Det kan ikke ha vært lett å gå i klasse med Bono. Det var faktisk så bittert at det måtte bli film ut av det.

Killing Bono er filmen om fyren som IKKE ble rockestjerne. Neil McCormic var den fyren, og med stor selvironi og humor skrev han boken «I was Bonos Doppelgänger», som nå har blitt film.

Neil McCormic er i dag kjent som forfatter og blogger, men først og fremst musikkanmelder i den britiske avisen The Daily Telegraph. Det som gjør ham relevant akkurat i denne sammenhengen er at han gikk i klasse med Bono på skolen. For en mann med musikalske ambisjoner skjønner man fort at det måtte vært tøft. Selve Bono-drepinga er selvsagt ikke så morbid som det først høres ut, men kommer fra en situasjon i boka der Bono sier at McCormick må drepe ham for å komme seg videre i livet sitt.

Den sjalu mannen: Neil McCormick. (Foto: Phillip Hollis/ The Daily Telegraph)
Den sjalu mannen: Neil McCormick. (Foto: Phillip Hollis/ The Daily Telegraph)

Et lite problem

McCormick vokste opp i Dublin på 70-tallet. Musikken og punken var det viktigste i verden, og han ville bli berømt, ikke bare berømt, men en rockegud. Han drar med seg broren sin i planene om musikalsk verdensherredømme. De spiller på brune puber og små lokaler, for det meste med familiemedlemmer som publikum, men drømmene vokser. Så har vi problemet: Den puslete gutten som sitter bakerst i klasserommet har også planer, og han heter Bono.

Killing Bono. (Foto: Salt productions)
Killing Bono. (Foto: Salt productions)

Rivaler i harde tider

Vi skjønner hvor dette bærer. Det blir scener med flaue konsertopptredener. Det blir garantert stjeling av damer og dueller i skolegården. Er vi riktig heldige er filmmusikken skittent og rå, akkurat like skittent og råttent som Dublin var på 70-tallet. Boken som filmen er basert på regnes som en skattekiste for U2-fans, da den er fulle av hendelser og episoder med alle gutta i bandet før de ble store. Kanskje blir også filmen en slik skattekiste?
Jeg kan i hvert fall tenke meg så se U2-gutta i tiden hvor buksene var trangest, håret var villest, og skarptromma hørtes best!

Ville du gått i klasse med disse gutta? (Foto: U2.com)
Ville du gått i klasse med disse gutta? (Foto: U2.com)

Filmen skal regisseres av Nick Hamm, en fyr som har noen halvgode thrillere og ganske ukjente britiske tv-serier på IMDB-lista si. Ben Barnes, kjent fra Narnia-filmene, skal spille McCormick, mens Martin Mccann, senest sett i HBO-serien «The Pacific», skal spille Bono. Dette er jo begge unge, kjekke gutter, så hvis filmen er ræva, kan man i det minste hvile øynene på noe pent.

Jeg krysser selvfølgelig fingrene for det motsatte, og håper på en film der både humor og musikk får den plassen de fortjener!