I går, 10. juni, annonserte Warner Bros. Interactive Entertainment at det nyeste spillet i Mortal Kombat-serien vil komme i 2011 for Xbox 360 og Playstation 3. Spillet skal enkelt og greit hete Mortal Kombat.

Tidligere har skaperen av Mortal Kombat, Ed Boon, lovet at dette spillet skal bli mer voldelig og at det vil bli rated M for mature. Dette tilsvarer en aldersgrense på 17+ i Norge.

I WBIE sin pressemelding står det at vi vil få mer grusome fatalities enn noensinne. Spillet skal vende tilbake til blodige røtter og være Mortal Kombat slik fansen har lengtet etter.

Spillet utvikles av Netherrealm Studios, ledet av Ed Boon. Vi får håpe dette blir et spill som gir oss Mortal Kombat slik vi husker det fra gamledager – blodig, brutalt og herlig! Traileren ser i hvertfall lovende ut.

Blodig kortfilm

På mandag ble en sinnsyk kortfilm lagt ut på Youtube. Vidoen er lagt ut med navnet “Mortal Kombat Rebirth”. De siste dagene har debatten om hva dette egentlig er florert på internett.

Er det en trailer til en ny Mortal Kombat-film, eller er det kanskje en teaser for et nytt Mortal Kombat-spill?

Filmen byr på herlig blodsplatter og gørr i ekte Mortal Kombat-stil, og gir oss en smakebit på skikkelig “badass” slåssing. Vi møter også gode gamle karakterer fra spillene, blant annet Reptile, Baraka, Johnny Cage og Scorpion.

I kortfilmen får vi for eksempel se Reptile rive hodet av en fyr, for deretter å spise det senere.

Jeg synes videoen er et heftig stykke film, som kanskje ikke er noe for de sarte. Dette er noe jeg gjerne skulle ha sett mer av!

Ble målbundet

I går, 9. juni, kom det litt klarhet i videoens opphav da nettstedet craveonline.com intervjuet Matt Mullins, mannen som spiller Johhny Cage i filmen.

Mullins forteller at videoen ikke er en filmtrailer, men at kortfilmen er et forsøk på å vise frem en visjon om hva den neste Mortal Kombat-filmen kan bli.

Regissøren bak filmen er Kevin Tancharoen, som er kjent for den nye versjonen av Fame fra 2009.

– For noen måneder siden fikk jeg en telefon fra Kevin om å bli med i en kortfilm han planla å filme. Da jeg fikk manuset ble jeg overveldet. Jeg møtte ham og da han forklarte hva visjonen hans var, ble jeg så begeistret for å få være med at jeg ikke kunne vente med å begynne, sier Mullins til craveonline.

Det har tidligere blitt laget to filmer basert på Mortal Kombat. Denne scenen er fra den første filmen som kom i 1995. (Foto: Sandrew Metronome)
Annerledes jobbsøknad

Senere samme dag klarte nettstedet collider.com å få tak i Kevin Tancharoen for et lengre intervju. Det viser seg at Warner Brothers, som sitter på rettighetene til en eventuell Mortal Kombat-film, ikke visste noe om prosjektet.

– De visste ingenting. Dette gjorde jeg helt på egenhånd, sier Tancharoen til collider.com.

Han forteller at kortfilmen er en slags introduksjon til hva hans filmversjon av Mortal Kombat ville vært.

Som mannen bak den nye versjonen av Fame, samt med en bakgrunn i popindustrien følte Tancharoen at han hadde noe å bevise. Ingen ansetter en mann med en slik bakgrunn til å regissere en actionfilm.

– Jeg visste at hvis jeg noen gang ville lage en slik film, så måtte jeg gjøre det selv først, forteller Tancharoen.

– Dette er mitt forslag til hva jeg ville gjort med Mortal Kombat. Jeg hadde elsket det om Warner Brothers ville gjort det på denne måten, sier han.

Jeg hadde også elsket om Warner Brothers hadde gjort Mortal Kombat “the Tancharoen Way”. Råskap, blod og gørr, dette er i Mortal Kombat sin ånd. Vi får håpe at Warner Bros. har fått øynene opp for denne mannen.

Mortal Kombat. (Foto: Midway)
Hva er Mortal Kombat?

Hva i huleste er Mortal Kombat, spør noen kanskje nå? Vel, Mortal Kombat er et slåssespill som først kom ut som arkadespill i 1992. Senere har det kommet en rekke oppfølgere til omtrent alt som finnes av konsoller.

Street Fighter hadde allerede regjert i omtrent fem år da Mortal Kombat kom på banen, og spillene ble naturlig nok sammenlignet med hverandre.

Volden i Mortal Kombat var imidlertid mer brutal enn man hadde sett tidligere.

Med store mengder blodsprut, avriving av lemmer og heftige spesialangrep, var det ikke rart at Mortal Kombat slo an.

Den gode grafikken var også en faktor for spillets store suksess.

Fatality!

Det feteste med Mortal Kombat er det som blir kalt for “fatalities”. Dette er et avsluttende angrep som er sinnsykt voldelig og brutalt. De ulike spillfigurene har forskjellige fatalaties, og du må trykke en tastesekvens for å få det til.

Noen kjente fatalities er for eksempel Kano som river ut hjertet på motstanderen, Sub-Zero som drar ut ryggraden, eller Reptile som spiser hodet til sitt stakkars offer.

Ellers så har vi en haug med eksempler på folk som blir delt i to og som eksploderer eller blir halshugd. Mulighetene er mange i Mortal Kombat!

På youtube finnes det en hel haug med klipp av fete fatalities fra Mortal Kombat. Her har du et eksempel.

Fortell oss hva som er din favorittfatality og favorittfigur i Mortal Kombat!

Mens du legger igjen en kommentar kan du høre på denne fantastiske låta fra Mortal Kombat: The Album. Jeg blir aldri lei!