Gamle eventyr er den nye, hete trenden i Hollywood! Tim Burton gjorde nemlig stor kommersiell suksess med sin nye 3D-versjon av Alice In Wonderland, noe som ikke har gått upåaktet hen. Nå vekkes flere gamle eventyrskikkelser til live.

Drager og røverdverger

Den kjente regissøren Brett Ratner (Rush Hour, X-Men: The Last Stand) skal produsere The Brothers Grimm: Snow White. Manusforfatter Melisa Wallack (Dancing With Myself, Bill) har gått tilbake til den 500 år gamle tyske historien, som er mye mørkere enn den animerte Disney-filmen Snehvit og de syv dvergene fra 1937.

Blant annet er ikke dvergene gruvearbeidere, men røvere. Det er også en drage i den originale historien som ikke var med i Disney-versjonen.

Dette er ikke din bestefars Snehvit!

– Dette er ikke din bestefars Snehvit. Walt lagde en av tidenes beste filmer, men vår er mer edgy og har mer humor. Originalen, laget for sin tid, var soft sammenlignet med hva vi skal gjøre, sier Brett Ratner til Deadline.

Den nye Snehvit skal også filmes i 3D, selvfølgelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra <em>Askepott</em>. (Foto: Walt Disney Home Entertainment)
Fra Askepott. (Foto: Walt Disney Home Entertainment)

Askepott skal også bli ny film. Manusforfatter Aline Brosh McKenna (The Devil Wears Prada, 27 Dresses) har gjort en avtale med Disney, og er i gang med å skrive en ny versjon. Disney fortalte denne historien i sin klassiske animasjonsfilm i 1950, men det er ikke kjent hvordan historien behandles i McKennas manus, eller om filmen lages i 3D.

Mørkere fra Oz

Trollmannen fra Oz fra 1939 er en av filmhistoriens største eventyrklassikere. Judy Garland ble udødeliggjort i hovedrollen. Nå vil Warner Brothers lage en ny versjon, og de har to muligheter. Deres underselskap New Line har et prosjekt kalt Oz, mens Warner selv utvikler Wizard of Oz, som skal være mørkere enn 1939-utgaven.

Forfatter L. Frank Baum skrev flere bøker med mange av de samme figurene, så kanskje ser Warner for seg en ny serie med filmer?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra <em>Trollmannen fra Oz</em>. (Foto: Arthaus)
Fra Trollmannen fra Oz. (Foto: Arthaus)

Wirkolas heksejakt

Men den eventyrfilmen jeg har mest lyst til å se, er vår egen Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Witch Hunters! Den tar opp tråden 15 år etter begivenhetene i Brødrene Grimms Hänsel und Gretel.

Søsknene har blitt store, og vier tiden til å jakte hekser, lik den som en gang forsøkte å spise dem!

Hør Filmpolitiets intervju med Tommy Wirkola fra mai 2010:
[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/06/Tommy-Wirkola-og-Twilight-koblet-til-Hans-og-Grete.mp3|titles=Tommy Wirkola om status på Hansel and Gretel: Witch Hunters]

Det er altså ikke en direkte ny versjon av den gamle historien, men en videreutvikling. Wirkola har selv skrevet manuset sammen med Dante Harper, og venter nå på å få grønt lys til å gå i gang med produksjonen.

Hvilket eventyr vil du gjerne se på kino i ny versjon? Kommentér under!