

 • Dinsdale

  Under folkeopplysningen hadde Anundsen masse forskning som viste det totalt motsatte av hva Wahl satt på av forsking. Det viste å være et avisutklipp og noen kommentarer på en nettside.

  Uansett hvor mye forsking som sier at cannabis fungerer bedre enn mye annet, vil politikken styre, og den er styrt av at cannabis er narkotika på linken med heroin. Bruker du det er du narkoman, eller på vei til å bli det. Og slik går no dagan…

  • Lars Inge Vassbotn

   Rasismen fra femti år siden lever i beste velgående ennå. derfor er khat og hasj ulovlig i norge. vi fulgte ordre fra usas nixon.

   • Tony Vetis

    Ja, om man dykker ned i den ekle materien som har diktert verdens forhold til cannabis og andre stoffer blir man overrasket. Det sagt, Nixon forsterket, og startet den virkelige krigen mot planten, men forbudet, og dets banale grunner ligger nok mye lenger tilbake i tid.

    • Jan Johansen

     USA innledet en internasjonal handels embargo mot Sovjet i 1980, før den tid hadde embargoen tatt form som en UN ledet internasjonalt forbud mot cannabis (hamp) fra midten av 50 tallet. Sovjet hadde nesten verdens monopol på hamp med sine 3,000 km² i 1970. Fra den tid ble bomull, polyester, nylon og akryl den allmenne handelsvare som tok over alle bruksområder hamp tidligere hadde hatt. Resultatet av handels embargoen mm.førte tilslutt til en kunstig tidlig død for Sovjet kommunismen og bra er det. Men i dag har problemene tatt en annen form. Miljøet lider som følge av all plasten som ble introdusert til den 3 verden (havet som søppeldynge) og krigen mot narkotika har blitt brukt som en metode for diktatorer (ca.60 diktatorer i verden pr.2017) og korrupte til å lage seg kunstig tilgang til uregistrert valuta så de kan overleve en embargo og samtidig svekke demokratiene ved å utnytte korrupte nøkkel posisjoner for å sørge for at ledelsen ikke slår alarm rundt massiv neglisjering av menneskerettighetene til de som måtte foretrekke ett annet rusmiddel enn alkohol for å dekke sine rekreasjonelle eller medisinske behov. Det å vinne over kommunismen hadde sin pris, oppstandelsen av en ny religion med sin inkvisisjon: krigen mot narkotika.

  • J.Hellmar Johansson

   Er visst noe på gang med cannabis i sprayform til de med Multipel Sklerose.

   Jeg personlig er i mot legalisering for allmennheten, da jeg ikke ser poeng med ett nytt rusmiddel på legale markedet.
   Er sikkert de som er for fleinsopp og fluesopp og vil ha det legalisert også. Argumentet er at vikingene brukte det og det vokser i naturen vår.
   Det er ikke alle som takler hverken det ene eller det andre rusmiddelet, så hvorfor legalisere fler rusmidler for hverdagslig bruk uansett hvor herlig rusen er?

   • ytringsfrihetfred

    Sativex er blitt brukt for alvorlig syke MS- pasienter i mange år allerede. Min mor fikk det , (hun døde i 2015) og alle spasmene forsvant. (Spasmer er et alvorlig og meget smertefullt problem for mange MS-pasienter) Før hun fikk Sativex, brukte hun noen tabletter som hun ble sløvet og nesten senil av. Sativex leget det problemet også. Hun fikk tilbake minnet, sov bedre, og hadde en helt utrolig mye bedre hverdag.

    Else Berit Kristiansen

    • Tony Vetis

     Fantastisk bra at hun fikk litt kvalitet i livet sitt på slutten!

     Men la oss ikke glemme resultatene på Parkinsons pasienter i USA, epilepsi, alzheimer, diverse kreft typer med så mange flere lidelser der det er helt klart positive virkninger med cannabis, men pga av en legemiddelindustri som ikke er interessert i å forske på noe den ikke vil ha inntekter av så latterliggjør den uavhengig forskning, og vil la mennesker dø og lide som din mor dessverre gjorde til den kjemiske versjonen av planten ble tilgjengelig. Og tenk, samme effekt kunne hun hatt hele livet med en liten plante i vinduet……

   • Tony Vetis

    Så da må du vel være for total forbud av alkohol da?

    Og nei, argumentet er ikke at vikingene brukte det, men at det er stoffer som er av nyere forskning definert som mye mindre farlig enn nevnte alkohol. Faktisk viser naturens egen LSD, fleinsopp og LSD sine aktive stoffer lovende virkning på en rekke psykiske lidelser, og er også ett av de stoffene som da ikke dreper deg som alkohol med flere andre gjør som du kanskje ikke har problemer med.

    Og la oss ikke begynne med farmasøytiske produkter da….. I statene som har legalisert cannabis i USA er nå opiat over dose dødsfallene (lovlige farmasøytiske produkter) gått ned meg 30%, dødsulykker på veiene har gått betraktelig ned osv osv osv!

    Og hvem er du som skal bestemme over andre med «Det er ikke alle som takler hverken det ene eller det andre rusmiddelet,
    så hvorfor legalisere fler rusmidler for hverdagslig bruk uansett hvor
    herlig rusen er?» argumentet?

    Men, men, men….., psykoser da, det er nok å ta en blås og du faller i livslang psykose…. Om du ikke vet, alkohol forårsaker så mange psykoser årlig at det er en skam, den splitter opp familier, er en av fellesnevnerne i de fleste typer av vold, voldtekter osv. Men nei, vi trenger ikke flere lovlige rusmidler sier du, og spesielt ikke ett som ikke skader organismen, og kan være ett alternativ til alkohol og piller, alkohol og piller som man bare kan spekulere i hva koster samfunnet årlig, spekulere i hvor mange dødsfall de fører med seg årlig, spekulere i ressursene de stjeler i helse og justissektoren.

    Og så bruker du jaggu også argumentet at » Argumentet er at vikingene brukte det og det vokser i naturen vår.» når det faktisk er ett av hovedargumentene for at alkohol skal være akseptert av menigmann, uten helt å forstå at alkohol er statens hellige melkeku som den tjener seg feit på, så staten forbyr med dårlige forankrede argumenter naturlige rusmidler fordi den ikke tjener på det, fordi det ville kostet penger og budsjetter for så mange etater.

    Du viser en total ignoranse innen temaet, og bør kanskje oppdatere din viten. Personlig hadde jeg holdt slike naive og intetsigende kommentarer basert på tilskjulte fordommer, og ren uvitenhet for meg selv!

    • J.Hellmar Johansson

     Hvorfor skulle jeg være for totalforbud av alkohol?
     Hvis du leser hva jeg skriver, så hadde du ikke kommet med nye spørsmål.
     Jeg skrev «med ett nytt rusmiddel på markedet», og alkohol og tobakk har vært lovlig rusmiddler endel år nå.

     Jeg skal ikke bestemme hva som skal være legalt eller ikke, men de som faller utenfor pga NYE rusmidler må jeg betale for via skatteseddelen!
     Dette pga psykologhjelp etc.

     At dødsulykker på veiene har gått ned i USA, sier jo sitt om de som er bak rattet.
     Du har den røde trekanten på medisiner her også som tilsier at du ikke bør sette deg bak rattet!

     Så du har den tro at de som bruker hyppere, knipser og tømmer medisinskapet slutter med det bare cannabis blir legalisert?
     Jeg vet mange ikke tåler alkohol og det er ødeleggende. Men kjenner tilfeller der cannabis har tatt litt over det daglige også, så det er de som ikke klarer å holde igjen på det rusmiddelet heller!
     At heroin ikke er bra for deg har vi sett/hørt i kampanjer i over 30år, men folk bruker det flittig for det, enda «medisinen» cannabis også er tilgjengelig i de kretser!

     Det argumentet om vikingene var fiktivt, men ser cannabis tilhengere bruker det også.
     Hvor skal grensa gå for at alle folk skal bli fornøyde?

     Jeg viser ingen ignoranse, men er vanskelig å argumentere mot en bruker som ikke ser skogen for alle trærne!

     Ja til cannabis som MEDISIN, men ikke for selvmedisinerer uten resept bare fordi de vil ruse seg!

     • AndersLysbakken

      Så det er bedre med eit illegalt marked som ingen vet hva er eller diverse lovlige highes som de kalles som ingen kjenner effekten av…

      • Jan Johansen

       Ett illegalt marked med mengder av forurensede stoffer som staten mener å kunne hente klinisk materiale fra.

     • Tony Vetis

      Du skriver nok ett rusmiddel, er det mange av dem som er legale på markedet utenom alkohol (og farmasøytiske produkter da, men de er jo ment for noe annet, selv om de vel brukes like mye til annet).

