Kjersti Østgaard Buaas ønsker ikke å bli påklistret noe favorittstempel før halfpipe-konkurransen i snøbrett-VM.

Kjersti Østgaard Buaas ønsker ikke å bli påklistret noe favorittstempel før halfpipe-konkurransen i snøbrett-VM.

– Jeg prøver å holde forventningene nede

Kjersti Østgaard Buaas (30) trives ikke med høye forventninger. Forventningspresset kan nemlig gå utover kjøringen hennes.

Publisert: 13:15 14 February, 2012

Bronsevinneren fra Torino-OL i 2006 har prøvekjørt superpipen i Wyller-løypa, og mener hun har funnet godfølelsen før dagens kvalifisering.

– Det var skikkelig kult! Jeg har hørt at pipen skulle være bra, men at den var så bra, ble jeg overrasket over. Jeg har aldri kjørt en pipe av internasjonal standard i Norge før, sier Buaas til NRK.

Se snøbrett-VM: Halfpipe-kvalifisering for kvinner fra kl 16.30.

* Kjersti Buaas starter som nr. 9 i kvalifiseringen.

Greit å være veteran

Buaas regnes som en av snøbrettsportens aller største stjerner på kvinnesiden, og har vært i toppen i over et tiår. Nå har hun også fått tittelen «veteran» påstemplet av lagkameratene.

– Jeg har vel blitt det nå, ja. Det skjedde fort! Det er egentlig helt greit, jeg prøver å være et godt forbilde, sier Buaas.

Selv om trønderjenta må finne seg i å være blant favorittene i halfpipe-konkurransen i VM, demper hun forventningspresset foran mesterskapet på hjemmebane.

– Jeg prøver å holde forventningene nede, det funker best for meg. Jeg fokuserer heller på selve snøbrettkjøringen, på triksene jeg skal gjøre, finne riktig fart og brettkontroll. Resultatet kommer av seg selv, sier Buaas.

Tags: ,

Del "– Jeg prøver å holde forventningene nede"
 

SERIER PÅ P3.NO