Folk på bygda er rare! Det har vi sett i flere norske filmer og her kommer Smala Sussie som viser at de er rare i Sverige, også!

Forsvinning

Erik drar hjem fra Stockholm til Bruket i Värmland når søsteren hans, Sussie, forsvinner.

Han flyttet i sin tid av flere grunner, men situasjonen der han endelig bestemmer seg er en veldig morsom sekvens fra en kinosal fra helvetet.

Han gjenstifter bekjentskap med flere rare originaler på hjemstedet, de som aldri kom seg vekk, og oppdager etter hvert at flere skjuler opplysninger som kan ha sammenheng med Sussies forsvinning.

Les også: Fuck Up: — Novotny er god som motstrebende venn

Essensen av alle rare bygdemennesker

Smala Sussies fremste kvalitet er den skrudde samlinga av figurer.

Regissør Ulf Malmros har selv vokst opp i Värmland, ett av Sveriges utkantområder, og har åpenbart trukket ut essensen av alle rare bygdemennesker han noen gang har kjent.

Jeg tror jammen jeg kjenner igjen noen fra min egen oppvekst i Stjørdal i Nord-Trøndelag!

De morsomste er definitivt den filmkonsumerende, videofilmende, øldrikkende og tablettspisende Pølsa og den Stockholm-forviste og desillusjonerte politimannen Davidsson.

Les også: Arme Riddere: — Filmen trår over flere streker samtidig. Det er sånt jeg liker

Fornøyelig

Malmros forteller denne historien med kjappe klipp, ekstreme kameravinkler og aggressivt lydspor.

Blandet med personkarikaturer satt på spissen blir dette en frisk filmopplevelse der første halvdel er best.

Etter at førsteinntrykkene har satt seg mister filmen dessverre litt av drivet. Så en toppfilm blir det ikke, men en som absolutt er frisk, fornøyelig og litt annerledes.

Om FILMEN

Smala Sussie
  • Smala Sussie
  • Slippdato: 27. februar 2004
  • Regi: Ulf Malmros
  • Utgiver: Universal
  • Sjanger: Komedie

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.