South Park sesong 1-12.
South Park sesong 1-12 kan bli din!
Filmpolitiets Kortfilmpris 2010 er i gang. Ni kandidater kjemper med kortfilmene sine om å bli «Folkets Favoritt» og få et gavekort på 10 000 kroner. Men kandidatene er ikke de eneste som kan gå seirende ut av dette.

For om du stemmer på din favoritt blant kortfilmene og deler det på facebook er du med i trekningen av en dvd-pakke med de 12 første sesongene av kultserien South Park.

Så om du vil ha Lemmiwinks, Starvin’ Marvin, Sexual Harrasment Panda, Sea People, Mr. Hankey og resten av det absurde rollegalleriet til den lille fjellandsbyen plassert på peishylla di, er det bare å stemme i vei.

Se filmene og stem her!

Fra kontaktpapir til drapstrusler

Siden oppstarten i 1997 har serieskaperne Trey Parker og Matt Stone rukket å hisse på seg det meste som kan krype og gå av prinsippfaste sjeler. Det som begynte som prepubertal humor, dårlig animert med saks, lim og kontaktpapir, har vokst opp til å bli en kultserie som ifølge nyhetsmagasinet Time er «America’s best source of rapid-fire satire».

Cartman
I episoden «It Hits the Fan» nevnes ordet "shit" 162 ganger. (Foto: Comedy Central)

Følg utviklingen

I denne dvd-pakken kan du følge hele utviklingen og gjenoppleve de usmakelige gullkornene som da Cartman lurte sin erkefiende til å spise sine egne foreldre, da ordet «shit» ble nevnt 162 ganger i løpet av én episode, og da gnageren Lemmiwinks måtte gjennom et eventyr for å unnslippe tykktarmen til Mr. Garrisons sexslave.

Samt alt annet som har skapt glede og/eller avsmak. Lista er lang.

Debatten rundt South Park toppet seg i april i år da Parker og Stone mottok drapstrusler fra en muslimsk gruppe fordi de skulle portretere profeten Muhammed i episoden «201». TV-selskapet Comedy Central, som sender serien i USA, bestemte seg for å sensurere alle henvisninger til Muhammed i episoden, noe som igjen skapte stor debatt i USA rundt presse- og mediesensur.

Usensurert

Men Parker og Stone har portretert Muhammed før uten like mye oppstyr. I episoden «Super Best Friends» fra 2001 vises han i en «guttegjeng» med andre relligiøse ikoner som Jesus, Budda, Moses, Joseph Smith, Krishna og Lao Tzu samt superhelten Sea Man (Aquaman red.anm.). Hvor de sammen bekjemper ondskap i verden.

Etter oppstyret i april i år er ikke denne episoden lenger tilgjengelig på Comedy Centrals nettsider; men du finner den selvfølgelig i den usensurerte dvd-samlingen vi deler ut.

Så kast deg rundt, stem og del de kortfilmene du synes er best. Kanskje du blir den heldige eieren av moderne kulthistorie.

Årets finalister er:

Thumbnail

Nummer

Om vennskap og svik.
17:25

Thumbnail

Kveldskos

God mat og voksen diskusjon.
8:04

Thumbnail

Fireball

En film om å innse realiteter.
13:33

Thumbnail

Grep

Holdninger settes på prøve.
6:30

Thumbnail

Ny-Ålesund

Penselstrøk med videokamera.
3:25

Thumbnail

FEST

Når kjærligheten tar slutt.
9:25

Thumbnail

Den lille lille døden

En sensuell opplevelse.
2:37

Thumbnail

Qirak

Drømmen som tok slutt.
14:26

Thumbnail

Scene fra et par-forhold

Ubehagelige spørsmål.
10:23