Natt til onsdag, tre minutter over midnatt er ventetiden over. Millioner av ungjenter kommer til å sitte som bergtatt foran kinolerretet når den nyeste Twilight-filmen endelig har premiere. Jeg er en av dem.

The Twilight Saga: Eclipse er film nummer tre i rekken av det som skal bli en serie på fem filmer. Selv bestemte jeg meg raskt for å hate den første filmen i serien, Twilight: Evighetens kyss, da den kom ut.

Hvordan kunne noen forderve noe så kult som vampyrer på den måten? Vampyrer som glitrer i sola, hva i all verden er det? De skal jo brenne og dø!

Jeg har alltid vært fasinert av vampyrer. Derfor måtte jeg selvfølgelig se filmen uansett. Jeg trosset dermed mine hatske fordommer og betalte 90 kroner for kinobilletten.

Jeg vet ikke hva som skjedde, men da jeg senere så filmen hjemme i stua for tredje gang forstod jeg at jeg faktisk koste meg med den.

LES: Birgers anmeldelse av Twilight: Evighetens kyss
Surt kvinnfolk

Da The Twilight Saga: New Moon kom, så jeg også den på kino. Jeg begynte dessuten å lese bøkene til Stephenie Meyer, fordi jeg ikke klarte å vente på filmene for å finne ut hva som skulle skje. Jeg klarte ikke å legge bøkene fra meg før de var lest fra perm til perm.

Det merkelige er at jeg fortsatt synes Twilight-filmene og bøkene er ganske dårlige! Bella Swan fremstår som det sureste kvinnfolket i verden, både på papir og film.

I tillegg gjør Kristen Stewart en formidabel jobb for å fremstille Bella som en innesluttet drittkjærring, fullstendig blottet for følelser og empati.

Jeg har aldri sett en skuespiller forandre ansiktsuttrykk så sjeldedent som Stewart gjør. Enten hun er fornøyd, frustrert eller sint – det er det samme steinansiktet som stirrer på oss fra skjermen.

LES: Birgers anmeldelse av The Twilight Saga: New Moon

Eller se den her:

Ungpikedrømmen

Så hvorfor gleder jeg meg til å se Twilight når den kommer på onsdag? Hvorfor får jeg gåsehud når jeg ser traileren? (Noe jeg er flau over å innrømme!) Det er enda et mysterium for meg. Det kan være at selv om de insisterer på å glitre i sola, så er Twilight like fullt en historie om vampyrer, og vampyrer er alltid kult – uansett.

Mest sannsynlig er det nok likevel at det er ungpikedrømmen om å leve evig med sitt livs største kjærlighet, som driver meg tilbake til Twilight gang etter gang. Fader altså – jeg er altfor bløthjertet.

Edward og Jacob sin krangling når nye høyder i den siste filmen: (Artikkelen forsetter under.)

«Twi-hards»

Det er godt å vite at jeg ikke er den eneste som ser frem til å se den nye filmen som er rett rundt hjørnet. Det er mange som elsker Twilight tusen ganger mer enn det jeg gjør.

Den siste uken har vi kunnet lese om hysteriske fans som har ligget i telt for å få billetter til filmen. Hundrevis av såkalte «Twi-hards» slo opp telt utenfor Nokia Theatre i Los Angeles i USA. Håpet var å få se premieren som var på søndag og kanskje et glimt av stjernene fra filmen.

Til slutt ble det delt ut over 900 armbånd til de heldige som fikk lov til å se stjernene både på lerretet og på løperen.

SE: Stjernene ankommer den sorte løperen på premieren.
Vinn billetter!

Det er ikke bare i USA at Twilight-stjerner gjester kinopremieren. I Norge får vi besøk av Alex Meraz som spiller den temperamentsfulle varulven Paul. Meraz skal være til stede under premieren på Akershus festning i Oslo, natt til onsdag.

Denne forestillingen er for lengst utsolgt. Hvis du ikke klarte å få biletter har du likevel en sjanse nå!

P3 deler ut to billetter til en heldig vinner som får lov å ta med seg en venn på premieren.

LES HVORDAN DU KAN VINNE HER.

Alex Meraz (t.h) kommer til Oslo på premieren. (Foto: Summit Entertainment)