      Så da lurer jeg på hvorfor du vil ha ett fortsatt forbud mot en plante som kan brukes både medisinalt og rekreasjonelt (samme kan sies om alkohol forsåvidt), mens du tydeligvis har ingen betenkeligheter med å ha en substans på markedet som dreper, ødelegger, og vel er roten til mye vondt i vårt samfunn, og sivilisasjon…… Mens du da vil ha fortsatt forbud på en plante som beviselig ikke når alkohol til knærne når det gjelder skadevirkning, det er ignoranse, det er hykleri!

      Og når det gjelder selvmedisinering viser du igjen din uvitenhet og ignoranse, er du klar over hvor mange som selvmedisinerer seg med alkohol? Og hvorfor gjør de det? Fordi slike som deg aksepterer det, mens de kaller mennesker som tar seg en blås lørdagskvelden istedet for en halv flaske for narkomane.

      Forbud eller ikke, mennesker med latente psykiske problemer vil alltid søke etter lettelse for plagene, du vil helst da at de velger alkohol kan det virke som, så bra for deg!

      Så jeg ser både trærne og skogen, jeg var som deg, jeg informerte meg, mens du velger å være hyklerisk og ignorant i en opplysningens tid når det gjelder cannabis (og andre substanser for den saks skyld)!

      Så ja til cannabis både som rekreasjonelt og medisinalt.

    • Respekt1

     Er jo utrolig rart at ikke flere benytter fleinsopp da, der den står både tilgjengelig, med lovende effekter på en rekke psykiske lidelser OG samtidig rik på naturens egen LSD! Fantastisk 🙂 Klarer knapt vente til høsten!

   • Øko-fantast

    Jeg er for legalisering, da jeg ser poenget med flere rusmiddel på det legale markedet. Dette vil medføre økte skatteinntekter, tapte inntekter for mafia og terrororganisasjoner, mindre vold (gjenger sloss om territorium, de mest hensynsløse og voldelige får mest makt. Dette skaper voldelige miljø). Økt kapasitet for politi og justis (pga bl.a. overnevnte grunner), mindre forurening (produksjon av narkotika er en stor miljøsynder bl.a. i Amazonasregnskogen) osv osv.
    Cannabis kan også brukes til drivstoff, uten å gjøre beslag på matjord. Den kan brukes til å produsere papir uten bruk av giftige kjemikalier som brukes i store mengder for å bryte ned tre. Den kan også produsere 9 ganger mere papir en tre. Den kan erstatte nesten all plastikk, og man kan bygge hus med den: https://www.youtube.com/watch?v=g4kKxY7KNyw

    -Jan Johansen

    • Ketil Engstrøm

     Helt riktig.

    • J.Hellmar Johansson

     Det med økte skatteinntekter blir fort spist opp av økte utgifter på psykologer etc hvis det skal bli fritt vilt med rusmidler.
     Skal syntetiske rusmidler også bli lovlig også da? Hvis ikke blir det uansett et illegalt marked som fortsatt har de problemene du nevner.

     Cannabis/Hamp uten THC koster vel for mye å dyrke her, da bomull er billig i innkjøp. Jeg har ingen kalkyle på det, men er vel en grunn til det er slik.

     • Øko-fantast

      Det er allerede fritt vilt med rusmidler, Johansson. Det er faktisk lettere for ungdom å få tak i narkotika enn alkohol.
      Syntetiske rusmidler bør også legaliseres ja, og merkes med bivirkninger. Aldersgrense settes etter skadevirkning (18-23 år).

      Hamp produserer 3 ganger mer fiber enn bomull. Hampfibre er sterkere og mykere enn bomull, varer dobbelt så lenge som
      bomull, og er mindre utsatt for mugg. Den krever mindre vann og ingen plantevernmidler eller herbicider.
      Siden det er så sterkt kan det brukes til mye mer enn bomull (som betong f.eks.). Hampfiber er et av verdens sterkeste naturlige fiber!

      -Jan Johansen

      • J.Hellmar Johansson

       Men hvorfor skal jeg måtte betale mer skattepenger for at vi legaliserer bl.a syntetiske rusmidler?
       Er ikke sjeldent folk tar overdoser etc, på GHB og død av syntetisk cannabis osv?
       Jeg vet også om en fra 80-tallet som ble ødelagt av LSD-rus, og bidrar ikke i arbeidslivet mer for å si det sånn.

       Merke syntetiske med bivirkning er unødvendig.
       Folk kan ikke si de ikke har fått med seg at Heroin ikke er bra for deg, men allikevel har vi heroinister?

       Hvis folk synes det er så jævlig å leve at de må ha ett ulovlig rusmiddel, så bør de heller oppsøke psykolog/lege.

       Jeg takker for svar anng. bomull VS hamp, og skjønner ikke selv hvorfor de ikke satser mer på THC-fri Hamp!

       Men jeg er for Hamp og Cannabis i sprayform til bl.a MS-pasienter!

 • Tony Vetis

  Synes denne kommentaren fra facebook, med linker var strålende bra, og høyst relevant! (Og NEI, dette er ikke spam!)

  By Brady B Simpson:

  The types of people that oppose the legalization of cannabis for adults:

  The Bible-thumper: Those who have never read Genesis 1:11, 1:29, 9:3, and Ecclesiasticus 38:4 or just ignore them.

  The
  Authoritarian: Those that think that people have the right to tell
  another peaceable person what they can or cannot put on or in their own
  body under threat of physical and monetary punishment.

  The Sheep:
  Those who just do as they are told without question and think the
  government knows what’s best for them. Remember, slavery was legal. The
  Holocaust was legal. Segregation was legal. Never use the state as a
  metric of ethics.

  The Over Protective Parent: Those who don’t want
  it in the hands of children, yet they probably have alcohol and
  prescription drugs in the fridge or cupboard, not realizing that those
  can kill their children and cannabis cannot.

  The Ignorant: Those
  who think that it can kill you even though it has an ED50:LD50 of
  between 1:20,000-1:40,000; and those who think it has no medicinal value
  even though we have things like Marinol and U.S. Patent #6630507. Those
  that think smoking cannabis is the only way to ingest it and those that
  think it kills brain cells. http://www.drugpolicy.org/…….

  The
  Idiot: Those who aren’t intelligent enough to realize that something
  that can’t kill you (cannabis) is unequivocally less dangerous than
  something that can kill you (alcohol, caffeine, cocaine, crack, heroin,
  meth, nicotine, prescription drugs). It is a safer alternative to
  lethal, recreational chemicals.

  The A**hole: Those who don’t want to admit that they have been wrong all these years and/or have punished someone for it.

  The
  Pig: Those who enjoy depriving humans of their life, liberty,
  happiness, loved ones and possessions over non-violent, victim-less acts
  such as possessing an all-natural and 100% non-lethal plant. Also,
  anyone who benefits from asset forfeiture. Cops, judges, prosecutors.

  The
  Greedy: Those who stand to lose money if it was legalized nationally.
  Cops, judges, prosecutors, cartels, the private prison system, oil
  companies, Big Pharma, lumber industries, alcohol companies, tobacco
  companies, etc.

  The Hypocrites: Those who think it makes you dumb,
  yet they will never be as intelligent as Carl Sagan; those who think it
  makes you lazy, yet will never be as physically adept as Micheal
  Phelps; and those who think it makes people worthless, yet will never be
  as talented as their favorite musician. Also, people who drink alcohol
  and say that drugs are bad, not realizing that alcohol is a drug.

  The
  Nosy: Those who want it to stay illegal because they don’t like the
  smell of it. Even though by that logic we should outlaw cooking meat
  because vegans don’t like the smell of burning flesh. They probably
  think we should outlaw farts and water treatment plants, too.

  The Straight edge: The arrogant people who think that because they don’t want or like something, no one else should be allowed.

  The
  Gateway theorists: Those that think it is a gateway drug. If that’s
  true, Willie Nelson has some explaining to do. Also, curiosity is the
  only gateway drug.

  The «it causes crime» people: Cannabis doesn’t cause crime, prohibition does. Example: Alcohol prohibition and Al Capone.http://www.drugpolicy.org/…/mari……

  The
  «what message does it send to the kids?» people: It sends them the
  message to not ingest lethal recreational chemicals. It sends the
  message that intelligent people know that cannabis is far less dangerous
  than any man-made chemical. BONUS: How to talk to your kids about
  drugs; 1. Don’t do drugs. 2. Don’t do drugs. 3. If you are going to use
  drugs, choose the only one that can’t kill you from overdose.

  Cannabis
  doesn’t kill people, people kill people; which, ironically, makes it
  unequivocally less dangerous than the evil, soulless, sub-human sloppy
  pools of maggot ridden dog excrement who support and enforce it’s
  prohibition; and those that support the enforcers that have failed
  miserably at their endeavor to eradicate it from our country.

  • Espen Solheim

   Det hele kan bakes ned til -narssisisten og dens flyvende aper er imot fordi det å ha staten som våpen på sin side mens en påfører skade er en enorm power tripp.

