Johnny Depp som Mad Hatter i "Alice In Wonderland" (Foto/Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway).

2010 vil by på en rekke spennende filmer! Faktisk så mange at det ville tatt altfor lang tid å liste opp alle. Jeg har satt opp en liste over de 10 jeg gleder meg mest til.

Her må jeg ta høyde for at det kommer gode filmer jeg faktisk ikke har hørt om ennå, eller filmer som viser seg å være langt bedre enn jeg trodde. Her er i alle fall de jeg på nåværende tidspunkt gleder meg mest til – i kronologisk rekkefølge.

Legg igjen din kommentar nederst i artikkelen!

Til Huttetuenes land

«Til Huttetuenes land» er også kjent som «Where The Wild Things Are». Dette er en skrudd eventyrfilm fra Spike Jonze, som handler om gutten som rømmer hjemmefra til et fantasirike med store ville skapninger. Jonze er ansvarlig for blant annet «Being John Malkovich» og «Adaptation», og forhåndsbuzzet til hans nye film er svært lovende. Premiere 22. januar.

Shutter Island

«Shutter Island» er Martin Scorseses nye film, der han igjen har Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Han spiller en U.S. Marshal som blir sittende værfast på ei øy mens han etterforsker en forsvinning på et sinnsykehus. Scorsese og DiCaprio har laget flere gode filmer sammen («Gangs of New York», «The Aviator», «The Departed»), og «Shutter Island» virker som nok en innertier. Premiere 19. februar.

Alice In Wonderland

Tim Burton og Johnny Depp er et annet par som har gitt oss flere store filmopplevelser («Edward Scissorhands», «Sleepy Hollow», «Sweeney Todd»). Nå har de laget en ny film av Lewis Carrolls klassiske eventyr «Alice in Wonderland», der Depp spiller figuren The Mad Hatter. Bildene jeg har sett så langt gjør at jeg gleder meg vilt! Norgespremiere 12. mars.

Kick-Ass

«Kick-Ass» ser ut til å bli en av 2010s store actionoverraskelser, med blant andre Nicolas Cage, Aaron Johnson og Mark Strong i hovedrollene. Den er basert på Mark Millars tegneserie om en tenåring som bestemmer seg for å bli superhelt, selv om han verken har superkrefter eller andre spesielle egenskaper. Gå hit for en sniktitt på traileren. Regi: Matthew Vaughn. Norgespremiere 16. april.

Iron Man 2

«Iron Man 2» er en oppfølger verdt å vente på! Regissør Jon Favreau gir oss mer superheltaction med Robert Downey Jr som Tony Stark/Iron Man. Denne gangen må han blant annet bekjempe Ivan Vanko, også kjent som Whiplash, spilt av Mickey Rourke. Andre roller gestaltes av Scarlett Johansson, Sam Rockwell og Don Cheadle. Dette kan ikke slå feil! Premiere 30. april.

Robin Hood

«Robin Hood» er på vei tilbake til kinolerretet, denne gangen med Russell Crowe foran kamera og Ridley Scott bak. Det ser ut til å bli en tøffere og mørkere Robin Hood enn vi har sett tidligere, og bildene i traileren vekker minner fra åpningsscenene i den første filmen Crowe og Scott gjorde sammen, nemlig «Gladiatoren». Dette blir tøft! Premiere 14. mai.

Toy Story 3

27. juli returnerer Pixar til figurene som gjorde dem verdenskjente, nemlig Woody, Buzz Lightyear og de andre i «Toy Story 3». Andy har blitt tenåring og reist til college, mens de gamle lekene havner i en barnehage. Woody leder an i et fluktforsøk, men møter problemer. Lee Unkrich har regien, slik han hadde på «Toy Story 2», «Monsterbedriften» og «Oppdrag Nemo».

De tre siste filmene jeg gleder meg til har ennå ikke fått norske premieredatoer, men de forventes å komme i løpet av året:

The A-Team

Dette er filmversjonen av den klassiske tv-serien fra 1980-tallet, om en gruppe leiesoldater som bekjemper onde krefter mot betaling. Liam Neeson og Bradley Cooper spiller to av hovedrollene, og vi får også se Sharlto Copley for første gang etter gjennombruddet i «District 9». Joe Carnahan har regien, noe som burde borge for heftig action!

Predators

En Predator slik de så ut i "Alien vs Predator" (Foto/Copyright: Twentieth Century Fox Norway).
En Predator slik de så ut i "Alien vs Predator" (Foto/Copyright: Twentieth Century Fox Norway).

«Predators» er en direkte oppfølger til «Predator» fra 1987, en av tidenes beste action/sci-fi-filmer! Originalen hadde Arnold Schwarzenegger i hovedrollen, men i oppfølgeren er det Adrien Brody som leder en gruppe tøffe soldater i kampen mot en fremmed rase jegere fra verdensrommet. Nimród Antal regisserer, Robert Rodriguez produserer.

Wall Street 2: Money Never Sleeps

Michael Douglas gjentar sin store stjernerolle som Gordon Gekko i Oliver Stones «Wall Street 2: Money Never Sleeps». Gekko er nettopp løslatt fra fengsel, og går sammen med sin nye svigersønn (Shia LaBeouf) for å hevne seg på mannen han mener er ansvarlig for hans mentors død. Dette skjer akkurat når finanskrisen bryter ut!

Det er slett ikke sikkert at dette vil vise seg å være årets 10 beste filmer, men det er de 10 jeg på nåværende tidspunkt gleder meg aller mest til. Så vil året foran oss vise om jeg hadde grunn til å glede meg over noen av dem.

Kommentér lista nederst på denne siden! Hvilke filmer gleder DU deg til?