Harald Zwart kan glise bredt! Hans nye film, The Karate Kid, stormet nemlig til topps i USA i åpningshelga. Filmselskapet har beregnet at den spilte inn omlag $56 millioner, som er en meget god start! Den knuste dermed den antatt sterkeste konkurrenten, The A-Team (som har Norgespremiere fredag).

Høy karakter fra publikum

Dette er den første storfilmen som virkelig innfrir i USA denne sommeren, etter at andre har hatt skuffende publikumstall (Robin Hood, Prince of Persia).

Og det virker som om de som ser filmen virkelig liker den. Amerikanerne har nemlig et feedback-system kalt Cinema Score, og der har The Karate Kid fått en ren A, det beste en film kan oppnå.

Kan bli en av sommerens store

Publikum lar seg ikke skremme av en spilletid på 2 timer og 20 minutter, foreldre strømmer til kinoene med barna sine, og hovedrolleinnehaver Jaden Smith er i ferd med å bli stor stjerne. Han toppet trending topics på Twitter i helga!

Nå antydes det at The Karate Kid kan bli en av sommerens virkelig store filmer i USA.

(Saken fortsetter under bildet)

Jackie Chan og Jaden Smith i The Karate Kid. (Foto: Walt Disney Motion Picture Studios Norway)
Jackie Chan og Jaden Smith i The Karate Kid. (Foto: Walt Disney Motion Picture Studios Norway)

Et hån mot originalen?

Før premieren var mange skeptiske til nok en nyinnspilling av en gammel klassiker.

Mange bloggere på internett virket å være sinte, ikke fordi de hadde sett filmen, men fordi den i det hele tatt eksisterer. De ser på det som et hån mot originalen fra 1984.

Treffer mer enn den bommer

Men mottagelsen blant amerikanske filmkritikere har vært overveiende positiv. De fleste mener den blekner sammenlignet med originalen, men at den likevel har gode kvaliteter.

Et kung fu spark av en film!

Roger Ebert i Chicago Sun-Times kaller The Karate Kid en nydelig og vellaget film som står godt på egne ben.

Betsy Sharkey i Los Angeles Times synes dette er et kung fu spark av en film, som treffer mer enn den bommer.

Justin Chang i Variety skriver at det er et tegn på en films dramaturgiske holdbarhet at Kid greier å være såpass interessant til tross for spilletid på nesten 2 ½ time.

På nettstedet Rottentomatoes.com, som samler amerikanske filmanmeldelser og rangerer dem som friske eller råtne tomater, får The Karate Kid respektable 69% på tomatometeret.

Norgespremiere 13. august

Jeg vet ikke hva jeg skal skrive ennå. The Karate Kid har Norgespremiere først 13. august, og jeg ser den først noen dager i forveien.

Da får du den endelige dommen her hos Filmpolitiet!