   • Tony Vetis

    Og så blir den igjen merket som spam, P3 vil visst ikke ha konkrete informative innlegg, med linker som tar livet av mange myter angående cannabis- Er selv en veteran med PTSD, begynte med cannabis som 35 åring, ble tvunget på farmasøytiske stoffer med katastrofale konsekvenser av leger nedover i systemet. Kom høyere opp til spesialister, og fikk under bordet både forståelse og aksept for bruk av cannabis (og faktisk anbefalinger om å fortsette), som siden da har hjulpet med å leve ett neonlunde liv, mens jeg av «bedrevitere» blir stemplet som narkoman eller også kriminell for mitt valg, som vel er det eneste valget jeg har (bortsett fra kanskje LSD om jeg hadde valgt den veien. De få forsøkene jeg har gjort med den har vært positiv, og hatt langtidseffekt). Og i motsetning til en stor prosent av veteraner vil jeg ha beholdt min lever, mine nyrer, og sannsynligvis ikke være inkontinent osv på mine gamle dager, i motsetning til moralistene (ikke mye forståelse for cannabis valget i de kretser) som velger farmasøytiske og alkohol som «smertestillende», og gjett om de bruker det til gangs!

    • Basse Bergo

     Et fantastisk godt innlegg. Likte spesielt godt denne:

     » How to talk to your kids about
     drugs; 1. Don’t do drugs. 2. Don’t do drugs. 3. If you are going to use
     drugs, choose the only one that can’t kill you from overdose.»

    • Tomas Eien

     Lever, nyrer, inkontinent m.m. pga. alkohol……Du verden?! Du er m.a.o. 100% sikker på at det ikke er bivirkninger fra cannabisen din da? Eller har du bare glemt det…..?

     • Tony Vetis

      Gjør du deg selv dum, eller er det medfødt……?

      Kanskje du burde lese deg opp på skadevirkningene til alkohol før du lufter din ignoranse i det offentlige rom?

      • Ketil Engstrøm

       Gi F. Han får sin tillfredsstilelse av å mobbe. Intolerant og kunnskapsløs som han er.

     • AndersLysbakken

      Nå tier du !
      Eller vil du si noe om din tilstand så kan eg spy ut noe om den…
      +Anders olav(tidl HMKG.jegertroppen)

      • Bjørn Olav Nerhagen

       ingen grunn til å bruke energi på Mr Tomas Eien.

       • AndersLysbakken

        Fin stil:)

     • Ketil Engstrøm

      Sånn snakker folk uten kunnskap.

      • AndersLysbakken

       Er det ein trolljeger her…
       🙂

    • Respekt1
     • Tony Vetis

      Ja, bruke rustelefonen som kilde er jo ett godt argument…..

      Spesielt npr de fleste av disse punktene er tilbakevist på det sterkeste av nyere forskning. Bare det med bronkitt…., cannabis viser lovende resultater på på astmatikere, Kohls, og kronisk bronkitt. Tøysegutt….

      • Respekt1

       Vis meg gjerne disse sterke tilbakevisningene av «nyere forskning». Vanskelig å være etterrettelig Tøysegutt, når du ikke kommer med kilder.

       • Tony Vetis

        Ganske sikker på at du vet hva det vil si å google, men tenker at du ikke er spesielt interessert. Du virker bare å være interessert i dine egne sannheter basert på løgner og propaganda…….

        Ikke min jobb å informere ignoranter når det fins nok av steder man finner informasjon uten nevneverdige problemer.

        Og du klarte jaggu å bruke mitt uttrykk, originalitet er ikke din styrke virker det som.

        • Respekt1

         Beklager, jeg trodde Tøysegutt var signaturen din!
         Det blir vel ikke mindre løgner og propaganda av at du selv viser til «nyere forskning». Mange som plutselig da har rett.

         • Tony Vetis

          Men lille venn, lille tøysegutt, nå fikk du forskning fra 2010, jeg kunne gitt deg fra 2016, men du hadde nok klaget uansett siden det ikke passer ditt verdenssyn…..

          Jepp, ignorant, uten noen som helst evne til å informere seg selv eller finne dokumentasjon selv. Men rustelefonen er bra saker dere 😀

          • Respekt1

           Det at jeg ikke er enig med deg gjør meg ignorant? Om ikke annet en spennende påstand 🙂

           Forskningsartikkel 1 fra 2014:

           https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4827335/

          • Tony Vetis

           Nei, at du ikke evner å oppdatere deg gjør deg ignorant. At du ikke klarer å google deg til sannheter gjør deg ignorant. At du ikke klarer å finne informasjon om at «big pharma» forsker på preparater for kronisk bronkitt, astma, og Kohls basert på cannabis gjør deg ignorant. Noe mere lille tøysegutt? Du begynner å kjede meg med din kverulering som ikke har fundament i virkelighetens verden, og dine motiver begynner å ane meg. Nære en blokkering nå….

          • Annci Annci Annci

           Du driter deg ut..

          • Respekt1

           Forskningsartikkel 2 fra 2014:
           Tetrahydrocannabinol og dets påvirkning på utviklingen av cortex:

           https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4000086/?report=reader

          • Tony Vetis

           Fra forskningen din, «Children exposed in the eutero», trenger jeg å si mere? Skal vi ta tilsvarende på alkohol, tobakk, kaffe, sukker og andre lovlige substanser virkning på ett foster lille venn? Leste du egentlig hva du postet, eller ble du bare så glad over noe du trodde styrket dine argumenter? Dessuten var det aldri snakk om dette mellom oss var det? Dessuten er jeg en sterk motstander av noe rusmiddel brukt av hjerner i utvikling, men jeg vil heller at mitt barn bruker cannabis enn alkohol i «nyskjerrighetsfasen»! Så prøv igjen lille tøysegutt

          • Tony Vetis

           Nei nå er du nok blokkert, kommer med forskning fra tilsvarende FHI, de som er «brothers in arms» med forbudet, som blir beviselig finansiert, og diktert av farmasøyter. Det sagt, jeg har svart deg om rusmidler og hjerner i utvilkling allerede. Og igjen, dette var ikke det vi diskuterte, og du har litt Hasbara troll over deg som forsøker å vri diskusjonen vekk fra argumenter du enten har tapt, eller ikke har gode nok svar på. Så skygg banen din ignorant, neste svar fra deg og du er blokkert, du er uinteressant, du er en synser med en helt klar agenda, uten noensom helst troverdighet!

          • Jan Johansen

           Den studien tar heller ikke i betraktning om de blandet med tobakk eller om det var klinisk ren cannabis. Samtidig så er ofte miljøet belastende og derfor for mange variabler til å kunne defineres som en klinisk/pålitelig studie.

          • Respekt1

           Forskningsartikkel 3 fra 2012:

           Vedvarende cannabisbruk viser nevropsykologisk nedgang (IQ) fra barndommen til voksen alder.

           https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3479587/?report=reader

          • Tony Vetis

           Da er du blokkert

          • Vidar Egil Hansen

           Stemmer hvis du røyker i fra morgen til kveld. Spesielt menn før fylte 23 år. Tar du en liten joint rett før du legger deg, så øker din kognitive kapasitet!

          • Robin Andresen

           Så du tror alt du leser. Tenker du på årsaken til at slike artikler som du linker til finnes?
           Jeg tviler, har sett mange fanatikere som mener at det er hva de leser som er sannheten.
           Sannheten betyr mindre for noen, motstanden mot det de ikke liker alt.

          • Jan Johansen

           Det kommer jo frem at miljø og dårlig kvalitet kan spiler vel så mye inn som substansen i seg selv.

          • Respekt1

           Forskningsartikkel 4 fra 2011:

           Bruk av cannabis av foreldre endrer dopamin-D2 genregulering hos avkom:

           https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3186868/?report=reader

          • Tony Vetis

           for en jævla idiot av ett troll den Respekt1 er, lenge siden jeg har blokkert noen……., men han var verdt å få vekk, idiotien hans begynte å bli smittsom!

       • Tony Vetis

        Men du skal få en gratis, så kan du informere deg selg ut av din ignoranse selv når det gjelder de andre: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bph.12597/full

       • Tony Vetis

        Så konklusjonen må jo bli, du er en ignorant når det gjelder temaet, og
        svelger propaganda rått så lenge det passer dine ideer og syn. Du har
        liten evne til å informere deg og ta til deg ny informasjon, jeg synes
        synd på deg, og andre som har lignende «kvaliteter».

        Tøysegutt……

       • Ketil Engstrøm

        Kan ikke du heller henvise til kilder og bevise dine påstander. Samtidig vis oss dine kunnskaper om smerte, stress behandling M.M. Som du mener cannabis ikke virker på.

       • Ørjan Wang Huse

        Anbefaler at du tar deg tid til å se NRK programmet folkeopplysningen – cannabis! Der får du høre om siste forskninger om cannabis og bl.a. bivirkninger…og mye interessante fakta opplysninger som er verdt å vite, viss du skal debattere mot eller for cannabis som medisin! 😇

       • Rein Riise
      • Rein Riise

       Er helt tragisk at folk virkelig referer til Rustelefonen.no av alle ting for å backe opp sine påstander anngående Cannabis. Ikke virker det som de har gitt noe særlig ettertanke på hva alternativet til Cannabis er, som i dette tilfellet mest sannsynelig er sterke og ekstremt avhengighetsskapende opiater.. Helt utrolig at systemet er som det er.

     • pchopen

      Man kan dessverre veldig sjeldent bruke interesse organisasjoner som kilder, da det har vist seg gang på gang at de har egen interesser og er langt fra nøytrale.

      • Respekt1

       Omtrent like nøytrale som P3 og Dagbladet vil jeg tro… Greit å få en balanse i synspunktene.

     • Kjetil Hauge

      Selv om noe skulle ha en bivirkning så er ikke det et argument for forbud. Da må vi bare regulere det strengt

     • Rein Riise

      Så da mener du det er bedre å bli foreskrevet sterke opiater for å oppnå samme lindrende effekt da eller? Er jo det som er alternativet.

      • sinner6

       Fjott!

      • Jørn Kilén Jørgensen

       Nettopp.Det er det som skjer.Jeg går på store doser sterke opiater for å klare smertene som følger med CRPS.Komplekst regionalt smertesyndrom.Litt medisinsk cannabis,gjerne i form av sprayen sativex,må da være mye bedre rent helsemessig.

     • Tom Gregorius Lauten

      For å sette det litt på spissen:

      En bivirkning av å drikke vann er at man slukker tørsten. En annen bivirkning hvis man drikker for meget er døden. Det skjer trolig ikke ofte, men det har skjedd – også her i Norge.
      En bivirkning av å bruke hasj er at man blir ruset. Hvis man bruker for mye hasj så vil man sannsynligvis sovne. En «hasjekveld» fører gjerne også til at man våkner opp neste dag med vondt i magen etter å ha spist for mye ostepop og firkløversjokolade. Ingen har klart å bevise at noen har mistet livet pga. cannabisforgiftning.

      Vi henger litt her på spissen:

      Hvis en person i psykose eller en som lider av en annen psykisk lidelse drikker vann. Var det da vannet som gjorde at personene utviklet disse lidelsene? Det finnes nok noen som til og med tror på noe slikt, men hvilke bevis har de?
      Hvis en person i psykose eller en som lider av en annen psykisk lidelse røyker hasj. Var det da hasjen som gjorde at personene utviklet disse
      lidelsene? Det finnes flere som tror dette er realiteten, men faktum er at man ikke har klart å finne en årsakssammenheng.

      Så for å runde av: Nei, ikke alle bivirkningene er ubetydelige, men de fleste av dem er faktisk ganske harmløse. Spesielt når vi ser på hvilke bivirkninger man risikerer hvis man overdriver inntaket av helt hverdagslige elementer og produkter.

 • Synd at Norge er så uvitne, redde og pietistiske.

 • Bjørn Olav Nerhagen

  Marthe Gerhardsen hevdet i et TV-program at politiet hjalp mange narkomane ut av avhengigheten. Da hun ble spurt om hvor hun hadde det fra, presterte hun og svare; Fra en Politimann. Jøss. Det var nytt for meg!

 • Bjørn Olav Nerhagen

  Jeg har lest med nedover kommentarsiden og må si jeg er imponert over kunnskapen, samfunnsanalysene og dybden i mye av det som er skrevet her. Men den tause majoriteten ville ikke ha denne kunnskapen. De fleste vil bare holde fast ved de standpunktene som de på et tidligere tidspunkt har blitt hjernevasket til å ha. Håpet er at så mange personer og familier får problemer, ikke på grunn av cannabis, men på grunn av politiet, at det blir et demokratisk og rettssikkerhertsmessig problem.

  • Thomas Pedersen

   Den tause majoritet tar det for god fisk at forbudte narkotiske stoffer har blitt testet og dokumentert som veldig farlige av myndighetene. De kan faktisk tilgis for det fordi det virker helt absurd at det faktisk ikke er det.

   • AndersLysbakken

    Ingen tilgivelse fra meg …men eg kan godt forklare eller hjelpe med info når de vil lytte og ikke drive sirkel argumentasjon, når rulle gardina endelig går opp så skal ein ikkje la de få ha andre gardiner tiltrukket…den må sparkes og skitnes til av sannhet ikke vis forståelse….
    Min far vart en av de yngste som flyktet og vart krigseiler… 2 miner og 1 torpedo og såg folk skutt fast i skroget levende, han måtte forlate de i en alder av 14 fra maskin rommet….
    Ingen forståelse i gamlelandet å få så han livnærte seg som fri bokser i sør-amerika i 3 år …(han ble tilslutt sett og fikk skole ved hjelp av ein skipsreiar i Bergen)…Han kunne se usannheter rett i augene og stakkars dem…dessverre fortalte han ikkje noe til andre..eg fikk det alle skulle ha : sannhet.
    Du og eg med andre finner det lettare idag (men internettet) enn da han måtte sjølv skolere seg med bøker og lese mellom linjene i aviser eller radio..så eg forstår ikkje folk med meninger som de ikkje har funnet ut av sjølv.
    Avskyelig komfort.
    +Anders olav(tidl.HMKG jegertroppen)

  • Ken Jorgensen

   Alkohol er et rusmiddel som har unngått å bli klassifisert som Narkotikum pga juridiske og tradisjonelle grunner ,loven vedtatt av alkoholikere

 • Lars Inge Vassbotn

  Jeg vet av erfaring at det hjelper mot mareritt.

 • AndersLysbakken

  Hei 🙂
  Bare eit tips om det som er så og si ikke til å unngå ….og heller ikke vises nok interesse for å opplyse eller forske på.
  Eg vet litt om min situasjon ..vi alle er enkelt individ.
  Så se på f.eks effekt av stoff som e150 og kalt mye annet som karamellstoff osv. det er ikke mye som skal til av dette stoffet som er i masse mat f.ekd cola,wiskey

 • Espen Oddhaug

  De eneste lovlige helseproduktene i Norge er produkter som er kjemisk fremstilt og patentert av store selskaper. Det går sikkert ikke lang tid får du kan kjøpe cannabis i pilleform.

  • Eippih

   Allerede for i 2012 gjorde det botaniske fremstilte preparatet «sativex» inntog i Norske apoteker. Noe som er grøsselig trist.. da store konserner som disse, som per dags dato er en del av verdens STØRSTE og mest LØNNSOMME industri; nemilig, legemiddelindustrien..
   De har null interesse i å tjene menneskeheten, men dog heller sin egen lommebok.
   Det er og ganske interessant når man ser at konsernet «GW pharma» (produsent av Sativex), gjorde en avtale med selskapet «Bayer» (som i sin tid sto for fremstillingen av hostesaften «heroin» som vi i dag kjenner som et av verdens mest skumle ulovlige rusmidler) for å distribuere dette tilsynelatende trygge preparatet som reelt sett er et cannabisekstrakt (noe hasjisj og er). dog inneholder preparatet ikke virkestoffet tetrahydracannabioder (også kjent som THC som gjør deg ruset). Men heller store mengder av et annet virkestoff; cannabidioler, også kjent som CBD. Dette Tjener altså nå konsernet som i utg. skapte heroin – kilden til tusenvis om ikke millioner av ødelagte liv og familier, nå enorme summer på.. Dette er et NATURLIG preparat du får på resept.. ALLE kan fremstille denne medisinen GRATIS, dette skremmer storindustrien.

   Fun Fact: Cannabis i sin rene form – marihuana (sativa/indica) ble solgt lovlig over disk i Norske apoteker helt frem til 1965.

   Til dere som promoterer alkohol og div. andre helseskadelige preparater – TA DERE SAMMEN? jeg forstår dere ikke har noen egeninteresse i at denne NATURLIGE planten skal legaliseres.. Men tenk nå på andre enn dere selv…LES LITT eller HOLD KJEFT?! MILLIONER verden over (og miljøet) kan dra nytte av litt medmenneskelighet, noe ALLE fortjener.

   Idustriell hemp (også en form for cannabis) har hatt enorme fordeler i tusener av år…
   Man kan spise det (frøene inneholder flere nyttige fettstoffer),

   produsere drivstoff (skulle egentlig drive den første automobilen (IGJEN, lobbyisme fra fossil-brennstoffindustrien stikker kjepper i hjulet på menneskelig progresjon.),

   produsere betong (gjøres allerede i STOR skala( man slipper å varme ingrediensene slik som i tradisjonell betong til flere tusen grader celsius – noe som krever enorme mengder energi, som i dag stort sett stammer fra fossile brennstoff…. I TILLEGG blir «Hempcrete» sterkere med tiden kontra tradisjonell betong som smuldrer),

   man kan produsere papir (på en mye mer miljøvennlig måte, man slipper å hogge ned STORE mengder skog som igjen ødelegger det naturlige økosystemet… i tillegg er papir produsert av hemp MYE mer slitesterkt, varer i hundrevis av år (GULNER IKKE), amerikanske grunnloven er skrevet på papir av hemp, ironisk nok. I utg. var alle som emigrerte til det nye Amerika pålagt å dyrke hemp.) Et tre bruker tiår på å gro, og hugges ned på 10 sekunder… industriell hemp gros på få måneder og konverterer like mye Co2 som det produserer utslippe når det prosesseres — BÆREKRAFTIG JO?!?!),

   Man kan produsere tekstiler – slitesterke komfortable tekstiler som hadde eliminert stygge industrier som bomullsindustrien? fysj, det må vi unngå.. fun fact – Under andre verdenskrig innså de allierte at de måtte benytte seg av de ENORME fordelene Hemp har når det kommer til tekstilproduksjon (GROR JO PÅ FÅ MÅNDER??) – derav ble industriell hemp IGJEN lovlig i en kort periode for å produsere seil, klær og fallskjermer til militæret – se propagandafilmen «Hemp for Victory» produsert av Amerikansk regjering på 40-tallet.. Like fort glemt.. trist.

   plast – man kan fremstille naturlig nedbrytbar plast – forferdelige greier, sant?

   Fornyelse av ødelagt jordsmonn – testet rundt radioaktive jordsmonn i områdene rundt Tsjernobyl på 90-tallet

   isolasjon – hvem vil vel ikke ha naturlig, miljøgunstig ikke-kreftfremkallende isolasjon?

   ALT dette og TUSENER av andre formål kan hemp (cannabis) brukes til… DETTE ER EN VERSJON AV PLANTEN SOM IKKE ENGANG KAN BRUKES TIL Å RUSE SEG PÅ???? HVA FAEN? HVA SKAL TIL FOR AT DERE SOM ER I MOT ET OMTRENT HARMLØST NATURLIG PLANTEMATERIE SOM VOKSER PÅ 99% av JORDAS OVERFLATE ENDRER MENING???? EN SELVSENTRERT KARRIERE-POLITIKER SOM IKKE VIL TA I RUSPOLITIKKEN PÅ GRUNNLAG AV NESTE MENINGSMÅLING, MEN SOM SITTER PÅ BADET Å SNIFFER COLA OG SKYTER HEROIN ? SUNN FORNUFT, MEDMENNESKELIGHET OG ELLER KUNNSKAP HJELPER JO IKKE?!?!?!

   Jeg gidder ikke engang begynne å ramse opp de medisinske fordelene ved cannabis da, det faktisk begynner å få aksept blant almenheten på grunnlag av amerikansk lovgivning (AHAHAHAH)…… fy faen er det rart man blir kynisk?

 • Jon Friele

  «– Jeg prøvde en ny behandling, men det virket ikke. Jeg fikk mareritt om nettene, våknet kaldsvettende og hadde masse andre bivirkninger.»

  Dette er cannabis abstinenser som han opplever etter å slutte etter en måneds bruk. Han kan umulig ha gitt behandlingen et oppriktig forsøk.

  • AndersLysbakken

   Er du doktor?
   Da har eg mykje eg vil få gratis hurtig diagnose på….
   Foresten er dette noe du har selv opplevd og dermed drar feil konklusjonen : «alle er som meg….»osv feil som lett er når en må ta med at vi er individer på godt og ondt….
   Som om eg husker rett er 5-10% som opplever det du sier og dermed blir redd , det er forståelig men det er ikkje sånn for alle.
   For noen kan dette erstatte mange ,medisiner som aldri burde vært på markedet…Se hvor mange medisiner som er borte fra markedet etter 10-15 år….
   Går du til helse-vesnet så sier de : «Idag vet vi så mye bedre» neste 10 år samme svar : «Idag vet vi så mye bedre» ser du den? Og svar…

   • Jon Friele

    Man trenger ikke være doktor for å tenke logisk. 5-10%, et tall du har dratt ut av ræven?
    At medisinsk forskning utvikler seg med årene er vel ikke så overraskende?

    • AndersLysbakken

     Det var da svært til ordbruk:)

     • Jon Friele

      Han blander abstinenser med bivirkninger av behandlingen. Det er ikke sikkert det var noen bivirkninger av behandlingen. I motsetning til hva andre skriver her så får man abstinenser av å slutte med cannabisrøyk. De kan være kraftige, men ikke nødvendigvis farlige. Poenget mitt er bare det. Legaliseringsdebatten får noen andre ta.

    • AndersLysbakken

     Så er det bare andre som skal tenke sjøl og svare din automat fis:)

  • Ken Jorgensen

   tøys å tull, er det heroin du tenker på

  • Ketil Engstrøm

   Får ikke mye vibber av cannabis, det kommer av tobakken i så tilfelle.

   • AndersLysbakken

    Han trenger ein trolljeger:)

 • TrollHunters

  En flaske 96 fjerner alle smerter der og da .)

  Lovlig!

  • Tony Vetis

   96% alkohol er klassifisert som narkotika i lovgivningen mener jeg (ihvertfall om du blir tatt i tollen med den) 😉

   Ulovlig!

   • AndersLysbakken

    Kamskje han er lege med tilgang til teknisk sprit…
    Alt over 60% er ikke lovlig å selge for å drikkes i norge .
    I så fall har han rett da er det lovlig:):):)

   • TrollHunters

    Jeg er fra Nord Norge

    • AndersLysbakken

     Er det en tilstand eller er det en klubb en kan melde seg inn i…
     (tror alle hadde hatt bruk for en tur nord -om 🙂

    • Tony Vetis

     Ha Ha, godt svar, men burde du ikke vært trønder for at det skulle være «lovlig»? 😉

   • Ketil Engstrøm

    Alt over 60 %

    • AndersLysbakken

     Nei…
     Det er bare ikke tillat skjenket i norge…
     Alt over 60% blir betegnet som teknisk sprit i følge lovdata og stortinget idag:)

     • Ketil Engstrøm

      Da tilsatt noe som gjør det udrikkelig. Dersom lovgivningen ikke er forandret, så går det fremdeles under legemiddelloven. Det gjør at det i prinsippet, ikke er lov å ta med stroh rum 80%, selv om jeg tviler på at tolleren hadde tatt den.

      • AndersLysbakken

       Det er vist slik at en treng å søke og da går det vel fort igjennom behandling dersom det registreres som løsemiddel….
       Elller annen teknisk sprit..
       Men det er mulig å innføre med tilatelse…
       Det kan og lages som noen og kan 🙂

       • Ketil Engstrøm

        Akkurat det kan jeg litt om og det var visst heller ikke lov hehe, men saken her er jo cannabis. Smerte stillende midler er og blir et rusmiddel, selv om det ikke blir brukt slik. Da er cannabis det minst farlig av alle stoffer. Nikotin er det giftigste med alkohol ( etahnol for de som vil det) Som en god nr. 2 og det er lovlig, skjønn det den som kan.

        • AndersLysbakken

         Liker fremdeles en god whiskey (ikkje utvatna)uten e150 da får eg migrene (tar en zipp og venter 1 minutt eller 2 og så vet eg om det er e150 i det..ikkje alltids det står på det karamellstoffet) gjerne ein god IPA, men ikkje som når eg var ung:) står faktisk enda noe igjen fra jula her…det hadde det ikkje gjort for nokre år sidan…
         Ikkje røyker eg heller stoppa på dagen ..hadde bare fått nok så eg kan ikkje sei at eg er veldig flink og klarte og stogge med eigen vilje..eg hadde bare ikkje lyst på meir…
         Gamle mor røyker enno:) trur ho stryk med om eg nektar ho…
         Mangler noen deler innad i kroppen men klarer meg med det eg har, dessverre har de klart å utvikle eit syntetisk legemiddel for å erstatte det kroppen min ikkje lagar lenger, det har ikkje alle innholdstoffene ein treng..
         41+ utan nokre lymfer og ein kjertel…kanskje tjernobyl…
         +Anders olav (tidl.HMKG.jegertroppen)

         • Ketil Engstrøm

          Samme her, men som smerte stillende ville jeg valgt cannabis ( hadde det vært mulig ) Mangler litt deler innvendig selv, men det gir ingen smerter. Det står den utvendig mangelen for.

          • AndersLysbakken

           titan over h.øye…ikkje så farlig de lovte å fjerne det innen 5 år dersom dei satt den inn..ellers hadde dei ikkje fått operert..20 år seinare er den der enda:)
           Verre er det med høyre skulder ….den sliter med Recon-packen 125L…
           Men sykkel er bra…..har en med el-crank motor..og en utan alt etter dagen og om ein vil bli svett (7km til butikken:)
           Det hjelper på mye i kropp og sjel..
           Så kan det være eg får untak og får ekte …og ikkje syntetisk men det er ein prosess i seg sjølv med søknader..
           Nei no tar eg ein IPA:)

          • Ketil Engstrøm

           Har litt problemer med den sykkelen, ikke helt trygt med en arm hehe. Har 14 km til butikken og kun skole buss, så må ha bil, da må jeg også være litt forsiktig pga de nye reglene. Noen tullinger har funnet ut at man er rusa, pga noen sporstoffer. Skål jeg har Hansa.

          • AndersLysbakken

           Fant ein IPA ink dagger 6.5% fra jul tror eg eller kanskje påska:)..
           Ja den var ny her i forrige høst noen legemidler blir regnet flatt….
           Det vil si at ein dame på 40 kg kan bruke det samme som ein større person på 120 kg…og omvendt, den loven er ikkje gjennomtenkt.
           Eg er rundt 80+-kg så eg må balansere sa legen iforhold til smertestillende…som før ikkje var eit problem da det reknast ut på vekt og storleik(vi har forskjellig toleranse som individ akkurat som den som tålte mye smerte så virker det for meg som det er omvendt når ein først treng det.)
           Så er problemet med kroniske smerter at de er ikkje borte når ein søv..dei midla som hjelper der (og er lovleg idag) er nitrazepam osv.
           og det reknast no sammens med dei smertestillandes på dagtid som då raskt får deg over denne grensa som legen må forholde seg til siden forrige høst…vipps så er du i fare for å ikkje kjøre…ingen logikk der.

          • Ketil Engstrøm

           Hadde vært en ide om de som bestemte, visste hva de snakket om og de fleste leger har ikke peiling.

          • AndersLysbakken

           De som forstår noe er livredd for å vise det…de kan få trøbbel i hierakiet.
           En god gammel lege går rundt hinderet (og later som det ikke er der) verre er det med de unge legene (akkurat som eg er så voksen..vart kalt ungdommen på frisøren her hin dagen før eg skulle på haukeland og treffe legene (eg er 41+):) de ferske legene trur eg virkeleg er redd for å forstå noe annet enn det som står i boka at dei skal utøve…mange artige situasjoner der ein må kompromisse med sirkelargumentasjon fra systemet som de dessverre må forholde seg til…
           Men ein finn jo de som ein vet vil være på ens side den dagen vinden snur:)

          • Ketil Engstrøm

           Jeg tippa 50 i fjor høst hehe. Men etter alle disse åra har jeg heldigvis noen fantastiske leger, som skjønner litt og har litt bein i nesa. Bortsett fra fastlegene da, som blir bytta ut oftere enn jeg bytter truse, for å bruke ett ordtak. Har nyre lege, hjerte lege og smerte lege på samme sykehus, som heldigvis forteller fastlegen hvor landet ligger. Dessverre er ikke alle like heldige, men så stanga jeg mot veggen i 20 år også. Helse hjelp burde ikke være avhengig av å ha flaks og treffe de riktige menneskene.

          • AndersLysbakken

           Følte meg som 60 ett par ganger men ein veit jo ikkje korleis andre har det…
           No er eg 41+ 🙂
           noen er verre stilt enn eg uansett og eg trur dei som sitt inne med psyken sin og ikkje greier å kommunisere til andre eller forstå seg sjølv er dei som har det værst…
           Eg er redd slike vært utsett for horrible behandlingar akkurat no i dette landet med og utan medisiner…
           vi kan i det minste ytre oss..

          • Ketil Engstrøm

           Har alltid levd på den moralen at det alltid er noen som har det verre en meg, uansett hvor jævelig du har det, er det noen som har det verre. Har sett noen merkelig uttrykk på syke pleier og leger da, de er jo vant til det motsatte. De fleste pasienter er så syke og har vondere enn alle andre. Men når de skjønner at jeg mener det, så for jeg alt som jeg vil ha det, har noe med respekt å gjøre nytter ikke syte klage og forlange. De er dessverre og vant til å få kjeft og klager, når de gjør så godt de kan i en stresset arbeids situasjon, derfor roser jeg de får jobben de gjør. Men nå er det natta og må prøve å finne senga. God natt

          • AndersLysbakken

           Takker 🙂

  • Ken Jorgensen

   E du dum eller later du bare som du e det 🙂

   • AndersLysbakken

    Sjekk logoen:)
    Ikkje la det gå deg fobi

 • Nils brosveen

  hvis cannabis hadde blitt legalisert vil jeg tippe at 70% brukerne ville vært de som allerede har kjennskap til rusmidlet.

 • Alfred Grimm

  Hvis cannabis hjelper mot smerter så hvorfor ikke. Jeg går på sterke smertestillende hver dag og det er bivirkninger med dette også men allikevel så har jeg ikke lyst til å prøve cannabis heller da flere jeg kjenner har røyket dette og de ser ikke selv bivirkningene de har fått. Røyker du hver dag så blir bivirkningene store selv om du nekter for det aldri så mye.

  • AndersLysbakken

   Forskjell på den dritten en kan få i seg på det markedet…
   Her er det snakk om å unngå dette markedet som inneholder alt mulig…

  • Ketil Engstrøm

   Tar du pillene dine hver dag, så får det også bivirkninger. Selv har jeg vært gjennom «hele» boka og forkastet etterhvert, gå til legen å få så mye oxy du vil. Det dauer bare 10000vis i året av det bare i USA. Cannabis har få bivirkninger i seg selv, men kan trigge andre om du har andre problemer og som oftest i kombinasjonsrus. Har selv masse fantom smerter og har via smerte klinikk bla Rikshospitalet søkt og fått avslag

  • Roger

   Ingen benekter at det er bivirkinger. Men tenk på dette: De pillene som du popper hvær dag, kanskje to ganger om dagen, hvilken bivirkninger har du som du selv ikke er klar over ? De pillene er syntetisk laget for å forhindre smerte. Cannabis er hel 100% naturlig rett ifra jorden, hvis dyrket riktig, uten noen som helst form for innsatte kjemikalier. Heller naturlig enn kjemisk syntetisk syns nå jeg. Men igjen, bivirkningene av cannabis kan heller ikke benektes, untatt da det er veldig veldig mildt med ingen varige men.

   • AndersLysbakken

    Det er TsT sin info bak den logoen dersom du graver:)

   • Ketil Engstrøm

    Du må jo heller ikke røyke det, det har den største skade virkningen. En annen ting er at for full effekt må du ha alle virkestoffene, ikke bare enkelt stoffer som legemiddel industrien lager. Fikk en god utredning av dette, av en av Norges fremste anestesi leger.

   • AndersLysbakken

    Spør hvilke medisiner personen foretrekker…

    • AndersLysbakken

     Han blokkerte meg med engang…

   • AndersLysbakken

    I følge den med høyest ekspertise på transportøkonomisk institutt (innenfor narkotikum osv) så er det å røyke høyverdig cannabis og kjøre bil samme fare som en «edru» sjåfør er på vanlig kvelds tid (/en blir 25% farligere på vegen på kvelden)….og det eksperimentet er utført på mennesker som ikke røyker cannabis eller inntar det på annet vis heller.
    Så farlig kan det ikke være ifølge den (unnskyld betegnelsen) tørrpinnen av en vitenskapsmann som heller ikke ser det vitenskapelige belegget for å si at cannabis er et kraftig narkotikum som krever denne forfølgelsen når det kunne ha vært nyttet istedenfor stoffer som har mye mer bekymringsverdige effekter..

    • Ketil Engstrøm

     Mulig du viser til en engelsk studie og det var veldig liten mengde, som faktisk forbedret kjøre evnen. Bedre konsentrasjon M.M. Det gikk dog fort over når de røyka mer. Uansett så har rusmidler ingenting i trafikken å gjøre.

     • AndersLysbakken

      Er ikkje sikker på hvilken studie han hadde lit til..
      Men han var ivertfall ikkje forkjempar for rusmiddelbruk verken i eller utanfor trafikken….
      Men som vitenskaps mann så var det svaret han gav..uten at det gis notis av de samme som bruker hans studier til å si hvor farlig f.eks alkohol er….for det er 500 ganger så farlig .
      Altså 100% utan å ha røykt (av ikkje røykere) når de har røykt vert det økt med 25% farligere som er altså mindre farlig en det vanlige sjåfører er på kvelden:)

      • Ketil Engstrøm

       Ja gitt mengde.

    • Respekt1

     Så med andre ord vil sjåføren som har røyket høyverdig cannabis på kveldstid være 50% farligere enn en nykter sjåfør på dagtid? Betydelig økning i risiko i mine øyne. De sjåførene har overhodet ingenting å gjøre på norske veier.

     • AndersLysbakken

      Ikke var det poenget at ein skulle kjøre med noe som nedsetter evnen til å kjøre….
      Tror ikke du kan regne % sånn …
      Og her er det vel ofte snakk om bruk av cbd og ikke thc som medisin ..som ikke er psykoaktiv og ville fått ein tilnærmet null % økning i fare..
      Det ble nevnt for folk som har fobier om hvor farlig dette stoffet er i forhold tilå klassifiseres som narkotika og andre rusmiddler så er det betydelig mindre farlig med dette stoffet…
      Synest du at det er rett at folk som blir testet for bruk av denne type midler (som kan måles lenge etter bruk(en kan måle i mnd etter) effekt og har 0% fare økning i trafikken) får samme straff som de som utgjør 500 ganger (ikke 500% økning men 500 ganger hvordan forsvarer du det enn at ein vil plasere det som ein stor fare på kunstig vis (PS: den testen var utført på personer som ikke bruker det og er ney for effekten som tilvendes raskt for medisinsk bruk og der ein kan benytte bare det som ikke gjør ein høg men har medisinsk bruk til smerter på forskjellige tilstander som i dag må bruke medisiner som gir bivirkninger osv.)
      Det er ikke ment at en skal oppfordre på noe vis å innta noe, eller kjøre i ein redusert tilstand på noe vis.
      Så er det klart.

     • AndersLysbakken

      Har du forskning som viser dette…
      Ein rekke tilstander folk har lov til å kjøre med ville blitt bedre med medisinsk bruk av Cannabis som ikke trenger være THC men cbd….
      Og sånn når vi bare bruker denne type logikk så må jo det å bruke solbriller på dagtid være like bra på natta da ein med polariserte solbriller ikke blir blendet på dag tid…
      En kan ikke bruke slik «logikk» når det passer en

     • Robin Andresen

      Du er en fanatiker, som ikke hadde godtatt sannheten om du hadde fått tonnevis av den dumpet i hodet. Mennesker som deg er det verste som finnes i et samfunn. For du forlanger og sitte med sannheten, men kjenner den ikke.
      Det var sånne som deg som tvang homofile til og leve i frykt, du representerer ingenting bra, for fordommer er det verste som finnes.

  • AndersLysbakken

   Hvorfor er TsT sin info bak din:)

  • Frank Smith

   Har selv opplevd at cannabisrøykere ofte er de største kvakksalverne som finnes. De ser ikke hvor store bivirkninger de har av røykingen sin, også begynner de å lage konspirasjonsteorier om hvorfor cannabis er planten som kan redde verden.

 • Alexander

  På tide å våkne Norge. Vet dessverre en del om hva han snakker om. Svaret på om mange ruser seg på Cannabis, så er svaret definitivt ja. Men, som en svensk lege sa det:»For de som er i store smerter, er det å være smertefri langt bedre enn å bli ruset!» Jeg kan absolutt si meg enig.👍👍
  Jeg har store kroniske ryggsmerter etter 2 «mislykkede» operasjoner, og går på sterke smertestillende hver dag. For ca 1 måned siden begynte jeg å prøve CBD (Cannabinoide) produkter, som har mindre enn 0.3% THC i seg, men flere typer Cannabinoider hvilket ikke er psykoaktive slik THC er. Det betyr at man får de fleste gode egenskapene hamp/Cannabis planten har uten å bli ruset. De aller fleste CBD produkter er lovlige i EU, men så klart ikke i Norge. Det blir flere og flere studier gjort på CBD. Spesielt i Sverige. Etter å ha gått med smerter hver dag i snart 10år, så har psyken min blitt veldig tynn slitt kan man si. Men, etter de 3 første dropene av CBD olje har angsten, og depresjonen min blitt bedre, og jeg har fått en bedre hverdag psykisk sett. Jeg har lest meg opp ganske mye på emnet, og det kan ta litt tid før jeg kan kjenne noe endringer på smertene, men jeg har i hvertfall fått tilbake håpet på at det kan bli bedre, og jeg har klart å redusere bruken av sterke smertestillende. Det er helt klart at det er noe som fungerer her. Dessverre må jeg få tak på dette ulovlig siden vi ikke er i EU, og kan få lang fengselsstraff for innførsel av CBD produkter, selv om loven her i Norge er litt flytende når der kommer til forskjellene på CBD, og THC.
  Det som er sikkert er at jeg har hatt stort utbytte av disse produktene, og jeg vet det er mange som har samme erfaringer. Hvor man skal gå herfra er til syvende og sist opp til legespesialister, og politikere. Det er bare så synd at de fleste ikke vet hvordan det er å gå rundt med kroniske, og psykiske sykdommer. Kun leser rapporter, og fokuserer på det som er «dårlig» for deg. Men, man må ikke glemme at det er I DAG man lever, og må kunne fokusere på det som fungerer nå! Man kan ikke over analysere alt for når alt kommer til alt lever man NÅ, og i morgen er det ingen som vet hva som skjer. Man kan bli syk av det meste, og dø av det meste. MAN LEVER EN GANG, OG DET ER NÅ. Slik som de fleste dyr, så må man leve i nuet. Er det noe som gjør at en person får bedre livs kvalitet nå, så må man kunne fokusere på dette.
  «Det er farlig å leve. Man kan dø av det..!»

  • Ketil Engstrøm

   Dessverre blir man psykisk sliten av smerter og etterhvert blir det verre. Smertene er i en viss grad håndterbare, ikke psyken. Har selv levd med fantom smerter i over 30 år og prøvd det meste. Cannabis er fremdeles det beste og «letteste» stoffet. Du har helt rett, man lever bare en gang og hvorfor skal kunnskapsløse, intolerante folk bestemme at det skal være et helvete. Selvfølgelig mens de sitter å skåler.

   • Absolutt. Man kan bare se på skadene mellom alkohol kontra cannabis, eller hvor veldig mange morfin avhengig personer sitter i dag. Ingen ser på skadene de tunge smertestillende gir. Man har brukt cannabis, og hamp i mange forskjellige former i flere 1000år, og det er farlige saker… Om man skulle se på avhengighet av cannabis kontra alkohol. Hvem lever lengst… Hvem tar mest skade av sitt «bruk/misbruk». Ingen diskusjon engang fra de på løvebakken, men alle og enhver ser daglig hvem som sitter hvor.

    • Ketil Engstrøm

     Stortinget er eneste kantina i Norge med skjenke bevilgning, det sier vel sitt. Selv har jeg vedtak på Tramadol/Tramagetic, som jeg kun bruker på det verste. Om jeg bruker det et par tre dager, er jeg skjelven og dårlig i flere dager etterpå, aldri opplevd noe sånt med cannabis.

     • Nøyaktig de samme smertestillende jeg går på daglig. Må av og til også spe på med A-preparater. Det er skumle greier. Det er disse medikamentene som burde være under diskusjon. Det er virkelige farlige stoffer!

      • Ketil Engstrøm

       Tramadol er A preparat og ja de er livs farlige, det er samme gruppa som oxy. Jeg har vedtak på 600 mg Tramagetic pluss justering med Tramadol pr dag, hadde jeg tatt det så hadde jeg vel vært dau. Men tar du det daglig, så blir du jo tilvent, som med alt annet. Har til gode å høre om noen som har fått overdose av cannabis, dersom det kun røykes naturlig stoff og ikke i kombo med andre ting.

       • Det er den samme dosen jeg sto på før jeg begynte med CBD. 300mg Tramagetic×2, og 2×50mg Tramadol pr dag. Har heldigvis redusert dette kraftig takket være cannabinoidene. Disse er helt i det øvre skiktet av B-preparater selv om de har en form for morfin. Hadde den vanlige mannen i gata tatt dette ville han sloknet permanent på minuttet. Jeg kommer nok aldri til å bli kvitt disse medikamentene helt dessverre, men jeg har et håp om bedre smertelindring for andre personer før de sitter i min situasjon.

        • Ketil Engstrøm

         Blir cannabis lovlig vil jeg tro du klarer det helt fint. Du har tatt det daglig og vil få et sant helvete med avvening, det tar en ukes tid. Tro meg etter alt det jeg har prøvd så er det en uke med helvete, men da er du rein og cannabisen kan gjøre jobben. Lykke til og god natt, nå må jeg gjøre ett forsøk på å sove..

         • AndersLysbakken

          Kan ta 3 dersom ein ikkje får hjelpsomme midler men ja ta det dag for dag..

         • Jeg håper jeg lever til å se den dagen cannabis faktisk blir lovlig. Noe sier meg at det blir en stund til, om ikke en av være kjære politikere, som selv bruker dette står frem og kjemper for saken. Jeg vet at det er flere på Løvebakken som bruker dette, men holder det skjult, og ikke har baller nok til å kjempe for saken.

          • Ketil Engstrøm

           Håper vi snart opplever det. Nå mener jo noen at det er greit med sprøyte rom og gratis heroin. Ikke noe galt i det men nevner ingenting om cannabis, det sier mest om at de ikke har satt seg inn i saken. Tragisk.

          • Absolutt. Har jobbet i rusomsorgen i Oslo nesten 8 år før jeg måtte gi meg pga ryggen. Sprøyterom? Ok. Få de vekk fra gata når de setter nåla, men gratis heroin er rett og slett latterlig. Det er helt klart noe feil med systemet her. På tide a ta av seg skyggelappene, og virkelig se på situasjonen de selv skaper. At en som har på seg et gram marihuana får den samme straffen som en som går med et gram heroin. Det er rett og slett skremmende. Da skjønner man hvor mye de egentlig forstår om rusproblematikk.

     • AndersLysbakken

      Likte ikke tramadol..prøvde en måned…

      • Ketil Engstrøm

       Jeg blir kvalm å dårlig, men må jeg så må jeg. Alle andre piller jeg har prøvd er verre, har i løpet av de siste 30 åra vært gjennom hele boka og flere smerte klinikker. Smerte klinikken har søkt 2 ganger om cannabis og fått avslag, men piller i bøtter og spann kan jeg få. Jævla molbo land.

       • AndersLysbakken

        Eg var udødelig..
        erfarte at eg var levende og utsatt for både det ene og andre..
        Er tross alt så heldig at det sikkert irriterer noen og ein kvar når eg forlanger honnør rabbatt og ser sprek og grei ut på ein god dag:)
        Så eg får bare fortsette å irritere ved å ha det så godt eg kan:)
        inntil fornuften tar folk…

        • Ketil Engstrøm

         De er bare kunnskapsløse og aner ikke hva som skjuler seg bak fasaden din.

         • AndersLysbakken

          Min far hadde fasade..ein av dei yngste krigseilarene rømte landet 14 åring (2 miner 1 torpedo) ser kammerater skutt fast i skroget…og må forlate dei ..dei lever…skipe går ned mens kapteinen dirigerer mannskap i båtene mens han holder på halsen som er truffet av splinter…han vet ..min far vet.
          Han livnærte seg som fribokser i Sør-Amerika i 3 år etter krigen (ein var ikkje velkommen heim (med forståelse som ein trengte) han sa til meg (alltid pen i tøyet og du kunne ikkje sjå det om han ikkje viste deg svart auga og det bakom) : Eg har aldri tapt (det var last man standing då utan hanskar..)
          Men jaggu har eg fått mye bank (han måtte barbere augebryna (sydd på mange gongar og ikkje ein tann i munnen som han var fødd med….heldigvis så var det ein reiar i Bergen som hjelpte han i skule..han viste og fortalte meg alt han ikkje fortalte andre…..fra eg var ung.
          Eg kunne jo ikkje være dårligare enn han..men vi alle er her i livet eller gått bort som han for nokre år sidan 86 år og han leste til han gikk …
          treda han planta er eit under i seg sjølv eit tred har svarte blad med nokre plommer som er knall harde..men når det er riktig forhold med høy temperatur og fuktihet så sprekkfylles de av ein enormt potent saft…det har og nokre påpoda norske plommegreinar nederst som smaker betre fordi det veks på det treet og der det veks ved komposten:)
          Eg stogga han nokre gongar for han fann seg ikkje alltids i tull frå andre..
          Naboen var ein politimann som alle respekterte…for min far var han julenisse for oss (over 190høg og godt over hundre++ og skremte bror min)
          Min far sa han aldri noe til …den lille mannen på 178 ..nei han vart han stille rundt.
          Eg er 173 🙂

       • Går til en smerteklinikk hver 4. Uke, og får en rimelig stor dose intravenøs Ketamin, og Lidokain blant annet. Ligger i kroppen min ca. 2 uker om jeg er heldig, og da går vel smertene ned til ca. 4-5, på en skala fra 1-10. Etter det er ute av kroppen ligger stort sett konstant på 7-9. Har jeg en god dag ligger jeg på 7.
        Nå som det har kommet flere restriksjoner der også, så fra å kunne gå hver 3. Uke, så må jeg ha over 2 uker med helvete. Blir så lei altså!! Jeg er 32år, og skal gjerne leve noen år til, men kommer det flere restriksjoner, så kommer jeg til å bli stemplet som narkoman pga bruk av cannabis.

    • Frank Smith

     Nå er skader forårsaket av cannabis røyking veldig diffuse og vanskelige å sette fingeren på. Alkohol får man ofte fysisk relaterte problemer med, mens cannabis er mer psykisk. Hva som er verst kan diskuteres, men psykisk ustabilitet påvirker ihvertfall det fysiske i stor grad.

     • Det vet jeg dessverre alt for mye om. Man kan ikke sette en første gangs prøvene på cannabis med THC nivå som står i taket. Men, det er det dessverre alt for lett å få tak på syntetisk cannabis, som veldig mange unge prøver seg på. Det går alt for ofte galt. Hadde vi fått dette lovlig i feks coffeshops, som i Amsterdam vil man få mye større kunnskap om dette til allmennheten.

   • Thomas Pedersen

    «man lever bare en gang og hvorfor skal kunnskapsløse, intolerante folk bestemme at det skal være et helvete. Selvfølgelig mens de sitter å skåler.»

    Can I get an amen!

 • tbakke

  Hva er poenget med å fylle artikkelen med diverse animerte gifs?
  Får hele artikkelen til å virke useriøs, som om den har blitt satt sammen av noen i begynnelsen av tenårene.

  • Tore Mareli Nyland

   målgruppen er noen i begynnelsen av tenårene , dette er P3

   • Thomas Pedersen

    Målgruppen for diskusjon rundt cannabis er sånne som meg og deg. Det er alle.

    • Tore Mareli Nyland

     ja det er jo rett , men selve P3 har ungdom som målgruppe

  • Respekt1

   Sannsynligvis er ikke sannheten så langt unna. Hvilken tenåring i P3 har noe å tjene på en liberalisering av narkotikapolitikken i Norge?

 • Tore Mareli Nyland

  Nå som Canada går for full legalisering får vi snart fasiten på hvor dette hører hjemme i lovgivningen.

 • Sven Ove Thalberg

  Hvorfor snakker alle om RUS? Det handler ikke om RUS, det handler om å forhindre terrorisme, og om folk som ødelegger livene til oss andre. Men for at du skal forstå… Hør på en kar som har stått til valg i USA som Visepresident.

  Judge Jim Gray on The Six Groups Who Benefit From Drug Prohibition

  ‘Drug prohibition is the GOLDEN GOOSE of terrorism’ Den sjette gruppen mennesker som tjener på dette.

  Les boken hans : Why Our Drug Laws Have Failed and What We Can Do About It: A Judicial Indictment of the War on Drugs.
  Glem alle medisinske og rus-relaterte argumenter, fokuser på terrorisme og stopp denne idiotien.

  Judge Jim Gray on The O’Reilly Factor – On the War on Drugs

  Bare tenk tanken: Hvor mye kunne vi hjulpet narkomane og lignende med alle pengene vi bruker på fengsel og straffeforfølgelse av narkomane. Og hvor mange voldelige saker politiet henlegger grunnet manglende ressurser. Kjenner du ei/en som har blitt voldtatt, banket opp eller lignende og saken henlagt grunnet manglende resurser? Blir du ikke glad over at nabogutten som røkte HASJ, ble prioritert istedet.

  Best Marijuana Argument Ever Given By Superior Court Judge James P. Gray

  Som NORMAL(t) er det ingen som er imot narkotika som gidder høre hva som ytres. Skylappene holdes på plass med makt. Informasjonen er der, du må bare lære deg å lytte. Start med å prate med Narkomane, kanskje du lærer noe.

  Jeg har videoen fra Stortinget hvor Bjarne Håkon Hanssen snakker om Heroin-programmet. Det tok ikke lang tid etter, før han forsvant fra Stortinget og fikk en jobb som alle andre. Kanskje Jens ikke likte at Bjarne faktisk ville hjelpe søsteren hans (Nini). Eller AP ikke ville assosieres med Heroin-vedlikeholdsprogrammet. Og plutselig har narkomane ingen som snakker deres sak, og vi har forbudet ennå. Husk vi har Sprøyte-rom sponset av staten, men Heroinen den må de gjøre seg til kriminelle for å få tak i. Samtidig som politiet gjør det vanskeligere og vanskeligere for de, å få tak i brukerdosene. Presser prisene i været, og indirekte sørger for kriminelle handlinger som narkomane gjør i desperasjon for å få tak i neste dose. Tenk to ganger. Vær så snill!

  • Frank Smith

   Enig, borgere må få muligheter til å styre over sin egen helse så lenge de ikke plager andre.